Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במיכל עיבוי של הרובר התגלו לאחרונה שמן במים, יש לציין כי הרכב לא מתחמם בכלל הטרמוסטט נפתח והאוטו נוסע מצויין.

האם 10000% שזה ראש מנוע והולך לקראת הוצאה של 5K?.

איזה נזקים יכולים להגרם בנסיעה במצב כזה?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

יש מצב שאכן הבעיה היא שקולר שמן גיר ניפרץ ועובר אל המיים. התיבה אצלך היא אוטומטית? היסתכל על הרדיאטור אצלך ברכב אם קיימים אליו עוד חיבורים מלבד צינורות הרדיאטור ההולכים אל המנוע, אני מיתכוון לצינורות קטנים ולא ראשיים כמו של המיי קירור. במידה וכן הקולר אצלך הוא בתוך הרדיאטור עצמו וכניראה הוא זה שנפרץ, אלא אם יש לך קולר חיצוני.

:)
פורסם

לא מחייב שקיים אצלך קולר גיר(אם אתה לא הרכבת כזה). בגלל זה שאלתי אם התיבה ידנית או אוטומט כי בדר"כ זה תופס באוטומט.

גם ממה שזכור לי אצל חבר בעל אותה רובר לא קיים קולר גיר.

לגבי קולר שמן מנוע נמתין למבינים ברובר.

פורסם

חברים מישהו חושב שיכול משהו אחר שהוא לא ראש מנוע בסיפור הזה? בהנחה שאין קולר שמן בדגם שברשותי או שקיים ואינני מזהה את מיקומו

התענוג שמוביל אותך

פורסם

מלבד זה שאתה רואה שמן במיים, האם אתה שם לב לשינוי במיפלס השמן במדיד? האם אתה רואה חדירת קומפרסיה כל שהיא למערכת הקירור?

פורסם

יש שינוי במפלס השמן בגלל כשל במחזירי השמן החדשים שהותקנו עם הטיימיניג והם נוזלים. השמן מטפטף על הסעפת פליטה.העניין יטופל בשבוע הבא ע"י המוסך המורשה רובר שביצע.

השמן עצמו דבוק לדפנות מיכל העיבוי,הוא לא נמצא בתוך נוזל הקירור עצמו.

כבר החלפתי נוזל קירור, שטפתי את המיכל עיבוי, ניקזתי אוויר והכל והרכב עדיין גם אחרי הניקוי הרכב פשוט מעיף את הג'יפת שמן נוזל קירור לתוך המיכל.

הוא לא מתחמם, הטרמוסטט נפתח, סוחב מצויין זה מה שמרגיז אותי שאין מצב שאני צריך להשקיע על הבור ללא תחתית הזה 4.5K.

לחכות עד שהאטם ייפרץ או לבקש מהמוסך לעשות בדיקות קומפרסיה?

אני לא יודע אם כדאי להשקיע באוטו או למכור לחלקים, כי הוא פשוט יפהפה ונוח וזריז, מצד שני אני מרגיש כאילו אני מחזיק רכב יוקרה שדורש טיפול כל 2K ק"מ.

התענוג שמוביל אותך

פורסם

אם מישהו לפניך ביצע שיפוץ ראש עקב פריצת אטם, אז זה שאריות של שמן מאז.

גם לי יש את אותה תופעה למרות שהרכב אצלי לא מאבד טיפת שמן או טיפת נוזל קרור

כמו שהמוסכניק שלי אומר אל תמהר לשפץ, תעקוב אחרי התפתחויות

פורסם

תבדוק עם מורכב על הפילטר שמן מנוע מחליף חום מים שמן מנוע .

לא מכיר לעומק את המנועים של רובר הונדה ,אבל אם יים מחליף חום שמן מנוע -מים אז אולי הבית שלו שעשוי מאלומיניום נאכל והמים והשמן חודר למים דרכו .

תוריד מגוגל את סכמת המנוע על קובף PDF ותעלה לכאן לפורום ,מייד נוכל לדעת אם קיים מחליף חום שכזה .

ותיהיה קצת יותר יסודי בכדי שיוכלו לעזור לך ,אז רשום דגם , שנתון , מספר שילדה .

פורסם

מצאתי כמה סטים של אטמים באיביי האנגלי השאלה איזה מהם כדאי לרכוש.

האם מוסך יסכים לבצע את עבודת הפירוק הרכבה בלבד, במידה ואני מביא את הסט אטמים ולוקח את הראש להשחזה?

בכל מקרה הרכב מתוכנן להיות במוסך ביום שלישי לתיקון כל סיפור הטיימינג.

האם לומר לו שיבדוק קומפרסיה?

התענוג שמוביל אותך

פורסם

VOGIVOG: אולי תספר לכולנו ממתי היה בדגם 214 בעל מנוע 1.4 גיר אוטומט?

דבר שני באחלט יש קולר לשמן גיר אבל הוא ניפרד מהמערכת קירור לגמרה. זאת אומרת לא יכולה להיות חדירת שמן גיר למערכת קירור!

ואם אני זוכר נכון אין מחליף חום במנוע הזה. אבל אני אבדוק את העניין.

ולצערי רובר טורבו כמו תמיד צודק ורוב הסיכויים שהבעייה בראש מנוע. ובדיקת קומפרסיה תראה לך את האמת.

אבל התוצאה יכולה להיות שקרית. אצלי הייתה פריצת גזי פליטה למערכת. ובדיקת קומפרסייה לא הייתה מראה כלום. כי החדירה הייתה רק אחרי נסיעות ארוכות כשהמנוע היה מספיק חם. לצערי שילמתי בבלוק מנוע = אחלפת מנוע

תשמור על הש....רכב, והוא ישמור אלייך :roll:

• תוכן חדש...