Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדובר על יונדאי לנטרה 96,

חזרתי בלילה מירושלים לאשדוד, באמצע נסיעה שמעתי איזה קול, אחרי כמה דקות פתאום ההגה נהיה מאד קשה לסובב, בטיפשתי נסעתי הלאה, עוד בערך 15-20 דקות, פתאום כשאני לוחץ על הגז האוטו לא מאיץ רק עושה רעש, וכמובן המהירות ירד לאט לאט מ100 עד ל0,

השארתי הרכב בצד, הזמנתי מונית והלכתי לישון,

בבוקר הזמנתי גרר מהביטוח, (כמובן שהאוטו לא הניע רק עושה רעש) המוסך הסביר לי שהאלטנטר (טעינת המצבר) נתפס לך ובגלל שנסעתי הלאה הרצועות נשרף ובגלל זה לא יכולתי לסובב ההגה, ובגלל זה המשאבת מים גם לא עבדו , והראש מנוע הלך.

שאלתי אותו, למה לא ראיתי שהחום מנוע עלה? אז הוא אומר שיכול להיות שזה עלה לשניה וירד מיד ולא שמתי לב על השניה.

השאלות שלי 1. האם יש לי מה לבדוק, אם באמת הלך הראש מנוע או שזה 100%?

2. וא"כ כצמה צריך לעלות התיקונים (אלטנטר, ושיפוץ ראש מנוע)?

3. האם שווה לי להשקיע ברכב הזה, המחירון כרגע הוא 8000 ש"ח, לפני חודש השקעתי כ2000 ש"ח על טיפול וטיימינג?

תודה מראש

פורסם

1. ממש לא 100% שהלך הראש מנוע .

2. בהנחה שמדובר אך ורק על ראש מנוע והבלוק לא התעקם או נסדק אז אמור לעולות בין 2500 ל 5000 ש''ח תלוי איפה תבצע זאת.

3.את השיקולים הללו תעשה לבד , אך אני אישית לא הייתי משקיע היות וגם כך זה רכב ישן , בנוסף לכך מנועים שעברו התחממות רצינית , נוטים לעשות בעיות גם אחרי שטופלו ולדעתי זהו בור ללא תחתית (מניסיון) .

בלי קשר לכל אלו , אני לא כל כך מכיר את האלנטרה , מאיפה אתה יודע שהמשאבת מים הפסיקה לעבוד ? ולמה אתה בטוח שהלך ראש מנוע ? אתה בעצמך ציינת שהחום מנוע לא עלה !!

ממה שאני יודע אם רצועת האלטרנטור נקרעת אז נכון הדבר הראשון שתרגיש הוא הגה קשה , אך המנוע ימשיך לעבוד על סמך החשמל שנשאר במצבר (אני אישית נסעתי מעל 50 ק''מ עם ברלינגו אשר נקרעה לה הרצועה ולא היתה לי שום בעיית ראש מנוע לאחר מכן ) , אצלך בגלל שהיה לילה והאורות דלקו אז החשמל נגמר מהר יותר .

על כל פנים חכה לתשובות מאנשים שמכירים את הדגם הזה לעומק .

בהצלחה ,

עמנואל .

פורסם

אני דווקא רואה קשר בין הח' הטיימינג לכשל של האלטרנטור.

ייתכן והרצועה חוזקה יתר על המידה , דבר שהוביל לכשל באלטרנטור.

פורסם

1. הקשר בין האלטורנטר לראש מנוע, כתבתי כבר קודם שהוא הסביר ש3 רצועות תלוי אחד בשני 1. האלטרנטור 2. ההגה 3. משאבת מים לרדיאטור. ואם המשאבת מים לא עובד אז זה לא מתקרר המנוע.

2. המצבר עדיין לא התרוקן והסטרטר עדיין עובד אבל לא מצליח להניע את המנוע רק עושה רעש.

3.התקציב שלי הוא עד 10,000 ש"ח אז מה אני ירוויח אם אני אקנה עוד ישן אחר, הבור ללא תחתית יהיה פחות בהשני?

פורסם

אם ראש מנוע הלך לדעתי לא כדאי להשקיע ברכב הזה, אצלנו במשפחה עברה לנטרה 94 שהתחממה כמה פעמים טובות עד שהמנוע הלך ולקח איתו גם את הגיר. שניהם הוחלפו בזמנו, המכון גירים הסביר שהגירים של הלנטרה רגישים מאוד להתחממות ואם המנוע מתחמם כדאי מאוד לעצור מיד כדי למנוע נזק כזה... לדעתי הגיר הגם ככה לא משהו יתחיל גם לעשות לך בעיות כשראש מנוע ואלטרנטור לבד יחד עם עבודה ייצאו לך סכום לא מבוטל. גם אם יש לך 10K הייתי משקיע על משהו אחר ומוכר את זו לפירוק ומוציא מה שאפשר...

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
שאל את המוסך איך הגיע למסקנה שראש המנוע נפגע.

תתחיל לשאול את המוסך את השאלות הללו, אנחנו הרי מכאן לא רואים את הנזקים שיש לרכב לכאורה ולא יכולים לסייע יותר מזה.

אחרי שיהיו לך תשובות או הסברים יותר ממוקדים נמשיך לסייע.

• תוכן חדש...