Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5554 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

יש לי שני תינוקות קטנים והיום אני מחזיק בפורד פוקוס2007. חשבנו שהפוקוס היא משפחתית מספיק גדולה אולם הסתבר לנו שהיא ממש לא מספיקה לצרכים שלנו. שתי עגלות בבגא׳ז ושני כיסאות תינוק במושב האחורי ואין מקום באוטו מקום אפילו להכניס מזוודה...

אנחנו רוצים לקנות רכב מספיק גדול לצרכים שלנו. האם כדאי לחפש מיני ואן או גיפ׳? התקציב הוא בערך 90 אלף שקל, עם אופציה לעלות קצת רק אם יש מציאה... האם המיני ואן גדול משמעותית מהפוקוס או ששוב נתקל בבעיה? (אני מזכיר, שתי עגלות..)

יש המלצות לדגמים מסויימים? כמובן שמחפשים רכב אמין, שלא זולל דלק ובעלויות תחזוקה סבירות.

אשמח לעזרה. 

פורסם

אוקטביה 1.2TSI הוא רכב מדהים עם מנוע חזק וחסכוני בהרבה ממה שמוכר לך מהפוקוס. בנוסף יש לו את תא המטען הגדול ביותר (אם אני לא טועה) במכונית משפחתית ובין הגדולים ביותר גם במכוניות מנהלים (בהפרש של ליטרים בודדים אולי). הוא גם נוח מאוד להטענה. 100 אלף ש"ח יקנו לך (זה המחירון לפחות, אם תוריד - מה טוב) אחת כזו בת שנה (2010).

אני מכרתי את שלי בצער רב והינו מרוצים מכל אספקט בה. התמכרנו לתחושת ההאצה של הטורבו ולחיסכון הגדול מאוד בדלק כל חודש

פורסם

סיטרואן C5 נבחרה על ידי בדיוק משיקולים אלה. בתקציבך תוכל למצוא מודלים חדשים מאד יחסית.

ממליץ בחום.

נ"ב - תנסה לנסח כותרות קצת יותר מסודרות, כמו יודה נשמע אתה..

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אם אהבת את הפוקוס, נסה פוקוס סטיישן. או רכבי סטיישן אחרים בגודל הזה, או מעט גדולים יותר - יש היום כמה וכמה אפשרויות. זה אמור לתת מענה מספק מבחינת נפח, ויהיה נעים יותר לנהיגה וככה"נ חסכוני יותר מאשר מיני ואן, ודאי ביחס ל"ג'יפ" (SUV לענייננו).

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

יש כל מיני אופציות שיכולות להתאים לדרישות שלכם.

האופציה הכי טבעית היא לעבור למיניוואנים הקטנים, כמו רנו סניק, סיטרואן פיקאסו או מיצובישי גרנדיס. הרכבים האלו לדעתי נותנים את הפיתרון הכי טוב למשפחה שמטיילת עם שני ילדים קטנים, וגם אם הם עולים קצת יותר מבחינת הדלק לדעתי ההפרש שווה את זה.

אם אתם נוסעים הרבה קילומטרים אז אופציה אחרת שיכולה לבוא בחשבון היא רכבים מסחריים קטנים כמו קנגו ופרטנר. הדגמים החדשים שלהם כבר לא מרגישים כמו מכונית עבודה מסחרית ובהחלט יכולים לשמש משפחה. למרות שרובם מגיעים עם מנוע דיזל, רובם מגיעים רק עם גיר ידני וזה חיסרון עבור רוב האנשים. מצד שני, הם קצת יותר חסכוניים בדלק מהמיניוואנים.

סטיישנים הם גם אופציה מעניינת בתקציב הזה, למרות שלדעתי הפוקוס סטיישן קצת בעייתית מבחינת ביצועים והיונדאי i30 סטיישן או הקיה סיד עדיפות.

לאוקטביה יש באמת תא מטען ענק, אבל לדעתי הקפיצה מהפוקוס הנוכחית לא תיהיה מספיק גדולה כדי להצדיק את המעבר.

פורסם

אני מנסה לחשוב מה היה מצבי כאשר היו לי שני ילדים קטנים. הרכב שלי היה - שקודה פייבוריט. בסה"כ סופרמיני 5 דלתות עם תא מטען קטן. למרות המגבלות הסתדרתי אתה מצויין. כאשר נולד הילד השלישי היה לי כבר רכב יותר גדול - יונדאי אקסנט (מודל 1995, 4 דלתות). הספיק לי לירידה לאילת למספר ימים של כל המשפחה על ציודה, אמנם בצפיפות, אבל יכולתי לנהוג 300 ק"מ ברצף בלי יותר מדי יללות מסביב.

המסקנה שלי היא שלדעתי תוכל להסתדר היטב גם עם הפוקוס, ואם תקציבך מוגבל וגם אינך רוצה להכנס להוצאות שוטפות יותר גדולות כלל לא בטוח שכדאי לך להחליף את הרכב.

תביא בחשבון שהילדים גדלים מהר, ובגיל שנה - או אפילו פחות - תוכל להחליף את העגלות לטיולונים קומפקטיים שיפנו לך הרבה מאוד מקום בבגאג', וכמה חודשים אח"כ הילדים כלל לא ירצו את העגלות, יעדיפו את הרגליים שלהם. רוב המשפחות מסתדרות עם רכב משפחתי גם עם 3 ילדים צעירים.

על כן - אם התקציב מעיק, ואני מניח שכמשפחה צעירה אינכם טובעים בכסף, וכמובן בתנאי שהפוקוס במצב טוב, לדעתי בהחלט תוכל להצטופף לתקופת מה (מספר חודשים) ולהמשיך להנות מהרכב הנוכחי.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה על התשובות.

אני יודע שהפוקוס אמורה להספיק לשני ילדים, אבל זה מאד מאד צפוף... אנחנו משפחה שמטיילת הרבה, וככזו, חשובה לנו גם נוחות הנסיעה. אחת הבעיות הגדולות בפוקוס היא שעם שני כיסאות תינוק, אין מקום לעוד אדם במושב האחורי. ולעיתים אישתי צריכה לשבת מאחור על מנת להרגיע/ לטפל באחד הילדים וזה פשוט בלתי אפשרי... הצפיפות נוראית.

לא מזמן יצאנו לסופש עם הקטנים, בסך הכל עם שתי מזוודות לכולנו, והנסיעה הארוכה היתה פשוט סיוט.

אנחנו לא שוחים בכסף, אבל מוכנים לשלם קצת יותר עבור הנוחות שלנו. מה גם שגילינו שהפוקוס אוהבת לזלול דלק הרבה יותר ממה שחשבנו, כך שהיא לא בדיוק חוסכת לנו הרבה כסף...

האופציה של הסטיישן מעניינת.

יש למישהו המלצות קונקרטיות על דגמים ושנתונים?

תודה 

פורסם

בהתחשב בתקציב, הצגת 3 פרמטרים נדרשים:

(1) חיסכון בדלק, (2) גודל תא מטען, (3) אפשרות למבוגר בנוסף ל2 כסאות תינוק.

גיפ הייתי שולל כי למעט יכולת שטח (שלא נדרשת) ופוזה (שגם לא נדרשה), הוא רק יצרוך יותר דלק.

אם אתה מוכן להתפשר על (3) i30cw היא אופציה מומלצת (וייתר הסטישנים)

אם להתפשר על (2) רכבי מנהלים כדוגמאת c5 יכולים להיות פתרון.

אחרת תצטרך להתפשר על (1) וללכת על מיניוואן כדוגמאת פיקאסו או מאזדה 5.

בהצלחה

אין החותם מעיד על גיסתו

פורסם

אתם כ"כ בטוחים שמבוגר ושני כיסאות תינוק לא יכנסו באוקטביה? האם ה-I30CW משמעותית יותר רחבה? מבחינת נתונים יבשים מדובר על יתרון של 0.5 ס"מ ליונדאי. מבחינת תצרוכת דלק (וביצועים כבונוס) האוקטביה 1.2TSI, סלחו לי על הביטוי, לא רואה ממטר את היונדאי.

מבחינת תא מטען האוקטביה גדולה בכ-6 ליטר וההטענה באוקטביה זהה מבחינת נוחות אם לא עדיפה.

פורסם

המושב האחורי ביונדאי I30CW מאוד מרווח גם ברוחב וגם במרווח הרגליים הגדול. בסיס הגלגלים עומד על 270 ס"מ וזה בהחלט מורגש.

בהשוואה לאחות קיה סיד סטיישן שנשארה עם בסיס גלגלים זהה לשל דגמי ההאצ'בק, תא המטען של היונדאי קטן יותר אך עדיין מספק והמושב האחורי מרווח הרבה יותר.

לדעתי למשפחה סטיישן הוא אידיאלי משום שבמימדים שגדולים במעט או זהים למשפחתית סדאן סטנדרטית מקבלים תא מטען מרווח עם גישה נוחה יותר ובמקרה של היונדאי מושב אחורי הרבה יותר מרווח מבהאצ'בק.

היונדאי גם מאובזרת באופן נאה עם סאנרוף סטנדרטי, שליטה מההגה על המערכת וכניסת USB למערכת השמע.

רכבים מסוף 2009 ששם התחיל השיווק אמורים לעמוד בתקציב או שידרשו תוספת קטנה. כדאי גם לבדוק בחברות הליסינג אם יש כבר רכבים כאלה שנפלטו מעיסקאות ליסינג, הם אמורים להיות זולים יותר בכ-10 אחוזים מרכב פרטי וכמובן כדאי לבחור רכב שמור עם גיבוי של בדיקה במכון בדיקה.

בהצלחה.

פורסם

אם אתם לא מחפשים פינוקים ותוספות, ומה שמעניין אותכם זה מרחב פנים, בגאז' גדול וצריכת דלק שפוייה,

רנו קנגו בנזין אוטומטית תהיה מאוד נוחה לכם.

בעבר הלא רחוק היתה לי קנגו ( רק ידנית ודיזל) ומאוד נהניתי ממנה (וגם שלושת הילדים). את העגלה הענקית בכלל לא קיפלתי, מרחב פנים יותר גדול משל משפחתית רגילה, בין שני כיסאות הבטיחות יכול לשבת אדם נוסף. מבחינתי זה היה מיניוואן לכל דבר.

בתקציב שלכם תוכלו לקנות קנגו כזאת במצב ממש חדש:

http://www.yad2.co.il/Cars/Truck.php?AreaID=&ModelID=72&SubModelID=537&FromYear=2009&UntilYear=&Auto=1&fromPrice=&untilPrice=&SubSubModelID=0&Info=

אם אתם כן נחפשים איבזוק ופינוק, רנו סניק תהיה מצויינת.

אני לא יכול להמליץ על אוקטביה או I30CW כי צפוף לכם בפוקוס (אחד הרכבים היותר מרווחים בין משפחתיות קטנות), כנראה מדובר לא רק בגודל הבגאז'.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

היי,

לצרכים שלך אתה צריך רכב המתאים ל- 5-6 אנשים (ואז, עם האפשרות לקפל חלק מהמושבים, מתקבל תא מטען גדול. לדוגמה – מאזדה 5, קיה קארנס וכו'. גם ג'יפ של 7 מושבים אפשרי, אך הוא יהיה יקר הרבה יותר מהאופציות שאינן רכב שטח וחבל לשלם את הסכום. עקרונית – גם משפחתית גדולה (כמו מאזדה 6, פורד מונדאו וכו') יכולה להתאים כי תא המטען שלה גדול יותר, אבל זה כבר עניין של העדפה אישית.

כל טוב,

גיל מאוויס

שלום רב,

יש לי שני תינוקות קטנים והיום אני מחזיק בפורד פוקוס2007. חשבנו שהפוקוס היא משפחתית מספיק גדולה אולם הסתבר לנו שהיא ממש לא מספיקה לצרכים שלנו. שתי עגלות בבגא׳ז ושני כיסאות תינוק במושב האחורי ואין מקום באוטו מקום אפילו להכניס מזוודה...

אנחנו רוצים לקנות רכב מספיק גדול לצרכים שלנו. האם כדאי לחפש מיני ואן או גיפ׳? התקציב הוא בערך 90 אלף שקל, עם אופציה לעלות קצת רק אם יש מציאה... האם המיני ואן גדול משמעותית מהפוקוס או ששוב נתקל בבעיה? (אני מזכיר, שתי עגלות..)

יש המלצות לדגמים מסויימים? כמובן שמחפשים רכב אמין, שלא זולל דלק ובעלויות תחזוקה סבירות.

אשמח לעזרה. 

פורסם

תודה.

החלטנו להתמקד כרגע בדגמים הבאים: מאסדה 5, מאסדה mpv, קיה קארנס, סיטרואן c4 פיקסו, ואולי פורד גאלקסי.

יש המלצות? החשיבות שלנו היא בראשונה מרחב פנימי גדול ככל האפשר (כולל תא מטען, אפילו אחרי קיפול כבאות אחוריים), חסכוני בדלק עד כמה שאפשר וסחיר.

מה דעתכם? 

פורסם

לדעתי האישית קצת נסחפת, בשביל שני קטנים מינוואן בגודל מלא?

אני הסתדרתי עם שלושה ולא מעט ציוד ביונדאי I30 רגילה, אפילו לא סטיישן.

בכל אופן, מבין האופציות שלך הסיטרואן יהיה הכי חסכוני או הקיה בדגם הדיזל. אבל הקיה הוא בסיסי ופשוט ולא מציע שום ערך מוסף, והסיטרואן מגיע עם גיר רובוטי שלא מתאים לכולם ודורש התנסות טרם הרכישה.

המאזדה 5 הוא באמצע, לא חסכוני ולא מאוד מרווח אבל נפוץ ודיי סטנדרטי.

הפורד וה-MPV הם כבר קטגוריה אחרת וגדולה יותר. שניהם יצרכו לא מעט דלק אבל יציעו מרווח פנימי עדיף בהרבה. המאזדה MPV מרגיש דיי מיושן ליד הפורד החדיש והאיכותי. לגלאקסי יש אח קטן יותר בשם פורד S-MAX שמציע מעט פחות מרווח אך עיצוב חיצוני נאה הרבה יותר והתנהגות עדיפה.

כפי שציינתי, לדעתי רכב סטיישן יהיה מספק ביותר עבורכם. כדאי שתגיע עם כל המשפחה לסוכנות או שתשכור רכב (I30, פוקוס סטיישן או סיד סטיישן) ותבדוק את ההתאמה בחיים האמיתיים.

התחזוקה של המיניוואנים האלה תהיה יקרה הרבה יותר והם מאוד מסורבלים בתנועה עירונית וקשה למצוא להם חנייה בעיר.

בהצלחה ושבת שלום.

• תוכן חדש...