Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי דעתי האישית והלא מחייבת:

120K של רכב ליסינג שווה ערך ל 300K של רכב פרטי.

וטיפולים עושים כל שנה וגם זה בלחץ...בלי משמעות לק"מ.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

דעתך לא נכונה לגבי הרוב המוחלט של המקרים.

טיפולים לרוב מבוצעים בזמן. אולי לא עם החומרים הכי איכותיים, אבל בזמן.

בכל החברות הגדולות והבינוניות עם צי רכבים מליסינג יש קציני רכב שמפקחים על זה. (נדמה לי שחברה חייבת להעסיק קצין רכב אם יש לה יותר מ 40 כלי רכב פרטיים בשימוש).

פורסם
בכל מקרה, לא משנה מה - אני אעדיף רכב עם פחות ק"מ מאשר אחד עם יותר ק"מ.

זה כבר עניין של העדפה אישית, אבל בתור אחד שמדבר עם קונים ברמה היום-יומית אני יכול לספר לך שיש לא מעט אנשים שמעדיפים את ההפך.

רק אתמול דיברתי עם בחורה שחיפשה סיריון 2008. הייתה לי במלאי סיריון מודל 2008 עם 16 אלף קילומטרים. כמובן שעל רכב כזה מקבלים הנחה קטנה יחסית מהמחירון והמחיר שלה גבוה יותר מסיריון 2008 עם 90 אלף קילומטרים שעברה גם, נניח, החלפה של דלת. בקיצור, הבחורה לא רצתה את הרכב וביקשה שנחפש לה סיריון עם 90 אלף קילומטרים במחיר נמוך יותר. זאת רק דוגמא מאתמול, היום מתחיל יום חדש ובטוח יהיו דוגמאות נוספות :-D

כל אחד ודעתו. אני באופן אישי חושב שמי שלא נוסע הרבה יכול לקחת רכב בן שלוש עם 100 אלף קילומטרים, לקבל עליו מחיר טוב יותר ואחרי שנתיים למכור אותו עם קילומטראז' ממוצע. לא חייבים ללכת לדוגמאות קיצוניות כמו מוניות או רכבי משטרה.

פורסם
תודה על תגובתכם

למרות שהדעות חלוקות אני חושב שארד מרכב זה ואחפש רכב אחר, (בעיקר מטעמי תקציב)

כרגע ראיתי רכב עם נתונים הפוכים, כלומר קילומטרז' נמוך מאד ואמינות נמוכה (ומחיר נמוך)

מדובר על קילומטרז של 70K שנתון 2006, רכב מסוג senic

מעניין מה יאמרו המגיבים הקודמים על כך...

כמו שאמרתי מדובר על רכב אמין (יונדאי), במחיר של 55K שזה בערך 5 מתחת למחירון

פורסם

יותר קילומטראג' יותר בלאי יותר תיקונים

מה שנאמר מה שעולה בזול בסוף יוצא וואחד ביוקר

תחפש רכב עם קילומטראג' נמוך ואל תהיה לחוץ כי הפזיזות מהשטן

הרכב שלי שנת 2002 ויש עליו 90 אלף קילומטר אני בטוח שזה הקלף הכי חזק שלי בעת מכירת הרכב , וגם עצם העובדה שהוא טופל רק אצל רון

פורסם

תחפש רכב עם קילומטראג' נמוך ואל תהיה לחוץ כי הפזיזות מהשטן

זה גם מה שאישתי אומרת,

ואתה יודע מי מחליט בסופו של דבר

פורסם

חח כן בסוף תמיד היא זאת שלובשת את הבוקסר

בהצלחה לך ותמשיך לחפש רומא לא בנו ביום אחד וגם רכב לא ניתן למצוא ביום אחד צריך סבלנות

פורסם
כמו שאמרתי מדובר על רכב אמין (יונדאי), במחיר של 55K שזה בערך 5 מתחת למחירון

יונדאי בת 3 עם 120,000 ק"מ ורק 5K ש"ח מתחת למחירון? ועל זה נאמר "פראיירים לא מתים הם רק מתחלפים".

ידידה שלי, בחורה צעירה בתחילת חייה לאחר התואר חיפשה רכב סופר-מיני בתקציב נמוך של 30-35K ש"ח. כמעט כל הרכבים שנכנסו לה בתקציב הזה הן גרוטאות מתפרקות מידיים גבוהות והיסטוריית טיפולים שאבדה אי שם במרוצת השנים.

דווקא לה, רכישת גטס 2008 יוצאת ליסינג ללא תאונות ומטופלת עם 120,000 קילומטר ב 34,500 ש"ח הייתה קנייה משתלמת ולדעתי התמורה הכי טובה לכסף. אם היה לה תקציב גדול יותר לא הייתי מוכן שתרכוש רכב עם קילומטרז' כזה גבוה.

55K זה תקציב מכובד וניתן למצוא רכבים טובים. אין שום סיבה בעולם לשלם על יונדאי רק 5K מתחת למחירון על הקילומטרז' הזה. חברות הליסינג תקועות עם אלפי מכוניות שהן צריכות להעיף מהמגרשים, כושר המיקוח שלך יכול להוריד אלפים רבים מהמחירון די בקלות.

טיפ נוסף - גש שבוע לפני סוף החודש. סוכני המכירות לחוצים להעלות מכירות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
זה כבר עניין של העדפה אישית, אבל בתור אחד שמדבר עם קונים ברמה היום-יומית אני יכול לספר לך שיש לא מעט אנשים שמעדיפים את ההפך.

רק אתמול דיברתי עם בחורה שחיפשה סיריון 2008. הייתה לי במלאי סיריון מודל 2008 עם 16 אלף קילומטרים. כמובן שעל רכב כזה מקבלים הנחה קטנה יחסית מהמחירון והמחיר שלה גבוה יותר מסיריון 2008 עם 90 אלף קילומטרים שעברה גם, נניח, החלפה של דלת. בקיצור, הבחורה לא רצתה את הרכב וביקשה שנחפש לה סיריון עם 90 אלף קילומטרים במחיר נמוך יותר. זאת רק דוגמא מאתמול, היום מתחיל יום חדש ובטוח יהיו דוגמאות נוספות :-D

כל אחד ודעתו. אני באופן אישי חושב שמי שלא נוסע הרבה יכול לקחת רכב בן שלוש עם 100 אלף קילומטרים, לקבל עליו מחיר טוב יותר ואחרי שנתיים למכור אותו עם קילומטראז' ממוצע. לא חייבים ללכת לדוגמאות קיצוניות כמו מוניות או רכבי משטרה.

מה שנכון בהודעה שלך זה רק הפיסקה האחרונה.

לגבי הפיסקה הראשונה - הבחורה רצתה מאוד את הרכב עם 16.000 קילומטר, אבל היה לה ביד תקציב נתון והרכב הזה היה מעבר לתקציב שלה.

ואז היא ביקשה לקנות רכב זול יותר.

אם הייתם מציעם את שני הרכבים במחיר קרוב, די ברור מה היא היית לוקחת.

פורסם

לגבי הפיסקה הראשונה - הבחורה רצתה מאוד את הרכב עם 16.000 קילומטר, אבל היה לה ביד תקציב נתון והרכב הזה היה מעבר לתקציב שלה.

רציתי לענות לו בדיוק את אותה תשובה.

תראה לי בנאדם אחד שיבחר רכב שחוק עם תאונה במקום רכב שמור בלי ק"מ כמעט - כשהמחיר שלהם דומה.

רוצה דוגמא מציאותית?

ממש לאחרונה רכש אבא של חברה שלי קיה ריו יוצאת ליסינג ב-49K, עם 77 אלף ק"מ על הצג, ללא תיקוני פח כלל בחברת בלו סקאי.

במקביל, בשלמה סיקסט הציעו יונדאי אקסנט (רכב זהה) עם 120K, ב-45K. כמובן שיש גם תיקוני פח והחלפות חלקים וכו' וכו'...

אז - תראה לי את הפסיכי שיעדיף לחסוך 4K ולקנות רכב עם 40 אלף ק"מ יותר ותאונה.

אני מניח שהאנשים שקונים את הרכבים האלה הם תמימים למיניהם או אנשים שלא יודעים איך למצוא רכב במצב נורמלי.

פורסם

ברור לך שאי אפשר למכור סיריון עם 70 אלף קילומטר במחיר של סיריון עם 16 אלף קילומטר. חייב להיות הבדל במחיר בין הרכבים, גם אם שניהם תקינים ובלי תאונות. במקרה הספציפי הזה, הרושם שקיבלתי היה שלא היתה לגברת הגבלה מהותית על סכום הרכישה והבחירה ברכב עם הקילומטראז' הגבוה לא בוצעה בגלל הגבלה בתקציב. כמובן שאני לא נכנס לאף אחד לכיס ואין לי מושג אם היה לה הסכום לרכב היקר או לא. אם אתה במקרה מכיר את הבחורה ואת מצבה הכלכלי אז תמסור לה דש ממני :-)

פורסם

אופיר, לא התייחסת להודעה שלי - שבה הראיתי לך איך ההבדל בין רכב שנסע 77 אלף ק"מ ללא תאונות, לבין רכב שנסע 120K ויש לו החלפה של חלקי מרכב - הוא בסה"כ 4K.

אם תראה לי בנאדם שיבחר במודע ברכב השחוק יותר כדי לחסוך 4K, אני אוריד בפניך את הכובע הוירטואלי שלי :wink:

פורסם
רציתי לענות לו בדיוק את אותה תשובה.

תראה לי בנאדם אחד שיבחר רכב שחוק עם תאונה במקום רכב שמור בלי ק"מ כמעט - כשהמחיר שלהם דומה.

רוצה דוגמא מציאותית?

ממש לאחרונה רכש אבא של חברה שלי קיה ריו יוצאת ליסינג ב-49K, עם 77 אלף ק"מ על הצג, ללא תיקוני פח כלל בחברת בלו סקאי.

במקביל, בשלמה סיקסט הציעו יונדאי אקסנט (רכב זהה) עם 120K, ב-45K. כמובן שיש גם תיקוני פח והחלפות חלקים וכו' וכו'...

אז - תראה לי את הפסיכי שיעדיף לחסוך 4K ולקנות רכב עם 40 אלף ק"מ יותר ותאונה.

אני מניח שהאנשים שקונים את הרכבים האלה הם תמימים למיניהם או אנשים שלא יודעים איך למצוא רכב במצב נורמלי.

הדוגמא שלך מצויינת בשביל להסביר את הסוגייה.

אבא של חברה שלך רכש ריו ב-49K עם 77 אלף ק"מ.....אבל בשוק ניתן להשיג את אותה המכונית עם כ-120 אלף ק"מ בכ-40K.

אני הייתי חוסך את הכסף (ההבדל באחוזים די ניכר) ורוכש רכב עם נסועה גבוהה יותר בהרבה פחות כסף. בכל מקרה יהיה מאד קשה למכור את הרכב הנ"ל לכשאהיה מעוניין למוכרו - או אז אוכל להפחית ממחירו אחוז ניכר בשביל להיפטר ממנו.

ואם להשתמש במילותיך שלך - תראה לי את הפסיכי שיעדיף לשלם עוד למעלה מ-20 אחוז על אותו הרכב כשכל ההבדל הוא 50 אלף ק"מ....

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם

50 אלף קילומטר זה עוד שנתיים שנוספו לשנתון הרכב , אדם שקונה רכב מחלק את הקילומטראג' בשנים ורואה כמה יצא שהנהג הקודם נסע בשנה

אני לא מכיר מישהו שירצה אוטו שכל היום היה בנסיעות , מסיבה פשוטה מאוד - רכב זה דבר מכאני וככל שמשתמשים בו יותר דברים מתקלקלים , אז בבדיקה הכל טוב ופתאום אחרי חודש הלך הקלאץ מבלאי טבעי ופתאום הלכה משאבת הדלק מבלאי טבעי וכו' וכו'

נכון רוב הסיכויים שהדברים הללו לא יקרו אבל לא עדיף לרכוש רכב שמצבו כמה שיותר קרוב לחדש מאשר רכב שמצבו כמה שיותר קרוב לישן ?

אז תחסוך 9 אלף ? אז רד בתקציב ותקנה בפחות 9 אלף רכב אחר עם קילומטראג' נמוך

לסיכום - קילומטראג' זה אבן יסוד בקניית רכב יד 2 הוא בעצם האסמכתה שלנו לכמה חרשו על הרכב וזו האינדיקציה לכמה חלקים אתה עומד לתקן במהלך שהותך עם הרכב

פורסם
הדוגמא שלך מצויינת בשביל להסביר את הסוגייה.

אבא של חברה שלך רכש ריו ב-49K עם 77 אלף ק"מ.....אבל בשוק ניתן להשיג את אותה המכונית עם כ-120 אלף ק"מ בכ-40K.

אני הייתי חוסך את הכסף (ההבדל באחוזים די ניכר) ורוכש רכב עם נסועה גבוהה יותר בהרבה פחות כסף. בכל מקרה יהיה מאד קשה למכור את הרכב הנ"ל לכשאהיה מעוניין למוכרו - או אז אוכל להפחית ממחירו אחוז ניכר בשביל להיפטר ממנו.

ואם להשתמש במילותיך שלך - תראה לי את הפסיכי שיעדיף לשלם עוד למעלה מ-20 אחוז על אותו הרכב כשכל ההבדל הוא 50 אלף ק"מ....

אז אסביר לך:

א. אבא של חברה שלי נוסע 10 אלף ק"מ בשנה. עוד 50 אלף ק"מ, זה בערך 5 שנים של נסיעה (מבחינתו) שנוספו לרכב.

ב. ההבדל לא כזה גבוה. הרכבים עם 120K נמכרים בחברות ההשכרה ב-45K (תסתכל ותראה מה רשמתי על שלמה SIXT), כך שכל ההפרש בין רכישה ישירה מחברת הליסינג לרכישה מאדם פרטי הוא...5K בלבד.

ג. ברכישה מחברת ליסינג אתה מקבל "השבחה" שכוללת צמיגים חדשים (סינים בחינם או מוצלחים בתוספת סמלית), תיקון ליקויים ונזילות וכו' - יישור קו שיכול לעלות 2000-3000 ש"ח (או יותר לרכב עם 120K). זה גם כסף.

ד. אתה מקבל אחריות לשנה על מנוע וגיר - וכבר ראינו פה מקרה של מישהו שנאלץ להשתמש באחריות. ברכישה מפרטי, אתה יכול לחפש את חבריך.

אז תגיד לי אתה - איפה הפסיכי שיעדיף לחסוך 2000 ש"ח (במקסימום) ולקנות מפרטי? 8)

(ניחוש מושכל - אין כמעט כאלה. בגלל זה אומרים ששוק היד-2 מת, במיוחד ברכבים נפוצים בליסינג)

אני מניח - שהשוק מתעורר לתחייה ברגע שמגיעים לתחום של 10-20 אלף ש"ח, שם נמצאים אנשים שידם אינה משגת ואינם יכולים לרכוש רכב מחברת ליסינג.

• תוכן חדש...