Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושבת שאנחנו יכולים להיות רגועים, זו רק הצעה/ המלצה, וזה לא יעבור את הקריאות אשר יאשרו דבר כזה.

היו כאן בעבר דיונים לכאן ולכאן על שימוש בנייד בזמן נהיגה עם דיבורית או בלי דיבורית,

אני אישית מעדיפה לנהוג ולא להשתמש בנייד (באמצעות דיבורית) במשך הנהיגה, או זו ממש שיחה חשובה תמיד ניתן למצא מקם בטוח ומרוחק מהכביש כדי לבצע את השיחה.

יש לי דוגמא מאוד טריה אשר התרחשה לנגד עיניי ביום שישי האחרון, נהגתי על כביש 4 לכיוון דרום כאשר חולפת אותי מצד שמאל פיג'ו 206

כאשר הנהגת אוחזת ביד טלפון נייד ומסמסת, אני מסבה את תשומת ליבה של אימי שנסעה עימי על כך שהנהגת לא מודעת לסביבתה ולא בקשר עם הכביש.

לא חולפות מספר שניות ואני רואה במראה שלי אופנוע משטרתי מסומן עם מיתוג של משטרה ועם אורות פועלים שמסמן לה לעצור בצד, היא היתה כל כך מרוכזת בלסמס שנסעה עוד 700 מטר תוך כדי SMSים וכלל לא מבחינה בשוטר שנוסע על ידה ומסמן לה לעצור.

:roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
עוד חומר קריאה מעניין בנושא-

דווקא ממך לא ציפיתי לתגובה כזאת.

יגאל.

עם מה בדיוק לא הסכמת?

האמריקאים הגזימו לגמרי עם כל הקטע של Health and safety.

כל הקיום שלנו התחיל להיות סביב הישרדות וסביב כל מה שזה בטיחות.

כשהייתי קטן, הייתי נוסע בחלק האחורי של הסקודה סטיישן של ההורים שלי.

כיום ילדים חייבים להשתמש בכיסא מיוחד, לוקח חצי שעה להעלות אותם לאוטו, שמים להם מליון שכבות של בגדים כדי שלא יקפאו (וחם להם!) ובכלליות עושים שטויות שמצילות כמה עשרות אנשים אבל בעצם מגבילים את החיים של כולם.

יש לי אחיינית (בת 6, לא תינוקת) וההתעסקות המיותרת עם הכיסאות לילדים גורמת להרבה עצבים.

אני סוחב כבר שבועיים את הכסא הדבילי הזה, שאני מאוד בספק אם הוא יציל לה את החיים במקרה של תאונה.

כל כך נכנסים לחיים של אנשים וכל כך מגבילים, שהם שוכחים שאנשים צריכים ליהנות גם מהחיים שלהם.

אני מדבר בטלפון כשאני נוהג, אני פשוט לא נוגע בו.

אני בן אדם שאוהב להיות מחובר ולא רואה שום סיבה להתנתק במשך 10% מהזמן שלי.

אם לא הייתי יכול לדבר עם אנשים כשאני נוהג, הייתי מתחרפן בזמן נהיגה.

פורסם

הטענה היא שכושר הריכוז של מי שמדבר בטלפון בנהיגה יורד לרמה דומה לזו של מי שנוהג בהשפעת אלכוהול. אין בזה שום דמיון לפעולות מסיחות דעת אחרות בשל העובדה שהללו לרוב קצרות מאוד ( בלא למעט כמובן ממסוכנות כל פעולה שכזו ) בעוד דיבור בטלפון הינו פעולה מתמשכת, ובניגוד נניח להסטת עין מין הכביש שלעולם תהיה מאוד קצרה בשל מודעות גבוהה לסיכון, לאובדן הריכוז והקשר עם פעולת הנהיגה בעת שיחה בטלפון הנהג פשוט אינו מודע וכאן מצוי הדמיון לנהיגה תחת השפעת אלכוהול. ואין שום קשר לשאלה אם הדיבור הוא באמצעות דיבורית או לא, שכן הבעיה אינה יכולת שליטה ירודה ברכב , אלא אובדן כמעט מוחלט של קשר עם הנעשה על הכביש.

פורסם

דעתם של כולם מוסחת כאשר יש עודף של מידע, יש כאלה שיותר ויש כאלה שפחות. המצב מסוכן במיוחד אצל מבוגרים שעם הגיל כושר הריכוז יורד. תערכו את המבחן הבא ותראו כמה אתם מרוכזים:

פורסם
.

שאלה: כמה מכם מכבים את המערכת באוטו כשהם נוהגים במקום חדש ו/או איבדו את דרכם?

כשאני נאבד או מגיע למקום חדש אז אני תמיד מנמיך משמעותית את הווליום, אם לא זה מוציא אותי מריכוז.

גם בעיר אני לא נוסע עם ווליום חזק מדי, אני חייב להיות מודע לרעשים מסביבי.

פורסם

כדאי לקרוא את המחקר של ה-NHTSA - הגורם מס' 1 לתאנות הנובעות מחוסר ריכוז הוא שיחה עם נוסעים אחרים, מס' 2 וא חוסר ריכוז מסיבות לא מוגדרות, שימוש בטלפון מגיע למקום השלישי יחד עם התרכזות בבעיות אישיות. מתחת לאלה כל מיני פעולות כגון טיפול במערכת השמע ובבקרת האקלים.

מעניינת גם הסטטיסטיקה לגבי שימושבטלפונים ניידים במדיינות שונות - האמריקאים די דומים למרבית אירופה, אבל באנגליה גם השימוש בטלפון וגם ב-SMS הרבה יותר נמוך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כיום ילדים חייבים להשתמש בכיסא מיוחד, לוקח חצי שעה להעלות אותם לאוטו, שמים להם מליון שכבות של בגדים כדי שלא יקפאו (וחם להם!) ובכלליות עושים שטויות שמצילות כמה עשרות אנשים אבל בעצם מגבילים את החיים של כולם.

יש לי אחיינית (בת 6, לא תינוקת) וההתעסקות המיותרת עם הכיסאות לילדים גורמת להרבה עצבים.

אני סוחב כבר שבועיים את הכסא הדבילי הזה, שאני מאוד בספק אם הוא יציל לה את החיים במקרה של תאונה.

"חצי שעה" לוקח להעלות אותם לאוטו... בחייאת.

ומה הקשר בין זה לבין הלבשת יתר?

הדבר היחיד שדבילי זה לחשוב שהכסא הזה מיותר, כשאינספור מבחני ריסוק הראו באופן מובהק את התרומה של כסא בטיחות לשמירה על שלום הילד במקרה של תאונה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
יהיה פיצוי על כל הדיבוריות שהותקנו?

בדיוק מה שחשבתי עליו. אם חוק כזה יעבור-שיחזירו לי את הכסף עבור הדיבורית שקניתי....חצופים.

פורסם

וכשהעלו את מהירות הנסיעה ביקשו ממך שתשלם יותר מיסים :lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הדבר היחיד שדבילי זה לחשוב שהכסא הזה מיותר, כשאינספור מבחני ריסוק הראו באופן מובהק את התרומה של כסא בטיחות לשמירה על שלום הילד במקרה של תאונה.

לא רציתי להעיר להודעה של יוסי כי אני מוקצה אצלו , אבל כולה כמעט מאלף ועד תו מעידה על חשיבה שונה שאינה עולה בקנה אחד עם מיטב המחקרים בכל העולם ולא רק בארה"ב.

מעניין איך הוא נהג כאשר לא היו ניידים . האא הוא עוד היה ילד .

האם אתה חגור בחגורה בזמן הנהיגה ?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לא אמרתי שהוא לא שומר.

100% בטוח שהוא שומר ואין על כך עוררין.

אבל כיום זה הפך לתעשייה של היסטריה ושל כפיה, ושל הורים שכל היום נמצאים בפחד מתמיד מזה שהילדים שלהם לא ייפצעו.

אני רואה את זה במשפחה שלי.

אחי ואשתו כל היום דואגים לילדה ולא עוזבים אותה בשקט. שלא יהיה לה קר, שלא תיפצע, שלא תשתעל, שלא תתלכלך...

אחותי בדיוק ההיפך.

היא יותר ליברלית, הכלבה שלה עוברת ליד הילד ומלקקת לו את הראש, אין היסטריה...

מי אתם חושבים שיהיה ילד יותר שמח? הילד שכל היום מגבילים אותו ודואגים לו בהיסטריה או הילד שנותנים לו להשתולל ולהיפצע?

באמת שאין לי בעיה עם המושבים לילד.

הבעיה שלי היא עם זה שבקטע של הדיבוריות כולנו צריכים להפסיק את החיים שלנו בזמן שאנחנו על הכביש, וזה רק כי רוצים להציל עוד איזה 5 אנשים בשנה.

אני לא רוצה להגביל יותר את החיים שלי. יש לי דיבורית ואני אמשיך להשתמש בה.

זאת אחת מהצעות החוק הכי מפגרות שראיתי בשעות האחרונות.

(עמדתי להגיד "בשבוע האחרון" או "בחודש האחרון" אבל יש רצף של כל כך הרבה חוקים אידיוטיים כרגע, שקשה לראות איזה מהם יותר דפוק).

שיראו לנו מחקר אחד בארץ שקושר בין דיבורית לבין תאונות. לא תמצאו קשר.

טלפון ביד?

הודעות טקסט?

ברור שכן!

אבל דיבורית?

יש גבול.

פורסם

לא הבנתי, עדיין, מה הקשר בין כסא בטיחות, אמצעי חיובי לכל הדעות, לזה שלדעתך יש אצלך במשפחה הורים הסטרים.

מידת הסיכון של דיבור בסלולרי היא לא עניין לזריקת המספרים האקראית שלך. אם יודגם מחקרית, באופן רציני, שמדובר בבעייה בטיחותית חמורה, אז יסתדרו בלי לדבר בזמן נהיגה. לדבר בנהיגה זה פינוק, לא הכרח.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הבעיה שלי עם כל זה היא שמורידים את רמת החיים (כן, אני עומד מאחורי המילים שלי!) ולוקחים משהו שהרוב לוקח כזכות בסיסית, ומונעים מכולנו לעשות אותו, רק כי מפגר או שניים עושים תאונות בזמן שמדברים בטלפון בדיבורית!

אני מסכים שמי שנוהג עם טלפון ביד ומתעסק איתו צריך לקבל קנס או שלילה, אבל דיבורית? באמת?

ועכשיו תגיד לי:

אי פעם שמעת על תאונה שמתרחשת בזמן שמישהו מדבר בדיבורית?

אני לא אומר שזה לא קורה, פשוט לא שמעתי על זה קורה.

יש כמה דברים שצריך לאכוף לפני דיבורית:

אלכוהול

התפרעות

מעבר בין נתיבים בצורה לא מתחשבת

מתנחלים בנתיב השמאלי

להתעסק עם דיבורית זה באמת הדבר הכי מיותר שיכול להיות.

אני שמח שאני עף מפה אם זה עובר.

• תוכן חדש...