Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתה מתעקש ללא הבנה. ניתן להשיג רכב עם נסועה של כ-120K מחברת ליסינג בכ-40 אלף ש"ח.

מעבר לכך לגיל הרכב יש גם אפקט על אמינותו. ומכאן שלעיתים אעדיף רכב חדש עם נסועה גבוהה (במיוחד עם מתכוננים להחזיקו שנים רבות). הכל תלות של התקציב שעומד בידי.

הכנס גם למשוואה את העובדה שמרבית האנשים שרוכשים רכב מליסינג רוכשים אותו באמצעות הלוואה שגם לה יש משמעות כלכלית, משמע 9 אלף ש"ח הופכים למעשה לסכום גבוה יותר.

מדהימה העובדה שלא מכבר טענת בלהט שגיל הרכב הוא הדבר החשוב ואילו עתה התהפכה דעתך והינך טוען שלנסועה יש את ההיבט החשוב ביותר!!!

לא זאת ועוד, היות ואתה למעשה טוען שהנסועה ברכב ב-5 שנים הקרובות תהיה כ-50K אזי הדבר תומך עוד יותר באופציה של רכישת רכב עם נסועה של 120K במחיר נמוך בהרבה, שהרי הרכבים הללו בעלי אמינות בסיסית טובה והם "אמורים" לגמוע כ-200-250K ללא בעיות מיוחדות. ועוד 5 שנים מה יהיה הבדל במחיר בין רכב שכזה עם 200K או עם 120K ??- והתשובה היא.....שסביר להניח שמחיר כל הרכב יהיה סביב ה-10 אלף ש"ח שמלכתחילה היה ההפרש בין המכוניות.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין פה בחירה בין רכב ישן לבין רכב חדש.

יש פה בחירה בין רכב חדש עם המון ק"מ לבין רכב חדש עם פחות ק"מ.

לכן - אם יוצאים מתוך הנחה שאין הנחה משמעותית, אין סיבה להעדיף את הרכב הטחון.

אגב - איזה רכב אתה בדיוק משיג ב-40K מחברות הליסינג? יונדאי גטס עם כרית אוויר אחת או שברולט אביאו?

עוד נקודה נוספת:

אם הנסועה ברכב היא 50K ב-5 שנים, הרכב עם 80K יהיה בן 8 עם 130K, והרכב השני יהיה עם 180K.

בוודאות אתה מתקרב לתיקונים יקרים, כמו ראש מנוע ושיפוץ גיר - וגם אם הרכב מתוכנן ל-X ק"מ ללא תקלות, אתה חושף את עצמך לבלאי מיותר.

פורסם

תערוך בדיקה קצרה באתרי המכירות ברחבי הנט - אתה תמצא לבדך קיה ריו עם נסועה של 100-120K במחיר הנע סביב 40 אלף ש"ח.

ראש מנוע הוא עניין של מזל יותר מאשר טיפול. ומנסיון עם אקסנט עם נסועה הקרובה ל- 200K (רכב מליסינג) ויותר, לא היתה איזושהיא תקלה מהותית ויקרה.

ושוב תקרא ותפנים רכב זהה (קיה ריו) עם נסועה של 50K נוספים לא שווה הפרש של למעלה מ-20%!!!

פורסם

נו בסדר. וכאלה עם 120K בחברות הליסינג עולות 45K. כולה 5K הפרש.

תפנים - לחסוך 5K ולשלם עוד 3-4K על יישור קו, זה לא בדיוק דבר משתלם.

ולא מובן לי למה לדעתך לא שווה להוסיף עוד 5K (מזכיר לך את עניין האחריות ויישור הקו ששווים כסף) ולקבל רכב עם 50 אלף ק"מ פחות.

זה 50 אלף ק"מ של כיכרות, בלימות, כבישים בתחזוקה מינימלית, האצות, שעות מנוע רבות יותר (בהרבה) - זה שקיעה של המושב ובלאי של הריפוד והפלסטיקה (כי ישבו ברכב יותר זמן, הוא נסע יותר). את כל אלה רואים ביתר קלות על רכבי הליסינג וההשכרה.

ההפרש בין רכב שמור לרכב טחון - באמת לא שווה 5000 ש"ח? זה לא באמת 20% אם אתה מכניס את העלות האמיתית של כמה שיעלה לך לבצע יישור קו.

פורסם

הסכום האבסולוטי יותר חשוב מהאחוזים ולכן דר סובארו צודק לדעתי.

לפותח השרשור - אני חושב שהקניה לא משתלמת רק בגלל ההנחה הקטנה.

בנוסף תבדוק איפה הרכב היה בליסינג. או סוכן מכירות או רכב צבא או משהו בסגנון שגרם לצבירה של כלכך הרבה קילומטרים ברכב חדש.

לאשתך תסביר שזו עסקה מאוד לא משתלמת. אם החלטת לקנות אז אני ממליץ אחד מהשניים:

1.לסכם על אחריות ארוכה למנוע-גיר-מזגן-מערכת קירור

2.להוריד במחיר כאילו אין מחר (2012 מעבר לפינה)

כמובן ששילוב של 1 ו-2 עדיף:-)

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם
לדעתי הקילומטראז' פחות קריטי, במיוחד אם אתה מתכוון להחזיק את הרכב לזמן ארוך ואתה נוסע מעט ובמיוחד אם המחיר אטרקטיבי. רכב שנוסע יותר קילומטרים בשלוש שנים הוא רכב שמטופל יותר באופן שוטף.

לאופיר מאוטוסנטר וכל הנציגים למיניהם

טוב שמענו עליכם , תעשו הכל כדי לשכנע את האנשים שרכב ליסיג שקרעו לו את הצורה זה רכב מטופל וטוב .

נ.ב יש לי רכב ליסינג מודל 2008 שעשיתי עליו 120000 ק"מ ורמת הטיפול שמספקים לי ב-AVIS זה פשוט ביזיון.

פורסם
נו בסדר. וכאלה עם 120K בחברות הליסינג עולות 45K. כולה 5K הפרש.

תפנים - לחסוך 5K ולשלם עוד 3-4K על יישור קו, זה לא בדיוק דבר משתלם.

ולא מובן לי למה לדעתך לא שווה להוסיף עוד 5K (מזכיר לך את עניין האחריות ויישור הקו ששווים כסף) ולקבל רכב עם 50 אלף ק"מ פחות.

זה 50 אלף ק"מ של כיכרות, בלימות, כבישים בתחזוקה מינימלית, האצות, שעות מנוע רבות יותר (בהרבה) - זה שקיעה של המושב ובלאי של הריפוד והפלסטיקה (כי ישבו ברכב יותר זמן, הוא נסע יותר). את כל אלה רואים ביתר קלות על רכבי הליסינג וההשכרה.

ההפרש בין רכב שמור לרכב טחון - באמת לא שווה 5000 ש"ח? זה לא באמת 20% אם אתה מכניס את העלות האמיתית של כמה שיעלה לך לבצע יישור קו.

אני מדבר על 40K ואתה ממשיך לדבר על 45K ....מן סוג של שיח חירשים. אתה כנראה לא מקשיב!! גם אם אתה רוכש מאדם פרטי (הכוונה לרכב יוצא ליסינג) שהרי הרכב עבר בדיקה ו-"יישור קו" לאחריה עם יציאתו מהליסינג.

ובעצם מי אמר לך שצריך לעשות/לערוך יישור קו ברכב שעולה 40K?? זה נראה כאילו אתה מנסה להצדיק את קנייתכם הלא כדאית כלכלית ב-49K....

פורסם

תשמע, לפי מה שאתה אומר, הבחור (הוירטואלי) קנה את הרכב אחרי יישור קו מחברת הליסינג ואחרי שבוע מוכר אותו בהנחה של 5K...זה הרי לא המצב.

יש פה מצב נתון - רכב שחוק עם 120K. יהיו בו נזילות, יהיו בו רצועות שחוקות ועוד מרעין בישין. גם אם עבר יישור קו אצל חברת הליסינג עם יציאתו משירות - אני לא מאמין שזה קרה לפני שבוע שבועיים והרכב כבר נמצא אצל הלקוח כבר לא מעט ק"מ ודורש תיקון כזה או אחר.

(וגם אם תמצא מישהו שמוכר את הרכב אחרי שבוע, זה לא בדיוק מדגם מייצג של השוק).

לכן - כל ההפרש בין רכב טחון מחברת ליסינג לרכב טחון מחברת ליסינג שנמכר ע"י אדם פרטי - הוא 5K לפני יישור קו.

אתה אומר 40K מבנאדם פרטי - נהדר. אבל כשאתה רוכש את אותו רכש טחון מחברת ליסינג, אתה מקבל לפחות את הבדיקה של הרכב לפני הקנייה (נותן מדד לגבי תאונות, דבר מאוד שכיח ברכבים טחונים שאתה כ"כ אוהב), אתה מקבל אחריות על הגיר (דבר מאוד חשוב ברכב שעבר 120K של השכרה או ליסינג אצל סוכן מכירות כלשהוא) ואתה מקבל יישור קו.

זה שווה חיסכון של 5K (במקרה הטוב ביותר)? ממש לא.

אני אישית רכשתי מליסינג פונטו ספייס בת 4 עם 110K (בערך) ואחרי שנה וחצי אצלי יש עליה 143K.

את הרכב הזה קניתי רק בגלל שלא הצלחתי למצוא בחברות ההשכרה פונטו גרנדה עם פחות מ-100K, באותה עת.

העדפתי לרכוש את הרכב הישן והזול יותר.

אם באותו זמן היו מוצעות למכירה גם גרנדה בנות 3 עם 60-70K על השעון, הייתי מעדיף להוסיף את הסכום הנדרש ולקנות רכב פחות שחוק.

פורסם

רכב עם נסועה של 120K שחוק??? אתה רק מראה על חוסר בקיאותך!!

אבל שיח חרשים כבר אמרנו?

פורסם

אני רוצה להראות לך טופס בדיקה מתוך האתר של AVIS.

לרכב יש כמעט 120K על הספידומטר. זה מה שיוצא בבדיקה של קומפיוטסט - שבינינו, אין שום צ'אנס בעולם שרכב עם 120K מליסינג ייצא עם כ"כ הרבה V תחת "תקין" באף מכון בדיקה.

יש מקום אחד שבו הם אף פעם לא מוכנים לחרטט וזה סעיף "מרכב" - ותסתכל מה קורה שם.

ככה זה נראה כשהרכב עובר 120K ב-3 שנים של ליסינג, מה לעשות.

אגב - מי שלא מסכים איתך הוא לא בהכרח "לא בקיא". אולי אתה רוצה לקנות זבל'ה טחון בשביל לחסוך 4000 שקל, אבל יש אנשים שלא בא להם לקנות גרוטאה.

ABVIS.jpg

פורסם

עכשיו אתה כבר משנה את גירסתך ולטענתך כל רכבי הליסינג הם עם עבר תאונתי!!! נו באמת..

וכדאי שתפנים רכב בן 3 שטופל ועבר נסועה של 120K סביר להניח שעבר אותם בכבישים מהירים - וכאן כבר מדובר על שעות מנוע. לא בטוח שרכב שעבר נסועה של 80-70K "עבד" פחות!

דרך אגב, טופס הבדיקה שהעלת מחזק את דברי ולא את דבריך - ולראיה רכב עם נסועה גבוהה באופן יחסי שמבחינה מכנית תקין לחלוטין!!

והחיסכון הוא של 9-10 אלף ש"ח ולא 4 אלף ש"ח.....ולמצער, אני חושב שהבקיאות שלך לקויה.

פורסם

איך החיסכון הוא של 9 אלף ש"ח, אם רכב בעל ק"מ כזה נמכר ב-45K ע"י חברות הליסינג?

לגבי העבר התאונתי - עצוב, אבל נכון. רוב מוחלט של הרכבים בעלי הק"מ הגבוה שנסעו בליסינג, הם בעלי עבר תאונתי. קל או כבד, זה לא משנה. עבר תאונתי.

כשביקרתי בחברת AVIS, SIXT וכך הלאה - לא היה ולו רכב אחד לרפואה שלא כלל החלפה של חלקי מרכב וצביעה חלקית.

עניין של סטטיסטיקה כנראה, או מזל רע.

בסופו של דבר נרכש רכב רענן, במצב מכני מדהים וללא תאונות כלל - אפילו לא תיקון צבע הקל שבקלים.

לגבי הבדיקה שהעליתי - ברור לך שהיא חארטה מוחלטת, כמו כל הבדיקות של חברות הליסינג - המקום היחיד שבו מכון הבדיקה מסרב לרשום "תקין" הוא כמובן סעיף השלדה. לגבי כל היתר - הבדיקה במכון עצמאי כבר תגלה עד כמה הרכב הנ"ל שחוק.

פורסם

כמו שכתבו קודמי :

רכב זה לא רק קילומטראג מאחר ולא רק המנוע משתתף בחגיגת הבלאי , אלא כל הרכב שזה אומר

, בולמים , גיר, ציריות , מערכת מים ( רדיאטור-משאבת מים) , חיישנים , מערכת היגוי , וכו....

לכל דבר יש מחיר , אני אישית לא היתי קונה רכב בן 3 עם קילומטראג שכזה , אבל יש כאלה שכן ,

ואם כמובן הם לא פראיירים ומביני עניין , צריכה להיות כאן ירידה של איזה 20-25% מתחת למחירון

בהנחה שהכל תקין ברכב ויש לרכב הזה שוק.....

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
כמו שכתבו קודמי :

רכב זה לא רק קילומטראג מאחר ולא רק המנוע משתתף בחגיגת הבלאי , אלא כל הרכב שזה אומר

, בולמים , גיר, ציריות , מערכת מים ( רדיאטור-משאבת מים) , חיישנים , מערכת היגוי , וכו....

לכל דבר יש מחיר , אני אישית לא היתי קונה רכב בן 3 עם קילומטראג שכזה , אבל יש כאלה שכן ,

ואם כמובן הם לא פראיירים ומביני עניין , צריכה להיות כאן ירידה של איזה 20-25% מתחת למחירון

בהנחה שהכל תקין ברכב ויש לרכב הזה שוק.....

לטעמי ההנחה לא מספיק גבוהה. רכב שמור מקבל הנחה של כמעט 20%, אז כמה צריך להוריד על רכב טחון?

• תוכן חדש...