Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום לכולם ,

נראה לי שאין אחד שלא מכיר את ההמלצה לכבות מזגן ואורות וכל צרכן חשמלי כבד אחר לפני ההנעה.

מישהו פה יכול לאמת את העניין עם הסבר טכני?

עקב וויכוח שנקלעתי אליו בימים האחרונים עם חבר.

תודה רבה

איזה רכב יש לך ?

ההמלצה ששמעת נכונה לימי נפוליון :roll: בכול רכב מודרני קיימת מערכת פיקוד ובקרה שמפעילה את מערכת המיזוג רק לאחר מספר שניות שהמנוע הגיע לסל"ד יציב ובוצעה דיאגנוסטיקה לכול הרכיבים שקשורים למערכת המיזוג ונמצאו תקינים.

איזה כייף לי :)

פורסם

תיקון קטן:כאשר הקלאץ' לחוץ הוא אינו נשחק,מה שנשחק זה הכבל קלאץ'.

הקלאץ' נשחק רק כאשר הוא מתחכך בגלגל התנופה:תחילת נסיעה,הורדת הילוכים תוך כדי נסיעה.

לחיצה על הקלאץ' בזמן הנעת הרכב תורמת רק כאשר המצבר חלש ומתקשה בהנעה של כל המיכלולים.

הורדת עומס בעזרת ניתוק הקלאץ' והגיר יכולה להוות הבדל בין הצלחה בהנעה או כישלון.

אני לדוגמה תמיד לוחץ על הקלאץ',פשוט הרגל פסיכולוגי.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
אתה צודק, זה פחות עומס על המנוע - באותה מידה בה זריקת אבן לאוקיינוס מעלה את מפלס המים ברמה הגלובלית.

לחיצה על הקלאץ' שלא לצורך (ניוטראל, לפני התנעה ובמהלכה) שוחקת את הקלאץ' לשווא. זה מיותר. אם כבר, לחץ על הקלאץ', שלב לניוטראל, עזוב אותו ותתניע. זה הרבה יותר נבון.

אתם רוצים לקחת את זה צעד קדימה? מהיום כשאתם עומדים ברמזורים, עמדו עם קלאץ' לחוץ (כן, בדיוק כמו בשיעורי נהיגה). נראה תוך כמה זמן תצטרכו להחליף את הקלאץ', בעוד המנוע ימשיך לפעול במלוא גאון והדר.

כעומדים ברמזור זה באמת כמו לזרוק אבן לים אבל בעת הנעה יש הבדל.

רשמת

כמובן.

אבל כנראה שאתה לא יודע:

כשהדוושה לא לחוצה הקלאץ' "מחובר" ולכן הדיסק כל הזמן מסתובב ואיתו כל המערכת. מה זה אומר בעת הנעה? שהמנוע צריך לדאוג גם לסובב מערכת שלמה נוספת לחינם. כשאתה לוחץ על הדוושה אתה מנתק את הקלאץ' מה שאומר שהדיסק שלו לא מתחיל להסתובב מה שבסופו של דבר מביא לפחות חיכוך ("מאמץ מנוע" אם תרצה), משמע המנוע יתניע בקלות יתרה.

KIA CARENS 2008

אל תתפוס אותי במילה אבל אני כמעט בטוח שלרכב שלך יש את המערכת שיודעת לא להדליק את המזגן בהנעה. אחרי הכל, 2008.

Bimmer

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אתה צודק, זה פחות עומס על המנוע - באותה מידה בה זריקת אבן לאוקיינוס מעלה את מפלס המים ברמה הגלובלית.

לחיצה על הקלאץ' שלא לצורך (ניוטראל, לפני התנעה ובמהלכה) שוחקת את הקלאץ' לשווא. זה מיותר. אם כבר, לחץ על הקלאץ', שלב לניוטראל, עזוב אותו ותתניע. זה הרבה יותר נבון.

אתם רוצים לקחת את זה צעד קדימה? מהיום כשאתם עומדים ברמזורים, עמדו עם קלאץ' לחוץ (כן, בדיוק כמו בשיעורי נהיגה). נראה תוך כמה זמן תצטרכו להחליף את הקלאץ', בעוד המנוע ימשיך לפעול במלוא גאון והדר.

אם זה כל כך מיותר מדוע זה רשום בספרי רכב? אם אתה טוען שפעולה זו מיותרת תוכיח...

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אם זה כל כך מיותר מדוע זה רשום בספרי רכב? אם אתה טוען שפעולה זו מיותרת תוכיח...

אך ורק מטעמי בטיחות , ולא משום סיבה נוספת .

אגב , אין לי סימוכין רשמיים , אבל עבור המכונית שלי נוטים להזהיר לא להתניע בלחיצה על הקלאץ' , כנ"ל עבור מכוניות ידניות אחרות שהיו לי .

הטענה היא , שהדבר יוצר בלאי ב-Thrust Bearings , מה שמוביל ל-Crank Walk (הידע שלי מוגבל בנושא , עד כמה שאני מבין זה שחיקה של המיסבים המחזיקים את גל הארכובה , מה שמוביל לחופש משחק שלו) .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5668 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...