Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני כבר שבוע עם לאנסר 1.8 ומחר מחליף לקרוז.

במושב בלאנסר ממש לא נוח לי, אני 1.75 ובעל מבנה גוף רזה יחסית ואין תמיכה צידית בכלל, כמו כן עיצוב המושב לא נוח.

ההגה לא מתכוונן למרחק אבל מצאתי תנוחת נהיגה טובה מאוד למרות חוסר האפשרות לכוון את ההגה.

אני באופן אישי דווקא אוהב גיר רציף, החיסרון שלו בלאנסר זה שהוא מאוד רועש ועצל בהתחלה.

המערכת סטריאו זבל וממש בושה וחרפה.

איכות חומרי הפנים על הפנים אבל איכות ההרכבה סבירה.

המרווח במושב האחורי טוב ותא המטען גדול.

הזנב של הלאנסר "שמח" והיא מגיבה מצויין להעברות משקל, ההיתנהגות מפתיעה לטובה ואיכות הנסיעה טובה ממה שציפיתי.

צריכת הדלק גבוהה וההמוצע שלי נכון לעכשיו עומד על 1 ל7.2 אבל אני לא נוהג בה רגוע כלל והיא גם מנוע 1.8 לעומת ה1.5 שאתה מדבר עליו.

בגרסא שאני קיבלתי כל תא הנוסעים שחור וגורם לאווירה קודרת מבפנים, בדוק האם אפשר להזמין אותו בצבעים בהירים.

עיצוב מושב לא נוח? מערכת סטריאו זבל?

אם תרצה מחר בערב אני יוכל לתת לך היתרשמות מהקרוז.

אני לא יודע מה איתך אני גם מטר 75 והאוטו מאוד נוח ביחס למתחרות, עצל בהתחלה אולי הוא כן אבל זה ביגלל החיסרון הידוע של תיבה רציפה לאומת התיבה האוטומטית וגם זה לממש שניה יש את זה גם בתיבה הרציפה של האודי(כל תיבה עם היתרונות שלה). בקשר למערכת סטריאו אני יכול להגיד לך שזה אחד הדברים שהכי הפתיעו אותי לטובה, אני מדבר על הדגם עם השישה רמקולים. והצריכת דלק שלך ממש מוגזמת על גבול הלא הגיוני, אולי רק ברכב ליסינג עם קיקים קבועים אפשר להשיג צריכה כזאת. בנאדם שמשלם על הדלק שלו ישיג בקל ממוצע של 1 ל11 וזה בלי הרבה נסעיות בין ערוניות ששם המצב של הדלק ישתפר עוד יותר.

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני גם מצטרף להמלצת הקרוז כאחת שמשמשת אותנו כבר שנה בדיוק עוד 10 ימים וברוך ה' לא נתקלנו בבעיות הרכב אולי לא מכונית מרוץ אבל הרכב מאוד נוח מרווח בטירוף תא מטען גדול ורמת האבזור כבר בדגם הפשוט מאובזר מאוד וכמובן לא לשכוח שהרכב הוא הבטוח ביותר בקרב המשפחתיות במבחני EuroNCAP שזכתה ב-5 כוכבי בטיחות.

וסתם שתדע (redroze) לידע כללי על בטיוחת הקרוז "הקרוז היא המשפחתית הראשונה אי פעם שהגיעה לציון המקסימלי בשני מבחני הריסוק האלה, מאז ש- EuroNCAP החל לפרסם תוצאות בטיחות בשנת 1997. רמת הבטיחות הגבוהה של השברולט קרוז נשענת על המבנה המוצק והחזק שלה. שלדת הקרוז ותא הנוסעים הם מקשה אחת. 64% ממבנה המכונית מורכבת מפלדה חזקה במיוחד המעניקה רמה גבוהה של בטיחות. הדלת ומנגנון הנעילה המחוזק שלה, השימוש בפלדה חזקה במיוחד לעמודי החיבור במכונית ולbumper application שיוצרת בטיחות מקסימאלית."

נלקח מתוך אתר גלגלים.

" מי שמאמין לא מפחד..... :mm_cool:

פורסם

גיל היקר, כנראה שלרכב שלך כיסאות שונים מאלו שהיו אצלי בלאנסר כי אצלי הם היו פשוט חרא.

כמו כן בלאנסר "שלי" הייתה מערכת 4 רמקולים עם שליטה מההגה והאיכות שלה נעה בין זבל עופות לבושה וחרפה.

לגבי צריכת הדלק שלי, רשמתי שאני לא נוהג רגוע (וזה בלשון המעטה :wink:) ובכל מקרה בוא ניהיה ריאלים, אתה מאוהב ברכב שלך וזה לגיטימי אבל אתה לא אובייקטיבי.

היום בבוקר קיבלתי את הקרוז, הינה סקירה קצרה:

היתנהגות:

הקרוז מציעה נוחות פלוס מינוס כמו של הלאנסר, שתיהן נוחות.

כמו כן זוויות הגילגול שלה ורכינת המרכב פחותות מאשר של הלאנסר אבל הלאנסר יותר מהנה לנהיגה, ויוצאת להיגוי ייתר בקלות לעומת הקרוז שמציגה תת היגוי במגבלות ובדר"כ מרחיבה את הקו ולא מהדקת זנב ברוב המקרים.

צריכת דלק:

כרגע עומד על 10.1 לפי מחשב הדרך לעומת 7.2 בלאנסר.

כח:

עד כמה שהלאנסר איכזבה הקרוז מזעזעת! צריך לקרוע לה את הצורה רק כדי להיתנהל בצורה סבירה כמו שאר התנועה, הרכב עגלה ברמות שזה ממש מייאש.

תיבות הילוכים:

ציפיתי לגדולה מהתיבה של הקרוז, במקום זה נחלתי אכזבה קשה, היא חובטת בהעברת הילוכים, רצה יותר מידי מהר להילוכים גבוהים ומשאירה אותך ללא כח מינימאלי בנסיעה מינהלתית ומהססת בהורדת ההילוכים, חוץ מרעש התיבה של הלאנסר הגיר הרציף נותן נוק אאוט לגיר המעפן שיש בקרוז.

גם בתחילת הנסיעה התיבה של הקרוז הססנית ככה שאין לה ייתרון בזה על פני התיבה הרציפה.

בידוד רעשים:

שתיהן בערך אותה נוחות, בידוד הרעשים טוב יותר בקרוז אבל רעש המנוע נוכח מאוד החל מ3000 סל"ד בערך.

בלאנסר יש יותר רעשי רוח וגם הגיר מרעיש החל ממאמץ מינימאלי.

בנסיעה רגועה הקרוז מנצחת.

פנים הרכב:

לקרוז יש ייתרון קל באיכות החומרים ברוב ההשוואה אבל יש כמה חסרונות משמעותיים.

יש תא עליון על הדש בורד (כמו במאזדה 6 הישנה) שברור שהוא לא יחזיק הרבה זמן, כמו כן הריפוד על הדשבורד עשוי מבד לא נעים ונראה לי שהוא יינשור מתי שהוא.

הלאנסר מאוד "ריקה" מבחינת עיצוב וכפתורים והקרוז בדיוק ההיפך, עיצוב נועז (שאני אישת אהבתי) אבל מפוצצת בכפתורים והנדסת האנוש פחות טובה מהלאנסר. איכות ההרכבה הכללית עושה רושם של דומה בשתי המכוניות.

עושה רושם שהלאנסר יותר מרווחת מאחור, הכיסאות של הקרוז פשוט מצויינים ונהנתי לשבת במושב הנהג.

בקרוז ישנה הישתקפות מלוח השעונים מהשמש במקרים מסויימים ובלאנסר לא ניתקלתי בזה.

איבזור:

בשתיהן בקרת אקלים מכאנית, ציפוי עור לגלגל ההגה, שליטה מההגה על מערכת הסאונד, ESP וכדומה.

בקרוז ההגה גם מתכוונן למרחק בניגוד ללאנסר אך משום מה מצאתי תנוחת נהיגה טובה יותר בלאנסר.

בקרוז יש גם חיישן אורות אוטומטי אך ידית ההילוכים לא מצופה עור בניגוד ללאנסר. בקרוז יש גם כניסה חיצונית לאייפוד בניגוד ללאנסר.

בלאנסר לא היה מד חום מנוע ולקרוז כן, כמו כן בלאנסר מד הדלק לא נוח לטעמי ואין כמו שעון רגיל לקבלת אינדיקציה מדוייקת יותר.

*נא לשים לב שההשוואה הינה לאנסר 1.8 אך בגרסה מהשכרה מול קרוז 1.6 השכרה.*

לסיום: חיסרון הכח של הקרוז פשוט בושה וחרפה, אם מנוע ה1.8 שלה משפר את המצב משמעותית אז היא תנצח לדעתי.

שתיהן נראות טוב ובאמת שנותנות "פייט" ראוי אחת לשניה.

פורסם

די מסכים עם הבחור מעלי.

בנוסף לזה הקרוז לדעתי מרגישה די זולה מבפנים (אבל נראית לא רע בכלל מבחוץ)

בניגוד לי.ל. אצלינו הקרוז בהחלט בילתה כמה וכמה פעמים במוסך בתחילת חייה כולל כיבוי באמצע כביש מהיר, בעצירה , בפניה וסתם בכלליות.

ליביו

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
די מסכים עם הבחור מעלי.

בנוסף לזה הקרוז לדעתי מרגישה די זולה מבפנים (אבל נראית לא רע בכלל מבחוץ)

בניגוד לי.ל. אצלינו הקרוז בהחלט בילתה כמה וכמה פעמים במוסך בתחילת חייה כולל כיבוי באמצע כביש מהיר, בעצירה , בפניה וסתם בכלליות.

ליביו

לגבי חוסר הכוח בקרוז זה ידוע לי אבל ברגע שאני לוחץ פולל דוושה עד הסוף אז יש מין השהייה ואז באה תגובה ולגבי הנוחות אם זה חשוב למישהו פשוט אין לי מילים אני מאוד אהבתי את כיסא הנהג.

Liviur האוטו עוד 10 ימים יהיה בן שנה אבל ברוך ה' שום בעיות, ואנחנו מהמשלוח הראשון של הקרוז שקיבלנו אותו ביוני הדבר היחיד שהאוטו בילה במוסך זה היה שקיבלנו מכתב מ-UMI להגיע למוסך ולשנות גרסת מנוע חוץ מזה לא ראינו את המוסך.

פורסם

י' היקר, על איזה "תגובה" אתה מדבר כשאתה לוחץ על הדוושה?

על הרבה רעש מנוע וחוסר האצה ממשית?

אם כן אז אני מסכים איתך.

פורסם

חברים תודה על התגובות

היום בצעתי נסיעת מבחן בקרוז 1.8 זה מה שהיה בסוכנות -מבחינת כוח לא ממש הרשים אותי אז כנרה ב1.6 בכלל יהיה עגלה.

הלנר הפתיעה אותי עם הגה חשמלי מדוייק ונוחות נסיעה יותר טובה מהקרוז.מה שכן עושה רושם מאוד בינוני בכל האמור לגבי עיצוב פנים של הרכב.

לאחר הנסיעה חזרתי להתישב בפוקוס הישנה שלי מודל 8.2008 ותאמת היא עולה על שתי האחרות בדבר החשבו ביותר מבחינתי נוחות והנאה מהנסיעה ,כאחר שנוסע כל יום 150 קילומטר זה הפרמטר החשוב ביותר מבחינתי .

אשמח לשמוע על כאלה שבכל זאת מצאו תחליף לפוקוס הישנה והטובה והם היום מרוצים .

אגב זה דגם הפוקוס השלישי שלי אני סוגר 8 שנים עם הפוקוס לדורתיהם.

מה לעשות ?

פורסם
י' היקר, על איזה "תגובה" אתה מדבר כשאתה לוחץ על הדוושה?

על הרבה רעש מנוע וחוסר האצה ממשית?

אם כן אז אני מסכים איתך.

הכוונה הייתה כאשר ציינתי תגובה זאת אומרת כאשר אני לוחץ על הדוושה עד הסוף הרכב מושך את ההילוך עד קרוב ל-5,500 סל"ד והוא עושה הרבה רעש וכמובן אחר כך מגיעה התגובה שהרכב מתחיל להאיץ שזה אומר חוסר כוח ועושה הרבה רעש.

אבל בנינו מרכב משפחתי מהסגמנטים האלה אף רכב משפחתי אינו מטוס וגם הוא לא נוצר בשביל להיות מטוס אלא להוביל את המשפחה בבטחה, במרווח מספק, ברמת מחייה שאפשר להיות ברכב ומובן כל האביזרים הנחמדים שמגיעים ביחד עם החבילה הכוללת.

פורסם

אני רק מעלה אוטו אחר שעלה לי לראש:

פ'גו 308.

האוטו נוח, המושבים טובים, המנוע חזק יחסית(לא הייתה לו שום בעיה ליהיות ב130קמ"ש, בלי הרבה מאמץ)

פורסם
הכוונה הייתה כאשר ציינתי תגובה זאת אומרת כאשר אני לוחץ על הדוושה עד הסוף הרכב מושך את ההילוך עד קרוב ל-5,500 סל"ד והוא עושה הרבה רעש וכמובן אחר כך מגיעה התגובה שהרכב מתחיל להאיץ שזה אומר חוסר כוח ועושה הרבה רעש.

אבל בנינו מרכב משפחתי מהסגמנטים האלה אף רכב משפחתי אינו מטוס וגם הוא לא נוצר בשביל להיות מטוס אלא להוביל את המשפחה בבטחה, במרווח מספק, ברמת מחייה שאפשר להיות ברכב ומובן כל האביזרים הנחמדים שמגיעים ביחד עם החבילה הכוללת.

בבטחה=כח מספק להישתלבות בתנועה,ביצוע עקיפות והיתחמקות בשעת חירום ואין את זה לקרוז.

אגב, שכחתי כמה דברים להוסיף להשוואה.

בקרוז במידה והאורות נמצאים על מצב אוטומטי בלילה אז תאורת הפנים (כפתורים וכו') לא דולקת.

גם הרדיו בקרוז חרא.

בלאנסר מאוד עיצבן אותי שמשיכה של ידית האורות אחורה "תוקעת" את מצב האורות הגבוהים על קבוע והם לא נכבים עם עזיבת הידית.

בקרוז גיליתי עכשיו תא למשקפיים במקום ידית האחיזה בתקרה של הנהג :lol:

צירי הבגאג' בקרוז חודרים אל תא המטען (כמו באקסנט) ולא מופעלים ע"י בוכנות גז, לא זוכר איך זה בלאנסר.

בקרוז הבת ז**ה אין מאפרה בגרסה שאני קיבלתי :?

אגב, גם בקאדילק CTS החדשה וגם בלאקרוס החדשה אין מאפרה...

בלאנסר בקרת האחיזה ניכנת מהר יותר מאשר בקרוז.

פורסם

עם יד על הלב, הקרוז הוא אחד הרכבים המזעזעים ביותר שנהגתי בו.

מדובר בסכנה אמיתית בגרסת ה1600 כשאתה לא יכול לצאת לעקיפה וגם אם יצאת היא תקח תקופת זמן של בין חודשים לשנים.

התיבה מזעזעת מעלה כל רגע הילוכים ומשאירה אותך עם מומנט ששואף לאפס, ואז ברגע שכן אתה צריך את הכח מוריד את הדוושה ו-רעש, שכחו מלהתקדם קדימה.

סתם ככה להשוואה, הרכב עושה 100-110 בזמן זהה לזה שהרכב שלי עושה 100-140.

במהירויות נמוכות הגיר משחק כל הזמן בין הילוך ראשון לשני ובכלליות מרגיש כבד בכל מצב נתון.

דווקא את הבד על הדש-בורד מאד אהבתי, עם כמה שהוא מכוער הרעיון עצמו הוא גדול עבור מדינות כמו שלנו.

הבנו כבר שכל מני דש בורדים מפלסטיק לא מחזיקים בשמש הישראלית.

עד היום מבין 3 רכבי הליסינג שהחזקנו במשפחה שהם טויוטה קורולה, מאזדה 3 וכעת השברולט קרוז ובנוסף מספר נהיגות רב ברכבי ליסינג מובילים אחרים כגון פורד פוקוס,B3, I30 , מגאן 2 וטובות ואחרות אני יכול עם יד על הלב להגיד שיש לעם ישראל בהחלט דבר אחד טוב שהם בחרו וזה בעצם רכב העדר - המאזדה 3.

אם הייתי ניגש היום להזמין רכב ליסינג קרוב לוודאי שזה היה מאזדה 3 אע"פ שלא התנסתי עם הדגם שעבר מתיחת פנים אבל חיצונית הוא נראה מעולה לטעמי.

אגב הייתי חייב להוסיף בנוגע לאמינות, אמנם אני לא מחזיק את הרכב שלוש שנים או משהו כזה.

אבל ב23 אלף קילומטר שהרכב עבר הוא הספיק:

3-4 פעמים להיות במוסך בעקבות היכבות בזמן נסיעה, סיבוב וכו'.

פעמיים נוספות במוסך בעקבות נורות מנוע וכל מני תקלות שהופיעו בדש.

תקלה בקודנית והדבר המפתיעה ביותר - נשרפו שני רמקולים ברכב:shock: ולא אני לא שומע בווליום מחריש.

פורסם
בבטחה=כח מספק להישתלבות בתנועה,ביצוע עקיפות והיתחמקות בשעת חירום ואין את זה לקרוז.

אגב, שכחתי כמה דברים להוסיף להשוואה.

בקרוז במידה והאורות נמצאים על מצב אוטומטי בלילה אז תאורת הפנים (כפתורים וכו') לא דולקת.

גם הרדיו בקרוז חרא.

בלאנסר מאוד עיצבן אותי שמשיכה של ידית האורות אחורה "תוקעת" את מצב האורות הגבוהים על קבוע והם לא נכבים עם עזיבת הידית.

בקרוז גיליתי עכשיו תא למשקפיים במקום ידית האחיזה בתקרה של הנהג :lol:

צירי הבגאג' בקרוז חודרים אל תא המטען (כמו באקסנט) ולא מופעלים ע"י בוכנות גז, לא זוכר איך זה בלאנסר.

בקרוז הבת ז**ה אין מאפרה בגרסה שאני קיבלתי :?

אגב, גם בקאדילק CTS החדשה וגם בלאקרוס החדשה אין מאפרה...

בלאנסר בקרת האחיזה ניכנת מהר יותר מאשר בקרוז.

אני לא יודע איזה רכבים מספקים בחברות ההשכרה ליסינג אבל שלנו נקנתה פרטי והדגם יענו LS+ ואצלנו הכל עומד במקום לא היו תקלות חוץ מהקריאה שנשלחה בדואר, וגם זה לא ממש היה הכרחי אבל אצלנו הרכב נשמר כולה עשה 13,200 ק"מ ככה שהרכב לא עובר התעללויות מיותרות אלא נוסע ושומרים עליו.

ובנינו אני בא מהתחום של ההשכרה והליסינג ואני רואה איך מכוניות חוזרות.

לגבי המאפרה כיום בהרבה רכבים אין מאפרה אלא כוסית כזו ממש כמו פחון קטן, שהיא מסופקת עם הרכב ולא רק ברכבים שציינת אלא גם בסובארו B3, דייהטסו טריוס ועוד כמה ששכחתי.

לגבי הקרוז אנחנו מתכוונים להחליף אותה כי המחסור בכוח מאוד חסר, לכן כרגע עומד על הפרק סקודה ייטי או הונדה סיוויק ברמה הכי מפוארת.

• תוכן חדש...