Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3025 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
זאת הבעיה כשהלקוחות אומרים לבעל המקצוע בדיוק מה הם רוצים, את האבחנה הם כבר ביצעו בעצמם, לא לדאוג.

 

כשעסקתי כעצמאי בתחום המחשבים היו לי כל מיני חכמולוגים כאלו שהזמינו אותי להתקין מודם של 100 מגה בשביל פנטיום 4 (כי הם יודעים שזה מה שיעשה את המחשב שלהם מטוס, ושאני לא אבלבל להם את המוח על מחשב חדש), או להתקין מסך חדש שהם קנו כשהמחשב בכלל לא נדלק כי יש בעייה בלוח האם או בספק הכוח(והם כמובן אבחנו לבד בעיית מסך, למרות שאמרתי להם עוד בטלפון שזו כנראה לא הבעיה).

 

אז בהתחלה באתי, ועשיתי מה שהם רצו שאעשה, לקחתי תשלום הוגן עבור העבודה, וכצפוי, אחרי העבודה מתחילים הטענות "אבל זה לא עובד" וכל מיני מאילו.

 

אח"כ למדתי, ואמרתי ללקוחות כאלו שאני לא בא "לעשות מה שהם רוצים", אני בא לעשות את "מה שצריך" ומי שיקבע מה צריך לעשות זה רק אני, ושאני לא עובד ע"פ האבחנה של מישהו אחר.

 

היו כאלו שאמרו בסדר, והיו כאלו שאמרו תודה אבל לא תודה.

 

אתה לא הולך לבעל מקצוע בשביל העיניים היפות שלו, נכון?, אז תן לו לעשות את העבודה שלו, וחלק גדול מהעבודה זאת האבחנה של "מה תקול", אז אם אתה כבר איבחנת ואפילו לקחת רק את הכרטיס לבעל המקצוע (הוא לא ראה את כל הטלווזיה).

 

אז האבחנה שלך היתה שגויה, אז תבוא בטענות לבעל המקצוע שעשה בדיוק את מה שביקשת ממנו?

 

כן, אני בא אליו בטענות.

על עבודה של דקה וחצי לקח 50 שקל. נחסיר 2 שקלים על מחיר הקבל. יוצא 48 שקלים על עבודה. כלמור 1,920 שקל על שעת עבודה? למה מה קרה ?

חוץ מזה אחרי שהוא החליף לי את הקבל ביקשתי ממנו להסתכל על הלוח אם יכול להיות עוד רכיבים שצריך להחליף והוא סובב את הלוח תחת מנורת השולחן שלו 2 סיבובים ואמר לי שלא. וש-"70% שהטלוויזיה תעבוד עכשיו".

חוץ מזה II רשמתי שחזרתי עם כל הטלוויזיה מורכבת ואז הוא לא רצה לבדוק/ לתקן.

חוץ מזה III ציינתי, במפורש, שיש לי 0% ידע במעגלי חשמל. אבל אתה בא ורומז לי שאני "חכמולוג".

העיקר לבוא ולהטיף לי ולצאת גבר-גבר. :roll:

 

נסה לדבר עם מיקי 052-246-8665

תודה! אשמור את המספר ואצור קשר אם לא אצליח לתקן.

 

לפעמים גם קבלים שלא נראים נפוחים הם במצב לא טוב.

אם אין יותר מ 10 קבלים , הייתי פשוט מנסה להחליף את כולם.

אין לי את הידע/ יכולת/ כלים להחליף קבלים לבד. אני אנסה להחליף את כל לוח הספק כוח. כמו שאמרתי מצאתי אחד זהה ב 170 שקלים והזנמתי. תודה על העצה!

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

  • תגובות 164
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
למה ישר להרים רכיבים? אולי הבעייה היא בכרטיס הלוגי?, תמיד אחרי בדיקה וויזיאלית, מודדים מתחים, ככה אתה גם יודע איזה מסילה נפלה ולהתמקד בה, במקום להתחיל להרים כל רכיב ורכיב על ספק הכוח.

 

נראה לי יותר קל למדוד את שלושת (בדר"כ) מסילות המתח שהספק נותן לכרטיס הלוגי, מאשר להחליף את כל הקבלים על הלוח.

 

כי אולי מדובר במישהו שלא מתמצא כלל,

כי לא תמיד רשום איזה מתח צריך להופיע על כל אחד מהקווים,

כי הקבלים האלה בסיכוי גבוה להתנפח בשלב זה או אחר של המוצר, אז ריענון שלהם גם אם לא יועיל לא יזיק.

כי בסה"כ זו שיטה זולה יותר ומהירה יותר מאשר להזמין ספק חדש מחו"ל.

פורסם (נערך)

הוא לא חייב לך כלום והוא לא חייב לתקן את הטלווזיה שלך, אולי לא בא לו, ואולי אלוהים יודע, מדינה דמוקרטית, זה שהוא החליף לך קבל לבקשתך, זה לא אומר שהוא חייב עכשיו לתקן לך את הטלווזיה.

 

ואתה לא תקבע לו כמה לקחת, גם פה, מדינה דמוקרטית, אף אחד לא חייב אותך להכנס לחנות שלו, תעשה מה שבראש שלך, תתקן איפה שבא לך.

 

אז הוא רוצה 1920 ש"ח לשעה, סבבה, אתה יכול להצביע ברגליים ולהגיד שהציפיות שלו לא מציאותיות, ולא להעזר בשרותיו.

 

סגרתם על מחיר?, תשלם.

לא סגרתם על מחיר לפני העבודה?, בעייה שלך, צרכנות נבונה מתחילה מהצרכן.

 

סה"כ הלכת עם כרטיס אלקטרוני, הצבעת על הקבל ואמרת לו להחליף לך אותו, אלא אם כן תוכיח שהוא שם לך קבל מקולקל, את העבודה שלו הוא עשה.

 

בפעם הבאה, או שתלמד להלחים, או שתביא את כל הטלווזיה אליו ותשאל אותו כמה יעלה לתקן אותה, וכמה הוא לוקח על בדיקה.

אל תבקש ממנו להחליף חלק מסויים מאוד, תוך ציפיה למחיר נמוך מאוד כי "קראת באינטרנט" שזה מאוד פשוט, ואח"כ תתלונן על מחיר גבוה וגם על האבחנה השגויה שלך (כי לתקן טלווזיה ב-50 ש"ח, זה זול לכל הדיעות, אז אם האבחנה שלך היתה נכונה, כנראה שלא היית מתלונן על המחיר).

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם

אין לי את הידע הנדרש לאבחן מעגל ספק שלא מתפקד. גם אין לי את המיומנות (או הראייה או העדינות) הדרושה לעשות החלפת קבלים איכותית. גם אין לי ציוד מקצועי.

 

אבל יש לי הנאה מפירוק מכשיר שלא פועל, זיהוי קבלים חשודים, והחלפתם. תיקנתי ככה מספר מסכי LCD, לוחות אם, מודם ועוד ועוד. יש לי מד קיבול (לא ESR) פשוט מאיביי. מהנסיון הקטן שצברתי, קבלים נפוחים מראים קיבול נמוך בהרבה מהנקוב. אני כן קונה קבלים זולים באיביי. לפני ההתקנה אני בודק את הקיבול שלהם, לרוב הוא מאוד דומה לנקוב, אבל נתקלתי בקבלים פגומים / מזוייפים שנמדדו 0.00. בהשקעה אפסית, ציוד בסיסי (מלחם, מד קיבול, זכוכית מגדלת וכו') וידיים שמאליות, החזרתי לחיים כמה וכמה מוצרים.

:turn-l:
פורסם

בהחלט יש סיפוק בלקחת משהו שלא עובד ולתקן אותו בעצמך, תחושת העשייה הפיזית הזאת, משם התחלתי את האהבה שלי למחשבים ואלקטרוניקה.

פורסם

מישהו יכול להמליץ על מודד ESR נורמאלי במחיר זול מאיביי?

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

 

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

 

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם

אין לי ניסיון איתו, אבל שמעתי דברים טובים על המכשיר הזה:

http://www.ebay.com/itm/Peak-ESR70-Atlas-ESR-PLUS-Capacitor-Analyser-with-audible-alerts-/161859987268?hash=item25af9b6744:g:VLIAAOSwEK9T4V~X

 

על שאר המודדים לא שמעתי כלום, לא לטובה ולא לרעה.

 

קח בחשבון דבר אחד חשוב, מדידות in circuit הן לא מדוייקות בכלל, גם אם אתה תשתמש במודדים הכי איכותיים שיש, מדידות in circuit תיתן לך מושג כללי ביותר על מצבו של הרכיב תוך סטייה שאפשרי לחשב אותה בערך אם אתה מכיר את המעגל.

 

זה לא שאתה שם את הפרובים של המודד על הרכיב ויוצאת לך מדידה מדוייקת שאתה יכול להסתמך עליה ב-100%.

פורסם

ואוו המחיר קצת גבוהה.

אני מניח שאני אמשיך לחפש.

לא מתככנים להשתמש כחנוכיה - תמיד זה יכול לגמור על הראש של מישהו... :wink:

 

אין ספק. היופי חולף, אבל הרפס הוא נצחי.

 

בסוף יבוא אחמד וירסס איך שיצא לו.
פורסם
מישהו יכול להמליץ על מודד ESR נורמאלי במחיר זול מאיביי?

400 שקלים למד ESR טוב זה זול. מכשיר מדוייק ומעולה שיש בידיי עלה לי בזמנו כ-1000 שקלים למשומש.

 

http://www.ebay.com/itm/B-K-Precision-879B-Dual-Display-Handheld-Deluxe-Universal-LCR-Meter-with-Backlit-/161843602078?

hash=item25aea1629e:g:jVYAAOSwU~FWDC~M

 

מכשיר יחסית טוב של חברת UNI.

 

http://www.ebay.com/itm/UNI-T-UT611-LCR-Meter-Inductance-Capacitance-Ohm-Hz-LCR-DCR-QD-Theta-ESR-Tester-/141463261163?hash=item20efde0feb:m:meUAe4ImI-ZWFFqI4A0ffsg

 

על מנת לבדוק קבלים עדיף מכשיר שיש לו גם פונקציה של בדיקת קיבול הקבל+ESR.

איזה כייף לי :)

פורסם

לחובבנים כמוני, אני ממליץ על מד הקיבול (בלבד) בו אני משתמש. בדקתי אותו מול ציוד מקצועי בעבודה והוא מדוייק עד כדי אחוז - שניים (כלומר הרבה יותר מהדיוק של הקבלים עצמם).

 

http://www.ebay.com/itm/Digital-LCD-Capacitance-Capacitor-Meter-Tester-Multimeter-20mF-To-200pF-A6013L-/310964704472?hash=item4866f0d4d8:g:hHUAAOxy3cJTfGXW

 

בזמנו היה הזול ביותר באיביי וזול יותר מהמחיר המוצג. עכשיו, משום מה המחיר עלה ויש אלטרנטיבות זולות יותר.

:turn-l:
פורסם (נערך)
מיותר לשאול אם הוא מודד בתוך מעגל...?

1. לבדוק רכיבים בזמן שהם מותקנים במעגל צריך ידע+סכימה חשמלית בכדי לדעת האם הקבל שאתה בודק לא מחובר לעוד קבלים במקביל או רכיבים אחרים אשר עלולים להוביל לתוצאות מדידה 'מוזרות'.

 

2. בדיקת קיבול של קבלים במעגל או ESR עלול לגרום נזק למכשיר במידה והקבל הינו יחסית בעל קיבול גבוהה וטעון למתח גבוה לכן חשוב לפני ביצוע הבדיקה לבצע פריקה של הקבל.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, חבל שאי אפשר לעשות לייק על תגובות בפורום :)

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם (נערך)

שכחתי לציין. מכשירים איכותיים שעולים כמו לפטופ חדש פורקים את הקבל מהאנרגיה האגורה בקבל לפני ביצוע בדיקת קיבול באופן אוטומטי בכדי למנוע נזק למכשיר ובכדי לקבל תוצאות מדידה נכונות.

 

אם תציין במדוייק את הדרישות שלך אוכל לכוון אותך לציוד מתאים או אפילו להשאיל לך מד ESR וגם מד קיבוליות איכותי לשם התנסות.

 

בכול מקרה אני ממליץ לך לראות את הסרטון בקישור המצורף.

 

עריכה אחרונה על ידי מרק10

איזה כייף לי :)


×
×
  • תוכן חדש...