Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5428 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצמיג המפונצ'ר תקין לחלוטין, לא נפגע כלל ולכן הורכב חזרה. לכל האנשים שחושבים שהם נביאים ויכולים לחזות מה מצב הצמיג מבלי לבדוק אותו בפועל אז כל הכבוד לכם, אך טעיתם באבחנה. קורה. מעבר לכך אתם יכולים למשיך לכתוב שטויות ודברים לא מבוססים, זה דווקא משעשע מאוד לבוא הביתה אחרי יום עבודה ולקרוא כל מיני שטויות.

לגבי החומרים לקראת הטסט: פה אני אאמץ את ההמלצה שלכם שלא למרוח שום דבר על הצמיגים. יש לי טסט לרכב בעוד כשבועיים, אני מתכוון לגשת עם הצמיגים האלה ובמידה והבוחן יחליט להכשיל אותי על צמיגים אני אחליף אותם באופן מיידי. במידה ולא יכשיל אני לא אחליף עד אוקטובר 2012. למתעניינים אני אעדכן האם הצמיגים עברו או לא עברו בשרשור הייעודי שפתחתי על הצמיגים, השרשור הזה היה פעיל מאוד וגרר המון תגובות שלכם, ולכן מגיע כמובן עדכון.

מעבר לכך אעדכן גם את השרשור הייעודי על האחזקה של הפאביה תוך כשבועיים, בו אפרט על השנה השלישית שהרכב היה ברשותי, כולל כל התקלות (אם היו), מחירי טיפולים, ק"מ וכ'. אציין כי יש למה לצפות.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אף אחד לא נביא. פשוט הזכרון שלי עדיין טוב מספיק כדי לזכור איך הצמיג שלך נראה כשהתייעצת לגבי מצבו בפורום הטכני, ומה הייתה דעתי עליו עוד בזמנו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

צמיג בן שלוש שנים עם חריצים שמתקרבים לסימן השני מילימטרים (שהוא לחלוטין לא מספק מבחינת בטיחות) הם צמיגים שצריך להחליף.

פורסם

stio

יש לך ולחן שתי גישות שונות לצמיגים.

לפי דעתך, הצמיג נראה בסדר כי החריצים שלו מספיק עמוקים.

חן רואה שהצמיגים התחילו להתפורר, וזה מספיק לו כדי להחליט שהצמיג פגום.

באופן כללי, הוא מחמיר בעניין הצמיגים (להחליף בכל מיקרה את כל 4 הצמיגים, להחליף אחרי 3 שנים ללא קשר למצב השחיקה\התייבשות, להחליף מקסימום אחרי 70 אלף ק"מ בכל מיקרה ועוד..) - הספקתי ביומיים האחרונים להכיר את דיעותיו.

אתה מבחינתך נמצא בקוטב השני של הגישה לצמיגים.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

נכון, אני מחמיר מאוד בצמיגים מסיבה פשוטה: הם הקשר היחיד של הרכב עם הדרך. לא הבלמים עוצרים את הרכב אלא הצמיגים. לא ההגה מפנה את הרכב אלא הצמיגים! בבולמים - אפשר לעגל פינות. בטיפולים השוטפים - אפשר לעגל פינות. בצמיגים - לא! אני אגב לא אמרתי שיש להחליף תמיד ארבעה צמיגים, אלא שיש לדאוג שהבדלי האיכות בין זוג הקדמיים לזוג האחוריים יהיו זניחים, שזה גם משהו שאין ברכב של STIO.

האמת היא שיש מקום להתגמשות בזמן החלפת הצמיג. במצבים מסוימים צמיג יחזיק ארבעה שנים בלי להתייבש ולאבד מתכונותיו. לרוב מדובר על צמיגים בעלי מקדם שחיקה גבוה יחסית שחנו באופן קבוע בצל. גם מבחינת נסועה הצמיג יכול לשרוד עד למקסימום של 80 אלף או לחלופין להגיע למצב הדורש החלפה כבר ב-60 אלף. במקרה של ידידנו stio הם הגיעו למצב זה כבר ב-30 אלף.

פורסם
יש לי טסט לרכב בעוד כשבועיים, אני מתכוון לגשת עם הצמיגים האלה ובמידה והבוחן יחליט להכשיל אותי על צמיגים אני אחליף אותם באופן מיידי. במידה ולא יכשיל אני לא אחליף עד אוקטובר 2012.

לפעמים אתה שובר שיאים חדשים בדברים המצחיקים שאתה כותב...

נניח ותחטוף במאי 2012 פנצ'ר רציני שיגמור לך את הצמיג, או שסתם תראה שנשחקו לך שני צמיגים- גם אז לא תחליף? ואם תצליח לעבור ב2012- תסחב עוד שנה??

מה חשוב לך יותר- לעבור טסט או לנהוג ברכב תקין ובטיחותי לך ולסובבים אותך? כנראה שא' יותר מעניין אותך...

חפש טוב טוב את הטסטר שמחפף, בכל זאת חבל על הכסף בהחלפת הצמיגים, שלא לדבר על הזמן היקר בנסיעה לפנצ'רמאכר ולגשת לטסט נוסף :evil::evil::evil:

מקווה שלא יעשו לי שם בעיות כי אין לי כוח לנסוע פעמיים לטסט. אתה זוכר את שם הבוחן או איך הוא נראה? אם אתה יודע אני אשתדל שהוא יבחן לי את הרכב, נשמע שהוא קצת מחפף....

לא ברור מה נסגר ביממה האחרונה- שלושה שירשורי צמיגים רצים כאן במקביל. :shock:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
האמת שביום העצמאות האחרון נתקעתי במחלף מסובים עם פאנצ'ר והוחלף גלגל לקונטקט 2, אז הקונטקים "החדשים" יושבים על הציר הקידמי כעת. הם טריים והאחיזה ממש טובה. הקונטקטים 3 "הישנים" יושבים על הציר האחורי.

כפי שנרשם בשרשור מקביל, כדאי לשים את הצמיגים החדשים יותר מאחור. "קונטקט" זו סדרה של קונטיננטל. אני חושד שצמיג אחד מדגם "פרמיום" וצמיג אחר "אקו" - לא מומלץ!

פורסם
לפעמים אתה שובר שיאים חדשים בדברים המצחיקים שאתה כותב...

נניח ותחטוף במאי 2012 פנצ'ר רציני שיגמור לך את הצמיג, או שסתם תראה שנשחקו לך שני צמיגים- גם אז לא תחליף? ואם תצליח לעבור ב2012- תסחב עוד שנה??

מה חשוב לך יותר- לעבור טסט או לנהוג ברכב תקין ובטיחותי לך ולסובבים אותך? כנראה שא' יותר מעניין אותך...

חפש טוב טוב את הטסטר שמחפף, בכל זאת חבל על הכסף בהחלפת הצמיגים, שלא לדבר על הזמן היקר בנסיעה לפנצ'רמאכר ולגשת לטסט נוסף

לא ברור מה נסגר ביממה האחרונה- שלושה שירשורי צמיגים רצים כאן במקביל. :shock:

ברור שאם אחטוף פנצ'ר שיחסל את דופן הצמיג אז אחליף את הצמיג הספיציפי וגם את הצמיג שנמצא בצד השני. גם כשאבחין כשהצמיג לא אוחז טוב/עומק חריצים בעייתי כמובן שלא אחכה לטסט. במקרה הזה הצמיגים עדיין תקינים ולכן אני אעבור איתם, במקרה של הגעה לאוק' 2012 עם אותם הצמיגים כמובן שאעשה הערכת מצב אז ונראה מה עושים לגביהם. חוץ מזה מי מחליף כל 32 אלף ק"מ צמיגים?!

תמיד יש את הטסטרים שמנסים להכשיל בכוח, ולכן אני מחפש טסטר שבאמת בודק את מה שצריך לפי התקנות וזהו.

• תוכן חדש...