Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוצה למכור גיטרה חשמלית - אבל לא יודע בכמה

אביחי א.
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אשמח לחוות דעתם של המבינים בלבד:

ברשותי גיטרה חשמלית Fender - stratocaster USA. הגיטרה בת 15 שנים.

באופן כללי המצב שלה די טוב למעט ציפוי הלכה בגב הצוואר שנסדק והתפוצץ (ציפוי הלכה. לא העץ עצמו!), צריך להחליף פיקאפ אחד (מעביר רעש סטטי חלש) וצריך מיתרים חדשים.

הגיטרה מגיעה עם תיק קשיח מקורי של פנדר.

מעולם לא הייתי פרופסור בגיטרות (או כלי נגינה בכלל), אבל אני זוכר (מהתקופה שקניתי אותה) שהדגם הספציפי הזה (strat USA) הוא דגם די נחשב ויקר. עלתה לי, בזמנו, 5000 ש"ח.

בהתחשב ברג'קטים, כמה עלי לדרוש עליה? האם שווה לי לתקן אותה ואז למכור?

תודה לעוזרים!

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שווה לך להשאיר אותה להרקיב ולמכור אותה עוד אי אילו שנים במחיר מופקע באי ביי.

שים לב שמכרו לך דגם אמריקאי אמיתי (22 שריגים) ועפ"י המחיר אז נראה לי שקנית אמריקן דה לוקס שהוא יחסית יקר, וערכו עולה עם השנים.

או שתתקן ותמכור במחיר קרוב למה שקנית.

אישית, הייתי ממשיך ללמוד גיטרה וממשיך עם הגיטרה.

"מה אתה מעדיף, מה רע בשביט? או מראה בשביט?"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קשה להאמין שערכה יעלה בצורה משמעותית אם בכלל, היא שייכת לדור בו היה ייצור מאסיבי של כלים כאלה, השוק מוצף.

ממליץ לך לשוטט באיביי ולבדוק בכמה נמכרות, ולנסות להתאים את זה למחירי ישראל בערת השוואה למחירה המקורי אז מול היום. אם אינני טועה בזמנו עלתה באיזור 1000 דולר (שהיו בערך 3000 ש"ח).

הכל שאלה גם של כמה אתה לחוץ בכסף. אני מניח שתוכל לקבל עליה 3000-4000 ש"ח עם קצת סבלנות, בתלות כמובן במצב ובחומרת הפגיעות. הערך לא יורד משמעותית למיטב ידיעתי.

אופציה נוספת - גש להרצל רז ברחוב הראשונים 11 בר"ג, 03-6729150, ותוכל להחכים בכמה נושאים:

-עלות התיקון.

-הערכת שווי הגיטרה.

-אפשרות להשאיר אצלו שימכור עבורך, תמורת עמלה קטנה (מכר עבורי גיטרה אקוסטית בסכום גבוה בהרבה ממה שחשבתי שאפשר לקבל עליה).

לי יש אחות מהמשפחה, טלקסטר באותו גיל בדיוק, שלא תימכר לעולם.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לדעתי, אם אתה רוצה למכור אז עדיף תמיד לתקן בעצמך ולא להשאיר את זה לקונה, יהיה לך הרבה יותר קל למכור ככה. אם כבר אתה לוקח את הגיטרה לתיקון, אז תוכל לקבוע במדויק את התאריך שבו יוצרה - כל מתקן גיטרות מקצועי יוכל לומר לך במדויק (ולאף התאריך שמוטבע על הצוואר הוא לא בהכרח התאריך שבו יוצרה הגיטרה, רק הצוואר).

תהיה מודע לזה שלגיטרה שלך יהיה (אם אין לה עכשיו) ערך אספני לא מועט, vintage מה שקוראים..תחשוב טוב אם אתה רוצה למכור אותה עכשיו. אם אתה עדיין מנגן ולא צריך מזומנים דחוף הייתי משאיר אותה. אם אתה בכל זאת מעוניין למכור, אז כמו שאמרו, חפש מודעות באיביי של גיטרות כמו שלך (דגם+תאריך ייצור) ותתמחר בהתאם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כמו שנאמר - לגיטרה הזו כנראה לא יהיה שום ערך אספני בקרוב - היא לא וינטג' עדיין ולא תיהיה בקרוב ונשמע שאתה לא שומר עליה במיוחד.

אם תסדר תוכל למכור אותה כנראה ב3-4.

לגבי תיקון עצמי - מהכרות עם התחום דרך חברים שעוסקים ובתור חובב גיטרות לאורך שנים - לא ממליץ לך.

If living is for learning

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי שהגיטרה אמריקאית, אבל איזו? סטאנדרט, דלוקס או איזושהי גירסה אחרת?

בכל מקרה, יצא לי לאחרונה לחפש אחר סטראט אמריקאית סטאנדרטית (שיגעון שתופס אותי מדי פעם) ומצאתי סטראט 95 סטאנדרטית ב-3500 ש"ח. בסופו של דבר, נרגעתי ולא קניתי (סטודנטים חייבים ללמוד להירגע).

בקיצור,

סטראט כזו במצב טוב/טוב מאוד נמכרת בסביבות 3500.

אחת חדשה עולה לרוב 5500 ש"ח ("מחיר מבצע", אבל זה כבר סטאנדרטי).

נ.ב

אין על הקלין של הסטראט! בשנים האחרונות יש לי גיבסון SG, לאחר שהייתה לי סטראט גם כמה שנים ואין מה להשוות בערוץ הקלין. אני מתגעגע לפנדר :(.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

SG בקלין היא בערך קרש עם מיתרים :)

(גם לי יש SG זה בסדר... אין לי אנטי כלפי SGים - רחוק מזה - זו אחת הגיטרות הטובות ביותר לדעתי מבחינת בודי ותוצאה).

לס פול - זה כבר משהו אחר... בסוף היום - זה עניין של טעם וסטאפ.

ליביו

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קרש עם מיתרים ? אתה משוגע? (צוחק, הכל ברוח טובה).

הדגם שלי הוא סטאנדרט.

אני מת על הצורה של הגיטרה וגם על הצוואר, אבל קלין זה ממש לא הצד החזק שלה.

אומנם הקלין הוא ממש לא ברמה של איבנז S או RG, אבל עדיין יש מה לשפר.

דרך אגב, אני מאשים את הפיקאפים, אותם פיקאפים שבאים היום עם הלס פול סטנדרט.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המבנה של הגיטרות שונה לגמרי וזה מה שיגרום ללספול להשמע מעולה עם אותם פיקאפים.

אבל אל תסמוך עלי :) תחליף אותם ... (למרות שאתה אולי יכול - כי אני גם החלפתי אותם... כרגע היא עם סט אקטיבי E81/E85 של EMG - סט זאק ווילד ... והאמת כל גיטריסט מפורסם אחר בערך ממטאליקה והלאה ....)

ליביו

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מבסוט לאללה מהקלין של הטלקסטר שלי :lol:.

וגם מהאוברדרייב על הנק פיקאפ.

לא מנגן ממש דיסטורשנים כבדים, אבל גם לזה אפשר להגיע על הברידג'. אז פתאום אתה לוקח איזו איבנז של חבר ומבין מה זה דיסטורשן...

יום אחד תהיה לי גם לס פול, אם ירצה השם לתת לי לזכות בלוטו. וגם PRS.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך אני מזהה אם זו סטנדארט או דלוקס?

Chevrolet Silverado 2500HD - 2015 - LTZ

TW: Morel Supremo Piccolo | MID: Morel CDM 880 | MIDBASS: ScanSpeak Silver

SUB-WOOFERS: 2X JL Audio 10TW3 - Original Under The Seat StealthBox

TW Amp: Genesis Stereo 100 | MID+MIDBASS Amp: JL Audio 450/4 | Monoblock: JL Audio 500/1 | DSP: Helix Pro MK2

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המבנה של הגיטרות שונה לגמרי וזה מה שיגרום ללספול להשמע מעולה עם אותם פיקאפים.

אבל אל תסמוך עלי :) תחליף אותם ... (למרות שאתה אולי יכול - כי אני גם החלפתי אותם... כרגע היא עם סט אקטיבי E81/E85 של EMG - סט זאק ווילד ... והאמת כל גיטריסט מפורסם אחר בערך ממטאליקה והלאה ....)

ליביו

אני לא אוהב סט אקטיבי (עניין של טעם), הם תמיד נשמעים לי מאוד סגורים ואני אוהב את הצליל פתוח.

דרך אגב, גם הלס פול לא נשמעת מדהים איתם. החלפת הפיקאפים לבראסטים או 57 מומלצת תמיד :).

לפותח הטופיק,

דלוקס תמיד הייתה יקרה, במיוחד בארץ. 5000 ש"ח, לפי דעתי, היה מאז ומתמיד מחיר הסטאנדרט.

1. האם המפתחות ננעלים?

2. מה רשום על המכסה של הפיקאפים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הפיקאפים היו כמובן עניין של טעם.

הם גורמים לכמעט כל גיטרה איתם להישמע בדיוק אותו הדבר - לטוב ולרע.

יש לי גיטרה פאסיבית מעולה , רציתי משהו שונה אחרי שהיא לא הספיקה בתור סטנדרטית.

ליביו

Then dying is forgetting

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כרגע, ה-SG מספיקה לי, אבל חלומות תמיד יש.

לא הייתי מתנגד להחזיק ג'קסון אמריקאית עם צוואר דק ושני האמבקרים חותכים רק בשביל הדיסטרושיין.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא היית מתנגד?

אני צריך להפתר מאחת הגיטרות שלי

הראשונה

שרוול מתחילת שנות ה 90 עם המבקר של דימרזיו ונק של נויסלס

גשר פלויד רוז 2 עם שני ספליטים.

או דינקי עם כל הפיקאקפים של סימור דנאקן גשר גוטו

מאמצע שנות ה90

מיותר לציין שהם גיטרות ברמה גבוהה

לפני עידן פנדר הביזיוני

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...