Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה על פורשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8126 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בערוץ ההיסטוריה יש את הסיפור של פורשה.

מראים את זה בערך פעם ביום.

הוא והיטלר היו חברים.

הנרי פורד שהיה מאוהב בהיטלר ולימד אותם איך ליצר יצור המוני.

את החיפושית של אחרי המלחמה הצבא האנגלי ייצר בשביל לשקם את הכלכלה הגרמנית.

אז החיפושית זה הדבר הכי לא נאצי שיש.

אבל מנכ"ל פולקסואגן היום הוא מצאצאי פורשה.

אז אם אתה רוצה לקנות משהו לא נאצי אל תקנה:

פורד,לינקולן,וולוו,אסטון מרטין,מזדה,מרקורי,יגואר,פולקסואגן,סקודה,סיאט,אודי,למבורגיני,בנטלי, בוגאטי.

בטח יש עוד שאני לא זוכר

אייל

פורסם

כיום הצאצאים, פיך (או שמא מבטאים זאת פיש) ואימו הם בעלים של כ40% (לפחות) מפורשה. לא ידוע לי על אנטישמיות מצד החברה או פיך ובהתחשב ביתר חברות הרכב (לאו-דווקא גרמניות) הייתי אומר שעל פניו פורשה היא חברה נקיה מאנטישמיות.

אני רק רוצה להוסיף לדברים של מצמץ שפורשה סייעה לפיתוח טנק המרכבה (שבכלל מצויד כיום במנוע גרמני) ושפרדיננד פיאך, אחיינו של פרדיננד פורשה ומי שהיה יו"ר פולקסווגן עד לפני שנתיים, היה האיש שעמד מאחורי הקמת מפעל המגנזיום של פולקסווגו ומפעלי ים המלח בארץ.

לגבי עצם העניין, הרגישות לגבי רכב גרמני, אני חושב שקשב להתווכח עם זה. אם למישהו זה עדיין מפריע, קשה יהיה לשכנע אותו. אני לא אשלוף שוב את הטיעונים המשומשים (צה"ל שט בצוללות גרמניות כבר כמעט 30 שנה, המשטרה נוסעת בפאסאטים), אבל אעלה טיעון אחד ששווה להציג לאותם בני זוג:

היתה לי סבתא, שעלתה מגרמניה ב-1933, שחיה עד גיל 94, ותמיד צחקה איתנו שהיא ממשיכה לחיות כדי לדפוק את הגרמנים, שממשיכים לשלם לה "שילומים" כל חודש. גם נסיעה בפורשה, או בכל רכב גרמני אחר לצורך העניין, היא אם כל ההתרסות. רציתם לחסל אותי? יופי. עכשיו אני אנצל את הטכנולוגיה האוטומטיבית המצויינית שלכם כדי לשמור על חיי וכדי להינות על הכביש.

חוץ מזה, אם להחרים את פורשה, יש רשימה ארוכה של חברות לא פחות בעייתיות שאינן גרמניות. הסניפים הגרמניים של פורד וג'נרל מוטורס, למשל, המשיכו לעבוד עבור הנאצים בידיעת הנהלות הקונצרנים בארה"ב. פיג'ו, סיטרואן ורנו ייצרו עבור ממשלת הבובות שהקימו הנאצים בצרפת, משטר וישי, וגם הם תרמו את חלקם למכונת המלחמה הנאצית. מה ההבדל? כבר הייתי ממליץ להם לקנות רובר, אבל הדגם שבא בחשבון, ה-75, תוכנן בידי ב.מ.וו, שהיא שוב חברה גרמנית, ותרמה לצבא הנאצי לא רק כלי רכב אלא גם מנועי מטוסים. בקיצור, מדובר בחרם בכלל לא פשוט ליישום.

אישית, אני נוסע במכוניות גרמניות כל חיי. שיזדיי@#!$. רציתם לחסל אותי, היינץ ופריץ? עכשיו אתם עובדים בשבילי.

פורסם

כיום הצאצאים, פיך (או שמא מבטאים זאת פיש) ואימו הם בעלים של כ40% (לפחות) מפורשה. לא ידוע לי על אנטישמיות מצד החברה או פיך ובהתחשב ביתר חברות הרכב (לאו-דווקא גרמניות) הייתי אומר שעל פניו פורשה היא חברה נקיה מאנטישמיות.

אני רק רוצה להוסיף לדברים של מצמץ שפורשה סייעה לפיתוח טנק המרכבה (שבכלל מצויד כיום במנוע גרמני) ושפרדיננד פיאך, אחיינו של פרדיננד פורשה ומי שהיה יו"ר פולקסווגן עד לפני שנתיים, היה האיש שעמד מאחורי הקמת מפעל המגנזיום של פולקסווגו ומפעלי ים המלח בארץ.

לגבי עצם העניין, הרגישות לגבי רכב גרמני, אני חושב שקשב להתווכח עם זה. אם למישהו זה עדיין מפריע, קשה יהיה לשכנע אותו. אני לא אשלוף שוב את הטיעונים המשומשים (צה"ל שט בצוללות גרמניות כבר כמעט 30 שנה, המשטרה נוסעת בפאסאטים), אבל אעלה טיעון אחד ששווה להציג לאותם בני זוג:

היתה לי סבתא, שעלתה מגרמניה ב-1933, שחיה עד גיל 94, ותמיד צחקה איתנו שהיא ממשיכה לחיות כדי לדפוק את הגרמנים, שממשיכים לשלם לה "שילומים" כל חודש. גם נסיעה בפורשה, או בכל רכב גרמני אחר לצורך העניין, היא אם כל ההתרסות. רציתם לחסל אותי? יופי. עכשיו אני אנצל את הטכנולוגיה האוטומטיבית המצויינית שלכם כדי לשמור על חיי וכדי להינות על הכביש.

חוץ מזה, אם להחרים את פורשה, יש רשימה ארוכה של חברות לא פחות בעייתיות שאינן גרמניות. הסניפים הגרמניים של פורד וג'נרל מוטורס, למשל, המשיכו לעבוד עבור הנאצים בידיעת הנהלות הקונצרנים בארה"ב. פיג'ו, סיטרואן ורנו ייצרו עבור ממשלת הבובות שהקימו הנאצים בצרפת, משטר וישי, וגם הם תרמו את חלקם למכונת המלחמה הנאצית. מה ההבדל? כבר הייתי ממליץ להם לקנות רובר, אבל הדגם שבא בחשבון, ה-75, תוכנן בידי ב.מ.וו, שהיא שוב חברה גרמנית, ותרמה לצבא הנאצי לא רק כלי רכב אלא גם מנועי מטוסים. בקיצור, מדובר בחרם בכלל לא פשוט ליישום.

:mm_yeah:

פורסם
דבר טיפשי ששמעתי ואני כרגע :p

פולקסואגן זה אומר מכונית העם, מי שלמד היסטוריה יודע כי היטלר רק שלט באותן תקופות בגרמניה, לא היה לו שום קשר לפס היצור של הרכב אולי פיקוח וזהו.

כשאתה אומר "מי שלמד" אתה לא מדבר על עצמך נכון?

מי עוד חוץ מהיטלר רצה לנגוע בלב של העם ולגרום להם להעריץ אותו בעיניים עצומות.

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

........

כבר הייתי ממליץ להם לקנות רובר, אבל הדגם שבא בחשבון, ה-75, תוכנן בידי ב.מ.וו, שהיא שוב חברה גרמנית, ותרמה לצבא הנאצי לא רק כלי רכב אלא גם מנועי מטוסים. בקיצור, מדובר בחרם בכלל לא פשוט ליישום.

אישית, אני נוסע במכוניות גרמניות כל חיי. שיזדיי@#!$. רציתם לחסל אותי, היינץ ופריץ? עכשיו אתם עובדים בשבילי.

רובר כבל לא של BMW

אבל רובר כנראה חותמים על הסכם עם פרוטון על שיתוף פעולה.

אחד מבעלי פרוטון הוא ראש ממשלת מלאזיה שאמר בכנס מדינות האיסלם(או איך שהם קוראים לעצמם המשוגעים) שצריך לחסל את ישראל

אייל

פורסם

........

כבר הייתי ממליץ להם לקנות רובר, אבל הדגם שבא בחשבון, ה-75, תוכנן בידי ב.מ.וו, שהיא שוב חברה גרמנית, ותרמה לצבא הנאצי לא רק כלי רכב אלא גם מנועי מטוסים. בקיצור, מדובר בחרם בכלל לא פשוט ליישום.

רובר כבל לא של BMW

אבל רובר כנראה חותמים על הסכם עם פרוטון על שיתוף פעולה.

אחד מבעלי פרוטון הוא ראש ממשלת מלאזיה שאמר בכנס מדינות האיסלם(או איך שהם קוראים לעצמם המשוגעים) שצריך לחסל את ישראל

איפה כתבתי שרובר של ב.מ.וו? ולא רק שה-75 תוכננה בפיקוח ובמימון הגרמנים, גם מנוע הדיזל שלה הוא מנוע ב.מ.וו במקור.

בכל מקרה, רובר כבר חתמה על ההסכם עם פרוטון, אבל מדובר שם בעיקר על פיתוח מנועים, לא פלטפורמות, כך שהיא לא תיוושע ממאלזיה (ואלוהים יודע ממי כן)

פורסם

פורד,לינקולן,וולוו,אסטון מרטין,מזדה,מרקורי,יגואר,פולקסואגן,סקודה,סיאט,אודי,למבורגיני,בנטלי, בוגאטי.

בטח יש עוד שאני לא זוכר

מה הקשר של מזדה לנאצים?!?! :?

פורסם

בטח יש עוד שאני לא זוכר

מה הקשר של מזדה לנאצים?!?! :?

שייכים לפורד.

אבל כל זה היה להראות שזה בלתי אפשרי לקנות משהו שלא קשור לנאצים.

לארק

רובר היו שייכים ל BMW וזה הקשר של ה 75 ל BMW.

הדגמים החדשים של פרוטון הם תיכנון של לוטוס אז מאוד כדאי לרובר לחתום איתם על הסכם.

לנו לא כדאי שלאויבים שלנו יהיה יותר כסף

אייל

פורסם

שיקנו סוסיתא :-) ככה לא תהיה להם את הבעיה המטומטמת שהזכרת!!!

או אם הם רוצים, שיקנו את הרכב ה"חדש" של תעשיית רכב נצרת ה"אביר" LOL...

גם סבא וסבתא שלי (ז"ל) היו יוצאי השואה... ולהם היתה חיפושית... סבא שלי אמר ככה : "לפחות ניקח מהם את מה שהם יודעים לעשות טוב...."

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...