Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5912 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

הלכתי לבדיקת רכב לפני קנייה ולהלן התוצאות. אשמח לעצה בנוגע להמשך:

Hyundai Accent, אוטומטית, שנת 2000, מנוע 1500, יד שניה (אני אהיה יד שלישית), 125 אלף קילומטר.

הגה כוח, כרית אוויר, ABS, חלונות חשמליים, מזגן.

מחיר מבוקש – מחיר מחירון – 26000.

מנוע: נקישות ורעשים פנימיים במנוע, תושבות חלשות.

הבודק אמר שזה סימן שהמנוע ימות מתישהו, ואצטרך להחליף אותו.

צריך כיוון פרונט

קצת פגיעות פח קלות ותיקוני צבע. פגיעות בפגושים, גומיית אטימה לשמשת נהג פגומה

מצבר: חדש, מ-2009

יש נזילת שמן – לפי הבוחן, בגלל שימוש באטם חלופי. צריך תיקון.

לוח מחוונים: יש רעש פנימי בדשבורד, נורת לחצן הפעלת מזגן שרופה.

פנסים: פנסי חזית דהויים – צריך תיקון.

ממיר קטליטי חדש, חליפי

ראדיאטור חליפי

סיכום: הבוחן אמר שפרט למנוע, מדובר ברכב במצב טוב שהוא בעצמו היה קונה.

מעבר לזה, אני מכיר את בעלי הרכב, כך שבאופן כללי אני בוטח בהם. למרות שלפי עצות שכבר קיבלתי, כל כניסה למוסך כבר היתה מאתרת את בעית המנוע.

מה דעתכם? ללכת על זה? כמה לרדת במחיר? האם מיד לאחר הקנייה ללכת להחליף מנוע או לחכות שהוא ימות?

כמה צריכים לעלות התיקונים.

תודה למשיבים,

דורון.

פורסם

למה בכלל לקחת לבדיקה ? לא ידעת שזו יונדאי אקסנט ?

גם אם היא במצב מושלם, זו עדיין אקסנט.

פתח שרשור, ציין מה הדרישות שלך, ותקבל המלצות על רכבים עדיפים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כל התיקונים זה עניין של אלפייה או 2 אבל מנוע זה כבר יכול להתפתח לסיפור יקר.

הבדיקה דווקא טובה לרכב בן 10 שנים, זה ברור שהמנוע ילך בשלב כלשהו, השאלה עד כמה חמור מצבו כרגע ולכן כדאי לקבל חוות דעת שניה מבעל מקצוע טיפה יותר רציני (למרות שאם הוא מאוד רציני הוא יגיד לך שצריך לפתוח מנוע כדי לאמוד בדיוק את הנזק).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
למה בכלל לקחת לבדיקה ? לא ידעת שזו יונדאי אקסנט ?

גם אם היא במצב מושלם, זו עדיין אקסנט.

פתח שרשור, ציין מה הדרישות שלך, ותקבל המלצות על רכבים עדיפים.

שלום רז,

לקחתי לבדיקה לפני קניה כאמור. המליצו לפני על אקסנט, ובמקרה שמעתי שזוג שאני מכיר מוכר, אז החלטתי לבדוק.

גם בפורום הזה שאלתי על רכב מסוג זה, וקיבלתי המלצות בזמנו.

אם כוונתך היא בנוגע לכתיבת ההודעה דווקא בפורום הזה, ולא בזה הטכני, זה בגלל שנראה לי שזה רלוונטי גם לפה.

דורון.

פורסם
כל התיקונים זה עניין של אלפייה או 2 אבל מנוע זה כבר יכול להתפתח לסיפור יקר.

הבדיקה דווקא טובה לרכב בן 10 שנים, זה ברור שהמנוע ילך בשלב כלשהו, השאלה עד כמה חמור מצבו כרגע ולכן כדאי לקבל חוות דעת שניה מבעל מקצוע טיפה יותר רציני (למרות שאם הוא מאוד רציני הוא יגיד לך שצריך לפתוח מנוע כדי לאמוד בדיוק את הנזק).

תודה רבה Redroze.

התייעצתי עם חבר נוסף שמבין בתחום, והוא אמר שיחד עם תיקון עתידי של המנוע (במקרה והוא באמת ימות), אז כדאי לנסות לרדת במחיר בכ-5000 שקל. כל שאר התיקונים הם בהחלט כסף קטן. הוא גם ציין, מה ששמעתי במקומות אחרים, שלעיתים מכוני הבדיקה אומרים שיש משהו מקולקל כדי לכסות את עצמם. ולכן אין שום אינדיקציה שזו אכן בעיה חמורה.

יש לך מושג כמה עולה בדיקה רצינית של המנוע?

תודה,

דורון.

פורסם

אין הרבה בדיקות שניתן לעשות למנוע כדי לדעת מה רמת הנזק. מכונאי מנוסה שמכיר את המנוע הספציפי טוב יוכל לפי האוזן לתת השערה האם הרעשים הם חריגים או סבירים לגיל. בשביל דיאגנוסטיקה מדוייקת יש לפתוח את המנוע ולראות מה מצב החלקים הפנימיים (פעולה זו תעלה הרבה מאוד כסף ולכן היא לא רלוונטית).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

לא צריך להיבהל מהכסת"ח של מכון הבדיקה לגבי הרעשים הפנימיים מהמנוע. כל מנוע, תקין או לא תקין, משמיע רעשיים פנימיים כתוצאה מפעולתו. כל מנוע, תקין או לא תקין, "ימות מתישהו" כתוצאה מבלאי. אין סיבה שיונדאי עם 125 אלף קילומטרים תדרוש החלפה של מנוע, כל עוד מדובר במנוע שטופל בצורה סבירה ולא עבר טראומה כלשהיא.

לשאלתך, כדי לקבל דיאגנוזה טובה יותר למצבו של המנוע כדאי להכנס למוסך ולבצע כמה בדיקות בסיסיות למנוע. כמו שכתב ההוא עם הוורד האדום, בדיקה מדוייקת במאת האחוזים כוללת פירוק של המנוע לגורמים את זה אתה לא תעשה, אבל בהחלט אפשר לקבל הערכה די מדוייקת גם מבלי לפרק את המנוע לגורמים.

בוודאי שאתה יכול להשתמש בתוצאות הבדיקה שקיבלת ובדברי הבוחן כדי להוריד עוד את המחיר שנדרש על הרכב. מצד שני, אם להיות כנה, אם הייתי המוכר כנראה שהייתי מסרב בנימוס להצעתך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מה עם הגיר האוטומטי?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תוכן חדש...