Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5534 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

היום שחזרתי מהעבודה לבית בסביבות השעה 18:30 ראיתי ניידת עומדת בירושלים על הפסים של הרכבת הקלה ליד מלון עץ הזית ולידה משהו כמו 80 או 100 חרדים.מסתבר שהייתה תאונה קלה או חמורה אינני יודע והמשטרה הגיע לבחון. וחשבתי לעצמי, מה יקרה כאשר תתרחש תאונה ו או פיגוע ברכבת הקלה? או אפילו הפגנה בכיכר ציון על הפסים של הרכבת.

הרי במיקרה וזה קורה באוטובוס, הניתקע או לחילופין הדרך חסומה,האוטובוס בורח לו דרך מקומות אחרים ואיך שהוא מביא את האנשים לייעדם גם אם הדרך ארוכה יותר. ברכבת מה יקרה?

הרי אם אחת עומדת הל המסילה לא ניתן לעקוף-נניח ונתקעה הרכבת בבוקר,קורה.לא יודע,פנצ'ר בגלגל,כל ירושלים תשותק?

הרי אגד ברוב חוכמתם או משרד התחבורה, החליטו כי קווי אגד יבוטלו כך שלדגומא, אני נוסע מפסגת זאב לעיר באוטובס קו 6,הוא יבוטל שתתחיל הרכבת ואני אצטרך לנסוע ברכבת.סבבה. זה נבלה וזה טריפה מבחינתי,אבל שקו 6 נתקע,הגיע אחר אחריו, שהרכבת תתקע גם אם תבוא אחריה אחת לא תוכל לעבור. אז מה הועילו חכמים בתקנתם?

אשמח אם תייעצו לי למי לפנות ולשאול את השאלות הללו.

אם יש לכם רעיונות, או פיתרונות, אשמח לשמוע.

תודה לכל העוזרים.

BMW E36 M40 year of 1992

Autobianchi A112 year of 1979

פורסם

המסילה לכל אורכה כפולה. אם רכבת נתקעת בנקודה מסויימת, מסיטים את כל התנועה שבקטע הזה למסילה השניה. בכל העולם זה פועל כך ללא בעיה, אין שום סיבה שגם בארץ זה לא יעבוד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אבל כנראה שלא לכל אורך המסילה יש מסילות הסטה אז בכל מקרה זה אומר שהתנועה תתנהל באיטיות/עיכובים.

ולמי שלא ירושלמי:

הרכבת הקלה כיום מבצעת נסיעות מבחן ולדעתי מדמה את לוח הזמנים האמיתי ואולי אפילו תדירות נסיעה הרבה יותר גבוהה. בשעות 7, 8 בבוקר אני רואה רכבת אחרי רכבת בהפרשים של 5~ דקות זו מזו. בשעות "העומס" נוסעים תמיד 2 קרונות מחוברים יחד. הרכבת גם עוצרת כמעט בכל תחנה ולעיתים הנהג גם פותח את כל הדלתות. אני חושב שנהגי הרכבת גם מתרגלים בכוונה מעבר של רכבת על פני רכבת בצמתים כנראה לבדוק היטב את המסילות.

הרכבת שקטה לגמרי רק יש קצת רעש של פגיעת הגלגלים במסילה. צליל מתכתי אופייני ומאוד יפה שמוכר לכל מי שביקר בעיר בעולם שיש בה רכבת קלה מודרנית.

התחנות עדיין לא גמורות לגמרי אבל נראה שיש רק פינישים של המערכות בתחנה שניתן לבצע תוך זמן קצר.

מה שמוזר הוא שלעיתים בצמתים ראיתי שיש אור ירוק לרכבת למרות שאין שום רכבת באופק והמכוניות סתם עומדות מחכות באור אדום. האם מערכת הרמזורים לא אמורה להיות חכמה יותר ?

נ.ב.: לא מצאו צבע יותר מדכא מאשר האפור הזה ?

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

יש בעיה קשה בתזמון הרמזורים. עדיין לא מצאו את הנוסחה מה שגורם לפקקים איומים בכל שעות היממה בצמתים מרכזיים.

פורסם

כמו שכבר הזכירו מעלי, לכל אורך תוואי הרכבת יש מסילה כפולה, במידה ויש תקלה בקטע מסויים - ישנם מעקפים.

הכל מתוזמן והכל נלקח בחשבון.

מה שכן הרכבת ה"קללה" הזאת לא עוזרת לחצי מהעיר בשיט.

כרגיל עירית ירושלים מתחשבת רק בחלק הצפוני/מרכזי של העיר, וכל האזור הדרומי/מערבי (פת, גילה, קטמונים, מלחה, קרית יובל, קרית מנחם, גבעת משואה, ארמון הנציב, תלפיות, רמת שרת, בקעה, הר חומה, עין כרם) לא זוכה לשום יחס בעליל.

כנראה שהתכנון (בעוד מיליון שנה) יאריך את תוואי הרכבת מהר הרצל (התחנה הסופית כרגע) עד לבי"ח הדסה עין כרם

(שזה ממש לא בתוך שכונת עין כרם ולא נגיש לתושבי השכונה אלא טכנית שטח שנמצא בכלל מחוץ לעיר).

וגם אם כן, אז התוואי של הרכבת עד להדסה עין כרם עוזר רק לתושבי קרית מנחם/קרית יובל ולא לכל שאר השכונות שהזכרתי.

במקום לתכנן תוואי רכבת קלה על תוואי הרכבת שיש כיום ועומד חסר כל שימוש (מתחנת הרכבת הישנה ליד גן הפעמון דרך תלפיות, דרך הקטמונים, דרך פת, ודרך מלחה עד לתחנת הרכבת שמגיעה מתל אביב) ומשם לבנות מנהרה תת קרקעית מאוד קצרה ליד גבעת משואה - צומת אורה - הדסה עין כרם (פחות מ2 ק"מ אורך) בשביל לקשר את כל חלקי העיר מצד אחד, ומהצד השני להאריך את התוואי של הרכבת מגן הפעמון לכיוון מרכז העיר דרך מלון המלך דוד ועד לתוואי הקיים שעובר ליד העיר העתיקה יש אנשים שמעדיפים שלא להקל על חיי התושבים.

לשם השוואה, נסיעה עירונית באוטובוס אגד קו 12 מהדסה עין כרם לתלפיות מזרח עורכת בין 40 דק' ל45 דקות!!!!!!!

בקו אווירי מדובר בלא יותר מאשר 5-6 ק"מ! במקביל נסיעה ברכב (במהירות המותרת לפי חוק) לוקחת פחות מרבע שעה

(אם אין פקקים בבית צפאפא אפילו 10 דק')!

בירושלים יש בעיה תחבורתית מהחמורות בעולם, העיר הזאת נבנתה בצורה הפוכה: קודם בתים ואח"כ דרכים וכבישים.

הכבישים בירושלים מיועדים יותר לכרכרות וסוסים מאשר לרכבים ורכבות. ושום מילה על המצב הגרוע של הכבישים הקיימים.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

למרות שזה יישמע נדוש, כוחות ההצלה ערוכים ומוכנים לכל תרחיש. אני יכול להעיד שהייתי בתרגיל משותף לכב"א, מד"א, משטרה, חברת חשמל, סיטיפס ושאר מריעיין בישין, ואני יכול לומר לך שהרשויות מוכנות לכל תרחיש. תרגלנו פיגוע ירי, פיגוע מטען, תאונה, ירידה מהפסים, חבלה בפסים וכו', והרויות מתורגלות.

עדיפות לשפשוף עצמי בבית ולא אצל בעלת מקצוע

צריך גם קרם אני מאמין.

:roll::lol::oops:

פורסם

מה שכן הרכבת ה"קללה" הזאת לא עוזרת לחצי מהעיר בשיט.

כרגיל עירית ירושלים מתחשבת רק בחלק הצפוני/מרכזי של העיר, וכל האזור הדרומי/מערבי (פת, גילה, קטמונים, מלחה, קרית יובל, קרית מנחם, גבעת משואה, ארמון הנציב, תלפיות, רמת שרת, בקעה, הר חומה, עין כרם) לא זוכה לשום יחס בעליל.

כנראה שהתכנון (בעוד מיליון שנה) יאריך את תוואי הרכבת מהר הרצל (התחנה הסופית כרגע) עד לבי"ח הדסה עין כרם

(שזה ממש לא בתוך שכונת עין כרם ולא נגיש לתושבי השכונה אלא טכנית שטח שנמצא בכלל מחוץ לעיר).

וגם אם כן, אז התוואי של הרכבת עד להדסה עין כרם עוזר רק לתושבי קרית מנחם/קרית יובל ולא לכל שאר השכונות שהזכרתי.

לשם השוואה, נסיעה עירונית באוטובוס אגד קו 12 מהדסה עין כרם לתלפיות מזרח עורכת בין 40 דק' ל45 דקות!!!!!!!

בקו אווירי מדובר בלא יותר מאשר 5-6 ק"מ! במקביל נסיעה ברכב (במהירות המותרת לפי חוק) לוקחת פחות מרבע שעה

(אם אין פקקים בבית צפאפא אפילו 10 דק')!

בירושלים יש בעיה תחבורתית מהחמורות בעולם, העיר הזאת נבנתה בצורה הפוכה: קודם בתים ואח"כ דרכים וכבישים.

הכבישים בירושלים מיועדים יותר לכרכרות וסוסים מאשר לרכבים ורכבות. ושום מילה על המצב הגרוע של הכבישים הקיימים.

צודק במיליון אחוז. אני מעדיף כבר ללכת ברגל ממרכז העיר לקטמון ולא לחכות לקו 18 המקולל, וזה יקח לי 30 דקות שלאוטובוס זה לוקח 25 דקות וזה אחרי שאתה מחכה לו חצי שעה ואז מגיעים 3 ביחד!

ושלא נדבר על כל הבורות בעיר,שאני נוסע עם הרכב אני מתרכז בלברוח מהם,כמו בפרוגר הצפרדע שמנסה לעבור את הכביש.

דרך אגב, על קו 6 עליתה לאחרונה? זה גיהנום בהתגלמותו! מי מתכנן את הקווים האלה? ולמה כל האוטובוסים שנוסעים לצפון העיר חייבים לעבור בשכונות החרדיות? איזה בלאגן הולך שם!

אתה צודק לגבי הרכבת הקללה, אבל אם זה יעזור בפחות רכבים על הכביש ותגבור האוטובוסים באזורים שבהם אין רכבת כי הורידו את כמות האוטובוסים בצפון העיר, אני אומר שווה. במידה ולא, נעבור לתל אביב!

*בקרוב, בית למכירה בצפון ירושלים קרוב לרכבת! מומלץ

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם
צודק במיליון אחוז. אני מעדיף כבר ללכת ברגל ממרכז העיר לקטמון ולא לחכות לקו 18 המקולל, וזה יקח לי 30 דקות שלאוטובוס זה לוקח 25 דקות וזה אחרי שאתה מחכה לו חצי שעה ואז מגיעים 3 ביחד!

ושלא נדבר על כל הבורות בעיר,שאני נוסע עם הרכב אני מתרכז בלברוח מהם,כמו בפרוגר הצפרדע שמנסה לעבור את הכביש.

דרך אגב, על קו 6 עליתה לאחרונה? זה גיהנום בהתגלמותו! מי מתכנן את הקווים האלה? ולמה כל האוטובוסים שנוסעים לצפון העיר חייבים לעבור בשכונות החרדיות? איזה בלאגן הולך שם!

אתה צודק לגבי הרכבת הקללה, אבל אם זה יעזור בפחות רכבים על הכביש ותגבור האוטובוסים באזורים שבהם אין רכבת כי הורידו את כמות האוטובוסים בצפון העיר, אני אומר שווה. במידה ולא, נעבור לתל אביב!

*בקרוב, בית למכירה בצפון ירושלים קרוב לרכבת! מומלץ

דבר ראשון מצב הכבישים הוא בכי רע. יום יבוא ואני ממש אתעצבן ואני אחליט לעשות פרוייקט ואתחיל למפות את כל המפגעים הבטיחותיים שיש בדרום ירושלים: צמתים לא מרומזרים, בורות בכבישים, תמרורים שלא נראים לעין/חוסר בתמרורים.

לאחרונה הותקנה כיכר בצומת גבעת משואה/קרית מנחם וזאת רק לאחר תאונת קטלנית שגבתה את חייו של צעיר!

בשביל מה לעזאזל חיכו שם בעירית ירושלים 13 שנים מאז הקמת השכונה?!?!?!?!

רחוב עמק רפאים - מהרחובות הכי סואנים והשוקקי חיים בירושלים פשוט מלא בבורות מפחידים! צומת האומן-הפרסה בתלפיות זה פשוט מקום שאין בו שום חוקי תנועה וקרו בו אינספור תאונות דרכים. באמת שאין לי כוח לפרט...

העניין הוא ושוב אני חוזר, יש פתרון לכל דבר באם רוצים מספיק! רק שהכל מתנקז לעניין הכספי.

הורדת עומס אמיתית לא נעשית בעזרת מקסמי שווא כמו "קווי מהיר בעיר" שהרי סלילת נת"צים מעבירה את כל כובד התנועה לצירים אחרים - ראה ערך רחוב אגריפס אלוהים ישמור מה שהולך שם עם כל התחבורע הציבורית.

אם ינצלו את התוואי הקיים של הרכבת הישנה, ויחליפו את המסילות וירעננו את התוואי עם תוספות ראויות למרכז העיר וממלחה להדסה עין כרם + הרבה תחנות לאורך כל הקו, אז אך ורק כך יוכלו להוריד מהעומס הבלתי נסבל של דרכי ההגעה מדרום/מערב העיר למרכזה וההיפך! כי לאנשים זה יהיה הרבה יותר מהיר ונוח להגיע ברכבת מאשר לנסוע בפקקים ולחפש חנייה בעיר/בתלפיות.

רק לחשוב על זה: העיר העתיקה/גן הפעמון/קניון הדר/האומן 17/קניון מלחה/גן החיות התנ"כי/הדסה עין כרם בפחות מחצי שעה - נשמע כמו חלום הזוי הא? אבל הכל אפשרי :D

פורסם

עזוב את קו 6 - קח כל קו בירושלים בשעות העומס (חצי מהיום, תכל'ס),

אותו סיפור בדיוק.

במשך שנים חשבתי שזה המצב הנורמלי (לפחות בארץ...),

עד שיצא לי להשתמש בתקופות מסוימות בתחבורה הציבורית באזור גוש דן.

תושבי ירושלים לא מודעים עד כמה אגד משתינים עליהם בקשת, וזה אפילו בלי להכניס תשתיות לתמונה.

מספר האוטובוסים או מוניות השירות או מה לא צריך להיות בערך כפול ממה שהוא עכשיו,

רק כדי שיהיה לרוב האנשים היכן לשבת.

אז יופי, יש לי תחנת רכבתקלה חצי מטר מהבית. מה זה עוזר,

אם אפשר לנסוע בה רק למרכז העיר!?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מרכז העיר זה העתיד של ירושלים!

פחחחח

אני מרחם על מי שמגיע למרכז העיר.כל יום אני שם בהפקדות של החברה, וכל שבוע עסק אחד נסגר והשני נפתח. והכי עצוב זה שאנשים לא לומדים לא לפתוח עסקים במרכז העיר.

יש 6 שווארמריות ברדיוס של יצי קילמוטר -מושיקו-מנה מנה-המרוש-צרלי-שווארמה ירושלים-מלך הפלאפל-ארקדש כמה כבר יצליחו?

באמת מסכן מי שפותח בעיר בירושלים עסק.

הכי גרוע שיש!

BMW E36 M40 year of 1992

פורסם

...כנראה לבדוק היטב את המסילות.

מה שמוזר הוא שלעיתים בצמתים ראיתי שיש אור ירוק לרכבת למרות שאין שום רכבת באופק והמכוניות סתם עומדות מחכות באור אדום. האם מערכת הרמזורים לא אמורה להיות חכמה יותר ?

כמעט כל יום אני רואה במקום אחר פועלים שמפרקים חלק מהריצוף שקרוב למסילה ומרצפים מחדש.

דיברו על כך שלרכבת תהיה זכות קדימה בצמתים. בנסיעות המבחן שמתקיימות בימים אלו עושה רושם שהרכבת מחכה המון זמן בצמתים שונים לפני שמתחלף לה הרמזור ל"ירוק".

בסוף שבוע שעבר עמדה רכבת בצומת שלפני התחנה האחרונה בפסגת זאב, הנהג ירד ממנה כשהוא מחזיק מוט דמוי לום, הרים לוח מתכם באיזור המסילה והתעסק שם במשהו. לא התעכבתי, אבל נראה לי שהוא עשה פעולה שקשורה לניתוב הרכבת למסילה המקבילה.

פורסם
כמעט כל יום אני רואה במקום אחר פועלים שמפרקים חלק מהריצוף שקרוב למסילה ומרצפים מחדש.

דיברו על כך שלרכבת תהיה זכות קדימה בצמתים. בנסיעות המבחן שמתקיימות בימים אלו עושה רושם שהרכבת מחכה המון זמן בצמתים שונים לפני שמתחלף לה הרמזור ל"ירוק".

בסוף שבוע שעבר עמדה רכבת בצומת שלפני התחנה האחרונה בפסגת זאב, הנהג ירד ממנה כשהוא מחזיק מוט דמוי לום, הרים לוח מתכם באיזור המסילה והתעסק שם במשהו. לא התעכבתי, אבל נראה לי שהוא עשה פעולה שקשורה לניתוב הרכבת למסילה המקבילה.

היא מחכה בצמתים כי עדיין לא נכנס לתוקף הזכות קדימה אוטומטית. וגם אם כן זה לא אומר שנהג הקטר לא יהיה חייב לבלום לפני כניסה לצומת סואן! העצירה של הרכבת לפני צומת היא חשובה בלי קשר. גם אם יש לך רמזור ירוק בצומת, אתה עדיין מחוייב להאט לפני כניסה לצומת ולהסתכל לכל הכיוונים, בטח ובטח אם אתה נהג קטר/רכב כבד וארוך!

תחשוב, צומת ממילא/העיר העתיקה (צומת מאוד גדולה וארוכה) הרכבת עושה פנייה שמאלה והמסילה מתעקלת לאורך כל הצומת שזו צומת של 5 כניסות/יציאות. נגיד והרמזור של הרכבים מהבהב כבר 5 שניות ואז באה מכונית לחצות את הרמזור או "לגנוב" מה שהישראלים כל-כך אוהבים לעשות את הרמזור ולחצות בשנייה האחרונה, ומצד שני הרכבת באה בכל הכוח תוך שהיא בטוחה בעצמה שיש לה זכות קדימה. אם נהג הקטר לא יהיה ערני זה יסתיים כמו שזה הסתיים לפני כמה חודשים - במזל לא היו נפגעים בנפש.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4025381,00.html

• תוכן חדש...