Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

It's Alive! פרוייקט שיפוץ מגבר ג'נסיס 4 ערוצים כנגד כל הסיכויים

איתמר
שימו לב! השרשור הזה בן 5224 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם!

לפני כמה חודשים רכשתי מחבר פורום מגבר ג'נסיס במצב טוטל-לוס. המגבר עבר טראומה לא קלה עקב רגע אחד של חוסר תשומת לב וכבל מתח שנגע באחת מכניסות ה RCA. כתוצאה מכך עבר זרם אדיר לתוך המגבר, מה שהוביל לפיצוץ של המעגל המודפס ולשריפה קטנה :evil:

3 פעמים המגבר היה במעבדה טובה ומומלצת שלא הצליחה לתקן אותו. האופצייה היחידה שעמדה על הפרק הייתה הזמנת בורד חדש מג'נסיס באנגליה, אופצייה יקרה מדי לבעל המגבר הקודם וגם עבורי.

למזלי, חבר ושכן שלי הוא בחור כשרוני בצורה יוצאת דופן והוא נענה לאתגר. אחרי שקיבלתי ממנו "רשימת מכולת" וקניתי רכיבים בהר ציון בת"א (מחיר כל הרכיבים: 13 ש"ח) השאלתי מגבר זהה מעופר ידידנו והתחלנו בשחזור מה-היה-איפה. ההשערה של חבר שלי הייתה שהזרם שנכנס למגבר דרך ה RCA נעצר די בתחילת המסלול שלו ולא התפשט ליתר חלקי המגבר ולכן ברגע שנשחזר את המעגל החשמלי שהתפוצץ המגבר כנראה ישוב לחיים.

לפני שאני מתחיל בתמונות, אני רוצה לומר תודה ענקית לחבר שלי אביב (כן כן, אני יודע שאתה קורא את זה, אל תשחק לי אותה) כמו גם לעופר שהסכים להשאיל לי את המגבר שלו לצורך השוואת לוחות ובתקופה כזו לחוצה, מזל טוב עופריקו! :wink:

אני מקווה ששרשור כזה יתן השראה לחברי פורום נוספים שיודעים להעריך ציוד טוב ויהיו מוכנים לתקן אותו למען הדורות הבאים :wink:

1. פתיחת המגבר בפעם הראשונה. ככה המגבר נראה אחרי "תיקון" במעבדה. התמונה לא ממחישה עד כמה התיקון היה חאפרי ומזעזע :|

attachment.php?attachmentid=210388&d=1281623700

2. חבר שלי לא ממש התלהב ממה שהמעבדה עשתה ולכן הוא החליט לפרק ולעשות הכל מ 0 (וכן, בתמונה רואים חור).

attachment.php?attachmentid=210389&d=1281623700

3. כך נראה הקונקטור של ה RCAים לאחר שהוצא מהמגבר, מותך לחלוטין. שני מיילים לג'נסיס וקונקטור חדש עשה את דרכו לארץ הקודש תמורת 3 פאונד :shock:

attachment.php?attachmentid=210390&d=1281623700

4. כך נראה בורד תקין (המגבר של עופר):

attachment.php?attachmentid=210393&d=1281624224

5. כך נראה הבורד התקול אחרי נקיון יסודי, מילוי איפוקסי ושיוף במקום שהיה החור + סימנים לקדיחה:

attachment.php?attachmentid=210394&d=1281624348

6. אחרי 3 שעות (!) של שרטוט המעגל, קדיחת חורים, הלחמת רכיבים ובעיקר שחזור המעגל המודפס זאת התוצאה הסופית:

attachment.php?attachmentid=210395&d=1281624469

7. ומהצד השני:

attachment.php?attachmentid=210396&d=1281624498

זהו.

חיברנו את המגבר לספק ובדקנו את כל הערוצים. כולם עובדים ובלי רעשי לוואיי.

המבחן הגדול יהיה באוטו, כאשר כל הערוצים יחוברו במקביל והמגבר יקבל מתח לא יציב ולא מתח מספק ביתי מיוצב, אבל אנחנו אופטימיים.

התיקון עצמו לא הכי אסטטי (קצת קשה לדבר על אסטטיקה אחרי שריפה ומי יודע כמה נסיונות תיקון), אבל הוא בהחלט לא נורא כמו שעיניכם רואות. העיקר הוא שהשתמשנו ברכיבים בעלי אותו ערך וחלקם זהים 1:1 למקור (כמו ה OPAMP והנגדים).

כאמור המבחן הסופי יהיה המבחן באוטו, מבטיח לעדכן בהמשך :wink:

איתמר.

IMG00016-20100625-2225.jpg

IMG00020-20100625-2341.jpg

IMG00022-20100625-2351.jpg

IMG00071-20100811-2033 (Large).jpg

IMG00078-20100811-2125 (Large).jpg

IMG00081-20100811-2300 (Large).jpg

IMG00085-20100811-2301 (Large).jpg

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

אחלה ת'רד - מקווה שהחומרים לתיקון יחזיקו בחום של הארץ שלנו.

יפה מאוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS2 + Audsion BitOne + Voce5.1K FullDA + MASSIVEBX4 +HatL1 + Morel CDM880 + Morel Hybrid602 + Micca COVO-S + Audison TH10 + Pioneer TS-X150

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא פחות ממדהים מה שאפשר לעשות ב13 שקל לעומת להזמין בורד חדש.

שאפו על היוזמה, יצא לך משתלם במיוחד :wink:

HU: Alpine W520 processor: JBL MS8 comp: Audison voce 3way @ Zapco reference 1000.4 & Zapco reference 350.2 Sub: Hertz HX300D @ Audison LRX 1.1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עבודה פשוטה ויפה! יופי שעופר עזר לך אחרת בלי שרטוט היה קשה בהרבה לדעתי.

האפוקסי אמור להחזיק מצויין גם בחום גבוה.

ממליץ לצפות את המולכים החדשים בספריי דביק שברח שלי השם המדוייק שלו (מגיע במיכל צהוב ויש לו ריח מתוק). הוא שומר מנזקים חיצוניים כמו אבק, לחות וכו' וגם ניתן להסירו בעזרת מדלל צבע במקרה ויש צורך בתיקון בעתיד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

וואו, עבודה ממש יפה.

לא מזהים בכלל שמדובר באותו בורד- איך אפשר לשחזר ככה מעגל מודפס?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עבודה מקצועית ביותר! אהבתי מאוד!

לפני חודשים בודדים גם אני קיבלתי ושיפצתי מגבר שעבר אירוע שריפה (מונו של lightning audio) שחלק מרכיביו ניתכו ועד היום הוא דופק תקין לגמרי אצלי ברכב. יש לי תמונות בודדות מהתהליך, אפרסם אם זה מעניין מישהו.

מקווה שתצליח לפחות כמוני ותהנה מהמגבר, רואים שהשקעתם המון מאמץ בעניין!

בהצלחה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא מפחד שהשיחזור יתפרק, סה"כ לא שורר שם חום רב ואין זעזועים. בנוסף הכל נעטף בדבק חם שלא רואים בתמונות, אין סיכוי שמשהו יזוז :wink:

s3t, אני מאמין שהמעבדה התקשתה לשחזר את מה שהלך שם. אל תשכח שלנו היה מגבר זהה מול העיניים וככה הרבה יותר קל להבין מי נגד מי. בתחילה חשבנו שהכניסות סימטריות (1-2 = 3-4), וכל מה שצריך לעשות זה להעתיק את המעגלים, אבל הסתבר שהן לא.

התיקון הזה רק נותן חיזוק לכך שמגבר היי-אנד נבדל ממגבריי "מייין-סטרים" אך ורק באיכות הבנייה והתכנון. כמו שאמרתי, הרכיבים עלו לי שקלים בודדים (וזה אחרי רווח של היצרן, היבואן, המשווק ובעל החנות) ומפעלים שקונים סחורה כזאת במאסות מקבלות את הרכיבים האלה בעלות אפסית.

אגב, לא אני הצלתי את המגבר, אני רק בעליו החוקיים. חבר שלי הוא ה"עילוי" :wink:

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ממש עבודת נמלים עשיתם, קבלו ח''ח.

איתמר עדכן אותנו לגבי השמיעה ברכב, מסקרן אותי אם הסאונד יהיה נקי.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לשחזר ב100% לא, אך לתקן זה לגרום לו לעבוד - אז מורידים את האזור השרוף, ומתחברים טיפה בהמשך signal path של מעגל... הבעייה העיקרית כאן היה שממש נראה שכל המעגל נפגע - ולמזלך הוא לא :)

התיקון של מעגל מודפס הוא בסדר גמור, תיקנתי כמה וכמה כאלו בצבא - עכשיו הם טסים בשמיים הארץ :) רק במקום אפוקסי השתמשו במשהוא יותר מיוחד (אולי גם אפוקסי, אך עם תנור, והרבה בקרה של תהליך מסובך - לא נכנסתי לזה).

טוב שהמגבר חזר לחיים - ממש חבל על דברים כאלו שהולכים לפח בגלל 13ש"ח של החלפות רכיבים במקומות נכונים :)

[under construction]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5224 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...