Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיוון מגבר Cadence Z4000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לפי הביקורת על המגבר ב-Pasmag, יש שלוש אפשרויות לכיוון על המגבר:

1) gain level - רמת המתח בכניסות.

2) בקרת תדר ה-Crossover. ניתן לכיוון בטווח 50 - 1600 הרץ.

3) בקרת הגברת באס (bass boost), כולל רמת הגברה (0 עד +16dB) והתדר, אשר מסביבו מבצעים את ההגברה (30 עד 100 הרץ).

לגבי 1 הכל ברור - צריך לכוון בהתאם ל-Preout voltage של יציאת ה-headunit.

השאלה איך לכוון נכון את 2 ו-3 (אם צריך בכלל), בתנאי שהמגבר משרת קומפוננטים ורמקולים אחוריים בלבד, כאשר סאב מחובר למגבר אחר. בנוסף, כיוונתי את ה-HPF ב-headunit ל-125 הרץ - האם כדאי להוריד ל-80 ולשחק עם ה-boost?

אשמח לקבל המלצות, במיוחד ל-2 (כיוון crossover).

תודה.

פורסם

לגבי ה X-OVER:

הקרוס הזה עובד כאשר אתה מגדיר למגבר איזה סוג קרוס אתה רוצה HP או LP (אגב אתה בטוח שזה עד 1600? אולי הגיוני יותר שזה מ 50 עד 1600)

ואז אתה מסובב לתחום הרצוי ע"פ איך השמיעה נראית לך

לדוגמא סאב וופר בדרך כלל הוא מ 80HZ ומטה, אבל אני פעם ניסיתי מ 100HZ ומטה וגם ניסיתי 50HZ ומטה

זה תלוי.

אצלי כרגע עשיתי כיוון זמני שהסאב מקבל 80HZ LP והקומפוננט 80HZ HP

לגבי ההאצת באסים - שוב ע"פ השמע איך שזה נראה לך, יש כאלו שאוהבים הרבה באס ויש כאלו אוהבים את זה משתלב עם הסאובד ולא יותר מדיי.

אין כאן מדע מדוייק בזה, רק על פי השמיעה שלך.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם

קודם כל, תודה על ההסבר.

השאלה היא האם בכלל כל זה רלוונטי במקרה שלי, כאשר המגבר הזה משרת אך ורק את הרמקולים, והסאב מחובר דרך מגבר אחר (ודרך יציאה אחרת של ה-headunit).

אם אני מבין נכון, אם קבעתי HPF ל-125 הרץ ב-headunit, אז כל מה שפחות מ-125 לא אמור להגיע בכלל ליציאות של רמקולים אחוריים\קידמיים, שמגיעים לגבר הזה. אם זה נכון, אז כל המשחקים עם X-over בתדרים שציינת, ועם האצת באסים - בכלל לא רלוונטיים.

האם אני צודק?

פורסם

החיתוך של 125HRZ לפי דעתי קצת גבוהה מידי,תנסה לשים אותו על 50 ולשמוע...

ולגבי הצורך בחיתוך דרך המגבר,תנסה,אין יותר טוב מלשמוע באוזן שלך...

חלקים איכותיים של מערכות סאונד למכירה.

פורסם
קודם כל, תודה על ההסבר.

השאלה היא האם בכלל כל זה רלוונטי במקרה שלי, כאשר המגבר הזה משרת אך ורק את הרמקולים, והסאב מחובר דרך מגבר אחר (ודרך יציאה אחרת של ה-headunit).

אם אני מבין נכון, אם קבעתי HPF ל-125 הרץ ב-headunit, אז כל מה שפחות מ-125 לא אמור להגיע בכלל ליציאות של רמקולים אחוריים\קידמיים, שמגיעים לגבר הזה. אם זה נכון, אז כל המשחקים עם X-over בתדרים שציינת, ועם האצת באסים - בכלל לא רלוונטיים.

האם אני צודק?

כן אין צורך באצת באסים.

לגבי ה X-OVER אתה יכול לנסות לשחק עם זה ולנסות לחתוך אל הרמקולים בסביבות ה 100HZ

כמו שNEO19 אמר 125HZ זה דיי גבוה ואתה מאבד תדרים.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

• תוכן חדש...