Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5399 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא רוצה להישמע פופוליסט, אבל הבעיה הגדולה היא שהנבחרים שלנו מנותקים מהאנשים הפשוטים. ביבי אמן תקשורת, והעיתונאים משתפים איתו פעולה. הוא מתגאה בהורדה של 2% במס ההכנסה כשהוא "קורע" אותנו עם מיסים עקיפים- פשוט חלאת אדם בהתגלמותה!!!

בשנתיים האחרונות עלה המס על הדלק ב- 70 אג'! ויש עוד תכנון לעלות את המס ב- 20אג' בתחילת השנה הבאה. עד מתי?

עליה במחיר הדלק מייקרת את כל המוצרים (כמעט), כי אז עלויות השינוע של המוצרים גבוהות יותר.

רובנו מתקשים לגמור את החודש ומשלמים הרבה על דלק (אלו שאין להם רכב חברה). התשתית של התחבורה כאן גרועה ולהרבה אנשים אין פתרון חוץ מלהגיע עם הרכב שלהם למקום העבודה/ לקחת את הילדים לבית הספר.

הממשלה שלנו נראית בדיוק ההיפך מרוב העם- חזירית, בזבזנית וגדולה ללא כל סיבה (שר לכלום ושר לשום דבר...) ויש לנו ראש ממשלה שמעשן סיגרים באלפי שקלים כשאנשים לא מסיימים את החודש. בנוסף, הוא נוסע ברכב ממוגן ששוקל 2 טון וצורך דלק כמו מטוס קרב.

עכשיו הודיעו שלמרות שמחיר הנפט ירד בחודש האחרון ב- 15%, המחיר לצרכן יעלה ב- 5 אג' וזה פשוט מקומם.

יש לנו ראש ממשלה פחדן ולחיץ- הוא ראה הפגנה גדולה, מיד עצר את עלית מחיר הדלק. כשהמחאה נרגעה- הוא החזיר את מה שהוריד. תמיד המזל איתו- בכל פעם שישנה מחאה, מגיע אירוע ביחוני, כזה או אחר.

לי פשוט נשבר מהשלטון פה (קדימה, ליכור ועבודה אותו זבל!)

אני מאוד מקנא בש"ס וביהדות התורה- הם עם רבע מהכוח שלנו, דואגים לבוחרים שלהם פי 10 מכל מפלגות הזבל שיש לנו.

מקווה שביום שבת תהיה אם כל ההפגנות וראש הממשלה יקבל את ההחלטה להוריד את המחירים במשק.

אמרת נכון, אני שומע הרבה אנשים נגד ש"ס וכו אבל דוגרי! הם עושים בידיוק מה שהבטיחו לבוחרים שלהם וכל הכבוד להם!

הבעיה היא שאנחנו המטומטמים שמצביעים לשקרנים וגזלנים שדופקים אותנו שוב ושוב ולנו יש זיכרון קצר ובוחרים בהם שוב ושוב!

הגיעה הזמן להוציא לפנסיה את כל מי שהורס לנו את החיים, הרי מה המשמעות של הדמוקרטיה אם לעם אין כוח ולא מילה על הנעשה במדינה???

רוצים שינוי אמיתי לדורות? אז צריכים לארגן אנשים אמיתיים כל אחד בעל מומחיות מתחום אחר ולהקים מיפלגה שמייצגת את העם!

וליבחור בה לראשות הממשלה!!!

המצב שהגענו דומה מאוד למצב בו אנו קורבן לאדם מכה וכל פעם שהוא מיתנצל על שהיתעלל בנו אנו סולחים ושוכחים בתיקווה שהוא ישתנה ויהפוף לאדם טוב יותר אבל כולכם יודעים שזה לעולם לא ישתנה! אז הגיעה הזמן להפסיק ליסלוח ולישכוח ולימצוא לנו מנהיגים אמיתיים!

אחרת אין עתיד למדינה! החינוך במצב גרוע, לזוגות צעירים אין אפשרות להתקיים ולהקים מישפחה ואנשים בקושי סוגרים את החודש וכל מי שיכול ובעל השכלה מחפש את מקומו בעולם הגדול - אז אם נמשיך בכיוון כזה מה לדעתכם יקרה עוד 20 שנה????

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

החברה במצעד העגלות דורשים שנת חופש בתשלום על כל ילד, מימון מלא של הפעוטנים עד גיל 3 ועוד כל מיני "ממתקים" למינהם. קדחת בשחת, למה שאני אשלם על מגזרים עם 12 ו 18 ואפילו 89 ילדים? בן הבליעל הזה גואל רצון עם 32 הנשים שלו ו 89 הילדים מאיפה אתה חושב שהם מתקיימים? יש לך מושג כמה כסף הוא היה מקבל כל חודש מקיצבאות ביטוח לאומי? הוא היה פאקינק קינג. אלביס פרסלי הישראלי.

אנשים צריכים להבין חד וחלק. רוצים חיים יותר טובים? תורידו את כמות הילדים שאתם מביאים לעולם. במיוחד אלה מבני ברק עם ה 12 ו ה 14 ילדים שלהם וגם אלה מאום אל פאחם עם ה 18 ילדים שלהם. נמאס, לא רוצה לסחוב פרזיטים על הגב שלי.

אתה שוה יורה כדורי סרק, כמה קצבת ילד היום? 170? כלום, עומס על מערכות הבריאות והחינוך? יופי מצד שני הם גם מנוע צמיחה, ד"א גדלתי בנצרת, אני תוצר של מערכת החינוך הפרטי, היו אוטובוסים של ילדים מהמשולש מגיעים כל בוקר לנצרת, זה מה שחשובים שם על מערכת החינוך וזה העומס שהם יוצרים עליה, החרדים מקבלים קצבאות, אבל הם גם מכניסים המון כסף למדינה מתרומות.

ד"א, אם הממשלה חושבת שהאנשים האלה הם נטל הם היו משנים את המצב מ-ז-מ-ן, זאת לא הבעיה.

פעוטונים חינם לא צריך, אבל בג"ץ קבע שהוצאה זאת לאמא עובדת צריכה להיות פטורה למס, מה הממשלה עושה? מוציאה את קלף חוק ההסדרים.

הוצאות הסעות לעבודה הן כסף נטו שיוצא מכיס העובד, מה הממשלה עושה? ממסה את ההחזר עליהם. ועוד היתה לפקידי האוצר החוצפה להעלות את נושא מיסוי חניית חינם לעובדים...

ילודה זאת לא הבעיה, מערכת הרווחה עם קצבאותיה הזעומות גם לא, סבתא שלי אם לא בנותיה היתה מקבצת נדבות בשביל לגמור את החודש.

מאז שאני זוכר את עצמי בשוק העבודה אנשים קיטרו על המיסים ויוקר המחיה, אח"כ המשיכו לדבר על הטיול לצרפת, או משחק ליגת האלופות מאתמול, אבל משהו השתנה, הדירה הכפילה את מחירה, הדלק הוכפל, אחזקת הרכב הפכה לנטל כבד, אנשים התחילו להרגיש כבולים ומוגבלים, והם מחפשים את פתח היציאה, מישהו חייב להתעורר ולעשות משהו, זוג שלא מכניס 10K נטו נדרס בכלכלה הנוכחית והכנסה כזאת היא לא טריוויאלית להרבה אנשים, אבא שלי הצליח לגדל שלושה ילדם לממן אותם עד גיל 20, עם משכורת של שכיר בלי רקע אקדמי, ועם אמא עקרת בית, בן אדם כזה בקושי יכול לכלכל את עצמו היום.

פורסם
אתה שוה יורה כדורי סרק, כמה קצבת ילד היום? 170? כלום, עומס על מערכות הבריאות והחינוך? יופי מצד שני הם גם מנוע צמיחה, ד"א גדלתי בנצרת, אני תוצר של מערכת החינוך הפרטי, היו אוטובוסים של ילדים מהמשולש מגיעים כל בוקר לנצרת, זה מה שחשובים שם על מערכת החינוך וזה העומס שהם יוצרים עליה, החרדים מקבלים קצבאות, אבל הם גם מכניסים המון כסף למדינה מתרומות.

ד"א, אם הממשלה חושבת שהאנשים האלה הם נטל הם היו משנים את המצב מ-ז-מ-ן, זאת לא הבעיה.

פעוטונים חינם לא צריך, אבל בג"ץ קבע שהוצאה זאת לאמא עובדת צריכה להיות פטורה למס, מה הממשלה עושה? מוציאה את קלף חוק ההסדרים.

הוצאות הסעות לעבודה הן כסף נטו שיוצא מכיס העובד, מה הממשלה עושה? ממסה את ההחזר עליהם. ועוד היתה לפקידי האוצר החוצפה להעלות את נושא מיסוי חניית חינם לעובדים...

ילודה זאת לא הבעיה, מערכת הרווחה עם קצבאותיה הזעומות גם לא, סבתא שלי אם לא בנותיה היתה מקבצת נדבות בשביל לגמור את החודש.

מאז שאני זוכר את עצמי בשוק העבודה אנשים קיטרו על המיסים ויוקר המחיה, אח"כ המשיכו לדבר על הטיול לצרפת, או משחק ליגת האלופות מאתמול, אבל משהו השתנה, הדירה הכפילה את מחירה, הדלק הוכפל, אחזקת הרכב הפכה לנטל כבד, אנשים התחילו להרגיש כבולים ומוגבלים, והם מחפשים את פתח היציאה, מישהו חייב להתעורר ולעשות משהו, זוג שלא מכניס 10K נטו נדרס בכלכלה הנוכחית והכנסה כזאת היא לא טריוויאלית להרבה אנשים, אבא שלי הצליח לגדל שלושה ילדם לממן אותם עד גיל 20, עם משכורת של שכיר בלי רקע אקדמי, ועם אמא עקרת בית, בן אדם כזה בקושי יכול לכלכל את עצמו היום.

אדוני היקר, אני לא יורה שום כדורי סרק. קח את ה 170 שקל האלה תכפיל כפול8,6 10, 12, 14, 16, 18 ילדים תכפיל כפול 12 חודשים תכפיל כפול X משפחות במגזר החרדי או הערבי ואז תחזור אליי בבקשה. אני לא גזעני ואין לי שום דבר נגד אף בן אדם. כן יש לי בעייה עם אנשים שחושבים שמכל לילה פינוק עם האישה צריך לצאת מזה ילד, מתחייבים להתחייבויות שלעולם הם לא יוכלו לקיים אותם ובאים בטענות ובדרישות למדינה שתושיע אותם. מנוע צמיחה? מתוך ה 18 ילדים כמה מהם יצאו מהנדסים? רוב רובם ילמדו דברי קודש או יצטרפו למעגל העוני שבמשפחה. אז בבקשה, שום מנוע צמיחה ושום נעליים.

תורמות? אז איזה תרומות אתה מדבר? אנא ממך האר את עיניי. תרומות לכוללים או תרומות לאגודה למען החייל או לליב"י?

לפני כמה זמן קראתי איך ראש עיריית נצרת התגאה שהוא הצליח להשיג 30 אחוזים בגביית מיסי הארונונה. וואי איזה מגניב. אבל מה לגבי ייתר 70 האחוזים? מי מממן אותם? איך זה שנצרת לא פושטת את הרגל?

שוב פעם אין לי בעייה עם אנשים טובים שעובדים למחייתם ותורמים לחוזקה המדיני, הכלכלי והצבאי של המדינה. יש לי בעייה עם אלה שחיים על חשבון אחרים ובסופו של דבר המדינה בקושי מקבלת את מה שהיא השקיעה בהם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
מה שכן, כשהמס על הדלק גבוה, כל המגזרים משלמים אותו, גם אלו שלא עובדים (=עובדים בשחור).

ובכלל, מס על הדלק זה דבר מבורך - אפילו אם לא פופולרי בימים אלו.

זה נכון חלקית. המגזרים המדוברים לא מתניידים יותר מדי ביום יום, הם נוהגים ללכת ברגל ובמקרה הגרוע ביותר לנסוע בתחבורה ציבורית. כמות בעלי המכוניות שבהם נמוכה משמעותית. כמובן שאני מדבר על אלה שלא עובדים כלל או שאולי בן זוג אחד בלבד עובד, וזה גם הגיוני, הרי מלבד דלק אחזקת רכב זה עסק יקר ולמרות הקצבאות קשה למי שחי ללא שכר עבודה לממן זאת.

חוץ מזה אם מס הכנסה אתה משלם פעם אחת, מס על דלק אתה משלם על הדלק וכמובן שעל כל מוצר במשק שדורש שינוע (הרי החברות לא יפסידו בגלל שהדלק עולה) ואז יוצא שאתה משלם את התוספת שוב ושוב במוצרי צריכה רבים.

טל.

פורסם
אדוני היקר, אני לא יורה שום כדורי סרק. קח את ה 170 שקל האלה תכפיל כפול8,6 10, 12, 14, 16, 18 ילדים תכפיל כפול 12 חודשים תכפיל כפול X משפחות במגזר החרדי או הערבי ואז תחזור אליי בבקשה. אני לא גזעני ואין לי שום דבר נגד אף בן אדם. כן יש לי בעייה עם אנשים שחושבים שמכל לילה פינוק עם האישה צריך לצאת מזה ילד, מתחייבים להתחייבויות שלעולם הם לא יוכלו לקיים אותם ובאים בטענות ובדרישות למדינה שתושיע אותם. מנוע צמיחה? מתוך ה 18 ילדים כמה מהם יצאו מהנדסים? רוב רובם ילמדו דברי קודש או יצטרפו למעגל העוני שבמשפחה. אז בבקשה, שום מנוע צמיחה ושום נעליים.

תורמות? אז איזה תרומות אתה מדבר? אנא ממך האר את עיניי. תרומות לכוללים או תרומות לאגודה למען החייל או לליב"י?

לפני כמה זמן קראתי איך ראש עיריית נצרת התגאה שהוא הצליח להשיג 30 אחוזים בגביית מיסי הארונונה. וואי איזה מגניב. אבל מה לגבי ייתר 70 האחוזים? מי מממן אותם? איך זה שנצרת לא פושטת את הרגל?

שוב פעם אין לי בעייה עם אנשים טובים שעובדים למחייתם ותורמים לחוזקה המדיני, הכלכלי והצבאי של המדינה. יש לי בעייה עם אלה שחיים על חשבון אחרים ובסופו של דבר המדינה בקושי מקבלת את מה שהיא השקיעה בהם.

כשאני קורא כאן שבעצם אלו שלא יודעים להשתמש בקונדום הם אלו שאשמים במצבם ובנובע גם במצבם של השאר שצריכים לממן את אחזקת ילדיהם, אני לא יכול להמנע מלהזכר בהסברו של מי שהוא גדול וחכם משנינו שנשאל מדוע ה"טייקונים" מוציאים מליונים על חתונת ילדיהם, ענה משהו בסגנון : אז איפה רציתם שהסטודנטים יעבדו, אם לא בקייטרינג של העשירים ? קל מאוד להטיל את האשמה על מי שאין לו, כך בדיוק נוהגת התפישה הכלכלית חברתית הקלאסית בארה"ב ( ולמרב הצער גם אצלנו ) ולפיה כל מי שאינו עשיר, הוא בלבד אחראי לסיבה, לא חלילה המדינה או החברה. הסרת אחריות קלילה כזו מעל שכם המדינה , לא רק שהיא איננה מוסרית, היא פשוט אינה נכונה שכן לזו ורק לה יש שליטה מוחלטת על אופן חלוקת המשאבים ומכאן על רווחת הפרט בחברה ומשהחליטה שאותה רווחה אינה מענינה, וכך היא נוהגת כאן כבר עשרות שנים, האחריות המוחלטת היא עליה ולא על אותו פרט ש"מייצר" ילדים בסיטונאות. זה האחרון הוא באופן מוחלט חלק מובנה מהחריגים הפחות יעילים בחברה, אבל הטיפול באותם חריגים הוא סימן ההיכר המובהק של מה שהינו מדינת רווחה.

פורסם

האו"ם מפרסם כל שנתיים דוח מפורט ורציני על המצב של כל המדינות החברות בה. משהו כמו 190 מדינות פלוס מינוס. מתוך הרשימה הנ"ל 30 המדינות הראשונות ברשימה נחשבות למתקדמות והמתפתחות ביותר בעולם. ישראל נמצאת במספר 15. נוורוגיה מס 1, ארה"ב מס 5 אם אינני טועה וקנדה לא רחוקה ממנה. שלא תעיז להשוות את ירדן לישראל. ישראל מתקדמת בכמה דורות מירדן. ירדן נמצאת במקום רחוק מישראל מבחינת איכות חיים, הרחק מאחור. תתפלא, לאזרח ישראלי יש איכות חיים יותר טובה מאשר אזרח ירדני. הבעייה שהיגיון מסרב לקלוט את זה.

הדו"ח הזה מודד שלושה פרמטרים בלבד: תוחלת החיים (80.9), רמת ההשכלה (15 שנות לימוד בממוצע), ותוצר לנפש (29800$).

הוא לא מודד עוני, אי-שוויון בחלוקת ההכנסות, שיעור השתתפות בכח העבודה, כח קניה בפועל ועוד פרמטרים שקשורים לאיכות חיים (שטחים ירוקים בתוך הערים נחשב?).

אז נכון שאנחנו לא נוראיים במדד הזה, השאלה היא מה קורה בשאר המדדים.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

משהו אחד אני לא מבין ואולי תוכלו להסביר לי: לפי מה שראיתי הורידו את מרווח השיווק בכ-19 אגורות, והעלו את הבלו (בחזרה) ב-25 אגורות. סה"כ קיבלנו התייקרות של כ-5 אגורות. אבל איפה הירידה שהיתה אמורה לנבוע מהירידה במחירי הדלק עצמו, שהיתה די משמעותית? לא הבנתי איך בסה"כ קיבלנו בכ"ז העלאה.

פורסם

בארה"ב , מי שלא עובד לא מקבל כסף, רק משפחות דלות הכנסות מקבלות קצבה לילדים שמהם הם קונים אוכל על ידי כרטיס מגנטי (LINK ) , אבל גם שם יש פולישטיק במיוחד עם המקסיקנים, שהם נוהגים כמו הערבים, מצד אחד לקבל ביטוח לאומי ולהצהיר שאין כסף ומצד שני משלמים במזומן על תכשיטים ודברי יוקרה כדי שלא יהיה קשר אליהם.

לדוגמא חבר שלי מכר אופל למישהו משפרעם, הבחור שם את האוטו על שם דודה שלו בת 70, הוא מקבל הבטחת הכנסה ויש לו מתחת לבית חנות לאביזרי רכב רשומה על האח שלו, אשתו עובדת במוסך אבל הדודה מקבלת תלוש והאישה מקבלת קצת הכנסה.

הפתרון הוא פשוט, לא עובדים, אין כסף!, רק אם אתה נכה, מסכן, חסר השכלה, אז ניתן לתת כספים, אין שום סיבה לתת לאיש מכל מגזר כלשהו כספים שלא מגיעים להם כדין.

רק אצלנו מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע"מ מפחדים על התחת שלהם להיכנס לכפר כי הם לא יודעים עם הם יצאו בחיים, כנ"ל בני ברק ומאה שערים.

ומי משלם את המחיר- מעמד הביניים

פורסם

האמת - אני מכיר מישהו שעובד בתור עצמאי בתחום הייטק.

הוא מרוויח בערך 65K בחודש, אז הוא פתח חברה (משלם על הרווח 25% מס), מושך ממנה משכורת נמוכה ואת השאר בתור דיבידנד. כמובן שבתור חברה בע"מ הרכב שלו מוכר למס, הדלק גם כן, חלק מהדירה שהוא גר בה, ציוד המחשוב שלו מוכר למס, ועוד כל מיני הוצאות. הכל חוקי וכשר.

אני מכיר מישהו אחר שעובד בתחום התקשורת (בעצם כמה כאלה), שעושים את אותו הטריק בדיוק.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

שמתם לב שכל מי שהייתה לו הנחת צרכנות כזו או אחרת עכשיו זה כבר לא כל כך שווה :cry:

עד עכשיו שילמתי 7 שקלים לליטר בתחנות פז דרך מועדון של שופרסל וויזה, היום אחרי כל השינויים זה עולה לי 7.17 !! שקל לליטר

(זה כי העלו את העמלה על שירות מלא :x)

פורסם

מאז שהביאו את השירות העצמי לארץ לא תדלקתי פעם אחת בשירות מלא.

גם ככה הדלק לא זול אז עוד להוסיף כמה אגורות לליטר על השירות?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
האמת - אני מכיר מישהו שעובד בתור עצמאי בתחום הייטק.

הוא מרוויח בערך 65K בחודש, אז הוא פתח חברה (משלם על הרווח 25% מס), מושך ממנה משכורת נמוכה ואת השאר בתור דיבידנד. כמובן שבתור חברה בע"מ הרכב שלו מוכר למס, הדלק גם כן, חלק מהדירה שהוא גר בה, ציוד המחשוב שלו מוכר למס, ועוד כל מיני הוצאות. הכל חוקי וכשר.

אני מכיר מישהו אחר שעובד בתחום התקשורת (בעצם כמה כאלה), שעושים את אותו הטריק בדיוק.

ועל דיבידנד אין מס? מה הטריק בדיוק?

• תוכן חדש...