Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5755 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים שלום,

יש לי מערכת שקיבלתי עם הרכב:

HU פיוניר DEHP5000UB

מגבר Kenwood KAC742

קומפוננט אינפיניטי 6520SC

שומעים פסדר אבל נראה לי שניתן להוציא יותר מהסט אפ, בעיקר מבחינת SQ.

והנה השאלות:

1. האם אוכל לחבר רמקול אחד ליציאה A והשני ליציאה B (מעין ברידג'ינג) ולקבל צליל טוב יותר?

2. בתרשימים זה אפשרי, אבל האם תהיה בעיה מכיוון שהרמקולים הם 2 אוהם והמגבר 4 אוהם?

3. כמו כן, איך אני מכוון את הסנסיטיביטי במגבר באופן נכון? (מכוון בברירת מחדל ל0.3)

4. ב HU ביטלתי את כל החיתוכים מכיוון שאין לי סאב; האם אני צריך לחפור בדלתות ולמצוא את הקרוס של כל רמקול? האם יש איזשהו כוונון שאני צריך לעשות בקרוסים?

תודה רבה על העזרה, ואני מקווה ששאלתי שאלות ברורות.

שבת שלום

P1010180.jpg

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

1. לא ממליץ לחבר את הרמקולים בגישור, סביר להניח שהמגבר לא יוכל להתמודד עם זה בגלל ההתנגדות הנמוכה.

3. תכוון ב HU בערך 80% מהעוצמה, ותגביר את הגיין במגבר (סנסיטיביטי :-D) עד שמתחיל עיוות, ואז תוריד קצת.

4. תחתוך ב HU את יציאת הרמקולים בסביבות 80 הרץ בהיי פאס.

תנסה גם נקודות נמוכות יותר, ותשאיר את מה שנשמע הכי טוב.

מתחדשת*

פורסם

רומק תודה רבה.

גישור - אני אשאיר את החיבור הנוכחי.

גיין - עשיתי כך, יצא שבערך ב - 0.3V העיוותים נעלמים בווליום 48 מתוך 62. Source Level Adjust בר"ד על אפס.

HPF - ניסיתי, ואני משאיר כרגע ב OFF כדי להנות ממירב התדרים. סה"כ הרמקולים עומדים בזה יפה גם בטכנו מהיר. אם אראה שהנמוכים לא חלקים אקצוץ (או אוסיף סאב :-))

עריכה:

במפרט הרמקולים ראיתי שטווח התדרים שלהם הוא 53Hz - 21kHz, האם זה אומר שכדאי בכל זאת לקצוץ לתדר הנמוך ביותר שמוגדר לרמקול (53Hz)? נשמע לי שהרמקול כן מטפל בתדרים נמוכים ממה שמוגדר - כאשר אני מכבה את ה - HPF שומעים תדרים נמוכים יותר מאשר אם מוגדר חיתוך ב53Hz.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

אני מצרף נתונים לגבי המגבר (קובץ PDF) והקומפוננט (למטה), כדי לברר האם כדאי לי בכל זאת לבצע גישור על מנת לשפר את איכות הסאונד (יש אפשרות כזו במגבר, ראו סרטוט).

כמו כן, אודה לתשובה לגבי חיתוך HPF מעל 53 HZ, לפי נתוני הקומפוננט, האם זה רצוי?

• 6.5" (165mm) 2-way Shallow mount component system.
  • component speaker system includes woofers, tweeters, and crossovers
  • 6.5" Plus One woofer with rubber surround
  • 1" Edge-driven textile dome tweeters with multiple mounting options
  • Starfish™ mounting bracket for easier tweeter installation in factory locations (I-mount (patent no. 5,859,917) tweeter kit)
  • 2-way external crossover network (18 dB/octave, 3,500 Hz high-pass and low-pass)
  • power range: 2-90 watts RMS (270 watts peak power)
  • frequency response: 53-21,000 Hz
  • sensitivity: 93 dB
  • Impedance 2.65 ohms
  • top-mount depth: 53mm

KAC.pdf

Winston S. Churchill -

פורסם

אם שומעים טוב גם מתחת להיי פאס של 53, תנסה להוריד אותו בשלבים ולעצור כשמתחילים עיוותים.

בסך הכל זה מיד ולא סאב, הוא לא אמור לנגן מתחת ל 40 בכל מקרה.

מה גם שעם היי פאס מתאים הם יישמעו קצת חזק יותר.

מתחדשת*

פורסם

בווליום סביר אין עיוותים גם כשאין חיתוך.

בכל מקרה ובמידה וחתכתי, האם כדאי לכוון גיין שוב?

Winston S. Churchill -

• תוכן חדש...