Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הפיורינו של פיאט משווק כאן עם מנוע דיזל ותיבת הילוכים אוטומטית, שילוב שאמור לקסום לשוק הרכב הישראלי.

יצאנו לבדוק האם הביצוע תואם את הציפיות.

מבחן דרך לפיאט פיורינו

Fiorino-1.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

למעשה מבחן הדרך די קוטל את פיורינו. האם יש לו אלטרנטיבות של דיזל אוטומט בקטגוריה שלו? צריכת הדלק המשולבת שהתקבלה לא רעה בכלל.

האם לרכב עבודה יש משמעות להנאה מנהיגה וביצועים?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כדי לענות על השאלה הזאת, אתה צריך לנהוג בפיז'ו פרטנר או סיטרואן ברלינגו, ואח"כ לעבור לנהוג בפיאט פיורינו.

את הצמד הצרפתי אפשר להשיג במגוון רמות גימור, והוא בהחלט יכול להוות חלופה מעניינת לרכב המשפחתי הסטנדרטי בתצורת סדאן. בנוסף, נכון שהצמד הצרפתי רחוק מאוד מלהיות מכונת נהיגה, ועדיין ניתן למצוא בו הגה סביר, משהו שלצערנו לא מצאנו בפיורינו (שלמרבה ההפתעה קיבל את ההגה שלו דווקא מתאומים הסיאמיים שלו - פיז'ו ביפר וסיטרואן נמו). חבר את כל אלה עם איכות ההרכבה והחומרים הגבולית, תיבת ההילוכים שנזרקה אליו לכאורה כלאחר יד ומנוע שאינו יכול לספק את הסחורה בהתנהלות בינעירונית, ותבין מדוע זוהי המסקנה שעמה יצאנו מהמבחן הזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תודה על התשובה, אלעד. לא נהגתי אומנם בברלינגו, אבל הסאלון שלו יוצר רושם נעים למדי - בהחלט לדעתי ראוי בתור רכב משפחתי. ניראה שהצרפתים הראו רף גבוה מאוד לרכב עבודה והאיטלקית מתקשים לעמוד בזה. אני זוכר דובלו בזמנו שהוא רכב קופצני למדי (יצא לי לינסוע במונית כזאת), אבל הוא היה חזק מאוד (מנוע 105JTD).

נקווה שהפיורינו תעבור מקצה שיפורים או שהמחיר שלה יירד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא ידוע למה אתם משווים פיורינו לברלינגו, ההשואה הנכונה והריאלית יותר היא דובלו מול ברלינגו.

רכב שעולה 135K (סיטרואן)

מול רכב שעולה 121K (פיאט)

Suzuki Jimny

פורסם

לאיזו עוד מסחרית קטנה אתה יכול להשוות את הפיורינו? ואם הייתי עורך השוואה בין ברלינגו לדובלו, היית אומר שההשוואה אינה במקומה משום שהדובלו גדול יותר?

מעבר לכך, שים לב שההשוואה מתייחסת לפרמטרים כגון: הגה ואיכות בניה, ואינה לוקחת בחשבון פרמטרים של עומס מקסימלי, שטח הטענה וכו', ולכן אינני רואה כל בעיה בהשוואה הזאת.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

יש בעיה בהשוואה הזו מכיוון שלא מדובר במסחריות מאותה קטגוריה, בדיוק כמו שלא תשווה פונטו ו-C4.

רק בגלל שלפיורינו אין מתחרות ישירות בישראל, לא אומר שצריך להשוות אותה לכלי רכב גדולים ממנה.

פורסם

אני מסכים איתכם שההשוואה לטנדרונים "בגודל מלא" לא מושלמת. מצד שני, כמו שאני רואה את זה, הוא כן מתחרה בהם גם אם הוא לא ממש בקטגוריה שלהם. חברות כמו הוט ובזק כבר החליפו חלק מצי הברלינגו/פרטנר שלהם בפיורינו, לפחות שני סוכנים-נוסעים שאני מכיר שקלו אף הם "להשתדרג" לפיורינו כתחליף לטנדרון או למשפחתית החבוטה שלהם. אז נכון, כשמשווים את הפיורינו לדובלו צריך לקחת בחשבון שהדובלו נמצא רמה אחת למעלה, ואפילו כשלוקחים את זה בחשבון הפיורינו מתקשה להרשים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

המתחרים הישירים של הפיורינו הם קודם כל C3 פיקאסו ובמידה מסויימת גם סקודה רומסטר.

האמת, המבחן לדעתי קצת מפספס את המטרה.

לקהל היעד של הפיורינו לא ממש איכפת מהתנהגות כביש ומהגה מתקשר. וגם מאיכות הגימור ברוב המקרים.

מה שיותר חשוב זה נוחות בפריקה והעמסה, נפח פנימי, כושר תמרון טוב בעיר, כיסוי של המראות, ראות לאחור, כסא נוח לאורך זמן, שמאפשר לבלות בו יום עבודה שלם, כניסה ויצאה נוחה מהאוטו, מזגן חזק, מרווח גדול בין טיפול לטיפול ועוד דברים פרקטיים בסגנון הזה.

כל אלו לא נבדקו וחבל.

פורסם

כתבה מעניינת, תודה על השיתוף.

זוהי הסקירה השלישית שאני קורא על הפיורינו, כאשר שתיים קטלו אותה (באותם תחומים ע"פ רוב) ואחת הייתה די אוהדת (מאת

רועי צוקרמן ב-Ynet עם הצילומים המגניבים של Vovka). אני מסכים עם רוב הדברים ולא מסכים עם חלקם, כפי שכתבתי בעבר.

שני דברים שלא ברורים לי:

אחרי שעה או שעתיים בתא הנוסעים של הפיורינו מבינים שמישהו כאן ניסה לחסוך על חשבוננו. כך, למשל, תוכלו למצוא ידית איתות חכמה שנגיעה עדינה בה תפעיל שלושה איתותים קצובים (שימושי במעברי נתיבים) או מערכת מתזים שנותנת ניגוב נוסף (למזל) אחרי כמה שניות של הפסקה.
זה היה בצחוק או ברצינות..? קצת קשה להבין מהקונטקסט. בכל אופן, אני לא רואה בזה חסכון. למעשה, במכוניות זולות בד"כ אין

את הדברים האלה.

והנה חידה לילדים - היכן מסתתרת הדלת של תא הכפפות?
השאלה הזאת עלתה גם אצלי מיד כשראיתי את התמונה - איפה באמת הדלת?

בסיטרואן נמו הם מאד מתגאים בגודל של תא הכפפות, וטוענים (בצדק, ד"א) שהוא יכול להכיל לפטופ בגודל מלא. לאיפה הלך כל

נפח האחסון הזה בפיורינו, ומדוע בעצם?

לגבי האיכות והתחושה של החומרים בתא הנוסעים - גם בדובלו המצב דומה. זה לא עניין של מחיר או מיצוב, פשוט בראייה של PSA

אלה עדיין רכבי עבודה עם אופציה לשימוש משפחתי ולא להפך. לכן עושים אותם עמידים יותר בהתעללות, על חשבון התחושה הרכה.

פורסם
מה שיותר חשוב זה נוחות בפריקה והעמסה, נפח פנימי, כושר תמרון טוב בעיר, כיסוי של המראות, ראות לאחור, כסא נוח לאורך זמן, שמאפשר לבלות בו יום עבודה שלם, כניסה ויצאה נוחה מהאוטו, מזגן חזק, מרווח גדול בין טיפול לטיפול ועוד דברים פרקטיים בסגנון הזה.

כל אלו לא נבדקו וחבל.

+1

אני לא ממש מבין את מטרת המבחן, ואני מתקשה להאמין שהוא יהיה רלבנטי למי מהקוראים כאן.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...