Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בן 21 מחפש רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בן 21 לקראת שחרור. יש רישיון שנתיים וחצי. מאז שהוצאתי את הרישיון לא יצא לי הרבה לנהוג.

אני מחפש רכב בעיקר כדי לרכוש ניסיון, ביטחון, ומקצועיות.

השאלה כמה כדאי להשקיע ובאיזה רכבים? חשוב שיהיה חסכוני בדלק. (השאלה "מה התקציב" לא רלוונטית כ"כ מכיון שאני יכול להשקיע הרבה השאלה כמה כדאילהשקיע)

בכל הקטע של נוחות אני לא כ"כ מבין מחוסר ניסיון.

תודה מראש לכל המגיבים.

פורסם

זה טוב שאתה יכול להשקיע הרבה, השאלה היא כמה אתה רוצה להשקיע?

חוץ מחיסכון בדלק יש עוד משהו שאתה רוצה מהרכב? אם לא אז סוזוקי אלטו עם מנוע 1.0 תתאים לך יופי.

כדי לקבל ייעוץ מועיל כדאי שתפרט קצת.

V5

פורסם

תשמע, הפורום הזה מלא באנשי מקצוע תותחים. אני קורא פה די הרבה בתקופה האחרונה, וזה כל פעם מדהים אותי מחדש.

אבל...

משום מה, על השאלה הפשוטה הזו, שנראה שאתה ואני לא היחידים שמתלבטים איתה, אף אחד לא יודע לענות. ר' שרשור דומה שלי:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=332603

אין לי ממש מושג למה השאלה הזו, שנראית לי די עקרונית בנושא, מצליחה לבלבל את כולם ואין לה תשובות מוסכמות. בקיצור, אני עדיין מתלבט לגביה.שאלתי מס' אנשים מביני דבר, וקיבלתי מגוון תשובות. הכוון האישי שלי *כנראה* יהיה לקחת איזו טרנטה (רכב עד 10K, סטייל פיאסטה) לחצי שנה-שנה, לצורך התנסות בנהיגה (עצה שנתנו לי הרבה חבר'ה) ולאחר מכן להשקיע ברכב, שיוכל לשמש אותי זמן רב - סבירות גבוהה לחדש ניילונים, או לכל היותר שנתיים-שלוש על הכביש, וגם אז רכב שמור.

פורסם

למה לא להשקיע על ההתחלה ברכב טוב?

אם אתה לא בטוח בנהיגה שלך אז במקרה הגרוע ביותר נראה לי עדיף לעשות תאונה ברכב בטיחותי ולא באיזה טרנטה בת 20. ואם תעשה איזה תאונה קלה של תיקוני פח אז התיקון לא יהיה יקר מדי, ובינתיים אתה זוכה לנהוג ברכב חדש וטוב הרבה יותר מאיזה טרנטה סוחבת בקושי.

מבחינה כלכלית נטו, אני חושב שיש קונצנזוס שהרכב האופטימלי מבחינת ביצועים-מחיר הוא רכב בן 3 שספג כבר את רוב ירידת הערך שלו.

פורסם

מיכאל, אני לא יודע מה לענות על השאלה כמה אני רוצה להשקיע מכיוון שאני לא יודע כמה כדאי להשקיע כשהמטרה היא המתקצעות בתחום הנהיגה.

מה עוד אני רוצה ברכב? חוץ מחיסכון בדלק אני מחפש גם רכב שהחלקים שלו לא יקרים. לא עולה לי עוד דברים בראש חוץ מזה.

(אולי זה בגלל שחסר לי הרבה ידע בכל מה שקשור לרכבים.)

GT-

אני חושב שנהיגה ברכבים ישנים מקנה יותר הבנה ברכב. אם זה בקטע המכני, ואם זה בקטע של נהיגה עצמה.

חוץ מזה שנשמע לי יותר הגיוני להתנסות על רכב שגם אם יקרה לו משו, זה לא יכאב כ"כ מבחינה כלכלית.

ושוב-אני לא כ"כ מבין בזה אז אולי ההנחה שלי מוטעית.

פורסם

לעניות דעתי הלא-מקצועית,

אם אתה יכול ורוצה לקנות רכב חדש, או שווה ערך (כספי) לחדש, אז עשה כך.

לגבי הבנה של הרכב, אני לא יודע אם נהיגה על אוטו ידן מקנה לך הבנה, אבל אני די בטוח שקורס במחיר של כעשירית מהרכב שחשבת לקנות - כן.

רק קח בחשבון שהגעתי לפורום הזה כדי לשאול שאלות בעצמי, ולא כדי לענות, ובמקרה מצאתי את עצמי קורא את ההודעה שלך.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

אני לא חושב שכדאי לקנות רכב חדש כרכב ראשון אחרי תקופה גדולה שלא נהגת בכלל.

אתה עלול אפילו רק לשרוט אותו או לקבל מכה קטנה בחניה לדוגמא ותאמין לי שאחרי זה אין אופציה טובה לתקן (גם הערך יורד ואם תפעיל את הביטוח תשלם השתתפות עצמית, ובשנים הקרובות תשלם יותר על הביטוחים).

אתה צריך קצת להשתפשף עם רכב ידני משומש זול וזול לאחזקה, תמצא משהו במצב טוב, ואל תקנה אם תגלה בבדיקה שיש בעיה רצינית גם אם זה אומר להפסיד 400 ומשהו ש"ח על הבדיקה (מנסיון).

תצבור נסיון ידע וביטחון בנהיגה ואז תחליף למה שתרצה.

מקווה שעזרתי ושיהיה בהצלחה:-D

פורסם

תודה לכל המגיבים.

השאלה הקשה והרצינית ביותר היא:

עד איזה סכום כדאי להשקיע בשלב זה? ובאיזה רכב כדאי להשקיע את הכסף?

כמו כן אם מישו יכול לתת עוד מידע שלא נאמר כאן אני אשמח.

תודה מראש.

פורסם
על השאלה הפשוטה הזו, שנראה שאתה ואני לא היחידים שמתלבטים איתה, אף אחד לא יודע לענות.

זה לא שלא יודעים לענות. זה שלא אוהבים לטחון מיים כשמישהו משועמם רוצה את כל התורה על רגל אחת.

אם אתה מרוויח 3000 ש"ח בחודש, קנה אונו ישנה.

אם אתה מרוויח 30 אלף ש"ח בחודש, קנה אונו חדשה יותר.

אם אתה מרוויח 300 אלף ש"ח בחודש, קנה פונטו.

פתח שרשור חדש, ציין מה התקציב שלך, מה הדרישות שלך מהרכב ותקבל תשובות ענייניות.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5796 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...