Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5479 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קצת אוף-טופיק אבל לדעתי זאת שאלה טובה לבדוק את רמת הידע באלקטרוניקה של חברי הפורום :wink:

נניח יש לי קבל בגודל 1 מיקרו

טענתי את הקבל במתח 12V וניתקתי אותו ממקור המתח

כלומר כרגע הקבל טעון

לקחתי קבל זהה, לא טעון, וחיברתי אותו במקביל לקבל הטעון, שמרתי על הקוטביות

ההיגיון אומר שחלק מהמטען של הקבל הטעון יעבור לקבל השני, כלומר הקבל הראשון יטען את הקבל השני.

השאלה היא: מה יהיה המתח החדש על הקבלים?

רמז - זה לא תרגיל בחלוקת מתח 12V ב-2 :-D

מבקש תשובה מבוססת

פורסם

אלקטרונים יעברו מקבל רק עם יש להם הפשר פוטנציאלי בין קטבים. זאת אומרת מקור מתח DC בעל יכולת לשלוח ולקלוט חלקיקים באותו מסלול.

ערך קיבולי של 1 מיקרו מאוד מזערי שספק שתוכל למדוד או לעביר משהו ממנו לקבל שני .

שששששששששש

אני במעקב!!!!!!!

פורסם

זה לא משנה, הנקודה היא שיעבור מטען מהקבל הראשון לשני (התפרקות) עד להשוואת הפרש הפוטנציאלים מה שאומר שיהיה מטען בקבלים אך המתח על ההדקים של המעגל יהיה 0.

פורסם

אין לי מושג

:-P

אבל החיבור של הקבלים לא אמור להיות בקוטביות הפוכה? עד כמה שזכור לי תנועת הזרם במעגל היא תמיד מהמינוס אל הפלוס אז אם חיברת מינוס למינוס ופלוס לפלוס בין הקבלים - תנועת זרם אמורה להתאפשר?

בידיעה שקבל מסוגל לאגור עד שלב מסויים ורק אז לפרוק - איך הקבל השני אמור להחזיר מטען לקבל הראשון? ממינוס חזרה למינוס כי מפלוס לפלוס זה לא ילך.

מה שאני צופה זה או שכל המטען יפרק אל הקבל השני ויתקע שם עד שיתמלא לרף שמעבר אליו הוא יכול לפרוק חזרה לקבל השני או שלא יקרה כלום.

אבל בגדול - אין לי מושג :-P

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

093162425b707ab2dc8b0446e6640819.png

כאשר VR הוא המתח על הקבל כתלות בזמן

VE מתח הקבל ההתחלתי

R התנגדות הפריקה (אם אין נגד אז רק ההתנגדות הפנימית)

C גודל הקבל

T זמן

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

קצת סדר בדברים:

- גודל הקבל לא חשוב, אפשר להניח שהקבל הוא 1F או 100F

- אם יש מטען בקבל, זה אומר שיש מתח על הקבל. מטען=מתח*קיבול (Q=V*C)

- חיבור הקבלים במקביל צריך להיות באותה קוטביות. אפשר להניח שהקבל הטעון הוא כמו מצבר. ואיך מחברים קבל למצבר? פלוס לפלוס, מינוס למינוס.

- הנוסחה שכתבת מתארת שינוי מתח בתלות בזמן, אני שואל מה יהיה מתח על הקבלים אחרי הרבה זמן, נניח דקה, או עשר דקות.

פורסם

דימה

כנראה שהחברים שיש להם את הידע המתאים כמו מרק10 או AVE לא נמצאים כאן כרגע - אשמח ללמוד משהו חדש, גם אם זה משהו קטן ושולי ככל שיהיה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני למדתי אלקטרונקיה בבצפר D: בשאלות כאלה לא ניתקלתי חח...

הפרש פוטנציאלים בעיקרון, לא הבנתי מה הבעיה עם התיאוריה שזה יתחלק בחצי? בתנאי ששני הקבלים זהים בגודלם המתח אמור להתחלק בשניהם..

• תוכן חדש...