Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
א

התופעה הזו מוקצנת עוד יותר בפקקים של הבוקר, שעובדים גם הם בפורמט של גז-ברקס. במקום לזוז במהירות נמוכה ואחידה, יש גל של תאוצה פתאומית וחזקה ולאחר מכן בלימה חזקה. ואם אני מנסה להלחם בתופעה על ידי שמירת מרחק מהרכב שלפנים ונסיעה במהירות אחידה ככל האפשר, אני מגלה שכל הנתיב הסמוך קופץ על המציאה ונדחף לפני - וכך מחזיר אותי למצב ההתחלתי.

כל כך מתסכל!!!

כל הדברים שציינו פה מכעיסים אותי ,אבל הדבר שהכי מרתיח אותי אנשים שבסיבובים גולשים לנתיב שלי ,זה מחרפן אותי!

זה קורה בעיקר בפניות רחבות שמאלה ,שם באה לידי ביטוי נטו מחוסר מקצועיות כאשר כל נהג חייב לפזול לנתיב שליד ואני לא מצליח להבין את זה.

גם כשאני נוסע בכביש מהיר ומישהו מנסה להאיץ איתי ,אבל מה? הלנד קרוזר לא כזו יציבה והוא בורח לי לנתיב ,פעם אחת כמעט הורידה אותי טוארג לבנה עם נהג שלובש כובע תוך כדי שהוא נוהג.

ואחרי כל זה ,יש תופעה אחת שכאשר אני רואה אותה אני מסגול לעצור בצד ולתקוע צרור בנהג (בד"כ נהגת) שעושה לי את זה.

שימו לב: אני ילד טוב נוסע בנתיב הימני 100 קמ"ש ,מתקרב לרכב שנוסע 90 -92 קמ"ש. אני מדליק איתות ומשתדל לצאת לעקיפה בתזמון שאני לא אצמד לרכב שלפניי ,אבל גם לא אפריע לאלה שנוסעים מהר ממני באמצעי ,הנה עברתי נתיב והופ! הגברת נותנת גז ,אני מאיץ טיפה וגם היא ,כאילו שהיא אומרת "אתה נוסע רק 10 קמ"ש יותר ממני נראה לך אתה עוקף אותי?"

בסוף אני מגיע ל-120 כדי לעקוף והפלא ופלא היא מאיטה חזרה ל-90 שלה.

שמתי לב שזה קורה לי בעיקר עם נשים ,כאילו שזה פוגע להן באגו שמישהו שנוסע קצת יותר מהר מהן מנסה לעקוף אותן.

מילא החלטת פתאום שבא לך ליסוע מהר יאללה אני אבלום ואכנס אחרייך ,אבל לא ,כי מיד אחרי שאני עוקף אותה היא שוב מאיטה ,כאילו שההאצה הייתה רק כדי לא לתת לי.

בינתיים הרכבים שמאחורי מתעכבים ,חלקם עוברים לשמאלי ואז בא ממהר משמאל שמהבהב לכולם וחותך לאמצע ,ובקיצור נוצרים מצבים מסוכנים. ואני לא מדבר על זה כשזה קורא בכביש עם 2 נתיבים לכל כיוון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ממה שאני רואה בנסיעה היומיומית שלי הסיבה העיקרית שאנשים בולמים/מאטים ללא קשר לתנועה ותנאי הדרך

היא עיסוקים שלא קשורים לנהיגה: שליחת ,SMS מילוי טופס, שיחה בטלפון וכו'

כל זה גם בכביש 6...

פורסם
אם תשאלו כאן בפורום מה התופעה המעצבנת יותר בנהיגה בכבישים המהירים בישראל, "הדבקות" לשמאל בוודאי תהיה אחת התשובות הראשונות. אבל לאחרונה שמתי לב לתופעה מסוכנת ונפוצה בהרבה - תופעת הבלימות חסרות התכלית בכבישים המהירים.

פיתחתי את הרעיון הזה עוד: יום אחד אני נוסע על 120 בשמאלי אחרי שיירת מכוניות, בנתיב הימני שיירה של משאיות ואוטובוסים. מאחוריי נוהג מישהו על רכב מסחרי מתוצרת פולקסווגן ופשוט נדבק לי לתחת!

חשבתי שיהיה משעשע ללטף קצת את הברקס, בצורה כזאת שהנורות בלמים יידלקו מאחור. באמצע הכביש וללא כל סיבה, הפעלתי את אורות הבלמים, ההוא מאחור חשב שאני בולם באמצע כביש מהיר ופשוט הדביק את דוושת הברקס שלו לרצפה.

התוצאה: הרכב שלו קפץ לפנים ולאחור כתוצאה מהבלימה החזקה ונוצר בינינו פער של מעל ק"מ! :lol: אגב, מאחוריו לא היו מכוניות (בדקתי קודם), ואח"כ הוא שמר מרחק כמו נהג צייתן.

יש גם את תופעת ה"אוי ואבוי! סיבוב!" שהיא חלק מהתופעה הכללית שתיארת.

זה קורה כשנהגים נוסעים בכבישים איכותיים ומהונדסים להפליא רואים עיקול\סיבוב כלשהו ומייד נכנסים למוד "סכנת התהפכות", מתיישבים על הברקס, ולוקחים את הסיבוב על 70 למרות שאפשר היה לקחת אותו על 100 בדיוק כמו שהם נסעו קודם.

ויש את אלו שנוסעים על 100, רואים סיבוב כזה ומיד לוחצים עוד קצת על הגז, כדי לעבור את הסיבוב על 120... כמוני :)

פורסם
ממה שאני רואה בנסיעה היומיומית שלי הסיבה העיקרית שאנשים בולמים/מאטים ללא קשר לתנועה ותנאי הדרך

היא עיסוקים שלא קשורים לנהיגה: שליחת ,SMS מילוי טופס, שיחה בטלפון וכו'

כל זה גם בכביש 6...

+1

ארוחות גורמה גם סיבה טובה לבלימה פתאומית :-D

פורסם

אני בהחלט שותף לתסכול הזה, מדובר על אמפוטנציה נהיגתית רצינית. מעבר לסבל שזה גורם לשאר משתמשי הדרך, אותם אנשים כלל לא מודעים לשחיקה המואצת לבלמים ולהשפעה על שיווי המשקל (העברת המשקל קדימה ואחורה).

מי שרוצה בכלל להנות מתצוגת אור ברקס מרשימה מוזמן לנסוע בכביש 1 מירושלים לתל אביב. זה פשוט מדהים.

אני חושב שהתופעה קשורה גם לזה שרוב האנשים שכחו מה היא תיבה ידנית, ומה זה להתאים את ההילוך למהירות. מבחינת יש הילוך קדימה והילוך אחרוה, דוושה להאצה ודוושה לתאוטה. כל פיתרון ביניים אינו קביל (למשל, תאוטה באמצעות עזיבת דוושת הגז).

אנשים משתמשים בדוושת הבלם הרבה יותר ממה שהם באמת צריכים.

נסו לשים לב לרכב שנכנס אליו הנהג, הדבר הראשון שקורה, עוד לפני שהרכב מונע- לחיצה על הבלם.

בסוף הנסיעה, כשהרכב כבר בפארקינג או אפילו כבוי- אור הבלם עדיין דולק...

זה בטבע של רוב הנהגים ואין מה לעשות נגד זה :wink:

יש רכבים שכדי להניע אותם חייבים ללחוץ על הברקס. גם אם לא - אין בזה פסול. ברכב ידני אני תמיד מניע כשהקלאץ' והבלם לחוצים. השימוש בבלם כשהרכב עומד לא ממש מטריד אותי.

פיתחתי את הרעיון הזה עוד: יום אחד אני נוסע על 120 בשמאלי אחרי שיירת מכוניות, בנתיב הימני שיירה של משאיות ואוטובוסים. מאחוריי נוהג מישהו על רכב מסחרי מתוצרת פולקסווגן ופשוט נדבק לי לתחת!

חשבתי שיהיה משעשע ללטף קצת את הברקס, בצורה כזאת שהנורות בלמים יידלקו מאחור. באמצע הכביש וללא כל סיבה, הפעלתי את אורות הבלמים, ההוא מאחור חשב שאני בולם באמצע כביש מהיר ופשוט הדביק את דוושת הברקס שלו לרצפה.

התוצאה: הרכב שלו קפץ לפנים ולאחור כתוצאה מהבלימה החזקה ונוצר בינינו פער של מעל ק"מ! :lol: אגב, מאחוריו לא היו מכוניות (בדקתי קודם), ואח"כ הוא שמר מרחק כמו נהג צייתן.

ויש את אלו שנוסעים על 100, רואים סיבוב כזה ומיד לוחצים עוד קצת על הגז, כדי לעבור את הסיבוב על 120... כמוני :)

תפסיק לפתח את זה בבקשה, אתה מסכן חיים.

מעבר לכך שאני לא מאמין לך לשניה, לא שבדקת שאין רכבים מאחוריו, לא לזה שנפתח בינכם פער של קילומטר ולא לזה שהוא למד לקח - נתת לנו דוגמא מצויינת לאיך להתנהג בחוסר אחריות ובאטימות על הכביש.

רוצה לגרש נדבקים לתחת? קח שני פתרונות פשוטים ובטוחים שעובדים לי כל פעם מחדש:

א. כמו עם חתולים - השפרץ עליהם. שטיפה טובה לשמשה הקדמית תתיז עליו מים והוא יתרחק. נדבק שוב? עוד שפריץ. אתה כבר תראה, זה סוג של קסם.

ב. האט, תן לו לעקוף. אפילו רד מעט לשוליים. עבור לנתיב הימני אם אפשר, גם במחיר של אובדן כמה שניות. שווה להפסיד כמה שניות ולא לסכן את עצמך או אותו.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

נסו לשים לב לרכב שנכנס אליו הנהג, הדבר הראשון שקורה, עוד לפני שהרכב מונע- לחיצה על הבלם.

דווקא התופעות שהזכרת הן חיוביות למדי, מה גם שרוב המכוניות האוטומטיות דורשות לחיצה על דוושת הבלם כדי לעבור ממצב Parking לאחרים ובחזרה. גם ברכב ידני, הדבר הראשון שאני עושה כשאני מניע את הרכב הוא ללחוץ על דוושת הבלם והקלאץ' ביחד.

כל כך מתסכל!!!

כל הדברים שציינו פה מכעיסים אותי ,אבל הדבר שהכי מרתיח אותי אנשים שבסיבובים גולשים לנתיב שלי ,זה מחרפן אותי!

זה קורה בעיקר בפניות רחבות שמאלה ,שם באה לידי ביטוי נטו מחוסר מקצועיות כאשר כל נהג חייב לפזול לנתיב שליד ואני לא מצליח להבין את זה.

גם כשאני נוסע בכביש מהיר ומישהו מנסה להאיץ איתי ,אבל מה? הלנד קרוזר לא כזו יציבה והוא בורח לי לנתיב ,פעם אחת כמעט הורידה אותי טוארג לבנה עם נהג שלובש כובע תוך כדי שהוא נוהג.

באמת תופעה נוראית - זה בולט במיוחד דווקא בכבישים עירוניים עם שני נתיבי פניה מקבילים. לא משנה אם הרכב הסמוך הוא פיקנטו או סאבאורבן, רוב הסיכויים הם שהוא יפלוש לנתיב שלי. ממש לפני כמה ימים הייתי מאוד קרוב לתאונה בפניה מכביש 4 דרום לכביש 5 מערב. הייתי על נתיב הפניה השמאלי והנהג שבנתיב הסמוך פשוט סטה מהנתיב שלו. המזל שלי היה שצפיתי את זה קורה ומראש ירדתי מעט לשוליים השמאליים.

עם כל הכבוד, זו שיטה מאוד מסוכנת. אין ספק שנהגים שלא שומרים מרחק מעצבנים - אבל במקרים כאלה עדיף פשוט לזוז ולתת לו לעבור (במילא אתה לא תאבד כלום אם תאפשר לו להכנס מלפניך לשיירה). כשאתה גורם לו לבלום בצורה כזו, אתה מסכן מאוד את הנהגים שנמצאים מאחוריו שיתכן ולא יספיקו לבלום בזמן. החיים יותר חשובים משיעור בטיחות לנהג רכב מסחרי אקראי שבמילא ישכח את המקרה הזה עוד 5 דקות.
פורסם
+1

ובהקשר זה, תוקם לאלתר וועדת חקירה בנושא הסיבוב של ביתן אהרון בכביש החוף (לכוון צפון. ולמאותגרים גיאוגרפית, היציאה שבאה כמה קילומטרים אחרי מחלף נתניה צפון).

צברתי כבר כמה אלפי נסיעות (באמת, לא בהגזמה) בכביש הזה, ושם, במקום ההוא, מאז ומעולם אנשים נוסעים במהירות מגוחכת של 70 קמ"ש בממוצע.

לא יודע מה יש במקום ההוא, אבל הוא מכניס נוהגים ל-Stress רציני שגורם להם לאבד בטחון ולרדת למהירות מבישה ומסוכנת.

שילוב של אספלט די משובש, עיקול יחסית חד ועליה מביא להאטה. דווקא שם הבעיה העיקרית בתחזוקה והנדסה, לא באנשים.

פורסם

דווקא הרגל טוב, אני חושב.

פורסם

בד"כ אתה יכול לראות את הברקס בא אם אתה רואה את הידיים של הנהג לפניך זזות באוויר, הוא צועק על מישהו בטלפון.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

עם כל הכבוד, זו שיטה מאוד מסוכנת. אין ספק שנהגים שלא שומרים מרחק מעצבנים - אבל במקרים כאלה עדיף פשוט לזוז ולתת לו לעבור (במילא אתה לא תאבד כלום אם תאפשר לו להכנס מלפניך לשיירה). כשאתה גורם לו לבלום בצורה כזו, אתה מסכן מאוד את הנהגים שנמצאים מאחוריו שיתכן ולא יספיקו לבלום בזמן. החיים יותר חשובים משיעור בטיחות לנהג רכב מסחרי אקראי שבמילא ישכח את המקרה הזה עוד 5 דקות.

אני מסכים שזו שיטה מאוד מסוכנת, אבל זה מה שעלה לי בראש באותו רגע. כמובן שלא היו מאחוריו כלי רכב, היינו בתוך עיקול ולכן יכלתי לראות במראות שאין רכבים מאחור, במידה והיו לא הייתי עושה זאת, ואם כן היתה נגרמת תאונה.

אם הוא שכח או לא שכח את המקרה אי אפשר לדעת, מה שכן היה משעשע לראות את התגובה שלו ע"י שמירת מרחק של מאות מטרים עד ק"מ מאחור. אח"כ ברמזור אני המשכתי ישר והוא פנה שמאלה, אז איבדתי איתו קשר עין.

פורסם

חקרתי את התופעה הזאת לעומק, הסיבה לברקסים הפתאומיים במרבית המקרים היא כאשר הנהג הישראלי הממוצע רואה שקילומטר קדימה מישהו לחץ ברקס, אז הוא חייב ללחוץ גם בכדי שלא יתנגשו חס וחלילה.

מתי החמורים יקלטו שאפשר גם להרים את הרגל מהגז?!? :x

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...