Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5444 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לאחרונה נעצרתי עם רכבי לבדיקה רנדומלית ע"י בוחנים של משרד התחבורה + ומשטרת ישראל שהייתה נוכחת. אחד הפריטים שהיו לקויים, היו גומיות בולמי זעזועים העליונים ממש מתחת למכסה המנוע. לשאלתי מדוע הם פסלו את , ( מכיוון שבטסט שנתי הגומיות לא נבדקות ! ) נאמר לי שאין מה לעשות אני חייב לתקן את הליקוי. למחרת צילצלתי לבוחן רכב במשטרת התנועה, ונאמר על ידיו שאין לי ברירה מכיוון שהבדיקה הייתה של משרד התחבורה פרופר, ולא של משטרת התנועה . אם זה היה ההפך הבנתי שהיה אפשרי לשנות את רוע הגזרה. כדי לא להסתבך נאלצתי להחליף את 2 הגומיות של הבולמים שעלו לי כמה מאות ש"ח טובים! שאלתי האם באמת הגומיות הם רכיב בטיחותי ? למיטב הבנתי הגומיות הם לא רכיב בטיחותי, והראיה שלעולם לא נפסלתי במספר טסטים שנתייים שנערכו לרכב. בזמן הבדיקה הן היו יבשות, וסדוקות !. הגומיות עדיין ברשותי. אגב הרכב הוא מיצובישי לנסר 93 . באותה בדיקה הרכב היה במצב מעולה, חוץ מאשר אור בלם אחורי שלא היה תקין, שאותו החלפתי. מה אפשר לעשות בשלב הזה אם בכלל לאחר שהחלפתי את הגומיות, חוץ מאשר לשכוח שתרמתי למדינה את המע"מ , וש"תרמתי" לעצמי הוצאה לא "מוכרת" עוד שאלה האם ניתן בשלב הזה לאחר שהחלפתי את הגומיות לתבוע את משרד התחבורה על החזר הוצאות לא הכרחיות, ועקב שיקול דעת מוטעה של הבוחן שפסל אותי ? אם אכן אני צודק !

בברכה

שאול

פורסם

כיוון שהשכלתך המכונאית אני מניח לא מגובה בתעודה כלשהי, כל טענותיך אינן מחזיקות מים

בוחן מקצועי קבע כי יש לך כשל מכני אותו תיקנת, ועכשיו ,רכבך בטיחותי לטובתך ולטובת שאר משתמשי הדרך.

רוצה לתבוע, תביא חוות דעת של מומחה כי אכן הם תקינות.

אפילו אתה כ"מומחה" מציין את הכשלים שיש להם "בזמן הבדיקה הן היו יבשות, וסדוקות"

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

חחח בדיחת השבוע, "בוחן מקצועי".

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

שואל השאלה לא שאל אם הגומיות תקינות אלא אם יש להן משמעות בטיחותית שמצדיקה את פסילת הרכב מנסיעה. אני לא בטוח אם התשובה ברורה כ"כ.

:turn-l:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם נקרעת הגומיה במהלך הנסיעה זה לא מסוכן?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
שלום לכולם.

לאחרונה נעצרתי עם רכבי לבדיקה רנדומלית ע"י בוחנים של משרד התחבורה + ומשטרת ישראל שהייתה נוכחת. אחד הפריטים שהיו לקויים, היו גומיות בולמי זעזועים העליונים ממש מתחת למכסה המנוע. לשאלתי מדוע הם פסלו את , ( מכיוון שבטסט שנתי הגומיות לא נבדקות ! ) נאמר לי שאין מה לעשות אני חייב לתקן את הליקוי. למחרת צילצלתי לבוחן רכב במשטרת התנועה, ונאמר על ידיו שאין לי ברירה מכיוון שהבדיקה הייתה של משרד התחבורה פרופר, ולא של משטרת התנועה . אם זה היה ההפך הבנתי שהיה אפשרי לשנות את רוע הגזרה. כדי לא להסתבך נאלצתי להחליף את 2 הגומיות של הבולמים שעלו לי כמה מאות ש"ח טובים! שאלתי האם באמת הגומיות הם רכיב בטיחותי ? למיטב הבנתי הגומיות הם לא רכיב בטיחותי, והראיה שלעולם לא נפסלתי במספר טסטים שנתייים שנערכו לרכב. בזמן הבדיקה הן היו יבשות, וסדוקות !. הגומיות עדיין ברשותי. אגב הרכב הוא מיצובישי לנסר 93 . באותה בדיקה הרכב היה במצב מעולה, חוץ מאשר אור בלם אחורי שלא היה תקין, שאותו החלפתי. מה אפשר לעשות בשלב הזה אם בכלל לאחר שהחלפתי את הגומיות, חוץ מאשר לשכוח שתרמתי למדינה את המע"מ , וש"תרמתי" לעצמי הוצאה לא "מוכרת" עוד שאלה האם ניתן בשלב הזה לאחר שהחלפתי את הגומיות לתבוע את משרד התחבורה על החזר הוצאות לא הכרחיות, ועקב שיקול דעת מוטעה של הבוחן שפסל אותי ? אם אכן אני צודק !

בברכה

שאול

הבוחן צודק. במידה והגומיות בלויות חיצונית כנראה גם בחלק הפנימי הגומיות לא במצב מזהיר מה שיגרום במהרה לבולם הזעזועים לרקוד.

איזה כייף לי :)

פורסם
חחח בדיחת השבוע, "בוחן מקצועי".

אתה יכול לצחוק או לחייך עד מחר אבל הבוחן הינו מורשה משרד התחבורה לכן נסה לכבד קצת את חוות דעתו המקצועית.

איזה כייף לי :)

פורסם

מצטער רוב ההורדות מהכביש שאני ראיתי הן אוסף של בדיחות, אולי יש צדיק בסדום..

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

אם היה מוריד אותו על וישר לא מקורי או משהו בסגנון אתה צודק, אבל מסוכן לנהוג כך, ויכול להיות אפילו שהוא הציל אותו מפציעה קשה/מוות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני חושב שאי אפשר לתבוע על סמך "התנקלות" וגזילה של כסף כי הוא עשה לך טובה וכנראה שכן בטיחותי.

מה שכן, אתה יכול לתבוע את מי שאחרי לכך שרכבך לא נבדק בטסט במישור הזה בין אם זה מי שבדק לך, או מי שקבע למעלה שלא צריך לבדוק את זה.

אני לא מבין בזה ולא יודע מה בודקים ומה צריך לבדוק בטסט, אבל אם בוחן של משרד התחבורה בוחן לך את הרכב ופוסל אותו על משהו שבכלל לא מוגדר באותו משרד כחלק בטיחותי בבדיקת טסט, אין לו זכות להוריד אותך על זה מהכביש.

באם זה כן מוגדר בחוק כחלק מהבדיקה הבטיחותית, אתה יכול לתבוע את מכון הרישוי שהעביר אותך טסט כל עוד אתה בעצמך לא "קימבנת" משהו..

בכל מקרה הייתי מנסה לעשות משהו רק במקרה א..

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

שאול, אני בטוח שהמפגש עם הבוחנים היה מעצבן, גם לי יצא לסבול מהם, אבל אל תזלזל בתושבות בולמים.

לפני חצי שנה קניתי אוטו (שנת 92, לא רחוק משלך), בפעם השניה שהאוטו הזה היה על הליפט הגלגל נפל עם הבולם, מסתבר שהתושבת היתה גמורה בצד אחד והיא התפרקה ל 2, חלק ממנה נשאר במקום וחלק ממנה נשאר על הבולם.

למזלי הבולם לא יצא דרך התושבת הקרועה אבל הבולם ישב על הבודי או על הגומי הקרוע שנשאר במקום:

attachment.php?attachmentid=4460&d=1303386031

הינה התושבות שהזמנתי!

attachment.php?attachmentid=4729&stc=1&d=1307082434

ככה נראה גלגל שהבולם שלו התנתק מהתושבת בגלל שהיא גמורה!

attachment.php?attachmentid=4728&stc=1&d=1307082434

תהליך הפירוק:

attachment.php?attachmentid=4730&stc=1&d=1307082434

חלק מהתושבת נשאר במקום וחלק על הבולם:

attachment.php?attachmentid=4731&stc=1&d=1307082434

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תוכן חדש...