Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיקור נוסף לרשימה, או- ה-Ferrari 458 Italia חזרה מטיפול

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5370 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה התחיל מהמייל ששלחתי לפרארי בבקשה לנסיעת מבחן והסוכן החביב (מאוד) מיד נענה ושאל איזה מכוניות ארצה לבדוק?

מעט מחשבה וזו הרשימה שהועמדה לרשותי:

*Maserati Grancabrio (בשביל הסטייל).

*Ferrari California (בשביל הסאונד המחרמן).

*Ferrari 458 Italia (בשביל הארד קור).

לפני שבועיים היינו אמורים לבצע את נסיעת המבחן על 3 הכלות אבל בגלל אורח לא צפוי ביקשתי לדחות את ה-458 למועד אחר וקיבלתי אישור שהאורח יצטרף אלי לנסיעות המבחן ב-2 האקזוטיות הנוספות.

האישור התקבל והאורח זכה לחוויה של Once in a lifetime בדמות 45 דקות של התגרזנות על כל רכב עם גג פתוח וללא מחסומים.

נהנתי מאוד אבל ציפיתי כבר לקבל לידי בפעם השניה את האיטליה.

שבוע שעבר היינו אמורים להפגש אבל אז המכונית נכנסה ל-Touch Up במוסך והנסיעה נדחתה.

בשישי צלצל הטלפון והסוכן החביב (מאוד!) בישר שהרכב חזר ואם זה בסדר הוא ישוריין לי ליום ראשון בין השעות 11:00-12:30.

חישבתי מיד שלילד יש שיעור שחייה ב-14:15 כך שיש לי מספיק זמן לנסיעת מבחן+ניגוב המושב עם מטליות לחות+מקלחת לעצמי+לעלות על בגד ים+להגיע לבריכה.

אמרתי- Yes Sir!!

אז ככה, הגעתי לסוכנות והמתנתי כמה דקות בחנות הטרייד אין, תמונה כללית נראית בערך כך:

313657_10150347490489962_678659961_8438102_2066668782_n.jpg

המכונית האדומה בחלק העליון הינה אלפא רומיאו C8 בעלת הגה שמאלי שחובב רכב קנה אבל לא ממש יכול לנהוג בה ולכן רכש פרארי במקומה, יש שם עוד המון מכוניות כמו שאתם יכולים לתאר (הרבה פורשה כולל קאררה GT, הרבה פרארי ועוד).

רכב מיוחד נוסף שחנה שם (מאחורי האלפא) הינו רכב נדיר מאוד העונה לשם Italdesign Aztec:

italdesign_aztec-88.jpg

(אין תמונה של הרכב בסוכנות כיוון שאסור לצלם שם).

ואז הגיע הסוכן.

מיד לוותי לחניה, שם המתינה הכלה:

317519_10150347490569962_678659961_8438103_1902384977_n.jpg

סוכן המכירות שכבר הספיק להבין אותי ואת צרכיי מיד הוציא את הרכב והשאיר אותו עם מנוע דולק על מנת להתחמם.

כעבור מספר דקות נכנסתי לרכב, כיוונתי מראות ומושב ויצאנו לדרך.

מבחוץ:

אני באמת צריך לכתוב ?...

מבפנים:

תא הנוסעים מרגיש מאוד איכותי עם קפיצת מדרגה גדולה מה-430 וענקית ביחס ל-360, החומרים מרגישים איכותיים ומוצקים, שימוש בעור שנראה ממש טוב, לוח שעונים שנותן את כל האינפורמציה שניתן לבקש החל מלחץ אויר בצמיגים, מצב חום צמיגים\בלמים\מנוע, מצב בקרות פעילות, לחץ שמן, טמפ' ועוד ועוד ועוד.

במרכז לוח השעונים שעון סל"ד גדול ובולט שלא ניתן לפספס, מה שדחק את מד המהירות (האלקטרוני) אל הפינה הימנית, קצת מבאס כי הוא מצריך הורדת עיניים מהכביש כדי לבדוק מהירות, אבל שאלה יהיו הצרות שלנו אם יש לנו רכב כזה...

בין הנהג לנוסע ישנה קונסולה קטנה עם לחצן R לרוורס, מצב Auto שמקביל בעצם ל-D בתיבה אוטומטית וזהו בערך.

מעל המתגים האלה מצוייה יחידת בקרת מיזוג האויר וכאן מסתכם הכל.

מערכת סאונד שאלתם ?

יש כזאת, היא מסתכמת ב-2 מתגים מצידו הימני של ההגה (במקרה שלי הגה ימני) ונגן CD שממוקם בתא הכפפות, כאילו רוצים להקשות עליכם לשמוע מוזיקה במהלך נהיגה.

אה כן, אם תפעילו את המערכת סאונד או את מערכת הניווט (במדינות בהן היא מאושרת ברכב הזה, לא בהונג קונג) תצוגת המהירות תשמש את המערכות הנ"ל וכך בעצם לא תיהיה לכם אפשרות בכלל לדעת את המהירות.

האמת שזה חכם- אם אתה צריך לנווט- סע לאט.

על ההגה נמצא מצד שמאל את כפתור ההתנעה ומצד ימין את המנטינו המפורסם שמשנה את מהירות העברת ההילוכים, מצב המתלים וחדות דוושת הגז, יש מצב רגיל, מצב ספורטיבי, מצב תחרותי ו-2 מצבים לביטול בקרות בטיחות.

מנוע:

4.5 ליטר V8 שמפיק 570 כ"ס, ואלה סוסים על סטרואידים שכנראה גדלו על חמצן מעושר, הכח פשוט פנומנלי!!

הכח מתפרץ בכל מצב, בכל הילוך, פשוט בעיטת כח אדירה שמעיפה את המכונית קדימה ואותך אחורה אל תוך המושב, קשה לתאר את זה.

אבל...

בנוסף לכח עוקר אספלט המנוע ניחן גם בגמישות של בלרינה, אין שום בעיה לנסוע ברכב בהילוך 5 נניח במהירות 50 קמ"ש, להדביק את הדוושה עד הסוף ולקבל תאוצה חזקה כל הדרך אל הרבה מעבר למהירות החוקית בישראל...צריך לנסות כדי להבין.

כל סופרלטיב שאתן למנוע הזה לא יעשה עימו מספיק חסד כי זה באמת מנוע מדהים על סף המושלם.

גיר:

מהיר וחד כתער, משיכת מנוף מאחורי ההגה מיד מתורגמת להעלאת או הורדת הילוך בלי דרמות, בלי השהיות, בלי הרגשה רובוטית, פשוט העברת הילוך מיידית.

ואז עוברים במנטינו למצב ספורט.....והכל מתחדד ונהפך לנמרץ עוד יותר!

ואז עוברים למצב RACE והכל שוב ניהיה מהיר וחד יותר....

הורדת הילוכים מלווה בגז ביניים ובק פאיירים בעוד יותר מכניסים אותך לטראנס...

296529_10150347490634962_678659961_8438104_1206623677_n.jpg

התנהגות:

המכונית הזאת גורמת לכל מכונית בסביבה שלה, כולל יצירות כמו M3, Aston Martin וכו' להרגיש לא מתקשרות..

יש לה הגה כל כך חי, חד ומדוייק ועם משקל מושלם שהדבר הכי קרוב אליו מבחינת תחושה זה הגה של קארטינג, רק בלי הויברציות והחופשים, נטו תחושות.

יש לה מתלים שפשוט מדביקים אותך לכביש ונוסכים בטחון ועלולים לסכן כי הם נותנים לנהג טונות של בטחון.

הרכב מגהץ כל דבר שנקרה בדרכו, בין אם זה עיקול סלול היטב או יישורת משובשת וסופר מהירה, הכל עובר תחת הגלגלים בלי דרמה ובלי אפילו חצי אחוז של תחושה שאולי תאבד אחיזה, המכונית לופתת את הכביש.

אין הרבה מכוניות שנותנות את התחושת בטחון הזאת אפילו תחת ירידה ברוטלית על הגז לקראת סוף עיקול כשאתה מוכן כבר עם ההגה לבצע תיקון להיגוי יתר שכנראה יבוא אבל אז מגלה שאין מה לתקן בכלל כי מי שהתרגש מהעיקול החד והירידה על הגז זה אתה, לא המכונית.

זה הזכיר לי את הנהיגה באיטליה על הקליפורניה, אישתי היתה בחודש שביעי במושב האחורי והמלווה אמר לי לעצור 150 מ' לפני עיקול חד והורה לי פשוט לתת גז עד הסוף ולהגיע לעיקול הזה בהילוך שלישי בפול גז בלי להוריד רגל מהגז, אני שחששתי כי הייתי עם אישה בהריון הגעתי לעיקול בהילוך שני על חצי גז....

אבל כאן קיבלתי את ההוכחה שאותו מלווה איטלקי צדק, המכונית אוחזת את הכביש יותר ממה שרכבת ישראל אוחזת את המסילה.

סאונד:

בואו נגיד שבסל"ד סרק אתם תמשכו תשומת לב מאנשים ברדיוס של 10 מ' מהמכונית, בסל"ד ביניים אתם תגדילו את הרדיוס ל-50 מ' וב-7000 סל"ד אתם תעוררו תשומת לב של אנשים בעיר השכנה.

המכונית פשוט צורחת לשמיים עם סאונד שהכי מזכיר אופנוע כבד ובריא על המנתק, רק עם הרבה יותר באס\פיצוצים של בק פאיירים.

השורה התחתונה,

כשחזרתי מהנסיעת מבחן עם שקית אדומה של פרארי וספרים שקיבלתי מתנה אודות כל רכב, אישתי שאלה אותי "איך היה?".

התשובה שלי היתה פשוטה:

המכונית כל כך קלה לנהיגה ונשלטת שהיא מרגישה כמו סימולטור בפלייסטיישן מבחינת ניהוג, מצד שני היא מעבירה לך כל כך הרבה תחושות, היא בועטת, מתפרצת, צועקת ומרגשת בצורה שהחבילה שמתקבלת פשוט מושלמת, מכונית שגורמת לך להרגיש כמו נהג מרוצים אבל לא מנסה להרוג אותך על הדרך.

נהגתי בחודש האחרון על הרבה מכוניות מעניינות אבל אחרי השעה וחצי האינטנסביות איתה החלטתי שזהו, לא רוצה עוד נסיעות מבחן פשוט כדי לא להרוס את הטעם הטוב שנשאר.

מכיוון שגם פה כחלק ממדיניות אי אפשר לצלם תוך כדי נהיגה אז הדבר היחיד שיכולתי לעשות זה להפעיל מצלמת וידאו בפלאפון ולזרוק אותה בתא אכסון בדלת....זו בכל אופן התוצאה למי שרוצה לדעת איך זה נשמע (אפשר לדלג ל- 1:18, 3:35, 7:20, 9:40, 13:40 בשביל אינדיקציה ובסוף הסרטון ניתן להציץ על המכונית לאחר שאני יוצא ממנה).

http://www.youtube.com/watch?v=76ojUhqAlfk דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

האמת שזה חכם- אם אתה צריך לנווט- סע לאט.

מצחיק, זה כמעט בדיוק מה שאני כתבתי על זה. אצלי זה היה שפרארי בעצם אומרים ללקוח "אם אתה לא יודע לאן אתה נוסע, עדיף שתסע לאט".

אני לחלוטין מתחבר לתחושה שלך בסוף הנהיגה - שחבל לנהוג על מכוניות אחרות כי הרגע ירדת מהמכונית הטובה ביותר בעולם.

דווקא עם עניין ההגה אני פחות מסכים - הוא קצת קל מדי והתקשורת לא מושלמת, אבל הוא מדויק ומהיר עד כאב, ומאפשר לנצל את הרכב למקסימום.

המתלים אכן מדהימים - היא גם נוחה ומגהצת שיבושים, וגם הדוקה ולא מתפזרת בשום שלב.

שכחת לציין את אורגן האורות בראש ההגה שמציין מתי להעביר הילוך, ואת העובדה המצחיקה שעל ההגה יש את כפתורי האורות, המגבים והאיתות...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

לגבי ההגה, מבין המכוניות שנהגתי לאחרונה (ולהוסיף את הגאיירדו שפעם נהגתי לכמה דקות) היה לה ההגה הטוב שבחבורה ללא עוררין, היה לו משקל נכון והוא שידר את הדרך היטב, אולי לא מושלם אבל הוא ביחד עם כל יתר המכלולים היו החבילה הטובה ביותר.

אכן לא ציינתי את ההגה שעליו מותקנים מתגי האיתות והמגבים (האורות דווקא מוקמו מימין להגה על לוח השעונים) וכן ״אורגן האורות״ של ציון הסלד שזו אופציה ולא מגיע בסטנדרט.

פשוט מכונה מדהימה.

פורסם

איך זה עובד שם, כל מי שרוצה נסיעת מבחן על פרארי פשוט מקבל?

אתה לא צריך להוכיח שום יכולת לקנות אחת?

אה ואגב...

וווואאאאאווו איזו מכונה!!! :shock:

פורסם

גייארדו? זה לא חוכמה. המכונית היא פלייסטיישן על גלגלים. כוון וסע. אחיזה היסטרית שנעזרת ב-4X4, גיר רובוטי מעצבן והגה שאפשר להחליף בג'ויסטיק :lol:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אף פעם לא היתי מעריץ של פרארי, אבל זו ספציפית היא אחת המפלצות ואני זוכר שמישהו (נראה לי קלארקסון) אמר שזו המכונית הכי טובה שהוא אי פעם נהג בה.

מה שגם אחת היפות שראיתי מבית פרארי.

המלודיה שיוצאת מהמנוע מרטיטה...

אבל אני חייב לומר שישבתי בדיאבלו בספרד לפני כמה שנים והסאונד שיצא משם פשוט עילף אותי.

כתבה יפה edan82

תודה על ההשקעה :)

Opel Adam S 2017

פורסם
איך זה עובד שם, כל מי שרוצה נסיעת מבחן על פרארי פשוט מקבל?

אתה לא צריך להוכיח שום יכולת לקנות אחת?

כל עוד יש לך רשיון נהיגה מקומי ואיזושהי הוכחת יכולת תשלום (במקרה שלי זה החברה בה אני עובד) אתה יכול לקבל נסיעת מבחן בתיאום מראש.

לבחור מעליי,

הלמבורגיני דיאבלו מבחינת "דרמה" עוד שייכת לדור הקונטאז', אז מכוניות למבורגיני היו צורחות לשמים בלחיצה על הגז.

הדור החדש של למבורגיני (שהתחיל כבר מהמורצ'אלגו) הרבה יותר שקט ומעודן.

זה משעשע לחשוב על זה כי כשהוציאו את האודי R8 אמרו שזו גאיירדו בתחפושת, שזה נכון במובן מסויים, אבל צריך לנהוג או לפחות לנסוע בלמבורגיני מדור המורצ'אלגו והלאה כדי להבין שיותר ממה שהאודי "הפכה ללמבורגיני", זו דווקא למבורגיני שהפכה יותר לאודי....מכוניות הרבה יותר שקטות ומתורבתות, בטח בהשוואה לפרארי ששם כל מכונית היא דרמה קווין.

פורסם
כל עוד יש לך רשיון נהיגה מקומי ואיזושהי הוכחת יכולת תשלום (במקרה שלי זה החברה בה אני עובד) אתה יכול לקבל נסיעת מבחן בתיאום מראש.

לבחור מעליי,

הלמבורגיני דיאבלו מבחינת "דרמה" עוד שייכת לדור הקונטאז', אז מכוניות למבורגיני היו צורחות לשמים בלחיצה על הגז.

הדור החדש של למבורגיני (שהתחיל כבר מהמורצ'אלגו) הרבה יותר שקט ומעודן.

זה משעשע לחשוב על זה כי כשהוציאו את האודי R8 אמרו שזו גאיירדו בתחפושת, שזה נכון במובן מסויים, אבל צריך לנהוג או לפחות לנסוע בלמבורגיני מדור המורצ'אלגו והלאה כדי להבין שיותר ממה שהאודי "הפכה ללמבורגיני", זו דווקא למבורגיני שהפכה יותר לאודי....מכוניות הרבה יותר שקטות ומתורבתות, בטח בהשוואה לפרארי ששם כל מכונית היא דרמה קווין.

אכן צודק לגבי הסאונד :)

כל הכבוד לך וזכית לחוויה מדהימה.

הזיכרון היחיד שלי מהסאונד הוא בנסיעה של חצי שעה על טסטהרוסה לפני עשור בקלינפורניה וזו חוויה לחיים

קובי

:-)

פורסם

edan82,אולי תגשים את החלום שלי ותעשה סיבוב על ה-gt3rs?(לא חייב 4.0 :-))

במונחים של תקשורת,חדות והנאה הפורשה הזאת לא פראיירית בכלל למרות המחסור בכח ביחס לפרארי.

עצם העובדה שהישוו אותה ב-EVO לפרארי(וטענו שהיא לא פחות ממוקדת ממנה) אומר משהו.

turboy

פורסם

אתה תתפלא אבל התכוונתי למה שכתבתי, שלחתי מייל ללמבורגיני שלא יטרחו לארגן לי גאיירדו (ספיידר) לנסיעת מבחן והחלטתי לרדת מנסיעות המבחן הנוספות שתכננתי לעשות בזמן הקרוב פשוט מהסיבה שציינתי ורוני הבין אותי היטב- נהגתי במכונית שהיא פסגת המוטוריקה, נהנתי ממנה ברמות אחרות לגמרי בהשוואה למכוניות אחרות (וכמו שהבנת, הרשימה מכובדת), מעדיף להשאר לפחות בינתיים עם הטעם המצויין שנשאר.

אולי בעוד כמה חודשים כשיתחיל לדגדג שוב באצבעות אחזור לעוד כמה נסיעות מבחן.

במורשה שציינת לא ממש מעניין אותי לנהוג מכביסה פשוטה- הפרארי 458 יכולה להמתח אל המגבלות ואתה עדיין תרגיש שהרכב לא רוצה להרוג אותך, הפורשה המדוברת באותם מצבים עלולה כן להרוג אותי.

אם היה מדובר במסלול בטוח אין ספק שהיא היתה מעניינת מאוד, בכביש הציבורי עם נתיב לכל כיוון ופיתולים חדים ללא שוליים בכלל אני מעדיף את הפרארי פי כמה כי במגבלות שמתחתי את ה-458 ויצאתי בשלום הפורשה תתחיל לזרוק לי תחת ובמקרה הטוב זה יסתיים בהמון נזק, במקרה הרע זה יסתיים בפציעות.

עזוב אותי, יש לי ילד.

המכוניות האלה הן מכונות מדהימות כשלעצמן אבל אחרי שאתה נוהג בכמה כאלה אתה לומד עם מי אפשר לשחק ולמי לתת רספקט ולשמור את המשחקים למסלול.

האסטון מרטין לדוגמא היתה מדליקה מאוד אבל לא יכולתי למתוח אותה בכביש הציבורי אפילו לחצי ממה שיכולתי עם הפרארי החזקה הרבה יותר, פשוט כי המכונית לא שידרה אחיזה אבסולוטית.

פורסם

שמרת את הטוב לסוף :)

אני שמח שנהנת, הלוואי וגם לי תהיה הזדמנות לנסות חצי מהמכוניות שרשמת פה (או אפילו רק את ה458 לבד).

מקווה שתחזור לשתף אותנו כשיתחשק לך לעשות מבחנים שוב. נהנתי לקרוא את כל הפוסטים שלך.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

במורשה שציינת לא ממש מעניין אותי לנהוג מכביסה פשוטה- הפרארי 458 יכולה להמתח אל המגבלות ואתה עדיין תרגיש שהרכב לא רוצה להרוג אותך, הפורשה המדוברת באותם מצבים עלולה כן להרוג אותי.

אם היה מדובר במסלול בטוח אין ספק שהיא היתה מעניינת מאוד, בכביש הציבורי עם נתיב לכל כיוון ופיתולים חדים ללא שוליים בכלל אני מעדיף את הפרארי פי כמה כי במגבלות שמתחתי את ה-458 ויצאתי בשלום הפורשה תתחיל לזרוק לי תחת ובמקרה הטוב זה יסתיים בהמון נזק, במקרה הרע זה יסתיים בפציעות.

וואלה?

ניתקת בקרת אחיזה? כי אם תשאיר את הבקרה עובדת לא תוכל לזרוק תחת, אלא אם תעלה על שמן או משהו כזה...

בכל אופן, למי שביקש - הנה סרטון שמשווה את השתיים, ע"י Chris Harris - אחד הכתבים הטובים בעולם, אם לא הטוב שבהם (ואל תגידו ג'רמי קלארקסון)

http://www.youtube.com/watch?v=74daMAXQ-Co דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

הסרטון שהעלת לא תומך במה שכתבת ולא שולל את מה שאני כתבתי.

בפורשה המדוברת לא נהגתי (מהסיבה הפשוטה שאין את כל מבחר המכוניות בזמינות לנסיעת מבחן) אבל ממה שראיתי בעבר בסיקורים של המכונית הזאת היא קצת יותר נשכנית במגבלות (למשל כמו שידוע שפרארי 599 גם היא נשכנית מאוד על המגבלות).

שוב אני אומר, על מסלול הייתי שמח מאוד לנהוג במכונית הזאת, להתגרזנות על כביש ציבורי מפותל ללא שוליים אני מעדיף לא לקחת סיכונים.

בלי שום קשר, פורשה מייצרת אחלה מכוניות ללא צל של ספק, הקאיימן S לא פחות ממצויינת, אבל פורשה בשורה התחתונה לא עושים לי את זה, אז מעדיף לסיים עם הטופ מבחינתי.

:wink:

פורסם

סה"כ אמרתי שאם אתה משאיר את הTC פועל, לא תאבד את האוטו, ולא משנה איזה אוטו זה, במיוחד לא על כביש ציבורי, באוטו שהוא לך שלך, כשיושב לידך איש מכירות...

אז כל ה"נשכנות", "מגבלות", ושאר סופרלטיבים לא ממש מתאימים כאן

הסרטון היה בשביל מי שביקש סקירה של GT3RS ולא כדי להוכיח או לשלול טענה זו או אחרת

Porsche 911 GT2

BMW 335i 2011

Mini Cooper JCW 2009 - GONE

BMW M3 2006 - SOLD

פורסם

מה שכתבת לגבי בבקרת אחיזה לא מדוייק, זה ממש לא אבסולוטי כמו שאתה מתאר ואני אחזור ל-2 רכבים אחרים, ה-m3 והמתחרה שלה, ה-c63, בשתיהן עם בקרות פועלות תקבל מכוניות שונות לגמרי, המרצדס הרבה יותר ליברלית ולא מתביישת להוציא את התחת גם עם בקרה עובדת והב.מ.וו עם בקרה פועלת לא זזה מילימטר.

עם המרצדס נדרשה המון עבודת הגה והתעסקות בתיקונים (לאו דווקא שלילי) בעוד שהב.מ.וו הראתה שהיא חדה יותר ותיתן כנראה זמני מסלול טובים יותר.

• תוכן חדש...