Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלפחות 70 אחוז מהמקרים שאני מעביר מהילוך שני להילוך שלישי, אני נתקע באמצע.

ז"א שמגיע הזמן בכביש המהיר (בעיקר שם, אבל לא רק) אני מעביר משני לשלישי ואז אני מעביר והמוט לא נכנס להילוך השלישי - הוא נתקע בניוטרל ולא עולה.....מה זה יכול להיות ? אני חושב אישית שזה משהו שצריך להתרגל אליו בגלל שהמוט שונה ממה שאני רגיל אליו.

ואולי צריך להעביר הילוכים בצורה שונה, אבל עדיין, איך אני מסתדר עם זה ? אני צריך לקחת קצת את המוט יותר ימינה ? כי אני רגיל לקסארה שיש לה מוט קצר וחדש שמעביר בחצי שניה את ההילוך ללא בעיה. אולי בגלל שמוט יותר ארוך, בקיצור מה הבעיה ? ואיך אני מסתדר עם זה?

זה ממש מבהיל כשאני בכביש מהיר ואז אני צריך לעלות לשלישי ואני לא מצליח.... :cry:

(רק היום קניתי את האוטו - אני חדש איתו)

בקיצור אני מעלה את ההילוך לשלישי ואני מרגיש מחסום מסויים ואני לא מצליח להכנס לשלישי רק אחרי כמה נסיונות - וזה לא קורה כל הזמן.

בבקשה תעזרו לי אני חייב להבין מה לעשות, תודה,יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

אחת משתי אפשרויות:

(1)חופש בבורר ההילוכים.

(2)משלב הילוך 3 בגיר פגום.

בשלב זה אני מהמר על סיבה מס' 1.

גש למוסך בכדי שיאבחן בוודאות את הבעיה.

זוהי תקלה חמורה מבחינת איכות הנהיגה שלך, מאחר והיא גוזלת את תשומת-לבך מהדרך.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם
אחת משתי אפשרויות:

(1)חופש בבורר ההילוכים.

(2)משלב הילוך 3 בגיר פגום.

בשלב זה אני מהמר על סיבה מס' 1.

גש למוסך בכדי שיאבחן בוודאות את הבעיה.

זוהי תקלה חמורה מבחינת איכות הנהיגה שלך, מאחר והיא גוזלת את תשומת-לבך מהדרך.

עמית

אז אני מבין שאני נוהג כמו שצריך ?

בYNET אמרו לי שזה יעלה לי משהו כמו 40 שקל - זה טיפול הרבה יותר יקר מזה?

וגם אני חושב שזוהי תקלה חמורה , בזמן כזה בטורים גבוהים באוטו אין לי ברירה חוץ מלהעביר בטעות להילוך ראשון בזמן העברה או להשאר בשני כך או כך אני יכול לשרוף את המנוע או משהו נכון?

פורסם

בYNET אמרו לי שזה יעלה לי משהו כמו 40 שקל - זה טיפול הרבה יותר יקר מזה?

40 ש"ח זה בטוח לא יעלה לך, אין מכונאי שיתחיל לעבוד תמורת סכום כזה.

עמית

פורסם

סתם הצעת ייעול - אולי במקום לבזבז זמן מול המחשב ולשאול את כל העולם שאלה שהתשובה אליה טמונה בבדיקה פיזית, פשוט תיגש למוסך ותברר!!! :roll:

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

לחבר שלי יש סובארו DL 93...

כל פעם שאני לוקח עליה סיבוב אני משחק ב"מצא את ההילוך"... כל ההילוכים אצלו חופשיים ונוקשים... ומנסיון עם עוד רכבים, כל רכב והקריזה של התיבת הילוכים...

אם ממש ממש בלתי אפשרי לשלב כאשר נדמה לך שהגיע הזמן להעביר הילוך (או בסובארו בין שני לשלישי בדיוק על 40) אז כנראה יש בעייה. תקווה רק שהבעייה היא לא בתיבה אלא סתם באיזושהי שטנגה...

בכל מקרה תמיד מוסך לא יזיק (טוב, לא תמיד... :roll: )

איתמר

למישהו יש בעיה עם מקום מאחורה??? שיפנים!

פורסם

יש פה 2 תשובות לבעיה לפי מה שהבנתי , יש בעיה גם אצלי וגם אצל הסובארו.

לא לקחתי למוסך ולא שאלתי מומחים אבל הבנתי כבר את הבעיה לפחות לבד.

התיבה של הסובארו באמת שונה, ההילוכים יותר "משוחררים" יש מרחק גדול ביניהם, וצריך להתרגל אליהם ואני חושב שהתרגלתי.

נסעתי היום באור יהודה, יהוד נוה מונוסון וסביון והעברתי לשלישי וזה עבר הרבה יותר חלק ונתקעתי רק פעם אחת חוץ מזה העברתי חלק לשלישי.

בסיטרואן קסרה שאני למדתי עליה צריך לתת רק קדימה את ההילוך והקפיץ מסדר את הבעיה ואם לוקחים ימינה אז אנחנו כבר בחמישי, ובסובארו רק צריך לקחת את ההילוך קצת ימינה וזה נכנס חלק לשלישי ויש מרחק גדול עד החמישי.

שאלתי את דוד שלי שהוא לקח היום את הרכב למוסך להחלפת ברקסים אחוריים ומסרק הגה והוא היה איתי כאשר לא הצלחתי להעביר לשלישי והוא אמר שהוא נהג בה והכל בסדר אז כנראה אני צריך לתרגל עוד קצת בנהיגה את זה ואני כבר עכשיו מעביר הילוכים הרבה יותר טוב מאתמול .

בקיצור התיבה שונה וצריך להתרגל אליה , הבעיה העיקרית הייתה אצלי שאני הייתי צריך להעביר הילוכים בצורה שונה ולקחת את המוט טיפה יותר ימינה.

באמת הבנת הבעיה היא 50 אחוז מהפתרון - הבנתי שצריך לקחת ימינה, אני לוקח ימינה , ואני מסתדר עם הגיר - אין סיבה לקחת את הרכב למוסך.

יוסי

פורסם

התיבה של הסובארו באמת שונה, ההילוכים יותר "משוחררים" יש מרחק גדול ביניהם, וצריך להתרגל אליהם ואני חושב שהתרגלתי.

נסעתי היום באור יהודה, יהוד נוה מונוסון וסביון והעברתי לשלישי וזה עבר הרבה יותר חלק ונתקעתי רק פעם אחת חוץ מזה העברתי חלק לשלישי.

בסיטרואן קסרה שאני למדתי עליה צריך לתת רק קדימה את ההילוך והקפיץ מסדר את הבעיה ואם לוקחים ימינה אז אנחנו כבר בחמישי, ובסובארו רק צריך לקחת את ההילוך קצת ימינה וזה נכנס חלק לשלישי ויש מרחק גדול עד החמישי.

שאלתי את דוד שלי שהוא לקח היום את הרכב למוסך להחלפת ברקסים אחוריים ומסרק הגה והוא היה איתי כאשר לא הצלחתי להעביר לשלישי והוא אמר שהוא נהג בה והכל בסדר אז כנראה אני צריך לתרגל עוד קצת בנהיגה את זה ואני כבר עכשיו מעביר הילוכים הרבה יותר טוב מאתמול .

בקיצור התיבה שונה וצריך להתרגל אליה , הבעיה העיקרית הייתה אצלי שאני הייתי צריך להעביר הילוכים בצורה שונה ולקחת את המוט טיפה יותר ימינה.

באמת הבנת הבעיה היא 50 אחוז מהפתרון - הבנתי שצריך לקחת ימינה, אני לוקח ימינה , ואני מסתדר עם הגיר - אין סיבה לקחת את הרכב למוסך.

יוסי

אין שום קשר.

בכל רכב ידני המצב הסטטי של הידית צריך להיות האמצע - לא משנה מה המרחק בין ההילוך הראשון לשלישי או לחמישי.

דחיפה קלה מעלה = שילוב להילוך שלישי

משיכה קלה מטה = שילוב להילוך רביעי

באם אתה "מחפש" את ההילוך השלישי (קרי: הידית חופשיה לגמרי) כל מה שנותר לך לעשות הוא לוודא שהקפיץ המותח של הידית הילוכים נמצא במקומו (או שהוא פשוט החליד/נעלם עם השנים) ולהחליפו בקפיץ חדש.

לשם כך, כמובן, יש צורך להרים את הרכב בליפט ולבדוק את הימצאות הקפיץ.

מניסיון עם ה DL, אני מהמר שאין קפיץ ובסה"כ יש צורך בלשים אחד חדש (אם יש לך את המקום, אין צורך ב-כ-ל-ל בכלים). צריך להיכנס מתחת לאוטו, לזהות את הידית הילוכים ולראות את קיים שם הקפיץ. במידה ולא קיים אתה תראה חור קטן בו הקפיץ אמור להיתפס וממולו חתיכת ברזל עם "שן" שעליה נפתס הקפיץ בצד השני.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

יוסי

אין שום קשר.

בכל רכב ידני המצב הסטטי של הידית צריך להיות האמצע - לא משנה מה המרחק בין ההילוך הראשון לשלישי או לחמישי.

דחיפה קלה מעלה = שילוב להילוך שלישי

משיכה קלה מטה = שילוב להילוך רביעי

באם אתה "מחפש" את ההילוך השלישי (קרי: הידית חופשיה לגמרי) כל מה שנותר לך לעשות הוא לוודא שהקפיץ המותח של הידית הילוכים נמצא במקומו (או שהוא פשוט החליד/נעלם עם השנים) ולהחליפו בקפיץ חדש.

לשם כך, כמובן, יש צורך להרים את הרכב בליפט ולבדוק את הימצאות הקפיץ.

מניסיון עם ה DL, אני מהמר שאין קפיץ ובסה"כ יש צורך בלשים אחד חדש (אם יש לך את המקום, אין צורך ב-כ-ל-ל בכלים). צריך להיכנס מתחת לאוטו, לזהות את הידית הילוכים ולראות את קיים שם הקפיץ. במידה ולא קיים אתה תראה חור קטן בו הקפיץ אמור להיתפס וממולו חתיכת ברזל עם "שן" שעליה נפתס הקפיץ בצד השני.

איציק

אי אפשר לבדוק את זה בלי הליפט ? ז"א לדוגמא להעלות את ההילוך השני לניוטרל ולעזוב את הידית ולראות אם הידית נשארת במקום או קופצת לאמצע?

גרמת לי לחשוב על זה בצורה שונה....אם אני מחפש את ההילוך השלישי והוא לא נכנס כמעט אוטומטית לשם וכל מה שאני צריך לעשות הוא רק לדחוף את הידית קדימה בלי ימינה ובלי שמאלה אז כנראה שיש בעיה.

אני אבדוק מחר - זה לא כ"כ דחוף לי, אני במקרה הכי גרוע כבר אכניס את האוטו בשבוע הבא למוסך.

:cry: יש לי גם להחליף צמיגים מקדימה לפי אבחנה של דודים שלי שהם 30 שנה על הכביש והם אמרו לי שהם ישנים , הבדיקה של הגיר כמו שאמרנו , גם להחליף מגבים קדמיים ונראה מה עוד יתבלה באוטו :?

אבל שטויות. ה' גדול, כסף בא וכסף הולך....

פורסם
איציק כתב

גם לי יש את הבעיה הזאת בדיוק בסובארו ג'סטי שלי, בימים הראשונים היה לי מאד קשה עם העברת ההילוך לשלישי, כמה פעמים העברתי בטעות לחמישי, אחרי שבוע התרגלתי לכיוון המדוייק, וממש לא מפריע לי שחסר הקפיץ המדובר, זה עניין של הרגל, ובאמת שאין מה להילחץ כ"כ.

ו... תתחדש.

פורסם
גם לי יש את הבעיה הזאת בדיוק בסובארו ג'סטי שלי, בימים הראשונים היה לי מאד קשה עם העברת ההילוך לשלישי, כמה פעמים העברתי בטעות לחמישי, אחרי שבוע התרגלתי לכיוון המדוייק, וממש לא מפריע לי שחסר הקפיץ המדובר, זה עניין של הרגל, ובאמת שאין מה להילחץ כ"כ.

ו... תתחדש.

מילא להעביר לחמישי.....אבל מה עושים בכביש מהיר שחייבים להעביר לשלישי ואז אין ברירה או לחזור לראשון או לשני או בפוקס לשלישי ויש מאחורה מכוניות :roll:

אבל אתמול כמעט לא הייתה לי את הבעיה הזאת... נסעתי הרבה יותר טוב, אז בכל זאת זה משהו שמתרגלים אליו, ולי לא לקח הרבה זמן.

תודה על הברכות.

ולמי ששאל קניתי סובארו דיאל לבנה 89' 1600.

אוףטופיק.

בבוקר הספקתי לראות(לא נרדמתי) תאונה שצמררה אותי, התאונה היא תאונה חזיתית בין 2 מכוניות פרטיות, מה שבאמת צמרר אותי זה ששתי המכוניות היו סובארו דיאל, אחת לבנה והשניה בצבע תכלת ושניהן היו מרוסקות :cry:

תנהגו בזהירות! אני יודע שאני כן.

לא תמצאו אותי פותח שרשור על זה שאיזה כיף זה לנסוע ב140 150 160.

יוסי.

פורסם

ו... תתחדש.

הנך מייצג ממש את תופעת הישראלי החאפר, אשר מזניח את רכבו ואומר אצלי הכל תקין ו"הרכב לא רואה מוסך" עד שהרכב לא נתקע באמצע איילון, ואז הוא מהווה מפגע בטיחותי, שלא נדבר שגם נסיעה עם בורר הילוכים תקול יכול להוות סכנה במצבים מסויימים.

עמית

פורסם

תנסה לשחרר ממש ממש ממש בעדינות את הידית ל-N ואז לעזוב אותה לגמרי, ולדחוף שוב כלפי הילוך שלישי...

לפעמים בתיבות שונות ההילוכים ממוקמים בנקודות שונות , ונתקלתי לא מעט (בניסיון הנהיגה הקצרצר שלי) בתיבות שההילוך השלישי לא נכנס , ואז לאט לאט...

אתה תתרגל.

מה שכן, אם זה לא כמו שאמרתי , באמת מומלץ לגשת למוסך..

פורסם
תנסה לשחרר ממש ממש ממש בעדינות את הידית ל-N ואז לעזוב אותה לגמרי, ולדחוף שוב כלפי הילוך שלישי...

לפעמים בתיבות שונות ההילוכים ממוקמים בנקודות שונות , ונתקלתי לא מעט (בניסיון הנהיגה הקצרצר שלי) בתיבות שההילוך השלישי לא נכנס , ואז לאט לאט...

אתה תתרגל.

מה שכן, אם זה לא כמו שאמרתי , באמת מומלץ לגשת למוסך..

מכוון שעכשיו שבת ועד יום ראשון אין מוסך, אז אני אסע רגיל וביום ראשון אני יעביר את האוטו במוסך.

דווקא נהגתי היום באור יהודה ובר"ג ופעם אחת לא נתקע לי הגיר...

אני חושב שהכל בסדר שם וזה עניין של הרגל ואין תקלה.

• תוכן חדש...