Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך החיסכון הוא של 9 אלף ש"ח, אם רכב בעל ק"מ כזה נמכר ב-45K ע"י חברות הליסינג?

לגבי העבר התאונתי - עצוב, אבל נכון. רוב מוחלט של הרכבים בעלי הק"מ הגבוה שנסעו בליסינג, הם בעלי עבר תאונתי. קל או כבד, זה לא משנה. עבר תאונתי.

כשביקרתי בחברת AVIS, SIXT וכך הלאה - לא היה ולו רכב אחד לרפואה שלא כלל החלפה של חלקי מרכב וצביעה חלקית.

עניין של סטטיסטיקה כנראה, או מזל רע.

בסופו של דבר נרכש רכב רענן, במצב מכני מדהים וללא תאונות כלל - אפילו לא תיקון צבע הקל שבקלים.

לגבי הבדיקה שהעליתי - ברור לך שהיא חארטה מוחלטת, כמו כל הבדיקות של חברות הליסינג - המקום היחיד שבו מכון הבדיקה מסרב לרשום "תקין" הוא כמובן סעיף השלדה. לגבי כל היתר - הבדיקה במכון עצמאי כבר תגלה עד כמה הרכב הנ"ל שחוק.

אוקיי נדבר לאט.....תפתח אתר שנקרא יד שנייה תקיש קיה ריו משנת 2008 ותראה שניתן להשיג רכב שכזה גם בפחות מ-40K...כן כן ישירות מליסינג.

רכב שעבר מכה בדלת או החלפת כנף או תיקוני צבע כתוצאה משיפשופים כאלו ואחרים אינו בעייתי בשום צורה ואופן.

למי שבידו כמות מוגבלת של מזומנים (כן אני מכיר את אופצית ההלוואה - אני לא חסיד שלה, סוג של שיעבוד העתיד לטובת ההוה) ומעוניין בסוג מסויים של רכב, ניקח לדוגמא קיה ריו, אזי עומדות בפניו מס 'אופציות או לרכוש אחת שמורה עם נסועה נמוכה אבל משנתון ישן יותר או לרכוש אחת עם נסועה גבוהה יותר אך גם חדשה יותר (ואולי אפילו מדגם שעבר מתיחת פנים) - לדעתי, יש להעדיף את המכונית החדשה יותר. אני גם מעריך שהיא תמכר מהר יותר לאחר מס' שנים מאותה אחת ישנה יותר אך שמורה יותר.

"רכב שחוק" ? - רואים שהבנתך מוגבלת, היות וכיום רכב עם נסועה כזו "מבית טוב" אינו שחוק...

וזהו...אתה לא ממש צריך לחזור על טענותך, הבנתי אותם, פשוט לא הסכמתי, למרות רצונך לומר את המילה האחרונה.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המחיר הנמוך ביותר שמצאתי לקיה ריו באתר YAD2 הוא אכן 40K, כמו שאתה אומר.

כל המכוניות היו עם מעל 100 אלף ק"מ, כולל כמה מנתניה עם "התחייבות לבדיקה מושלמת" (במדור של הפרטיות).

במדור של הסוכנויות גם אין ארוחות חינם, עם מכוניות שנסעו 150K ואף גרוע מכך.

הדבר היחיד שלוכד את העין זו מודעה לקיה ריו עם 90 אלף ק"מ, ישירות מליסינג שנמכרת ב-40 אלף - ונשאלת השאלה -

למה שחברת ליסינג שיכולה למכור ב-49K (ונמכרות עשרות מכוניות כאלה מדי יום), מכרה את הרכב לסוחר שיכול להרוויח על מחיר של 40K...

סוף פסוק - אין ארוחות חינם. רכב טחון יימכר במחיר זנות, אחרי שכיסו כבר את העלות שלו בחברת הליסינג.

רוב מוחלט של האנשים יעדיף לשלם עוד כמה גרושים ולקבל רכב במצב טוב יותר.

בדבר אחד אתה אכן צודק - אם חורשים את השוק הפרטי אפשר לחסוך לא מעט שקלים במחיר הרכישה, במיוחד כשרוכשים רכב שנפוץ בחברות הליסינג. מצד שני, אין אחריות ואין יישור קו על חשבון החברה, שגם זה שווה כסף.

פורסם

למה לימכור בהנחה?? ובכן שוק המכוניות "חלש" מאד וחברות הליסינג תקועות עם סטוקים של מכוניות, ואין להם אפשרות להיפטר מחלקן אלא על ידי הנחות.

"ארוחות חינם" ? - ממש לא!! יכולת מיקוח טובה של הרוכש ומספיק סבלנות להבנה בכדי למצוא אקזמפלר ראוי, יניבו רכב עם נסועה סבירה במחיר הוגן.

ושוב למי שהפרוטה אינו מצוייה בכיסו ועדיין מעוניין ברכב חדש ואמין ככל האפשר, אזי אין שום בעיה לרכוש קיה ריאו מודל 2008 ב-40K ואף נמוך מכך עם נסועה של 120-130K. כמובן לא הייתי בוחר באקזמפלר חבוט ולא מטופל, הייתי בוחר (ולא מטרידה אותי במיוחד תאונה קלה כזו או אחרת) ברכב במצב טוב שנראה שמור ככל האפשר וחוסך ממון רב (במקרה שלפנינו חיסכון נוסף של 9-10 אלף ש"ח על ההנחה הרגילה של 10% שניתנת על רכבי ליסינג).

פורסם

טוב, אם אתה אומר שיש מציאות אצל סוחרי רכב מפוקפקים, מי אני שאפקפק.

בעיניי, כלל בסיסי הוא - רכב מהשכרה ומליסינג, שלא נמכר אצל החברה שהחזיקה אותו אלא הועבר לסוחר - מבחינתי פסול.

כל חברה מחזיקה מרכז מכירה, משלמת לאנשי מכירות, אנשי שירות וכו' - לא כדי להעביר את הרכבים שלהם למיקור חוץ. רק את הזבל הם שולחים החוצה.

ושוב - אני מחזיר אותך לשאלה המקורית של פותח השרשור - האם הק"מ משמעותי? ואני אומר - כן, הוא משמעותי מאוד.

יש הרבה בלאי ברכב שנסע המון, וההנחה צריכה לשקף את כמות הבלאי שאתה תתקל בו.

פורסם

ושוב - אני מחזיר אותך לשאלה המקורית של פותח השרשור - האם הק"מ משמעותי? ואני אומר - כן, הוא משמעותי מאוד.

יש הרבה בלאי ברכב שנסע המון, וההנחה צריכה לשקף את כמות הבלאי שאתה תתקל בו.

האם הק"מ משמעותי? זה תלוי. ושוב זה מה שהובהר בשירשור הנוכחי לא רק על ידי - וזה הצורה שבה הרכב נסע מאד קובעת. רכב עם נסועה של 200K בכבישים מהירים עלול להיות במצב טוב בהרבה מאשר רכב שבילה רק 80K בנסיעות עירוניות ברובן.

מקווה שהבנת זאת. ניתן לבחון את מצב הרכב על פי מצבו הכללי. קשה לכמת זאת להסבר - מי שמבין ימצא את הרכב השמור באמת ללא תלות בנסועתו.

לא רק זאת, אני מקווה שאתה מודע לעובדה שקיה ריו רבות שירתו אומנם בחברות ליסינג, אבל, במסגרת צבאית (כן כן רכב צבאי לכל דבר ועניין משך 3 שנים!!), במסגרת ממשלתית, בקיבוצים ועוד...

הייתה לי פעם פיזו עם נסועה של 50K - מיד ראשונה ושמורה מאד. במהלך שנתיים ו-20K שאני ביליתי עימה החלפתי מסרק הגה, תפוחים, סטרטר, אלטרנטור ועוד....

אני באופן אישי רכשתי , לא מכבר, רכב עם נסועה של קרוב ל200K ...אז מה!! זהו רכב מבוקש ונדיר באופן יחסי. מצאתי אקזמפלר שמור מיד פרטית ראשונה ללא עבר תאונתי (גם אם היה כזה שנוגע להחלפת כנף או דלת הייתי רוכשו) כלל. והוא נסע רק בכבישי צפון הארץ. לאחר נסועה של כ-10K שלי -הרכב נוסע מצויין מתנהג מצויין וגם בבדיקות במוסך במסגרת הטיפולים נמסר לי שמצבו מצויין - אתה יודע מה? אפילו לא לקחתי לבדיקה לפני הרכישה, במיוחד עקב העובדה שרכשתי אותו במחיר של - 25% מתחת למחירון. במחיר הזה הייתי צריך "לרדת" לפחות שנתיים-שלוש והעדפתי את הדגם שרכשתי שהוא כבר לאחר מתיחת פנים ומגיע עם מנוע שעבר שיפור על ידי היצרן.

• תוכן חדש...