Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה, רכשתי מגאן 2001 1.6

ואפילו אוטומטית!

אחרי שלמדתי הרבה את הנושא, כולל כאן בפורום, ואחרי שראיתי שכדי לשבת נכון מול כריות האוויר עדיף לאשתי שהמכונית תהיה אוטומטית, החלטתי ללכת על זה.

מצאתי מכונית שמורה ומטופלת מכנית ברמה גבוהה.

בדברים ה"קטנים", לעומת זאת לא טיפלו, אז אני מסדר עכשיו את ידיות הדלתות ועוד כל מני שטויות.

מה שכן, אני עומד די חסר אונים מול משאבת המתזים שלא עובדת בכלל, ואותו דבר עם תאורת הפנים הקדמית. אין.

המחשבה ההגיונית מניחה שיש לשניהם פיוז משותף והוא שרוף... אבל אני לא מוצא בספר ולא בטבלה על דלתית בית הפיוזים, שום סימן שיכול לציין איזה פיוד שולט בנושאים אלו!

ואם חשבתי שאפשר לבדוק עם מנורת ביקורת אם מגיע מתח למשאבת המתזים, מסתבר שהיא מתחבאת טוב בתוך הכנף הקדמית ימנית, ולא הכי קל להגיע אליה...

לגבי התאורה הפנימית - מקדימה אין כלום, למרות שהנורות תקינות. לעומת זאת מאחור התאורה עובדת כמו בספר, עם השהית כיבוי... יש למישהו רעיון, או כיוון?

ולגבי פנס הבלימה השלישי:

כשראיתי את הרכב לראשונה, הבנתי שמתי שהו הפנס הזה נשבר, והבעלים פשוט לא טרח לתקן כי לא ידע שזה חובה. אני יודע, וגם חשבתי שבקלות אמצא פנס כזה במגרש פירוקים (יש היום מלא מגאנים במגרשי הפירוקים, לכן אין בעיית חלפים).

ואז התחלתי להסתכל ולהבחין שבהרבה מגאן 5 דלתות הפנס איננו או שבור, ובמגרש הפירוקים נדו לי ואמרו שהם נשברים מהר, לכן יש להם ביקוש ואין הרבה (משומשים הכוונה).

הסתכלתי קצת מקרוב על העניין, והחלטתי שאני רוצה פנס בלימה שלישי בחלק העליון של השמשה האחורית, ולא כמו המקורי שבא ממש מעל למדף בחלק התחתון שלה.

אחרי קצת תלאות מיותרות (קניית פנס הדבקה והעברת החיוט, ונפילת פנס ההדבקה), חיפשתי עוד משהו במכונית כזו במגרש פירוקים, ומצאתי בתוכה את הפנס הזה שבור למדי. הסתכלתי על המבנה, ומצאתי שבית הנורות עם העדשה האדומה הם בעצם מעין פס צר שבא קומפלט.

החרמתי אותו לעצמי ובקלי קלות חיברתי אותו לריפוד התקרה ממש צמוד לחלון - ובינגו!

בגדול - המכונית מדהימה וחסכונית ואחותה הגדולה, ה 19 1.4 הידנית נשארת בינתיים אצלנו כרכב שני.

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

...

מה שכן, אני עומד די חסר אונים מול משאבת המתזים שלא עובדת בכלל, ואותו דבר עם תאורת הפנים הקדמית. אין.

המחשבה ההגיונית מניחה שיש לשניהם פיוז משותף והוא שרוף... אבל אני לא מוצא בספר ולא בטבלה על דלתית בית הפיוזים, שום סימן שיכול לציין איזה פיוד שולט בנושאים אלו!

בדקתי בסכמות החשמליות של הרכב והדברים האלו לא נשלטים על ידי אותו הפיוז. אז או שיש לפחות שניים שרופים או שהתקלה היא במקום אחר.

דרך אגב, האם מתז השמשה האחורית גם מושבת?

פורסם

מיים למתז הקידמי ולאחורי מגיעים מאותה משאבה. משאבה יכולה להסתובב בשני כיוונים, כאשר סיבוב בכיוון אחד מזרים מיים לשמשה הקידמית וסיבוב בכיוון הנגדי מזרים לשמשה האחורית.

האם שומעים רעש של המשאבה והמיים לא יוצאים ? אם שאין גם רעש ?

חפש שירשורים ישנים (שנת 2007 בערך) של חבר הפורום WIKING, הוא הסביר בצורה מפורטת איך מחליפים משאבת מתזים ברנו מגאן.

פורסם

לגבי המשאבה, כמעט בוודאות היא מקולקלת.

לגבי תאורת הפנים, לא סביר שמדובר בפיוז.

בדוק תקינות הנורה והבית שלה.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

תודה לעונים!

1. משאבת המתזים, שאכן היא משותפת לקדמיים ולאחוריים, אינה עובדת כלל

2. בשום פנים ואופן לא מוצא פיוז שרוף

3. כמובן אלך לקרא את ההוראות להחלפת המשאבה - רוצה קודם כל לראות אם מגיע אליה זרם בכלל

4. תאורת הפנים (2 נורות קדמיות) - לכאורה הכל תקין. מה שיותר מוזר, זה שהתאורה הפנימית האחורית כן עובדת...

יכול להיות שאנסה עוד חשמלאי רציני, ואם לא, אפנה לרנו (מוסך הנעות בכרמיאל, מקווה שהתרשמותי הטובה מהמקום תקבל חיזוק).

שוב תודה לכולם!

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

לגבי התאורה: היתה לי פעם בעיה בסניק 02 עם הנורות מעל המושב האחורי - המפסק לא סגר טוב את המעגל. כיפוף קטן של אחד המגעים פתר את הבעיה.

אם זה בית מנורה של 3 נורות, תפרק בעדינות את בית המנורה מהתקרה (דחיפה קלה עם מברג ומשיכה ביד), בדוק עם טסטר אם מגיע חשמל, ונסה לראות אם מגיע חשמל לחלקי המגע עם הנורה. עם קצת תושיה אפשר לעקוף את המפסק ולראות אם אז הנורה נדלקת. יתכן שהמפסק לא תקין ומונע מעבר חשמל.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תודה, יבוצע, למרות שעד כמה שאני זוכר, בנוכחותי אחד החשמלאים שניסה לעזור ביצע בדיקה כזו. כל כך הייתי בטוח שזה כזו כלום ועוד שניה יש לי תאורה, שלא ממש הסתכלתי לו על הידיים...

כשאמצע את הבעיה אדע לעקוף אותה, אני אלוף בפתרונות "עבודת יד" (שילוב של אפוקסי, הלחמות בדיל וכאלה).

פורסם

דב בוקר טוב.

מניסיוני כבעלים של מגאן 99,שנתקל בשתי הבעיות הללו,תבדוק את הדברים הבאים:

1. לגבי משאבת מתזים: אצלי יש בעיה בידית ההפעלה וצריך "לשחק" איתה לפעמים כדי שתפעיל את המשאבה.תנסה לתת מתח ישירות למשאבה ולראות אם היא עובדת.במידה והיא עובדת אז הבעיה היא בפיקוד למשאבה ולא במשאבה עצמה.

2. אור תא נהג: תפרק את כיסוי הנורות ותבדוק שהמגעים תקינים (הפחיות לוחצות כמו שצריך על הנורה והמגעים בין פחיות המפסק לנורה).

מקווה שעזרתי.

ADZ

"..ואחרי שהשופט הוציא לי אדום נתתי לו את היד כומו ג'אנטלמן,מה נתתי לו מרציאנו?..קרש בראש.."

פורסם

היום הייתי אצל החשמלאי רכב באיזור חיפה (מוסך סטארט בעיר גנים) - אכן משאבת המתזים היתה גמורה והחולפה, ... אבל המיכל נוזל כדבעי ונראה שזה סיפור לא קטן להחליף אותו, הוא ממש בנוי בתוך הכנף הקדמית/ימנית.

מישהו יכול לעזור עם הוראות פירוק והרכבה? אם זה אפשרי, נראה לי ששווה לפרק, לאתר את החורים ולסתום עם חומר מתאים (יש לי).

לגבי תאורת הפנים - זה כבר סיפור יותר מסובך - נראה שאיכשהו התנתק שקע מתקע, משהו אולי מאחורי לוח השעונים, שכן לאיזור של התאורה לא מגיע מתח, ואפילו אדמה אין שם.

גם כאן, אם מישהו יכול לחשוב מה הסיפור ואיך פותרים מבלי לפרק את כל הדאש-בורד, אני אשמח

מדדתי צריכת דלק ממוצעת - 12.75 ק"מ לליטר, אבל בנהיגה מתונה מאוד. עדיין זה יפה, בהתחשב בכך שחלק מהנסיעות הן הרריות!

• תוכן חדש...