Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא נעמיד דברים על דיוקם: הקצף שלי יוצא על מתנחלי השמאלי שעושים דין לעצמם וקובעים לשאר משתמשי הדרך מהי המהירות המירבית שלדעתם יש להתנהל בה. כאשר נהג שנמצא לפני בנתיב השמאלי מבצע עקיפה, אינני מפריע לו ואינני מאותת באורות כדי לפנות אותו מהנתיב, אפילו אם מהירותו פחותה ממהירותי או מהמהירות שבה אני שואף להתנהל.

מצד שני, אני כן משתמש בכל האמצעים הלגיטימיים שעומדים לרשותי כאשר אותו נהג סיים את העקיפה וכעת אינו מאפשר לי לעקוף אותו, מסיבותיו שלו.

אני כן מתעצבן בטירוף מאלה שאינם מאותתים במעבר נתיבים או בככרות (יש לאותת שמאלה בכל זמן שממשיכים לנסוע בככר, ביציאה אין צורך באיתות. כמה נהגים באמת יודעים את זה ופועלים לפי החוק הזה?). נהג שרוצה להיכנס לנתיב שלי ומאותת, לרוב יקבל ממני שיתוף פעולה, בהנחה שהוא אינו מאט אותי יתר על המידה. נהג שפולש לי לנתיב מבלי לאותת הוא מבחינתי סוג של משיג גבול, והיחס אליו יהיה בהתאם. כך גם אני מתייחס למתנחלי השמאלי.

אם זה לא היה ברור, אבהיר את זה כעת: אני בהחלט נגד אלה שמסנוורים רכב בעודו נמצא בזמן עקיפה, ובד בבד, אני גם נגד אלה שמתנהגים כאילו הכביש שייך להם ותופסים את הנתיב השמאלי ללא שום הצדקה תוך יצירת הפרעה להתנהלות שאר התנועה בכל מהירות שהיא.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
(יש לאותת שמאלה בכל זמן שממשיכים לנסוע בככר, ביציאה אין צורך באיתות. כמה נהגים באמת יודעים את זה ופועלים לפי החוק הזה?).

אתה בטוח?

בפעם האחרונה שעשיתי קורס רענון נהיגה, המורה אמר שצריך לאותת ימינה פעמיים. פעם בכניסה לכיכר ופעם ביציאה. זה גם די הגיוני, כי בשני המיקרים אתה פונה ימינה.

פורסם

הבעיה היחידה בתרבות הנהיגה הישראלית היא חוסר כבוד הדדי.

כל אחד חושב שהוא מינימום סבסטיאן פטל אם לא מייק שומאכר.

עם הערכה עצמית מוגזמת אין בעיה לכשעצמה, הבעיה מתחילה בכך שאותו אלוף עולם חושב שכל השאר גם מיותרים על הכביש וגם לא יודעים לנהוג, ובכלל שהכביש הציבורי הוא מסלול המירוצים הפרטי שלו.

ובכלל, אם מישהו טועה על הכביש (לא בהכרח טעות אמיתית, אלא לפחות לתפיסתו של הנהג עטור הפרסים שלנו) הרי שצריך מיד לחנך אותו, ושבכלל יגיד תודה שאנחנו אנשים הומניים ושומרי חוק ולא משתמשים בזכותנו הלגיטימית להורידו מהכביש בלחיצת הדק החלטית,בין כוונות.

נהגתי בחיי בהרבה מקומות בעולם. בחלקם הרגשתי בטוח יותר, בחלקם הרגשתי אפילו שחיי בסכנה (מי אמר היציאה מנפולי?:lol: ).

רק בישראל אני מרגיש מאויים פיזית ע"י אנשים שרוצים בכוונה להרע/לפגוע בי.

וגם כאן, יש את ההשפעה ההרסנית של תסביך הפין המפורסם. שהרי כולם גיבורים בתוך המאזדה3 שלהם.

נראה אותם מעזים לעקוף אותי בתור בבנק/להעיר לי. ככה בלי המאזדה. אחד על אחד.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
או, סוף סוף מצאתי את זה שכמעט גרם לי לעשות תאונה בגלל סינוור מאחורה! :evil:

מה זאת אומרת "זה לא העסק שלך באיזו מהירות נוסע שעקף אותך עכשיו בשמאל" ? זה כן העסק שלי כאשר נוצר מצב של "כמעט תאונה"!

קרה לי כבר שאני מאותת לחזור לנתיב הימני ועוד כשאני באמצע העקיפה אני כבר מקבל סינוור ו"הדבקות" לרכב שלי, ואני לא רוצה לחשוב על התוצאות לגבי בלימת חירום.

תפריד לשני מקרים. מקרה אחד הוא להדבק לך לתחת תוך כדי שאתה עוקף ולהבהב לך עוד כשאתה מאותת ימינה. זה באמת חוצפה. אבל מה שיותר חוצפה הוא אלה שפשוט נכנסים לנתיב השמאלי (עם לאותת או בלי לאותת, זה לא משנה) בשביל לעקוף, ומאלצים את מי שנוסע בשמאלי קצת מאחוריהם לבלום בחדות. אם מישהו עושה לי את זה אני ועוד איך מהבהב לו ולפעמים אפילו מצפצף. לצערי המקרה הזה הרבה יותר שכיח מהמקרה הראשון.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
או! אני שמח שהגבת! סופסוף מצאתי את זה שמעכב אותי וחושב שהשמאלי שייך לו.

מה זה עסק שלך באיזו מהירות נוסע שעקף אותך עכשיו משמאל? סע בימין הדרך והתעניין בעסקיך שלך. בגלל כל מתנחלי השמאלי למיניהם יש לנו עומסי תנועה מיותרים במדינה. אם רק היתה כאן יותר משמעת נתיבים ושמירה על הימין, היו כאן הרבה הרבה פחות פקקים ממה שיש בשגרה.

וכן, אותי מעצבנים אנשים שלא יודעים לשמור על ימין הדרך, נוסעים בשמאלי ללא שום סיבה ובעיקר מתעלמים כאשר מבקשים מהם יפה לפנות את הנתיב :evil:

מדויק לחלוטין!

כל מילה בסלע!

כבר חתמתי...

פורסם

אני כן מתעצבן בטירוף מאלה שאינם מאותתים במעבר נתיבים או בככרות (יש לאותת שמאלה בכל זמן שממשיכים לנסוע בככר, ביציאה אין צורך באיתות. כמה נהגים באמת יודעים את זה ופועלים לפי החוק הזה?).

לפני הכניסה לכיכר מאותתים לכיוון הפניה המתוכננת. בתוך הכיכר מכבים איתות. לפני היציאה הרלוונטית מאותתים ימינה.

עד כמה שאני יודע, זה החוק בכל העולם. לא יודע להגיד לך מה החוק היבש בארץ, אבל אני נוהג כך (האמת, אני לא תמיד מאותת לפני הכיכר. תמיד מאותת ימינה לפני היציאה).

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

פורסם

אם מדובר בצומת/פניה בה יש בקביעות גנבים-חותכים-מופרעים - נסו לפנות למשטרה/עיריה/מקומון ולבקש לכפות את החוק במקום.

היתה בעבר בעיה כזו בהרצליה, בחיבור בין היציאה מאיילון צפון לצומת הסירה: חסימת צומת תוך נסיעה באור אדום, זיגזוג וכל טוב.

מישהו עם יוזמה דאג שבמשך שבועיים תהיה שם כל בוקר ניידת ושוטרים שטיפלו במי שצריך - ופתאם הכל הסתדר, כי רוב הנהגים במקומות האלו קבועים וחולפים שם כל יום.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
לפני הכניסה לכיכר מאותתים לכיוון הפניה המתוכננת. בתוך הכיכר מכבים איתות. לפני היציאה הרלוונטית מאותתים ימינה.

עד כמה שאני יודע, זה החוק בכל העולם. לא יודע להגיד לך מה החוק היבש בארץ, אבל אני נוהג כך (האמת, אני לא תמיד מאותת לפני הכיכר. תמיד מאותת ימינה לפני היציאה).

+1, זה גם החוק הבינלאומי שאני מכיר.

בנוסף לגביי מיקום בנתיב:

מי שיוצא ביציאה ראשונה שייקח את הימני (ברור),

מי שיוצא ביציאה השנייה יכול לקחת את אחד משני הנתיבים

ומי שיוצא ביציאות הבאות שייקח את הנתיב השמאלי.

אם מישהו מאותת ימינה לצאת מהכיכר מהנתיב הפנימי יש לאפשר לו לצאת בביטחה.

פורסם

דווקא הבעיה שפותח השרשור מתאר נובעת בחלקה הגדול לא מהתנהגות עגומה

של הנהגים אלא מתשתית לקויה - הירידה לאיילון צפון המדוברת מנקזת גם את

כל התנועה העוברת דרך הבורסה. כאשר יש רמזור ירוק לבאים דרך הבורסה,

בשעות העומס הפניה לאיילון צפון פקוקה לחלוטין, ולכן אין ברירה אלא להשתלב

לנתיבים הקיצוניים יותר, ולאחר מכן לנסות ולהכנס לפניה.

לא שזה גורע מהעובדה שגם בלי עומס כגון זה לא חסרים נהגים שחותכים ועוקפים

בלי לספור את מי שעמד בתור.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
בוא נעמיד דברים על דיוקם: הקצף שלי יוצא על מתנחלי השמאלי שעושים דין לעצמם וקובעים לשאר משתמשי הדרך מהי המהירות המירבית שלדעתם יש להתנהל בה. כאשר נהג שנמצא לפני בנתיב השמאלי מבצע עקיפה, אינני מפריע לו ואינני מאותת באורות כדי לפנות אותו מהנתיב, אפילו אם מהירותו פחותה ממהירותי או מהמהירות שבה אני שואף להתנהל... אם זה לא היה ברור, אבהיר את זה כעת: אני בהחלט נגד אלה שמסנוורים רכב בעודו נמצא בזמן עקיפה, ובד בבד, אני גם נגד אלה שמתנהגים כאילו הכביש שייך להם ותופסים את הנתיב השמאלי ללא שום הצדקה תוך יצירת הפרעה להתנהלות שאר התנועה בכל מהירות שהיא.

יפה אמרת. זה בדיוק מה שחשבתי לעצמי כאשר קראתי את השרשור הזה.

לפני הכניסה לכיכר מאותתים לכיוון הפניה המתוכננת. בתוך הכיכר מכבים איתות. לפני היציאה הרלוונטית מאותתים ימינה. עד כמה שאני יודע, זה החוק בכל העולם.

זה גם מה שאני מכיר (מכיר בתור חוק, לא כל כך מכיר בתור התנהגות של נהגים אחרים...:sad:).

דני

פורסם

הבטחתי לבדוק, וזה אכן מה שעשיתי. אכן, הצדק עמכם: אין תקנה המחייבת לאותת שמאלה כל זמן שנמצאים במעגל התנועה. יחד עם זאת, יש לזכור כי מטרת האיתות היא בראש ובראשונה הצהרת כוונות במטרה למנוע הפתעות מיותרות לשאר משתמשי הדרך, ועל כן מומלץ לאותת שמאלה במעגל התנועה במטרה להודיע לשאר הנהגים כי בכוונתם להישאר בו, למרות שאין חובה חוקית לעשות זאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חזרה לבעיה שהציג פותח השרשור - איך להמנע מעצבים של הפקק.

אצלי זה היה פשוט מאוד. כל עוד הנסיעה היומית שלי היתה בתוואי פקוק, החזקתי קטנוע/אופנוע והשתמשתי בו בשעות העומס.

שום נסיעה באזור המרכז לא ארכה יותר מ 20 דקות. אף פעם לא התעצבנתי מנהגים שהשתחלו לפני (לפעמים התעצבנתי מנהגים שראיתי משתחלים לפני אחרים), וכל יום התחיל ונגמר רגוע יותר.

אין לי ספק שהשימוש באופנוע האריך לי את החיים, בדיוק כשם שישיבה בפקקים מקצרת אותם.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

וחזרה לנושא הכיכר - איתות שמאלה יתפרש אצל רוב הנהגים ככוונה לפנות שמאלה, שכמובן שכשאתה נמצא בתוך הכיכר לא אומרת כלום (אף אחד לא יודע מהיכן הגעת).

לא רואה בזה טעם בכלל. כל עוד אתה נשאר בכיכר אתה נוסע ישר, אין צורך לאותת. מתכוון לצאת (לפנות ימינה)? מאותת ימינה. לא הגיוני?

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...