Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני מוכר את הרכב (מאזדה 6 שנת 2003) לפני כחודש זיהיתי בעיה בגיר (מחליק מדי פעם ועושה רעש של נקישה מדי פעם), הייתי במאזדה ואמרו שצריך לעשות שיפוץ גיר, עדיין לא עשיתי.

ההתלבטות שלי באה ממקום, שאם אני מתקן את התקלה לפני שאני מוכר, זה יעלה בסביבות 6000-7000 שקל, ואז כשמישהו ירצה לקנות את הרכב, והוא יקח אותו לבדיקה, יש מצב שימצאו עוד כמה דברים קטנים, ואז אני אצטרך כמובן לתקן את התקלות שימצאו בבדיקה או להוריד את המחיר, ואז הוצאתי כסף גם על התיקון גיר וגם עוד קצת על תיקונים אחרים. במקום כל זה עדיף להוריד מחיר קומפלט על כל מה שצריך כולל הגיר במעמד הקניה?

מה אתם הייתם עושים / מה רצוי לעשות במצב כזה?

תודה

פורסם

אני הייתי מעמיד אותו למכירה במצבו הנוכחי.

אין שום צורך לדווח על הבעייה בגיר - בשביל זה יש בדיקה לפני קניה.

יבוא קונה, יקח את הרכב לבדיקה - שם ימצאו את הכסת"ח הרגיל וגם יכתבו על הגיר.

הקונה יחליט לבד אם מתאים לו לרכוש את הרכב- בשלב הזה יתחיל מיקוח, כשאתה כבר יודע בעצם שאתה יכול להיפרד מסביבות 7 אלף ש"ח, שזו עלות תיקון התקלה. זה מרווח מיקוח די רציני.

אחרי שהרכב יעבור בעלות - שלום ולהתראות. הבעיה כבר שייכת למישהו אחר.

עוד אופציה שקיימת - טרייד אין דרך מגרשי חברות הליסינג. גם ככה שוחטים אותך שם בטרייד אין, לפחות הפעם זה יהיה מוצדק.

פורסם

אני הייתי עושה בדיקה לפני קניה - לוקח איתי מישהו שיעמיד פנים שהוא רוצה לרכוש את הרכב...

ורואה עד כמה חמור המצב ורק אז מחליט. תיגש אחרי הבדיקה לקבל הצעת מחיר לתיקון מהמוסך.

ברגע שאתה מוכר את הרכב אתה יכול להראות את הבדיקה שרכשת - לא כל אחד ישר ירוץ לעשות בדיקת קניה אז לפחות אתה כבר תחסוך את הריצה הזו.

זה רכב טוב סה"כ - אם הבעיה בגיר זה כל הסיבה שאתה רוצה לשדרג את הרכב אולי פשוט כדאי שתתקן אותו?

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תודה על התגובות, לגבי התגובה השניה, חוץ מהתקלה בגיר הרכב מצויין! הסיבה ממש לא קשורה לזה, זה סתם נאחס שדווקא שהחלטתי לרכוש הגיעה לי התקלה הזאת.

אני גם רוצה לציין שחס וחלילה אני לא שאלתי את השאלה ממקום של לעשות "קומבינה" על מי שירצה לרכוש את הרכב אלא רציתי באמת לשאול ממי שיש לו נסיון מה רצוי לעשות במצב כזה.

אני שואל את זה בגלל שאני רוצה לדעת מה אני עושה במצב בו בן אדם מתקשר אלי ואומר שהוא מעוניין ברכב אך מתחיל לשאול שאלות כמו "יש איזושהי בעיה בגיר?" או "אתה מוכן להתחייב בבדיקה שהגיר תקין ואם לא אתה משלם את הבדיקה?"

השאלה מה באמת עדיף... אני ממש לא יודע אם כדאי לי לתקן או לא...

פורסם

אתה נמצא בבעיה קשה, העובדה שהיית במוסך ורשום במחשב שהמוסך אמר לך שיש תקלה בגיר (ואתה סרבת תקן) מתועדת ולכן אם הקונה יעלה על זה אחרי המכירה הוא יכול לתבוע אותך.

אני חושב שכתור בנאדם אתה צריך לציין את התקלה בפני הקונה, להסביר לו שזה קורה פעם בהרבה זמן ושהגיר לדעתך יכול למשוך עוד שנים או כמה ימים וכל דעה אחרת של בעל מקצוע היא בגדר ניחוש.

כשאני מוכר רכב אני עושה סיבוב עם הקונה ומסביר לו בדיוק מה התקלות/בעיות/תאונות שיש לרכב. אני חושב שהסתרת מידע היא פעולה מגעילה ואם אתה היית בא לקנות רכב ממישהו היית מאוד מתעצבן אם הוא לא היה גלוי אתך. בנוסף אם אני הייתי בא לקנות ממך רכב והייתי תופס אותך על שקר לא הייתי קונה ממך את הרכב גם ב-10% מהמחירון שלו.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הסתרת מידע היא עבירה על החוק גם אם אינך סוחר רכב.

מאזדה 6 היא רכב מאד נפוץ בשוק ולכן נראה שלא יהיה לך קל למכור את הרכב במצבו הנוכחי.

אני הייתי הולך למכון לגירים אוטומטיים לאבחון של התקלה וקבלת הצעת מחיר לתיקון.

לעניות דעתי המחיר יהיה פחות מ-6000-7000 בשיעור ניכר.

(והאופציה לשים גיר מפירוק שיעלה בזול תמיד קיימת)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מעבר לעובדה הפעוטה שזו עברה על החוק, שמעת פעם על דבר שנקרא "הגינות"? כנראה שלא. תחשוב לרגע איך אתה היית מגיב אם היית קונה רכב ומגלה שהמוכר ידע על תקלה מהותית שלא עלו עליה בבדיקה, ולא דיווח לך עליה (כמו שהחוק מחייב, כן?).

ברור שהתופעה של "אי אמירת אמת" קיימת, גם אצל סוחרים אבל לא רק אצלם, אבל אני מצפה מאנשים שכותבים כאן שיוקיעו את ההתנהגויות האלו, ולא יעודדו אותן.

פורסם

לפניי כחמש שנים מכרתי דייטסו אם בעיה חמורה במנוע, ברגע שפירסמתי שיש בעיה במנוע והמחיר היה בהתאם הרכב נמכר לאחר כמה ימים.

במקרה שלך בגלל שהמחיר לאוטו דיי גבוה, הייתי שוקל לתקן את הבעיה וכמו הרבה רכבים מפרסם שהאוטו עבר שיפוץ גיר.

אני אישית הייתי מעדיף לקנות אוטו אחרי שיפוץ גיר במחיר מחירון מאשר אם גיר תקול ופחות מהמחירון.

פורסם
אני הייתי מעמיד אותו למכירה במצבו הנוכחי.

יבוא קונה, יקח את הרכב לבדיקה - שם ימצאו את הכסת"ח הרגיל וגם יכתבו על הגיר.

הקונה יחליט לבד אם מתאים לו לרכוש את הרכב- בשלב הזה יתחיל מיקוח, כשאתה כבר יודע בעצם שאתה יכול להיפרד מסביבות 7 אלף ש"ח, שזו עלות תיקון התקלה. זה מרווח מיקוח די רציני.

אחרי שהרכב יעבור בעלות - שלום ולהתראות. הבעיה כבר שייכת למישהו אחר.

עוד אופציה שקיימת - טרייד אין דרך מגרשי חברות הליסינג. גם ככה שוחטים אותך שם בטרייד אין, לפחות הפעם זה יהיה מוצדק.

סליחה, אין שום צורך לדווח על בעיה בגיר המצריכה שיפוץ בסדר גודל כזה???

פורסם

יש בדיקת קניה אבל לא כולם רצים לעשות אחת.

ויש גם זכרון דברים - כשמדובר ברכישת רכב מאדם פרטי בדר"כ נהוג לעשות זכרון דברים ומדובר במסמך שיש לו תוקף משפטי קביל.

אפשר לתבוע על הסתרה של דבר שכזה במידה ולא נעשתה בדיקה אבל כן נחתם זכרון דברים שבו רשום שהרכב לא משועבד ואין תקלות גיר, מנוע, מרכב.

אם פותח השרשיר כל כך רוצה להיות לא בסדר ולהפטר מהרכב - תמכור אותו למגרש טרייד אין, יקרעו אותך בהתאם כמובן אבל אתה תיפטר מהרכב בלי יותר מידי שאלות.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יש בדיקת קניה אבל לא כולם רצים לעשות אחת.

ויש גם זכרון דברים - כשמדובר ברכישת רכב מאדם פרטי בדר"כ נהוג לעשות זכרון דברים ומדובר במסמך שיש לו תוקף משפטי קביל.

אפשר לתבוע על הסתרה של דבר שכזה במידה ולא נעשתה בדיקה אבל כן נחתם זכרון דברים שבו רשום שהרכב לא משועבד ואין תקלות גיר, מנוע, מרכב.

אם פותח השרשיר כל כך רוצה להיות לא בסדר ולהפטר מהרכב - תמכור אותו למגרש טרייד אין, יקרעו אותך בהתאם כמובן אבל אתה תיפטר מהרכב בלי יותר מידי שאלות.

אני ממש לא רוצה להיות לא בסדר, אתה אומר את זה כי אתה לא מכיר אותי, הלוואי שכולם היו הגונים כמוני, יכול להיות שהמדינה שלנו היתה נראית יותר טוב.

אני פתחתי את השרשיר אך ורק כדי לקבל חוות דעת מאנשים עם קצת יותר נסיון ממני מה עושים במצב כזה

לידיעתך החלטתי לשפץ את הגיר כי אני לא רוצה למכור "חתול בשק" כמו שלא הייתי רוצה לקנות אחד

בלי קשר לכל זה רציתי לדעת אם יש צורך לדווח שהרכב עבר שיפוץ גיר (הרי אחרי השיפוץ הוא אמור להיות "כמו חדש") ואם כן מה המשמעות של זה? יש סיבה שמישהו ירצה שאוריד לו כסף בגלל שהגיר עבר שיפוץ?

פורסם

יש לי הרגשה שאחרי השיפוץ של הגיר אתה כבר תישאר עם הרכב :wink:

זה רכב שהוא ממש כיפי לנהיגה - היו לבוסים שלי בעבודה הקודמת (שני שותפים) מזדות שכאלו 2.4 ליטר מגודשות - הם היו נותנים לי אותן לפעמים כשהייתי נוסע ללקוחות - פשוט תענוג.

אחרי השיפוץ של הגיר לדעתי אתה ממש לא חייב ללכת ולספר שהגיר שופץ - רוכש הרכב מקבל רכב תקין? - זהו נגמר הסיפור.

אתה יכול לתת לו את הקבלות אם אתה רוצה אבל זה אותו הדבר כמו לספר שזה קרה - אתה לא ממש חייב, הרכב תקין.

Pioneer TS-X150

פורסם

זה רכב שהוא ממש כיפי לנהיגה - היו לבוסים שלי בעבודה הקודמת (שני שותפים) מזדות שכאלו 2.4 ליטר מגודשות - הם היו נותנים לי אותן לפעמים כשהייתי נוסע ללקוחות - פשוט תענוג.

אתה בטוח שמזדות האלו היו גודשות, כלומר עם טורבו? :roll:

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כן - היו שלושה דגמים עד כמה שאני זוכר

2 ליטר

2.3 ליטר

ו2.4 ליטר טורבו

שלהם היו גדושות מקורי מהמפעל והרכב היה מאוד זריז, מאוד.

TZVIPPER - כנראה שיש לי טעות כי אני באמת לא מוצא שהיה דגם של 2.4 ליטר, מנהיגה ברכבים שלהם אפרופו מעולם לא שמעתי רעש רציני של יניקת אוויר ובטח לא של פריקה אז יתכן ופשוט היה להם את ה2.3 ליטר - אם כי אני סגור על זה שהן היו מצויידות במגדש.

בכל מקרה גם מרכב אחר מגודש שנהגתי בו - פונטיאק G5 - שהיו לה 172 כוחות סוס ומנוע 2.4 ליטר - לא היה רעש רציני בכלל של יניקת אוויר והרכב הזה אכן היה מגודש (במילים אחרות לא הייתי יודע שיש שם מגדש אם לא הייתי פותח מכסה) - דרך אגב - המאזדות האלה אוכלות אותו בי מלח...

Pioneer TS-X150

פורסם

המזדה 6 הגודשת היא MPS בעלת מנוע 2.3 עם משהו כמו 270 סוסים. למיטב ידיעתי הרכב לא שווק בארץ, כניראה מדובר על יבוא אישי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...