Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5763 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לפני כחודש וחצי גנבו לי את הרכב (איסוזו די מקס 2007 4*4) מחניית ביתי , לאחר הגניבה כמובן הודעתי לסוכן הביטוח ולמשטרה

על גניבת הרכב,כעבור שבועיים הגיע חוקר מטעם חברת הביטוח ישב איתי ועם אבא שלי לשיחה רשם כמה דברים והלך,

כעבור שבוע הוא התקשר אליי בדרישה לקבל את רישומיי שיחות הפלאפון של אבי דבר זה היה לי תמוה מיכוון שהוא לא בעל הרכב ולא בעל הפוליסה ולכן אין לו שום עניין לבקש זאת , השאלה שלי היא האם אני מחוייב לתת לסוכן את רישומיי השיחות של אבא שלי???

אין לי בעיה לתת לו את שלי אך אני לא מבין מאיפה נבעה הדרישה הזאת??

ועוד שאלה באם הרכב מעוקל האם חברת הביטוח יכולה לעקב תשלום בטענה שהרכב מעוקל והיא אינה יכולה לעשות העברת בעלות???

לשני הדברים הללו אין שום איזכור בפוליסה

בתודה מראש

שחר

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

בוא ננסה לחשוב ביחד.

יש משהו שמונע ממך לתת את פירוט השיחות של אביך?

החוקר חושד אולי בבישול הגניבה.

אם ידכם לא קשורה אז מה איכפת לך.

בקשר לעיקול.

אין אפשרות להעביר בעלות ממך לחברת הבטוח או למי שהיא רוצה למכור לו את הרכב.

גובה העיקול

אם סכום העיקול גבוה מערך הרכב, אתה יכול להפסיק להתאמץ כי כל הכסף יועבר למעקל.

אם סכום העיקול נמוך מערך הרכב , המעקל יקבל את חלקו כנגד ביטול העיקול ואתה את ההפרש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה אני חולק על דעתך בנחרצות.

העובדה שאדם חשוד בעבירה לא אומרת שהוא צריך לפתוח את דלתו ולעזור לחוקר שמטרתו למנוע תשלום מחברת הביטוח לקדם חשד סביר כנגדו.

זה כמו שישאלו אותך אם אתה מוכן לעבור בדיקת פוליגרף. אפילו אם אתה לא אשם, אתה תמהר לעשות כן??

פורסם

התשובה היא חיובית. במרבית המקרים, פוליגרף מופעל על ידי אדם מקצועי , חושף אם אדם שיקר או לא.

הימנעות מלהיבדק בפוליגרף היא לגיטימית ומקובלת ובהעדר הסכמה , לבדיקה, הימנעות שכזו אינה עומדת כנגד אותו אדם שסירב לבדיקה.

ואתה רשאי לחלוק על דעתי בנחרצות.

רכב מעוקל לא מעיד על כלום ,אבל יכול גם להעיד , על מצב כלכלי לא מזהיר של בעליו.

לא ייפלא שבמצב כזה חברת הביטוח חשדנית משהו.

אם ידיכם נקיות , מה פשוט יותר , מאשר להזים את חשדות החוקר.

מבחינה חוקית אינך חייב דבר לחוקר.

בוודאי לא פלט שיחות של אביך .שכלל לא ברור מעמדו בפרשה.

מדוע הוא שורבב ??

הימנעות מלהיענות לדרישות החוקר , עלולה לעכב תשלום מחברת הביטוח ואף אולי להביא למצב בו חברת הביטוח תתנער מחובתה לשלם את דמי הנזק, אותו תצטרך אתה כמבוטח לתבוע בדרך משפטית.

ואז תעלינה השאלות לדיון , והשופט יחליט!!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
שלום לכולם,

לפני כחודש וחצי גנבו לי את הרכב (איסוזו די מקס 2007 4*4) מחניית ביתי , לאחר הגניבה כמובן הודעתי לסוכן הביטוח ולמשטרה

על גניבת הרכב,כעבור שבועיים הגיע חוקר מטעם חברת הביטוח ישב איתי ועם אבא שלי לשיחה רשם כמה דברים והלך,

כעבור שבוע הוא התקשר אליי בדרישה לקבל את רישומיי שיחות הפלאפון של אבי דבר זה היה לי תמוה מיכוון שהוא לא בעל הרכב ולא בעל הפוליסה ולכן אין לו שום עניין לבקש זאת , השאלה שלי היא האם אני מחוייב לתת לסוכן את רישומיי השיחות של אבא שלי???

אין לי בעיה לתת לו את שלי אך אני לא מבין מאיפה נבעה הדרישה הזאת??

ועוד שאלה באם הרכב מעוקל האם חברת הביטוח יכולה לעקב תשלום בטענה שהרכב מעוקל והיא אינה יכולה לעשות העברת בעלות???

לשני הדברים הללו אין שום איזכור בפוליסה

בתודה מראש

שחר

אם אכן עבר חודש וחצי מהגניבה אז פשוט שלח אצ החוקר ואת המבטחת לכל הרוחות והגש במיידי תביעה משפטית. חבל על הזמן מאחר והמועד לבירור החבות של המבטחת עבר חלף לו וכרגע אינה רשאית לעכב את התשלום.

לעניין העיקול, המבטחת חייבת לשלם את התמורה לגוף המעקל עד לגובה העיקול והיתרה אליך

דני גורביץ

פורסם

דני אינך מדייק לחלוטין

לחברת הביטוח יש זמן של 30 יום לסלק את התביעה בתנאי כי הומצא לה כל מה שיש בו לתמוך בתביעה.

כרגע חברת הביטוח חושדת כי אולי למבוטח היה חלק בגניבת הרכב.

זכותה לחקור ולקבל הסברים הכל במסגרת זמן סביר, הימנעות המבוטח בטח לא תורמת להבהרת העיניין ולא מן הנמנע כי תסרב לשלם או שתחליט לשלם , בכל זאת , על פי ממצאיה.

עדיף למבוטח להמתין עוד זמן כדי לקבל את החלטת חברת הביטוח ,לפני פניה לבית המשפט.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

שלום רב,

לשאלתך הראשונה, אינך מחויב למסור לסוכן הביטוח את רישומי השיחות של אביך, אלא רק באמצעות צו של בית המשפט אשר יורה לך לעשות כן.

באשר לשאלתך השנייה, חברת הביטוח אכן יכולה לעכב תשלום בטענה שהרכב מעוקל.

בברכה

פורסם
דני אינך מדייק לחלוטין

לחברת הביטוח יש זמן של 30 יום לסלק את התביעה בתנאי כי הומצא לה כל מה שיש בו לתמוך בתביעה.

כרגע חברת הביטוח חושדת כי אולי למבוטח היה חלק בגניבת הרכב.

זכותה לחקור ולקבל הסברים הכל במסגרת זמן סביר, הימנעות המבוטח בטח לא תורמת להבהרת העיניין ולא מן הנמנע כי תסרב לשלם או שתחליט לשלם , בכל זאת , על פי ממצאיה.

עדיף למבוטח להמתין עוד זמן כדי לקבל את החלטת חברת הביטוח ,לפני פניה לבית המשפט.

ישה שלום

אני מדייק !!!

לחברת הביטוח מוקצבים על פי דין 30 יום לבירור חבותה ויתרה מכך, המבטחת תהיה מנועה מלטעון טענות כלשהן לאחר אותם 30 יום אלא במקרה יוצא מהכלל שנתקבלה ראייה חדשה שלא היתה ידועה לה במרווח הזמן האמור.

לכן, במידה ועברו 30 יום, והמבטחת לא מסרה עמדתה בכתב, חבל על הזמן ויש להגיש תביעה.

דני

פורסם

על פי הודעת D-mad בקשת חברת הביטוח נעשתה כ-3 שבועות לאחר מועד הגניבה , כלומר במסגרת 30 יום.

מאז חלפו 3 שבועות והוא לא סיפק להם את מבוקשם ולחליפין לא דחה את הבקשה על הסף.

משמע, חברת הביטוח יכולה לטעון שהיא עדיין בודקת. אם המבוטח בטוח שמסירת המידע (פלט השיחות) לא יזיק לו, ואביו (שאינו צד להסכם עם חברת הביטוח) מסכים - הוא יכול למסור אותו כמחווה של רצון טוב ושיתוף פעולה עם חברת הביטוח. כמובן שאינו חייב למסור אותו.

פורסם

קודם כל תודה לכולם על התשובות , ועכשיו למעט הבהרות , אין לי בעיה בכלל למסור את פרוט השיחות לחוקר העניין הוא שאיני מבין מה לחוקר ולמישהו ( במקרה הזה אבא שלי) שאינו קשור הן לרכב והן לפוליסת הביטוח שלו??

דבר שני בקשר לעיקול שכנראה לא פרטתי מספיק , העיקול הוטל לפני כשנה במסגרת חקירת יכולת של אבא שלי , להזכירכם בעל הרכב הוא אני ולא אף אחד אחר, בזמנו התובע בתיק נגד אבא שלי טען שלא יתכן שלאבא אין כסף לתשלום חובות ואילו לבן יהיה רכב שכזה , בקיצור רמז על קומבינה כביכול שהרכב רק רשום על שמי כדי להתחמק מתשלום החוב, השופט החליט להעתר לבקשת החוקר ולעקל את הרכב ברישום בלבד. אז עכשיו איך אני אמור להסיר את העיקול??

זה נמשך זמן רב מידי ונראה לי שלא יהיה מנוס מלתבוע אבל מישהו יכול להסביר לי מהי הפרוצדורה שצריך לעבור הן למען הסרת העיקול והן לקבלת הכסף מחברת הביטוח??

תודה רבה

:twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:
פורסם

חקירת יכולת מבוצעת בדרך כלל בהוצאה לפועל על ידי רשם ההוצאה לפועל ולא לפני שופט.

למה לא פעלת להסרת העיקול עד היום??

המשמעות של החלטת הרשם , שמדובר בהברחת נכסים מאב לבנו. לא המצאת הגלגל מחדש.

לכן גם החוקר של חברת הביטוח למד על כך , צרף לכך שאביך נכח בפגישה כדי לחזק את החשד של החוקר כי אולי אביך הוא לא רק אביך אלא גם בעל הרכב ואולי גם ידו בבימוי הגניבה. שוב פעם לא המצאת הגלגל מחדש.

כמה החוב לאותו נושה שבגלל בקשתו הוטל העיקול? הוא היחידי הקיים או ישנם עוד נושים אחרים ?? האם נפתח לאביך תיק איחוד חובות ואז מה החוב לגבי כל הנושים??

להורדת העיקול אתה צריך להגיש בקשה להוצאה לפועל ולהוכיח כי אתה בעל הרכב, להראות מקור למימון הרכישה הסכם רכישה וכיו"ב כדי להסיר את העיקול.

במקרה שלא יצלח בידך תצטרך לערער על החלטת רשם ההוצאה לפועל לבית המשפט המחוזי.

לגבי חברת הביטוח - אחת דרך תביעה משפטית , דרך שניה לתת לחוקר את מבוקשו מתוך תקווה כי יגיע למסקנה כי אתם לא מעורבים בגניבה ואז תיאות חברת הביטוח לשלם.

חברת הביטוח יכולה לשלם למעקל , ויכולה לשלם לך את ההפרש אם העיקול נמוך משווי הרכב .

לך כמובן עדיף לפעול כנגד העיקול בתחילה ואז במקרה של הצלחה לקבל את מלוא הנזק, מחברת הביטוח

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
קודם כל תודה לכולם על התשובות , ועכשיו למעט הבהרות , אין לי בעיה בכלל למסור את פרוט השיחות לחוקר העניין הוא שאיני מבין מה לחוקר ולמישהו ( במקרה הזה אבא שלי) שאינו קשור הן לרכב והן לפוליסת הביטוח שלו??

דבר שני בקשר לעיקול שכנראה לא פרטתי מספיק , העיקול הוטל לפני כשנה במסגרת חקירת יכולת של אבא שלי , להזכירכם בעל הרכב הוא אני ולא אף אחד אחר, בזמנו התובע בתיק נגד אבא שלי טען שלא יתכן שלאבא אין כסף לתשלום חובות ואילו לבן יהיה רכב שכזה , בקיצור רמז על קומבינה כביכול שהרכב רק רשום על שמי כדי להתחמק מתשלום החוב, השופט החליט להעתר לבקשת החוקר ולעקל את הרכב ברישום בלבד. אז עכשיו איך אני אמור להסיר את העיקול??

זה נמשך זמן רב מידי ונראה לי שלא יהיה מנוס מלתבוע אבל מישהו יכול להסביר לי מהי הפרוצדורה שצריך לעבור הן למען הסרת העיקול והן לקבלת הכסף מחברת הביטוח??

תודה רבה

עליך להתנהל בשני מישורים ואני מציע לך שעורך הדין שיטפל בתיק יפעל בשניהם (מטעמי חיסכון).

ראשית, הגש תביעה כנגד המבטחת על הגניבה ובמקביל, הגש בקשה מתאימה מגובה בכל האסמכתאות ללשכת ההוצל"פ שהטילה את העיקול על הרכב.

עד אשר תתברר התביעה מול המבטחת, סביר להניח שתצליח להסיר את העיקול ואין עובדת העיקול מפריעה לתביעת הביטוח.

שנה טובה וחג שמח

פורסם

דני אתה שולח אותו לתביעה כנגד חברת הביטוח

את הכסף מתי הוא לדעתך יראה??

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

עם עורך דין טוב הוא יראה את הכסף תוך מספר חדשים מאחר וכעת חייבים בתי המשפט לפסוק ריבית עונשית ע"פ סעיף 28 א' לחוק חוזה הביטוח ואם לחברת הביטוח אין הוכחה מוצקה לכך שלא נגנב הרכב או ידו של המבוטח במעל, היא תשלם מהר מאוד ללא צורך בהתדיינות כלל וזאת משיוגש כתב התביעה

פורסם

דני

אתה חי כנראה במדינה שונה מאשר אני חי!!

זו תביעה של שנתיים ימים לפחות.

איך הגעת למספר חודשים??

סעיף 28א' לא נכנס אלא אם סעיף 27 התקיים

סעיף 27 לא התקיים כי המבוטח לא סיפק לחברת הביטוח את אשר ביקשה.

עשוייה להיות כאן מחלוקת אמיתית ובתום לב.

קרא ושנן את כל ההוראות מסעיף 22 ועד 28א'

אתה מדבר על תשלום ריבית מיוחדת , אני מדבר על תשלום הנזק שעומד בספק.

יש החלטה של רשם ההוצאה לפועל שקובעת כי בעל הרכב הוא האבא ולא הבן. מול זה צריך להתמודד הבן, גם מול חברת הביטוח.

לכן הדרישה של חברת הביטוח מהאבא כבר יותר לגיטימית מקודם.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...