Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

הייתי מעוניין לדעת אם אני לוקח רדיו דיסק כלשהו ומחבר לו רמקול (9*6 לדוגמא) אחד איכותי ואחד באיכות זולה, האם הממברנה של האיכותי תזוז פחות מה שמעיד על איכות??

בנוסף לזה רציתי לדעת אם זה משנה איך אני מחבר את ה+ והמינוס של הרמקול האם הממברנה תנועה הפוך במידה ואני מחבר את המינוס לפלוס ואת הפלוס למינוס??

תודה לעוזרים.

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

אין קשר בין התנועה של הממברנה לאיכות

יש רמקולים פחות נצילים שידרשו הגברה חזקה יותר ויש כאלה נצילים יותר

שאתה הופך את הפלוס והמינוס אתה הופך פאזה וכן הממברנה זזה לצד השני

דייהטסו שרייד סדאן 97 sold

פונטו 2002 sold hgt

שברולט ספארק 2011 sold

פונטו ספייס 2002 16v 1.2 מונמכת מאוד ;)

פורסם

חשבתי כבר הדיון יהיה על רמקולים פשוטים שאונסים רמקולי בוטיק איטלקיים שעולים פי 6 יותר :)

1. אין קשר לתנועת הממברנה לאיכות , אבל יש קשר לתפוקת הבאס. רמקולים ש"זזים יותר" כנראה בעלי Xmax גבוה יותר ולכן יפיקו יותר באס.

2. כשאתה משנה מינוס בפלוס ולהפך אתה הופך פאזה , עדיף שלא תעשה את זה.

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

אף פעם לא הבנתי מדוע יש רמקולים בעלי מהלך גדול (XMAX גבוה) ורמקולים שכמעט לא זזים.

ההגיון אומר שרמקול בועט יהיה חזק, ורמקול שלא זז יהיה בדיוק ההפך, אבל בפועל ראיתי רמקול שזז כמו אחוז דיבוק שלא שמעו אותו כמו גם רמקול שכמעט ולא זז אבל נתן באס מדוייק ועמוק מאוד :?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר התיבה עושה את כל הבאס , כמו כן האקוסטיקה בחדר .

או ששמעת את זה ברכב ... ואז אין לי הסבר ... אם רמקול זז כמו אחוז דיבוק כנראה משהו לא בסדר אם אתה לא שומע באס.

יש הרבה משתנים שבפועל משנים את התוצאה , גם ההתקנה . בעיקרון XMAX גבוה יותר - יותר באס בתנאים אופטימליים.

בעבר היה לי מורל הייבריד מותקנים בתיבות בבית , הבאס לא היה קיים למרות שהם היו זזים כמו בהמות על סף הכחדה , בפועל התיבות היו חלשות מדיי והאלמנטים לא היו "מחוזקים" לתיבה משהו שנקרא decoupling , ולכן כל האנרגיה של התזוזה עברה לתיבה ובלעה את כל הבאס ... זה בקלות יכול לקרות גם ברכב , במיוחד אצל אנשים שעושים הגבהות MDF ענקיות שאוטמות על כל זרימת האויר דרך ספיידר מאחורי הרמקול ....

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם

איתמר - דיפורס (אפרופו מה השם הפרטי? אולי פשוט אפשר לקרוא לך בשמך? אני אדי אפרופו)

איתמר - הדבר שאתה מדבר עליו הוא גל נושא

ניתן להזיז ממברנה של רמקול קדימה ואחורה על גל נושא ריק מאות אודיו ובצורה זו הרמקול יזוז קדימה ואחורה מבלי להשמיע ציוץ

בכדי לראות זאת אתם צריכים לקפוץ לכל מעבדה לתיקון רמקול (ראה ערך דואק יום טוב) ולבקש ממנו לבדוק את מהלך הממברנה של הרמקול או יותר נכון הXMAX שלו.

צריך להבדיל בין כמות באס שרמקול יכול להפיק בתדר נתון - זה נתון שלXMAX יש בו חשיבות רבה.

ככל שהרמקול יכול לנוע יותר - בקוטר הנתון שלו הוא יתן באס יותר חזק בתחום התדר אותו הוא מסוגל להפיק.

צריך להבדיל בין יכולת הרמקול להפיק באס בתדרים נמוכים יותר - כאן לXMAX יש פחות חשיבות אבל לקוטר הממברנה יש חשיבות קריטית כאן היות ושטח משמעו כוח בתדרים הנמוכים.

בשני המקרים יש חשיבות רבה למשקל הממברנה ולחומר ממנו היא עשויה.

הרמקול משמיע צלילים כאשר על גל הנושא של הרמקולים מלבישים אותות אודיו לפי תחומי התדר שהרמקול יכול לנגן.

----------- לפותח הת'רד

אין קשר ישיר בין איכות הסאונד לכמה הרמקול זז.

יש קשר ישיר בין איכות הסאונד לא-י-ך הרמקול זז וזה לא נקבע רק ע"י הנתונים של הרמקול - זה מתחיל במקור (יחידת ראש או HU בשפת הפורום) שמייצרת אות נקייה, עובר למגבר שמעביר את האות הזו נקי ככל שאפשר ללא הפרעות ושינויים בדרך ואם אתה מוסיף לחגיגה רכיבים אחרים כמובן העסק רק הולך ומסתבך אם כי כאן כבר תלוי אם מדובר בגריעה תיאורטית לעומת שיפור מעשי על חשבון זה שהאוזן האנושית לא חזקה מספיק בכדי להבין שעובדים עליה...

לגבי היפוך פאזות - רמקול זז לשני הכיוונים - הזרם החשמלי שזורם בו הוא AC - שלילי מזיז את הממברנה פנימה, חיובי החוצה

גם לגל הקול יש שני קטבים ולכן רמקול יכול לנגן גם בכוון ההפוך.

כשאתה הופך את הפאזה אתה גורם לרמקול לנגן מהצד הנגדי של גל הקול מזה שהוא היה אמור לנגן בו באופן רגיל עם פאזה ישרה.

למה זה טוב? בעיקר ליצירת השהייה בין רמקול אחד לשני היות ורמקול אחד יתחיל לנגן את האות בהסטה של גל הקול - למה משתמשים בזה?

לאיזון במה, ליצירת חיבור בין סאב וופר למידבאסים, ליצירת חיבור בין רמקול אחד למשנהו ועוד.

על קצה המזלג...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

יסלחו לי מנהלי הפורום על תוספת קטנה

מה שגורם לרמקול להוציא צלילים (ללא קשר כרגע לתרומה האדירה של תיבה להפקת והגברת תדרי באס) זה בעצם הרעדה של הממברנה - לא הזזה שלה קדימה ואחורה אלא הרעדה שלה.

בואו ניקח דוגמא מעניינת

הממברנה שוות ערך למיתרי קול

הבאסקט והספיידר שווי ערך לגרון

הסליל שווה ערך לריאות

עוד מעט אני אגיע לזה...

המטען החשמלי גורם לממברנה של הרמקול לזוז קדימה ואחורה בהתאם לכמות המטען שמסופקת לרמקול

רמקול שזז קדימה ואחורה ללא הלבשה של אות אודיו לתוך הסליל - הממברנה לא תרעד, לא תפיק קול אלא רק תזוז קדימה ואחורה (בעצם מה שקיבלתם זה חתיכת מניפה חסרת ערך).

בואו נאמר שיש לנו אדם עם גרון אבל בלי מיתרי קול - הריאות (הסליל) מזיז את האוויר בגרון אבל מיתרי הקול לא פעילים לא רועדים ולא מפיקים אף צליל... - כך גם הרמקול בהינתן אות נושא בלבד עם מטען חשמלי שמזיז את הממברנה. תהיתם לעצמכם איך זה שאתם יכולים לנשום בשקט פעם? אה?

עכשיו בוא נדמה מצב בו הריאות מתחילות להזיז את מיתרי הקול בעזרת שינויים בכמות האוויר ובעוצמת ההזרמה שלו ע"י הסליל (אות אודיו) המיתרים זזים בתוך הגרון ומפיקים צליל - כך גם הרמקול.

עכשיו ניקח אדם שמעשן - הריאות שלו לא זזות טוב, הגרון צר ומלוכלך - הקול יוצא צרוד עקב הפרעה למיתרי הקול - כך גם רמקול שהסליל שלו יצא מכוון למשל...

בסופו של דבר אות האודיו גורמת לרמקול להוציא צליל, עוצמת הזרם החשמלי שעובר ברמקול מכריעה באיזו עוצמה הרמקול ינגן את הצליל.

אם הזרמתם לרמקול הספק מירבי אבל לא גרמתם לממברנה לרעוד - אתם תקבלו הרבה תזוזה של אוויר עם כמות אפסית של צליל נשמע לאוזן.

איתמר - זה מה שאתה ראית...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...