Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי מה לדעתכם האוטו האמין יותר? חסכוני יותר? מפנק יותר?

התקציב הוא עד 20 אלף .

אם יש לך רעיונות אחרים לרכבים קטנים בסכום הם יתקבלו בברכה

פורסם

הקליאו מפנקת יותר ונותנת יותר. נוחות בטיחות ונסיעה רקה. בכללי הקליאו בי אחלה רכב במידה וטופל כמו שצריך. עם אתה קונה אז עדיף לך גיר ידני . האוטומט לא משהו בכלל יש איתו הרבה תקלות.

גם הפונטו רכב לא רע בכלל אבל הבעיה שהוא יותר מידי מצועצע

במחיר של 20 k אתה יכול לקנות גם פורד פיאסטה 2002 אחלה רכב קטן חסכוני פשוט ואמין. גם יפה מאוד לדעתי

Renault Clio RSI 1.8

פורסם
הקליאו מפנקת יותר ונותנת יותר. נוחות בטיחות ונסיעה רקה. בכללי הקליאו בי אחלה רכב במידה וטופל כמו שצריך. עם אתה קונה אז עדיף לך גיר ידני . האוטומט לא משהו בכלל יש איתו הרבה תקלות.

גם הפונטו רכב לא רע בכלל אבל הבעיה שהוא יותר מידי מצועצע

במחיר של 20 k אתה יכול לקנות גם פורד פיאסטה 2002 אחלה רכב קטן חסכוני פשוט ואמין. גם יפה מאוד לדעתי

במה הוא מצועצע בדיוק?

יש לו עיצוב שנחשב היום ערסי למדי, אבל זה בגלל שהאוטו כ"כ זול, שהוא כבר בבעלותם של ערסים :wink:

פורסם

יש לי אחת כזו. בעצם...יש לי 2 כאלה.

ואני אחלוק עליך. אמנם הרכב זול אבל לא מצועצע בכלל.

הדשבורד יצוק ועשוי מחומר איכותי מאוד - כשאני שם וקס הכל נראה כמו חדש.

יתר הפלסטיקים ברכב שמורים היטב ואין שברים ופיצוצים.

הריפוד הוא על כל הדלתות והוא בצבע שחור. זה מה שיש אצל סבא שלך, ריפוד שחור? אם כן אז יש לי ריפוד סבא.

לוח השעונים יפה ומואר - במקום נורות רגילות יש מאחורה נורות LED בצבע כתום בוהק - הכל מואר פיקס בלילה תענוג לעיניים.

הכיסאות לא שונים בנוחות שלהם מכל רכב ממוצע. לא אגיד לך שזה משהו מדהים כמו בקסארה אבל בהחלט סביר ועושה את העבודה בלי להוציא אותי עם כאבי גב.

מה שכן, הריפוד שלהם לא נעים - את הבעיה הזו פתרתי עם ריפודים של הדר רוזן, קטיפתיים - ועם כרית לצוואר שהזמנתי מ-EBAY, שגם הייתה לי באוטו הקודם.

תסתכל על קליאו דווקא ותראה כמויות היסטריות של פלסטיק מתפרק ורופף - זה כ"כ נפוץ עד שיש אפילו את הפלסטיק של הידיות לרכישה בחנויות חלפים בתור חלק תחליפי - יש אשכרה פס ייצור בסין שמייצר חלקי פלסטיק של רנו שמתפרקים לך תוך כדי תנועה.

בטח ובטח כשהרכב כבר בן 10.

פורסם

תלוי בכל רכב פלסטיקים מתפרקים גם גולף וגם bmw גם הונדה גם מאזדה בכל הרכבים האלו ראיתי פלסטיקים מתפרקים. השמש בארץ כל כך הרסנית שזה תלוי כמה זמן הרכב עמד בשמש אין מה לעשות בסך הכול מדובר בפלסטיק מעפן. פעם דשבורדים של מכוניות היו מברזל כגון לאבא שלי יש רכב פיאסטה שנת 80 בלי שבר אחד. הכול חדש כי הכול ברזל :lol:

Renault Clio RSI 1.8

פורסם

פונטו זה אחלה רכב גם מבחינת הרכבה וחומרים וגם מבחינת נהיגה (לי יש פונטו). אולי הקליאו עדיפה בנהיגה וזה רק בגיר רגיל.

בכל השאר לטעמי הפונטו עדיפה גם באמינות בתנאי שהרכב מטופל. כמו כן טיפולים בפונטו פשוטים וזולים יותר.

ואני חושב שפונטו חסכונית יותר בדלק.

פורסם
תלוי בכל רכב פלסטיקים מתפרקים גם גולף וגם bmw גם הונדה גם מאזדה בכל הרכבים האלו ראיתי פלסטיקים מתפרקים. השמש בארץ כל כך הרסנית שזה תלוי כמה זמן הרכב עמד בשמש אין מה לעשות בסך הכול מדובר בפלסטיק מעפן. פעם דשבורדים של מכוניות היו מברזל כגון לאבא שלי יש רכב פיאסטה שנת 80 בלי שבר אחד. הכול חדש כי הכול ברזל :lol:

לא הבנתי למה הוא מעפן. הסברתי לך הרי שאין שום חלק מקרקש ומרשרש. הדשבורד נראה חדש לגמרי גם ברכבים שהם כבר בני 9.

אז אתה מביא לי כדוגמא שגם בגולף מתפרק הפלסטיק...ואני אומר לך שבפונטו הוא לא מתפרק. שום דבר לא פריך ושביר. כלום.

ולגבי הפיאסטה 80 - קוראים לזה "איכות הרכבה". וכנראה באוטו הזה היא ממש מעולה.

יש רכבים שאיכות ההרכבה בהן היא נמוכה - כמו הקליאו בי, או המגאן. אפילו ברכבים הקוריאניים יש איכות נמוכה - אקסנט דור ראשון ושברולט ויואנט מפתחות סדקים ענקיים בדשבורד.

בפונטו הפלסטיקה פשוט מעולה והכל נראה מצוין גם אחרי שהשמש מכה בלי רחמים בפלסטיק.

אתה יכול להגיד אלף פעם "פלסטיק זול ומעפן" אבל העובדה היא שהוא עומד בפגעי הזמן כמו גדול ונראה מצוין.

אני לא חושב שהוא ברמה של מאזדה 6 - אבל להגיד שהוא מעפן זה פשוט הלעזה חסרת בסיס.

פורסם

כל הכבוד לך.

זה אומר שכל יתר המגאנים ככה? לא. רובן נראות כמו ג'אנקייה.

לאמא של חבר יש אחת כזו, יד 2 שאצלם כבר 10 שנים. עושים טיפולים בזמן וכמו שצריך - לא שום דבר מעבר.

כל הרכב מקרקש ומטרטר והפלסטיקים שבורים ולא תגיד שנוסעים באוטו בברוטאליות - כולה 3000 ק"מ בשנה בלחץ.

מה לעשות - איכות הרכבה נחותה. זה קורה.

פורסם

בשורה התחתונה, הקליאו הוא רכב שמאוד לא סולח להזנחה בטיפולים ואם הרכב הוזנח זה יעלה ביוקר. בגדול מדובר ברכב חזק מהיר (יחסית לשאר 98 כ"ס זה לא רע בכלל) מנוע שקט שאתה לא שומע כלל שהוא עובד, עם איבזור לא רע בכלל 2 ח"ח, נעילה מרכזית, הגה כח, ABS.

מושבים סופר רכים שאפשר להרדם עליהם בקלות, בעיה אחת יש עם הרכב הזה קשה למצוא אצל מי לטפל בה בזול, לא מצאתי מקום אחד לרפואה בנתניה מלבד המורשה שידע מה הוא לעזאזל עושה בתוך תא המנוע הסופר צפוף, יתרה מזו החזקתי ברכב שנה ועד היום אני לא יודע היכן ממוקדם מדיד השמן הרגיל (יש ממחושב בלוח שעונים).

על כן תוכל למצוא לך אחת עם שנת 2002 ועוד ישאר לך עודף, רצוי ומומלץ גיר רגיל, ולבדוק ידיים פרטיות דרך משרד הרישוי הרכב שהיה לי היה מושכר ולא היה לזה איזכור ברישיון רכב גיליתי את זה בדיעבד ע"י איזה מסמך שהיה זרוק ברכב.

לא פחות חשוב לא להתפשר אך ורק הדגם בעל המנוע 16V!!!

הדגם8V הוא המנוע הוותיק והאמין יותר אבל גם החלש יותר ופחות מאובזר

על הפונטו לא אגיב כי איני מכיר את הרכב.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

יוני, אפשר להתפשר בכיף גם על המנוע החלש - אני נוסע כל יום בחיפה עם מזגן ועוד לא הרגשתי בעיה אמיתית להשתלב בתנועה.

רוב הידניות הן עם 60 כ"ס ויוצאות השכרה לשעבר - כמובן שצריך לשלם בהתאם.

פורסם

ההפרש במחיר הוא זניח אז למה להתפשר .? כשאפשר לקבל רכב חזק יותר בתוספת כלום כסף ?

הבעיה היא בשנת 2001 ששם נמכרו שני הדגמים ומ2002 כבר אין את הבעיה הזו.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

קצת חורגת מהתקציב, אבל אפשר לקנות ב-25K דיהטסו YRV עם מנוע 1.3 של יאריס עם גיר אוטומטי.

אתמול עשיתי סיבוב על רכב כזה והתרשמתי ממנו די לטובה. מנוע וגיר מתפקדים מצויין, תנוחת ישיבה לא משהו במיוחד מאחור אבל הרכב די מרווח לנהג - לא חסר מקום.

הרכב אמור להיות אמין מבחינה מכנית וחסכוני בערך ברמה של יאריס אוטומטית שיקרה כימעט כפליים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ההפרש במחיר הוא זניח אז למה להתפשר .? כשאפשר לקבל רכב חזק יותר בתוספת כלום כסף ?

הבעיה היא בשנת 2001 ששם נמכרו שני הדגמים ומ2002 כבר אין את הבעיה הזו.

כי יש אנשים שלא מתעניינים בתוספת כוח הזו.

אני למשל מסתדר יופי עם הכוח המופחת ובתמורה מקבל צריכת דלק של 1:14 כמעט בתוך העיר.

אחותי נוסעת על ספייס אוטומטית ומקבלת צריכת דלק של סביבות 1:12 בתוך העיר.

(אנחנו נוסעים בקריות וחיפה, המון עליות, באמפרים ופקקים).

כשאתה נוסע 20 אלף ק"מ בשנה, זה כמעט 200 ליטר הפרש - בימינו זה מתקרב כבר ל-1500 ש"ח חיסכון.

תוסיף לזה כמעט 5-6 אלף תוספת לרכישה של רכב מאובזר יותר (בשנתון 2006, כנראה פחות בשנתון 2001) - ותקבל עלות אחזקה לאורך 3 שנים של יותר מ-10 אלף ש"ח. זה הרבה כסף.

• תוכן חדש...