Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5717 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• ספונסר פורום
פורסם

בעינייני עדות ,אמר לי פעם לקוח שפעם המכונאים בארץ היו אשכנזים יקים וכו

והם העבירו את המקצוע לספרדים ואלו העבירו אותו לערבים ,ועכשיו הוא עובר לרוסים .

לעיניין בעלי המקצוע מברית המועצות ,כמו כל אדם גם כאן יש טובים יותר וטובים פחות

תודה לאל שהם עוד מוכנים לעבוד במקצוע .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

אני יכול רק להוסיף ולציין שבמוסך נרגד בירושלים נתקלתי בבחור ממוצא רוסי , אחד המוסכניקים הכי מקצועים שיצא לי להכיר.

מבין אנגלית כמו שצריך ולכן יודע לעבוד נכון עם המחשב של הרכב , בניגוד לאחרים באותו מוסך שלא יודעים לקרוא את קוד התקלה

ומחליפים סתם חלקים.

צורת העבודה שלו הרשימה אותי במיוחד , הוא מחשבר את המחשב לרכב ולפי הנתונים שהוא מקבל מימנו הוא פועל.

רואה שהבעיה לא נפתרה לפי הפרמטרים , ורק שכל הנתונים למשל זיהום אויר מתאזנים הוא מבין שפתר את התקלה.

לא מנסה עליך כל מני נסיונות ואומר תיסע שבוע ותראה אם זה הסתדר.

לא מניח הנחות בודק ומסתמך על ניסיון העבר.

פשוט נפלא .

הוא עובד עם הראש ולא עם הידיים !!!

בסוף יום העבודה נשאר נקי כמו שהגיע .

פורסם
עצם העובדה שאתה עושה את ההפרדה הזו הופך את הדיון ללא נעים.

את המושג "מפתח רוסי" אתה מכיר?

דניאל אנא קרא את הדגשתי באדום, שסותרת את הנחתך, ואת הכללתך בנושא.

בברכה

צביקה

לא ניתקלתי בתופעה הזו אפילו פעם אחת.

פורסם

ההפרדה צריכה להיות לא לפי מוצא אלא לפי רמת ההכשרה והרצון ללמוד.

בגוש הקומוניסטי מקצועות כגון מכונאות, מסגרות וכו' לא נחשבו למקצועות שלומדים תוך כדי עבודה אלא מקצועות שנלמדו בדיוק כמו שלמדו פעם בבתי הספר המקצועיים ומי שהלך שם למקצוע מסויים מאהבת המקצוע זכה להכשרה רחבה ומעמיקה.

לצערי בארץ אין הרבה שלמדו את המקצוע בצורה מסודרת ולכן כמות החאפרים גדולה (ללא הבדלי מוצא. יש לא מעט עולים שהתחילו לעבוד ולמדו תוך כדי בדיוק כמו צברים).

הבעייה העיקרית היא לא רמת בעלי המקצוע אלא דרישות הלקוחות. כשלקוח נכנס ומבקש שלא יעשו ברקסים כשהמכונאי חושב שכדאי, מבקש להמשיך למשוך חגורה מחליקה כי האוטו עוד נוסע, לא עושה כיוון פרונט/לא מחליף צמיגים גמורים כי יש זמן עד הטסט ומבקש סמן ופילטר הכי זולים בלי להבין מה המשמעות אי אפשר להאשים את נותן השירות שיכול רק להתריע.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי, היום מנהל מוסך יכול וצריך לדווח לרשויות על רכב שבעליו מסרב לתקן תקלות מהסוג שציינת קרי תקלות הקשורות בבטיחות נסיעה.

איזה כייף לי :)

פורסם

שני הסנטים שלי...

מדוע רכבים גרמניים נחשבים לאמינים בזמן שהצרפתיות מתפרקות? סטיגמה, אך בחלקה מבוססת על המציאות. עד לפני מספר שנים, איכות כ"א הגרמני הייתה בין הגבוהות בעולם וכך גם איכות ההרכבה והמוצרים. אצל הצרפתים להבדיל, סיבסוד יתר יחד עם תנאי העסקה נוחים ושילוב מאולץ של שלושה יצרנים שונים גרמו לכך שמעט אנשים יסכמו לקבל מגאן משומשת בחינם. ניתן לראות כי ה"עדר" אינו טועה יותר מדי וסטיגמה המבוססת על ניסיון אמיתי תהפך לדעה המקובלת. להבדיל, סטיגמה המבוססת על שמועות וניחושים לא תחזיק מעמד הרבה זמן.

ראשית. נכון להיום, ישנם יחסית מעט עולים מחבר המדינות בתחום הרכב. מהכרות שטחית, כרגע רוב עובדי תעשיית הרכב הינם ישראלים ומעט ערבים. עם מספר כל כך מצומצם של עובדים יוצאי חבר המדינות אפילו לא ניתן להתחיל לקבוע אם הסטיגמה "מכונאי מחבר המדינות יהיה מכונאי מעולה" היא נכונה או לא.

שנית. המושג "עולים מחבר המדינות" מכסה אנשים שבאו מחלקים שונים של בריה"מ לשעבר. אין דין "רוסי לבן" משכיל ממוסקבה (המתקדמת טכנולוגית) כדין עולה חדש מאזייברג'ן (מדינה הטובה במעט מאפגניסטן/פקיסטן, אבל ממש מעט). להכליל את כולם תחת המושג "עולים מחבר המדינות" דומה להכללת עולה מדרא"פ יחד עם עולה מאלג'יר תחת המושג "אפריקאים".:wink:

מניסיוני (בתחום ההיי-טק) רוב האנשים האיכותיים מקצועית מחבר המדינות שעבדתי איתם הם רוסים (מרוסיה) והם רציניים, משכילים ומשקיענים. אבל אני לא בטוח כי ניתן להסיק מזה מהי איכות עובדי תעשיית הרכב מחבר המדינות.:?:

פורסם
שי, היום מנהל מוסך יכול וצריך לדווח לרשויות על רכב שבעליו מסרב לתקן תקלות מהסוג שציינת קרי תקלות הקשורות בבטיחות נסיעה.

רק שגם כאן השיקולים של לא להפסיד לקוח גוברים ומעטים המוסכים שבאמת מדווחים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפותח השרשור

יש תשובה מאוד פשוטה לשאלה שלך - בגדול אתה צודק אבל חשוב להבין למה.

רוסייה היא ענקית והכבישים בה הם ארוכים מאוד.

אין שם תודעת שירות כמו שיש בארצות - אתה נתקע על הדרך, טלפון אחד, בא מחלץ ולא מעניין אותך כלום

אין! זה פשוט לא קיים שם!

נתקעת באמצע הדרך, אתה לא יודע לתקן את הרכב? יכול להיות שאכלת אותה בגדול.

כשנסעתי לטיולים ברוסיה ראיתי שם לא פעם ולא פעמיים שהאנשים מתקנים את הרכבים של עצמם - פשוט מאוד כי אין להם מישהו אחר לסמוך עליו כשהם כבר על אם הדרך.

משם זה מגיע - יש להם צורך לדעת מכונאות וחשמלאות רכב ברמה שהיא יותר מהבסיסית תודות לחיי היום יום שלהם.

אני לא מדבר על מקומות כמו מרכז מוסקבה ועל רכבים כמו בנטלי או מזארטי - אני מדבר על כל אותם האנשים שנוסעים בלאדות, וולגות, פיאטים ישנים וכו' וכו'...

צריך לראות בכדי להאמין.

אני מקווה שזה עונה על השאלה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חיים, אני כ"כ לא מסכים איתך על השנית בכלל.

א. רוב ה"רוסיים" בארץ הם בכלל מאוקרינה ולא רוסים מרוסיה.

ב. הדוגמא של אזרבייג'ן וכו - אני דווקא מכיר כמה אזרים , בוכרים קווקזים, וגם כל מני מקומות קטנים אחרים כמו תורקמניסטן והמדינות באיזור, ואני גם בהייטק - דווקא הם בהחלט מקדימה ולא בדיוק ה"רוסים הלבנים"

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
ומה דעתכם על מכונאים עיראקים, מרוקאים ופרסים ?

מי מהם טוב יותר ?

אפילו שרוב התגובות חיוביות, אני רואה בשירשור הזה דיון גזעני ופוגע, ששופט בני אדם לפי ארץ המוצא שלהם.

יש חאפרים, ששמים בכיס הקטן כל חאפר מרוקאי, ויש בעלי מקצוע מעולים ברמה מאוד גבוה.

רוצים לדעת אם ה"רוב" הם מהסוג הראשון או מהסוג השני - כאן בדיוק מתחילות הכללות על רקע עדתי.

נכון מאוד !

טוב שהערת על מנת להרגיע .

ברוסיה יש יכולות טכנוגויות גבוהות , צוללות מטוסים ועוד , אנחנו היזראעליניים עם האף למעלה , רצוי להורידו לגובה המתאים.

העלייה הרוסית מהמוצלחות שהיו לנו אי פעם , יותר מהרוסים הראשונים שהיגיעו בשלטון התורכים.

גם לא נכון לומר פגשתי כמה טובים אבל מעט , כי היחס בין שהייתם בארץ לשהייתנו אנו חסר פרופורציות.

יש מכונאים טורקים שעושים להרבה כאן בארץ בית ספר במרצדס למשל., או פורשה.

הרוסים צמחו לעולם חסר , אנחנו צמחנו לתוך המוכן והקל , אז בבקשה להנמיך קצת ...

פורסם
חיים, אני כ"כ לא מסכים איתך על השנית בכלל.

א. רוב ה"רוסיים" בארץ הם בכלל מאוקרינה ולא רוסים מרוסיה. לא ידעתי וגם לא ממש משנה, מבחינה תרבותית/טכנולוגית אין הרבה הבדל בין אוקרינה ורוסיה.

ב. הדוגמא של אזרבייג'ן וכו - אני דווקא מכיר כמה אזרים , בוכרים קווקזים, וגם כל מני מקומות קטנים אחרים כמו תורקמניסטן והמדינות באיזור, ואני גם בהייטק - דווקא הם בהחלט מקדימה ולא בדיוק ה"רוסים הלבנים" נחדד קצת, הכוונה שלי היא לעולים חדשים שבילו את חייהם הבוגרים מחוץ לישראל ולא מישהו שעלה בן 12 וגדל כאן (לטעמי, הוא ישראלי ולא רוסי/עולה חדש) כלומר אנשים בני 40+. מניסיוני שלי בתחום נדיר למצוא אותם בתפקידים המקבילים לישראלים בני 40+

Liviur אתה מתמקד בקטנות. אני מנסה להראות כי התיחסות ל"עולים מחבר המדינות" מכסה אנשים שבאו מחלקים שונים של יבשת ענקית ולכן המושג "רוסי" אינו מוגדר בכלל. לפני שנחליט על מה אנחנו מדברים עלינו להחליט על מי אנחנו מדברים. :?

פורסם

הכוונה שלי היא גם וגם, גם צעירים וגם עולים מבוגרים.

ויש הבדלים , הנקודה שלי היא שזה די הכללות מיותרות ולאו דווקא נכונות.

שיהיה להם לבריאות גם לאלו וגם לאלו, אני שורה תחתונה מסכים עם בוקי.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

איזה שרשור משעשע.

אני במקור מאוקראינה ובעיר שלנו של 70,000 תושבים (זה יוצא חצי פתח תקווה?) היה מוסך יחיד שעסק בתיקון רכבים פרטיים.

בגלל שהמצב הזה יצר ביקוש שגדול בהרבה מאוד על ההיצע - מה שלא תעשה המכונאים יחפפו ולא ישקיעו.

כי גם כך יש להם עבודה הבלי סוף וכולם עמדים בתור ורק מתחננים שיטפלו בהם, משלמים להם הרבה כסף בשחור שיטפלו ברכב מהר יותר ואיכותי יותר, שישמו חלפים איכותיים, שלא יפרקו חלפים טובים ויתקינו משומשים וכו' וכו'.

לכן אני מתפלא לשמוע על כך שמכונאים שעבדו שם במוסכים רשמיים (זה היה נקרה "מרכזי שרות") היו כל כך טובים.

אבל אם אתם אומרים אז אני מאמין לכם כמובן.

אני מכיר את אותם מכונאים אלופים שעבדו במוסך פרטי שלהם וכולם היו באים אליהם שיטפלו במכוניות שלהם.

לבסוף לרוב בעלי מכוניות לא הייתה ברירה - הם היו קונים/בונים מוסך ושם אוגרים כילים/צמיגים/שמנים/דלק ומטפלים במכוניות לבד כמה שהם יכולים.

אבה שלי (רופא) נאלץ ללמוד המון דברים עד לרמה של לנקות/לפרק/לכוון קארבוראטור, לכוון הצטה וכו'.

על דברים "קטנים" כמו החלפת צמיגים על הג'אנט, חיזוקי שילדה, טיפולים נגד קורוזיה, טיפול במתלים וכו' וכו' אני בכלל אל מדבר - זה היה א'-ב' לגמרי.

בארץ נתקלתי במוסכים ביוצא ברה"מ וחלקם לא היו משקיענים מי יודע מה ואחרים היו פדנטים ברמות (אם כי קאפריזיונרים ברמה מוגזמת).

בשורה תחתונה מתוך 5 מוסכים שאני אוהב לטפל בהם רק אחד הוא בבעלות של 2 חבר'ה "רוסיים" (הם מאוקראינה אני חושב).

כל השאר הם ישראלים שלא קשורים לברה"מ - אבל זה מה זה לא מעניין אותי.

כל עוד המכונאי הוא בן אדם חיובי, מקצועי ופדנט - זה כל מה שחשוב לי.

לפני כמה שנים עם אוטו קודם דווקא נתקלתי בדוגמה רעה באחד המוסכים כאשר הייתי אצל צבאי (יוצא אוקראינה :lol:) וביקשתי במוסך סמוך את הדבר הזה שאיתו בודקים מרווח מצטים (נו, איך קורים לזה בעברית?) והמכונאי שם התחיל בהתנשאות לדבר איתי שצריך לשים רק מצט מקורי ולא לגעת בכלום ואני לא מבין כלום ושלא אגע ברכב.

כאילו הוא יודע מה יש לי באוטו ולמה אני שם מצט קר יותר והוא מודע באיזה רמה מנוע עם קיט טורבו aftermarket רגיש למרווח במצטים.....

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...