Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5728 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אנשים, לפני שבועיים קניתי את היחידת ראש ודוטק אוביישן ואני צמא "לפתוח" אותם כבר שישמעו כמו שהם צריכים להישמע אז בקרוב אוסיף מגבר לעסק. כמובן אני לא יודע איך זה ישמע עם המגבר אבל כרגע חסר לי תחושה של מרחב, הסאונד כרגע מרוכז יותר מדי (בשבילי) בדשבורד, אני אוהב סאונד יותר היקפי ועמוק, אבל הכי חשוב לי מדויק, לא אוהב שצלילים מתפזרים ובורחים.

יש לי פיג'ו 206, אוטו קטן, בחרתי (=החלטתי, לא קניתי) מגבר וסאב אבל אני תוהה האם הם חזקים מדי בשביל האוטו שלי - מגבר JBL 1004 וסאב של הרץ ה-es300. התלהבתי מהסאב כי קראתי הרבה המלצות לגבי הדיוק שלו... לדעתכם צריך/אפשר לרדת ברמה אחת ל75.4 ונגיד es200 אם יש כזה? כי אני אשמח לרדת טיפה במחירים.

בנוסף לכל זה, זכרתי שיש לי בבית שני רמקולים ישנים וחשבתי לדחוף אותם בדלתות מאחורה (מוגברים על ידי הרדיו דיסק בלבד) רק כדי למלא את החלל האחורי. חפרתי ומצאתי את הרמקולים מדובר על רמקולים של חברת SHIRANS (חחח) מדגם SH-9550 והם 6x9 רמקולים 2WAY ויש זוג טוויטרים (!) חיצוני וכתוב שהרמקולים הם 250W בנצילות 89db. אני אשאל עכשיו שאלה למרות שלא מתוך ידע, רק מתוך הגיון, אני מאמין שאני יודע את התשובה - יש סיכוי לדחוף כאלה רמקולים בדלתות האחוריות של 206? אולי שיוף או בניה מיוחדת? אני פשוט מנסה להימנע מלחתוך את המגש מאחורה ובכלל - אם אני שם סאב, אני בטוח לא שם רמקולים על המגש מעליו...

התחלתי כבר לחשוב אולי לוותר על הסאב ואז כן לשים את שני הרמקולים האלו על המגש (רק בגלל שיש אותם וזה יחסוך קניה נוספת) ולהוסיף לכל הסיפור את המגבר ולהיות מרוצה. למרות שאז אני חושש שהרמקולים האלה בעילום שם הזה ממש לא יתנו לי את הדיוק שרציתי ואני מצפה מהסאב של הרץ לתת. הבעיה שאם אני מוותר על הרמקולים ורק מניח סאב, החלל לא יתמלא לי כמו שאני רוצה. רק יהיה לי באס כמו שצריך לא?

בקיצור, סמטוחה. יש הצעות?

פורסם

אהלן גם לך.

קודם כל תתחדש על הרכישה.

לגבי יעוץ לסאב, יהיה נחמד לדעת מה בעיקר אתה שומע.

ה 300 אכן מצויין (לא מנסיון שלי, אלא של חברי הפורום) השאלהאם הוא יתאים לסגנונות המוזיקה שאתה נוהג להאזין להם.

לגבי המגבר, ה 1004 יתן תמורה גבוהה יותר יחסית ל 75.4, גם לעכשיו וגם במידה ותרצה לשדרג בעתיד.

רק לאחר שתתקין את המגבר והסאב, תתן לכל הרכיבים להפתח, תכוון מחדש ותתרגל, תוכל לדעת אם באמת חסר לך סאונד מאחור.

שיהיה בהצלחה :-D

מתחדשת*

פורסם

תודה על התגובה. הסגנונות מוזיקה שאני שומע מתחילים מג'אז (לא קלאסי), כוללים פופ (רק איכותי אבל :) ) ועד רוק אלטרנטיבי או פרוגרסיב. אוהב דברים כמו קולדפליי ודברים כמו ג'וני קאש, אסף אבידן ועוד בסגנון. יש גם פופ קופצני כמו מייקל ג'קסון כשבא לי קצת 90s. בכל אלו חשוב לי צליל נקי ומדויק כמה שיותר, בגאז' זה הכרחי, ברוק פחות (למרות שכרגע הטוויטרים של הדוטק צורחים לי בשירים מסויימים וזה נוראי).

בקשר לסאב, אני לא שומע מוזיקות מפוצצות כמו מוזיקה שחורה או ראפים למיניהם, אפילו היפ הופ לא ממש שומע, ככה שהצליל צריך להיות עמוק אבל לא מרעיד.

מה עם הבלאגן עם הרמקולים 6x9 שמצאתי אצלי? להחזיר אותם למחסן או שיש מה לעשות איתם?

פורסם

לדעתי קודם כל לגבי המגבר - תלך על המגבר הראשון, אתה רוצה גם שגם יהיה לך מרווח נשימה בהגברה ("הגברה בריאה") וגם כפי שצויין תשאיר מקום לשדרוג הקומפוננט , ויהיה לך מספיק כוח מהמגבר בגישור עבור סאב.

לגבי הסאב - ה ES300 באמת סאב מצויין, אני אמנם קצת משוחד כי יש לי אותו אבל מקריאה קצרה כמו שהבנת ניתן להסיק שמדובר בקונצנזוס שהסאב הזה הוא אחד הטובים בטווח המחירים שלו. הוא סאב שמשלב דיוק ועצמה, נותן אווירה כשצריך ובועט חזק כשצריך. עם זאת הוא לא סאב SPL אם זה מה שאתה מחפש. אני משדרג את הסאב שלי ל Seas SW300 ולכן אני מוכר את ה ES300 שהיה בשימוש מתון שלושה שבועות בלבד. אם תרצה לחסוך קצת כסף וצורך בתיבה, אתה מוזמן - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=347678

לגבי "מילוי החלל". מנסיון אם תרכיב רמקולים מאחורה, ובייחוד רמקולים בינוניים, הסאונד שלך רק ייפגע כי הוא יתעוות יחד עם הסאונד שהקומפוננט מקדימה מוציא. גם אני הייתי אחד שרוצה "מילוי חלל" ולכן היה לי סטאפ עם קומפוננט ו 6X9 מאחורה, אבל לאחר מעבר לסט קומפוננט וסאב בלבד הבנתי שמדובר בסאונד הרבה יותר טוב ונכון עבור במה קדמית טובה.

לאחר שתתקין מגבר טוב שירים לך את הסאב ואת הדוטק אתה כבר תרגיש הבדל משמעותי, ועם קצת כיוונים לא תרגיש במחסור בסאונד מאחור. בנוסף, אם תתקין סאב טוב, ומגבר טוב, עם כיוונים מתאימים הסאב שלך יישמע יותר מקדימה מאשר מאחורה, שזה האידאל.

אגב, לגבי המגש האחורי -מצאתי שלאחר שהעפתי את המגש שלי הסאב נשמע הרבה יותר טוב ונקי.

MLK165 + HL70 @ Steg K4/02 + Celestra FA2150X | ML3000 @ LRX1.1K | Alpine 9887R | Audison Bit1

פורסם

לך למתקין ותשים את המגבר, אח"כ תוכל לבקש מהמתקין לשים לך כמה סאבים שונים ברכב כדי לשמוע מה אתה אוהב.

בסאבים אין בעיה, בכל חנות יש די הרבה סאבים פתוחים לצורך הדגמות.

HU - KENWOOD DDX8026 / component - JBL GTI 608 / Speakers - jbl 696T / Amplifier infinity KAPPA FOUR / amplifier - infinity kappa one / subwoofer - infinity kappa box

• תוכן חדש...