Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום ,

היום לאחר נסיעה של כ20 דקות ללא הרבה מאמץ לרכב (סיאט איביזה טורבו 2001)חזרתי הביתה הכנסתי אותו לחניה ונתתי לו לעמוד כשהמנוע פועל , נכנסתי הביתה כשחזרתי אליו לאחר מספר דקות אני רואה שהחום הוא עד הסוף והמנורה דולקת של החום מנוע כמובן שישר כיביתי את המנוע , לאחר מספר בירורים ובדיקה שאין נזילות ויש מספיק G12 (נוזל קירור) שמנו לב שהוונטה לא עובדת התחלנו לבדוק את עניין הפיוזים בדקנו אחד אחד בתוך הרכב וכולם היו תקינים אך לאחר בדיקה הפיוזים שיושבים על המצבר ( 3 פיוזים ) שלושתם היו שרופים ואחד נמס לתוך הבית פיוזים , לאחר החלפת הפיוזים ישר הוונטה התחילה לפעול והוחלפו שלושת הפיוזים שישבו על המצבר לאחר מכן הנעתי את הרכב ונתתי לו לעבוד כ10 דקות לבדוק שאין חימום יתר שוב , הכל היה תקין והוונטות עבדו כרגיל .

מספר שאלות :

1.שמתי פיוזים בהתנגדות נמוכה יותר מהרגיל (הרגיל 30 ושמתי 2 של 20 ואחד של 15) , האם אפשר לנסוע ככה כיום עד שאני יקנה פיוזים בעלי התנגדות מתאימה או שעדיף שלא לנסוע בכלל ?

2.מה הנזק שיכל להיגרם על ידי חימום היתר למספר דקות ? (חשוב לציין שבדקתי שמן והוא לא היה מהול במים)

3.האם עליי ללכת למוסך לבדיקה כללית של צינורות הקירור אולי הם נפגעו מהעניין?

תודה אשמח אם תתייחסו לכל השאלות , בתודה אמיר

keep drooling im spooling :twisted:

פורסם

כל עוד משהו במערכת הקירור לא נפרץ והמנוע לא דופק, מאבד מים בצורה חריגה, מים מופיעים בשמן וכו' לא ניתן לדעת שנגרם נזק. יכול להיות שבטווח הרחוק נגרם נזק שיקצר את חיי ראש המנוע. בכל מקרה ע"פ תיאור המקרה שלך לא נשמע שקרה משהו קריטי ומיידי.

כל עוד הפיוזים לא יישרפו אין בעיה להשתמש בינתיים בפיוז בעל אמפרז' נמוך יותר. רק שים לב שהחום לא עולה כי פיוז בערך נמוך משמעותית כנראה לא יחזיק הרבה.

לא פחות חשוב- יש לבדוק את מצב בית הפיוזים שנמס ומה גרם לו מהתחלה להתחמם כך.

אם צריך החלף או תקן אותו.

פורסם

מצטער אם הייתי לא ברור רק פיוז אחד נמס הימני ביותר הבית פיוזים שלם ותקין!

מחר בבוקר אני יחליף את הפיוזים לבעלי התנגדות זהה כמו המקוריים , אין נזילות ופריצות של מים ולא מופיעים סימני מים בשמן (הוא נקי וללא בועות) .

האם אני צריך לבדוק עוד משהו איך ניתן לבדוק האם משהו ניזוק אפילו לטווח הארוך ?

פורסם

תתחיל מזה שאתה צריך להחליף את בית הפיוזים שיושב על המצבר, מחלה די ידועה ותשים רק מקורי.

דבר שני תעקוב כל נסיעה שלך על מפלס נוזל קירור, שמן, וכניסה של מאווררים לעבודה במהירות נמוכה וגבוהה.

תהיה עירני לדברים האלו שלא תדפוק את המנוע.כמובן שאת הבדיקות תעשה עדשתתקן הכל ועד שתהיה בטוח שהכל תקין

ברגע שהרכב מתחמם ומכבים ישר את הרכב רוב הפעמים איזה צינור או פלאנ'ג פשוט נדפק מהלחץ במערכת.

פורסם
תתחיל מזה שאתה צריך להחליף את בית הפיוזים שיושב על המצבר, מחלה די ידועה ותשים רק מקורי.

דבר שני תעקוב כל נסיעה שלך על מפלס נוזל קירור, שמן, וכניסה של מאווררים לעבודה במהירות נמוכה וגבוהה.

תהיה עירני לדברים האלו שלא תדפוק את המנוע.כמובן שאת הבדיקות תעשה עדשתתקן הכל ועד שתהיה בטוח שהכל תקין

ברגע שהרכב מתחמם ומכבים ישר את הרכב רוב הפעמים איזה צינור או פלאנ'ג פשוט נדפק מהלחץ במערכת.

אוקיי מה זאת אומרת לתקן הכל ?

את בית הפיוזים אני יחליף למקורי מה עוד צריך לבדוק ? אין נזילות כרגע האם צריך לבדוק את כל צינורות המים ?

עשיתי סיבוב עם הרכב עכשיו והמאווררים נכנסו לפעולה באופן נורמלי וגם הרכב נסע באופן נורמלי , גם פתאום הקירור של המזגן חזר מה שלא עבד כבר שבוע בערך .

פורסם

יכול להיות שקסנון לא מקורי מקצר ?

כשהחלפתי פיוז הסוויץ היה פתוח ולכן המאורר התחיל לפעול לכמה שניות ואז הפסיק אלה אם כן זה לא משנה ועדיין סביר שיש לי קצר , אם יש קצר מהיכן זה יכול להיות ? איפה להתחיל לחפש ?

פורסם

שהכל תקין זה אומר שאתה לא מאבד נוזל קירור, שהמאווררים עובדים בשני המהירויות שהטרמוסטט תקין ושהרכב לא מתחמם.

לפי מה שאתה אומר שהמזגן לא קירר לך שבוע זה בגלל שהרכב היה מתחמם מעבר לטמפ' העבודה שלו היית צריך לשים לב עוד לפניי..

פורסם

אוקיי הרכב לא התחמם אף פעם מעבר ל90 מעלות , למרות שהמזגן כבר לא מקרר כבר שבוע , הוא התחמם רק לשני הדקות שתיארתי (בערך) ובדקתי את כל מה שציינת והכל תקין הרכב עובד עגול כמו כן המזגן חזר לקרר לאחר החלפת שלושת הפיוזים שיושבים על המצבר

פורסם

מד החום בדשבורד מראה מעל 90 רק שחום המנוע מגיע ל-103-105מעלות רק אז תתחיל לראות עלייה בחום. ככה שאתה יכול להיות על 100 מעלות פלוס מינוס שזה לא כזה תקין ועדיין לא לדעת, מה שכן במצב כזה תרגיש את הרכב קצת יותר חלש.

אגב הטרמוסטט אמור להיפתח ב-87 מעלות.

מה שאני מציע זה להתחבר עם וואג קום ולנטר את טמפ' המנוע בימים הקרובים זה יעזור לך לדעת מה מצב הטרמוסטט.

בעיות כאלו צריך לפתור במוסך שמבין אותם מצויין.

פורסם

כן נקבעה פגישה כמו כן עם המוסכניק שמטפל ברכב , בסופש וביום ראשון הרכב יהיה ללא שימוש וביום שני יילקח לבדיקה מקצועית בנוסף אני יבקש בדיקה של טרמוסטט

• תוכן חדש...