Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5877 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בלילה נתקלתי בכתבה הזאת על המאזדה 2, שהיא אוטו שאני מאוד מחבב.

בסוף הכתבה כשחיפשתי את שם הכותב גיליתי שמדובר באחד מחברי הפורום הוותיקים...

להנאתכם

http://www.galgalove.com/index.php?Subject=Article-77

עריכה*

אל תיבהלו, לא מדובר בעוד בום ימינה בום שמאלה מאת א פייביש....

דניאל.

אני שונא את הקיץ!

פורסם

פרט לנושא התקשורת עליו אני חולק הכתבה משדרת את התחושות מהרכב מצויין.

אגב הייתי ממליץ לחבר הפורום להעביר למצב הספורט של הגיר, אמיתי טיפש ויעיל.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

גם אייזיק כותב לפעמים בפורום (חבל שהוא לא כותב יותר)

לפני כמה חודשים אני וחבר היינו אצלו בהדרכת נהיגה לנהג חדש - מומלץ.

דרך-אגב, בזמנו הגעתי לאייזיק דרך הפורום - כאן קראתי המלצות וכעת גם אני ממליץ.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

מישהו יכול להסביר לי את הפואנטה במנוע 1.5 על מכונית קטנה כמו המאזדה 2?

כלומר, אני יכול להבין שיש אנשים מסויימים שמחפשים את זה, אבל לא אמורות להיות גם גרסאות אחרות במקביל?

אולי ידניות? אולי עם קצת פחות נפח וקצת יותר חסכון? אני מבין שדיזל לא ילך בארץ, אבל מי צריך מכונית קטנה עם

מנוע 1.5 וגיר אוטומטי? מה הפואנטה? :roll:

פורסם

הי ואדים

הפואנטה היא למכור. דלק מוטורס כנראה יודעים את העבודה.

ברור שחבל, מובן שזה מרגיז, אבל אנחנו לא אלה שסופרים את האפונים.

מי צריך? בזה אתה צודק.

גרסה ידנית עם נפח קטן יותר וכמובן זולה יותר, הייתה מספיקה לרוב האנשים שלרוב לא מנצלים את פוטנציאל המנוע ברכב שלהם אלא באחוזים נמוכים יחסית.

מחיר טוב יעשה את העבודה- ראה סוזוקי אלטו ידנית.

נ.ב תודה למפרגנים.

פורסם
מישהו יכול להסביר לי את הפואנטה במנוע 1.5 על מכונית קטנה כמו המאזדה 2?

כלומר, אני יכול להבין שיש אנשים מסויימים שמחפשים את זה, אבל לא אמורות להיות גם גרסאות אחרות במקביל?

אולי ידניות? אולי עם קצת פחות נפח וקצת יותר חסכון? אני מבין שדיזל לא ילך בארץ, אבל מי צריך מכונית קטנה עם

מנוע 1.5 וגיר אוטומטי? מה הפואנטה? :roll:

אין פואנטה - אתה בישראל, לכן תשכח מחופש בחירה: תקנה רק מה שהיבואן אומר לך לקנות, ברור? :-P:wink:

ברשותי מזדה 2, 1500 אוטומטית. האם בחרתי דווקא את השילוב הזה? לא, ממש לא, זה מה שהיבואן הביא. הייתי מעדיף 1.2 TSI ידני, או טורבו דיזל ידני, אבל אין כאן. כאשר רכשנו את הרכב לא היו בראבו חדשות כמו שיש היום, אחרת הייתי לוקח אחת.

מה שכן, בפועל המזדה זריזה וחזקה כמו שדה קטנה, גם בגלל משקלה הנמוך, לדעתי פחות מטון (אחרי שאני נכנס לאוטו זה כבר טון וחצי בערך), והאמת אני מאד מחבב אותה, לסוגה.

וחסכון? תשכח מזה. היא אוכלת כמעט כמו ה C5 שלי...

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
פרט לנושא התקשורת עליו אני חולק הכתבה משדרת את התחושות מהרכב מצויין.

אגב הייתי ממליץ לחבר הפורום להעביר למצב הספורט של הגיר, אמיתי טיפש ויעיל.

אין במאזדה מצב ספורט. ה-S מסמל הילוך שני לעניות דעתי (ולספר הרכב, וגם לסל"ד :-D).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אין במאזדה מצב ספורט. ה-S מסמל הילוך שני לעניות דעתי (ולספר הרכב, וגם לסל"ד :-D).

S = slow

R= race

8)

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

יש לי כמה עשרות אלפי ק"מ על הרכב, מדובר במצב ספורט לחלוטין.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

בוקר טוב ירון

במאזדה 2 ארבעה הילוכים : ליד התיבה מסוומנים- L-S-D.

L- הגבלה עד הילוך 2

S- הגבלה עד 3

D- עד 4

בנוסף ישנו כפתור HOLD, המוריד כל אחד מהסימונים הנ"ל שלב אחד.

מצב S כאמור מגביל עד הילוך שלישי שהוא הילוך ישיר 1:1.

ההילוך הרביעי הינו הילוך יתר ביחס של 1: 0.695 משמעותי ביותר. (לכן התחושה בשלישי הרבה יותר "ספורטיבית")

לעניות דעתי קיבוע הידית למצב S רק יגביל את התיבה ולא ישנה את תיפקודה כמו במצבי "ספורט" שאנחנו מכירים.

פורסם

גם לא הייתי ממליץ לאמץ את הרכב בהילוך S על מאה קמ"ש ויותר... :idea:

ירון - אני גם בעלים של מאזדה 2, ואני יודע על מה אני מדבר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לא הייתי מנסח את הכתבה הזאת בצורה בה היא נוסחה בפועל. מעבר לזה, המאזדה היא מכונית אמינה מאוד - וזהו. בכל פרמטר אחר הפאביה ספורט 1.6 עדיפה עליה, ואני מזכיר לחברי הפורום שהייתי יכול לרכוש את המאזדה לו הייתי רוצה.

במבט לאחור, כשהמאזדה 2 החלה להיות משווקת מאוד אהבתי אותה, עד שאח"כ יצאה הפאביה החדשה - יש גבול כמה פלסטיק זול אפשר לדחוף במאזדה הזאת, בעיקר באיזור ידית ההילוכים.

• תוכן חדש...