Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

זימון למשפט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5862 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי להתייעץ איתכם לגבי מקרה שקרה לאבא שלי.

אבי, בן 70 נעצר לבדיקה שגרתית של הרישינות.

הבדיקה העלתה שהוא נוסע ללא רישיון בתוקף כמעט שנתיים.

אסרו עליו לנסוע, הוא התקשר אליי הגעתי אליו והחזרתי אותו הבייתה.

הוא קיבל זימון למשפט, המשפט ביום חמישי הקרוב.

אני זוכר בוודאות שקיבלנו טופס ממשרד הרישוי שבגלל שאבא שלי מעל גיל 50 הוא צריך לעשות בדיקות רפואיות, אני לקחתי אותו לבדיקות ושלחנו למשרד הרישוי, מסתבר שהם לא קיבלו את האישור ובגלל זה לא אישרו לו את הרישיון.

רציתי לדעת מה עושים במצב כזה?

מה זה בידיוק המשפט? צריך עורך דין או שמדברים בעצמנו?

מה צפוי לו?

קובי

פורסם

מדובר על נהיגה ללא רשיון - פשוטו כמשמעו.

זה ששלחתם בדיקות רפואיות והגיעו או לא, לא משנה את העובדה שהאבא נהג ללא רשיון.

יתרה מכך, גם אם נכון להיום השופט יעשה איזשהו נס בלתי צפוי (בלתי הגיוני ובלתי אפשרי) ויוציא אותו זכאי, אביך לא יוכל לחדש את רשיון הנהיגה אלא יאלץ לעשות הכל מחדש - בדיקות רפואיות, תאוריה מחדש, לקחת שיעורים, לעשות טסט מחדש ולקבל רשיון כנהג חדש.

(מי שלא חידש רשיון שנה ומעלה, מתחיל הכל מאפס).

השאלה אם לקחת עו"ד או לא, תלויה במה שאבא שלך מחליט לעשות לאחר המשפט:

אם הוא מחליט שהוא מוותר על הוצאת רשיון, ממילא לא משנה מה יקבל במשפט, כי גם אם יקבל שלילה, היא לא מוחשית מבחינתו. (עד כמה שזה נשמע מוזר, גוזרים שלילה גם על מי שאין לו רישיון, בבחינת עיכוב בהוצאת רשיון).

אם הוא מתכוון להוציא רשיון חדש, אזי אם יגזר עליו שלילה, לא יוכל להוציא רשיון כל עוד הוא בשלילה ועד כמה שזכור לי גם לא יוכל לקחת שיעורים בינתיים.

כמובן שבמגוון העונשים יש גם קנסות, מאסר וכד', אך דווקא כאן לא נראה לי שיחמירו מידי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מתוך תקנה 172א' - אי חידוש רישיון במועד

לא יחודש רישיון נהיגה שלא היה לו תוקף במשך תקופה העולה על שנה אחת אלא אם עמד בעליו בבדיקות ובבחינות כאמור בחלק זה כאילו היה מבקש רישיון נהיגה ובלבד שרשות הרישוי רשאית לפטור אדם כאמור מהבדיקות ומהבחינות כולם או מקצתן.

תאורטית על-פי האמור, יכולה רשות הרישוי לפטור את אביך מבדיקות ומבחנים אך לא הייתי בונה על זה (הם לא מבית הילל).

לענין הבדיקות - גם כך הוא נדרש לבדיקות, כך שבכל מקרה הוא צריך לעבור אותם מחדש ולהגיש בקשה חדשה של מבקש רישיון לרבות תמונה.

בנימה של שחוק - אני מבין שאם הכל ילך חלק, אתה תהיה המלווה של האבא בתקופת ה"נהג חדש".

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אין בעיה עם הבדיקות, המקרה הנ"ל קרה לפני יותר מחצי שנה.

באותו היום הלכתי למשרד הרישוי, הביאו לנו טופס של בדיקות, הלכתי עם אבא שלי הוא עשה אותם וקיבל רישיון נהיגה זמני עד למשפט שיערך מחר.

ככה שהוא עדיין נוהג.

מה נהוג לעשות במצב כזה? אי אפשר לצפות מאדם בן 70+, ללמוד לתיאוריה ואז לעשות שיעורי נהיגה ולעבור טסט במיוחד כשהוא לא יודע עיברית.

במצב הנ"ל כדאי לדבר עם עורך דין? יש המלצה?

קובי

פורסם
קיבל רישיון נהיגה זמני עד למשפט שיערך מחר.

ככה שהוא עדיין נוהג.

ייתכן וזה המפתח שלכם לטענה שאין צורך בכל ההליך מחדש.

ממליץ להתייעץ בדחיפות עם עו"ד.

המלצה אישית - עו"ד יששכר מורג.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם
חייבים לעשות הכל מחדש?

אבא שלי בן 70, לא שומע טוב ולא ממש מבין עיברית.

הסיכוי שהוא יעבור הא אפסי.

אם הסיכוי שיעבור הוא אפסי אז אולי באמת כדאי לשקול ויתור על רשיון הנהיגה?

הכבישים מסוכנים ונהג בלי חושים מספיק חדים מסכן את עצמו ואת הסביבה אבל בכל מקרה כדאי להתייעץ עם עו"ד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

שי עד כמה שידוע לי גם אנשים שהם חרשים ועם לקות שמיעה יכולים לנהוג ברכב ומקבלים רשיון.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

מבחינה טכנית יש משהו משמעותי בתגובתו של D.liven.

מבחינה מהותית, דבריו של שי ז. הם אלה שצריכים להנחות אותכם יותר מהרצון לרישיון.

.

פורסם

אתה עומד בשתי חזיתות. האחת בית המשפט והשניה משרד הרישוי

העבירה היא עבירה שמהותה במקרה שלך טכנית ולא מהותית והראיה הטובה לכך היא שמשרד הרישוי נתן לאבא להמשיך לנהוג, וזאת על סמך בדיקות רפואיות שעשה מיד לאחר קבלת הדו"ח , כך שאין חולק שאביך כשיר מבחינה רפואית והיא לא הנושא.

את הנקודה הזאת יש להדגיש בבית המשפט כמו את העובדה ששלחתם בזמנו את החומר הרפואי שהתיר לו לנהוג מבחינה רפואית. (כמובן שכיום הבדיקה כבר לא רלבנטית ). ורק תקלה מינהלית בדואר ישראל או במשרד הרישוי גרמה להסתבכות האומללה.

חלקכם ברשלנות היה שלא עקבתם על כך שלא קיבלתם רשיון חדש , וקח את האחריות על כך בבית המשפט . סתם לסקרנות ( מה שם השופט )

מעריך שהדבר יסתיים בקנס בלבד בבית המשפט.

אם אלה יהיו התוצאות המערכה עוברת למשרד הרישוי

אביך אמור לעבור בדיקות רפואיות כפי שנדרש מכל בעל רשיון נהיגה מעל גיל 65 וזאת למען בטחונו ובטחון שאר המשתמשים בדרך. היה ואת הבדיקות הללו הוא יעבור איני רואה שום סיבה שלא יחודש לו הרישיון במסגרת הסמכות הקיימת בתקנה בסופה, ללא כל מבחנים .

נשמח לשמוע ממך על התפתחות הדברים.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
שי עד כמה שידוע לי גם אנשים שהם חרשים ועם לקות שמיעה יכולים לנהוג ברכב ומקבלים רשיון.

ל'

ממש לא בגלל לקות השמיעה אלא בגלל הקביעה של השואל שמכיר היטב את אביו שהסיכוי שיעבור הוא אפסי.

נהג ותיק עם סיכוי אפסי לעבור טסט נמצא בסיכון גבוה כשהוא על הכביש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

במקרה כזה כפי שהוצג,האם יש סיכוי שבית המשפט יקח בחשבון שהאבא לא נסע שנתיים ללא רשיון אלה גם ללא ביטוח תקף מאחר שאם היה קורת תאונה,חברת הביטוח הייתה יכולה לטעון שללא רשיון נהיגה תקף אין תוקף לביטוח.

בנושא טופס הבדיקה הרפואית,אני יודע שממלא הטופס נדרש בפירוש לשמור צילום התעודה אם וכאשר לא יקבל הרשיון החדש.

גם מוזר שהאבא לא היה מודאג שאינו מקבל רשיון חדש.

אני ,בניגוד לאחרים,חושב ש"חבל על הכסף" שישולם לעורך דין כי בכל מקרה יחטוף.

פורסם

טויוטיסט ברגע ששוטר עוצר לביקורת נהג ומגלה כי רשיון הנהיגה שלו אינו תקף מעל שנה הוא יבדוק את הביטוח של הרכב.

במידה ויתגלה כי לרכב אין ביטוח חובה הדבר יצויין בדוח הזמנה לדין של אותו נהג.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...