Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם תשאלו כאן בפורום מה התופעה המעצבנת יותר בנהיגה בכבישים המהירים בישראל, "הדבקות" לשמאל בוודאי תהיה אחת התשובות הראשונות. אבל לאחרונה שמתי לב לתופעה מסוכנת ונפוצה בהרבה - תופעת הבלימות חסרות התכלית בכבישים המהירים.

אני מדבר על אותן נשמות טובות שנוהגות להן ב-90 בנתיב האמצעי (ואף מילה על התופעה המכוערת הזאת :roll:) ומסיבה כלשהי שידועה רק להן, בולמות כל כמה שניות, ממש כאילו רגל שמאל שלהם יושבת על דוושת הבלם. התוצאה היא שכל מי שנוסע מאחורי הנהגים הללו בולם אינסנקטיבית בעצמו, וכך נוצרת שרשרת ארוכה של בלימות מסוכנות ולא נחוצות, במקום בו התנועה צריכה להיות זורמת ככל האפשר. ויש גם מקרים פחות קיצוניים אך מסוכנים לא פחות, של נהגים שמתקרבים לרכב שלפניהם במהירות ובמקום לתכנן את הנהיגה בצורה חכמה, בולמים בעוצמה ברגע האחרון. שמירת מרחק במקרים האלה לא בהכרח מסייעת, בגלל שאין לנו אפשרות של ממש להעריך האם מדובר בבלימה "קלה" או שהנהג הרגע ראה עצם על הכביש והוא מתכוון לבלום למהירות אפסית.

התופעה הזו מוקצנת עוד יותר בפקקים של הבוקר, שעובדים גם הם בפורמט של גז-ברקס. במקום לזוז במהירות נמוכה ואחידה, יש גל של תאוצה פתאומית וחזקה ולאחר מכן בלימה חזקה. ואם אני מנסה להלחם בתופעה על ידי שמירת מרחק מהרכב שלפנים ונסיעה במהירות אחידה ככל האפשר, אני מגלה שכל הנתיב הסמוך קופץ על המציאה ונדחף לפני - וכך מחזיר אותי למצב ההתחלתי.

מה הסיבה לבלימות הללו? לדעתי הן תוצאה ישירה של נהיגת הגז-ברקס שכל כך מקובלת בארצנו. אנשים פשוט לא מודעים לעובדה שאפשר גם להקטין מהירות באמצעות עזיבה של דוושת הגז ותכנון נכון של הנסיעה, ולא רק באמצעות דוושת הבלם. מדובר בתופעה שהופכת - לפחות עבורי - את הנהיגה בכבישים המהירים בארץ למלחיצה ומעייפת הרבה יותר. כל מי שנהג באירופה ישים לב שכמות הבלימות שם - בין אם בנהיגה שגרתית ובין אם בפקקים - קטנה בהרבה. הנהגים מתכננים את נסיעתם כך שלא יצטרכו לבצע את הבלימות המיותרות הללו.

כמובן שאני לא טוען שכל הבלימות בכביש המהיר מיותרות. כמובן שיש מצבים לא צפויים; מדובר כאן על מצבי תנועה שגרתיים לחלוטין.

אז מה עושים כדי להלחם בתופעה? אני בטוח שלחברי הפורום יש שלל עצות יצירתיות ומופרעות :lol:

פורסם

יש גם את תופעת ה"אוי ואבוי! סיבוב!" שהיא חלק מהתופעה הכללית שתיארת.

זה קורה כשנהגים נוסעים בכבישים איכותיים ומהונדסים להפליא רואים עיקול\סיבוב כלשהו ומייד נכנסים למוד "סכנת התהפכות", מתיישבים על הברקס, ולוקחים את הסיבוב על 70 למרות שאפשר היה לקחת אותו על 100 בדיוק כמו שהם נסעו קודם.

יש דברים נסתרים לא נבין לא נדע. :roll:

V5

פורסם

שילוב של חוסר סבלנות,אני לא פראייר ואף אחד לא יידחף לפניי,וזה רכב ליסינג על הזין שלי מחיר הבלמים הנשחקים...

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

בטח יש פתרון לבעיה: מגן חזירים מקדימה ומאחורה :twisted:

האמת היא שדווקא בנוגע לסעיף האחרון יש לי השגות-לדעתי עדיף לא לקחת סיכון ולקחת פנייה שאינך מכיר ב70 מאשר לקחת אותה ב100 (כמו העלייה מצומת גלילות לאיילון דרום) ולמצוא את עצמך בתוך מעקה הבטיחות.

כל מי שנהג באירופה ישים לב שכמות הבלימות שם - בין אם בנהיגה שגרתית ובין אם בפקקים - קטנה בהרבה. הנהגים מתכננים את נסיעתם כך שלא יצטרכו לבצע את הבלימות המיותרות הללו.

חוץ מזה, ההשוואה לאירופה לדעתי בעייתית אתה משווה את תחזוקת הכבישים וגודש התנועה לישראל? בנוגע לתרבות הנהיגה אני אכן מסכים שיש לנו הרבה מה ללמוד מהם.

פורסם

אני חושב שזה משהו שצריך להשריש עוד בלימודי נהיגה. צריך לעשות יותר שיעורים בכבישים מהירים, ולא בין-עירוניים.

כשאני למדתי נהיגה יצא לי לטעום כביש מהיר רק פעם אחת, וגם זה היה בשעות הבוקר, כשהיה עומס תנועה וגם אורך המסלול היה קצר מאוד.

רק כשהתחלתי את תקופת המלווה ויצאתי עם אבי לכבישים מהירים, הוא שם לב שאני מדי פעם לוחץ על דוושת הברקס כשלא נחוץ.

הוא העיר לי על כך, ושאלתי אותו מה הבעיה בזה. אחרי שהוא הסביר לי הבנתי את המשמעות ואת ההשלכות של הדבר, וזה באמת מסוכן. הנהג מאחורייך לא מבין את משמעות הבלימה, והאינסטינקטים שלו אומרים לו לבלום גם.

ואני לא רוצה לדבר בכלל על "הנשמות" שהוזכרו בהודעה של פותח השרשור. הן תופעה בפני עצמן.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם
חוץ מזה, ההשוואה לאירופה לדעתי בעייתית אתה משווה את תחזוקת הכבישים וגודש התנועה לישראל? בנוגע לתרבות הנהיגה אני אכן מסכים שיש לנו הרבה מה ללמוד מהם.
בהחלט. הכבישים החדשים יותר בארץ לא נוראיים כמו שנהוג לחשוב. כבישים כמו כביש 6 או 431 הם דוגמאות לכבישים ברמה גרמנית לחלוטין - מה גם שבאירופה קיימים גם כבישים גרועים מאוד.

גם גודש התנועה לא בהכרח שונה. תתפלא, גם במינכן יש פקקים - אלא שהנהיגה בהם שונה לחלוטין מאשר בישראל.

פורסם

Michael.R, תשמע, תקרא לי פחדן אבל את העליות\ירידות של איילון, אשר מהודרות במאה שלטים של "האט!!!!!" והגבלות מהירות ל50, אני אישית פחדתי לעשות על 100 גם בסיוויק נטולת הESP ושאר שילושי-האותיות, וגם בפיקצ'ו.

אולי אם הייתי נוהג על משהו שנועל R1R הייתי עושה את זה, אבל תסתכל מדי פעם על הצמיגים של מי שעומד איתך ברמזור(ים), תראה כמה אנשים קונים צמיגים שעולים 600 לרביעייה או כאלו שכבר נוסעים עם רשת הברזל הפנימית שמציצה החוצה. אתה באמת רוצה שהאנשים האלה יקחו את הסיבוב של איילון דרום על 100? :lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
בהחלט. הכבישים החדשים יותר בארץ לא נוראיים כמו שנהוג לחשוב. כבישים כמו כביש 6 או 431 הם דוגמאות לכבישים ברמה גרמנית לחלוטין - מה גם שבאירופה קיימים גם כבישים גרועים מאוד.

גם גודש התנועה לא בהכרח שונה. תתפלא, גם במינכן יש פקקים - אלא שהנהיגה בהם שונה לחלוטין מאשר בישראל.

נראה לי שאיילון יחד עם 2 הכבישים שציינת הם הכבישים היחידה בארץ ברמה גרמנית. כל השאר הם ברמה קזחית :twisted:

ד"א- הפקקים במינכן מבחינתי שקולים לפקקים בכבישים בישראל. חוץ מזה-אין מה להשוות. רק בגרמניה בautobahn תראה אישה בת 70 עם גולף GTI עוקפת mercedes amg בנתיב השמאלי. ראיתי את זה ולא האמנתי :shock:.

פורסם

זה עדיין לא נכון לדעתי. זה נכון שיש בארץ כבישים לא מדהימים בלשון המעטה, אבל יש גם לא מעט כבישים ברמה גבוהה - ובהחלט לא רק הכבישים שהזכרנו.

פורסם
יש גם את תופעת ה"אוי ואבוי! סיבוב!" שהיא חלק מהתופעה הכללית שתיארת.

זה קורה כשנהגים נוסעים בכבישים איכותיים ומהונדסים להפליא רואים עיקול\סיבוב כלשהו ומייד נכנסים למוד "סכנת התהפכות", מתיישבים על הברקס, ולוקחים את הסיבוב על 70 למרות שאפשר היה לקחת אותו על 100 בדיוק כמו שהם נסעו קודם.

יש דברים נסתרים לא נבין לא נדע. :roll:

+1

ובהקשר זה, תוקם לאלתר וועדת חקירה בנושא הסיבוב של ביתן אהרון בכביש החוף (לכוון צפון. ולמאותגרים גיאוגרפית, היציאה שבאה כמה קילומטרים אחרי מחלף נתניה צפון).

צברתי כבר כמה אלפי נסיעות (באמת, לא בהגזמה) בכביש הזה, ושם, במקום ההוא, מאז ומעולם אנשים נוסעים במהירות מגוחכת של 70 קמ"ש בממוצע.

לא יודע מה יש במקום ההוא, אבל הוא מכניס נוהגים ל-Stress רציני שגורם להם לאבד בטחון ולרדת למהירות מבישה ומסוכנת.

:puzzled:
פורסם

גם עליי, הקטע הוא שלאחר מכן זוהי דרך בין עירונית ללא גדר הפרדה, מהירות חוקית שם למיטב ידיעתי 80. מה שכן, בעייתי לנסוע שם בלילה כי יש מקטעים שאין שם תאורה על הכביש וזה מסוכן. יצא לי לראות שם חיות שהחזירו את נשמתם לגן החיות הגדול שבשמיים בגלל נהג שלא הספיק לעצור.

פורסם

כמה הערות:

1. עיון קטן בסטטיסטיקה באינטרנט מעלה שאיילון - עם כל הבעיות בגאומטריה שלו - הוא הכביש המהיר העמוס ביותר בעולם. במצב כזה, עם כל הנתיבים המתחילים ומסתיימים בפתאומיות, הפיצול ביציאה לכביש מס' 1, וצפיפות הכניסות והיציאות, לא פלא שהנהגים עושים כל מיני דברים מוזרים.

2. גם באירופה, ואפילו בגרמניה, נהוגות יציאות חדות מאוד מכבישים מהירים. העניין הוא שלפני כל יציאה כזו יש נתיב האטה רחב באורך כמה מאות מטרים, כך שאפשר לבלום בהדרגה - לא כמו נתיבי ההאצה וההאטה באורך 30 מ' של כביש החוף שלנו.

3. הבעיה המרכזית היא הנהג הישראלי שלא מתחזק את רכבו כראוי ולא מתחשב בסביבתו (ובסופו של דבר - החוקים בעצם מסדירים התחשבות זו). זה כולל גם קיבוע לקוי של מטענים שגורם למציאת כל מיני שרידים על הכבישים - ומי שרואה קרטון מרחוק לא יודע אם מדובר בקרטון לא מזיק או בסלע של 200 ק"ג.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אנשים משתמשים בדוושת הבלם הרבה יותר ממה שהם באמת צריכים.

נסו לשים לב לרכב שנכנס אליו הנהג, הדבר הראשון שקורה, עוד לפני שהרכב מונע- לחיצה על הבלם.

בסוף הנסיעה, כשהרכב כבר בפארקינג או אפילו כבוי- אור הבלם עדיין דולק...

זה בטבע של רוב הנהגים ואין מה לעשות נגד זה :wink:

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...