Jump to content

d_leaper

  • הודעות

    10
  • כאן מאז:

כל מה שפורסם על ידי d_leaper

  1. שלום לכולם, לרגל קניית רכב חדש, משומש, צמצמנו את האפשרויות למספר דגמים. אם הייתם צריכים להמליץ על רכב שיוכל לשמש לתקופה ארוכה (כ-10 שנים), ויכול להתאים לצמד נהגים, אחד גבוה (כ-1.8) ורזה, ואחד נמוך ולא רזה, על מה הייתם ממליצים? הדגמים הנבחרים: הונדה ג'אז טיוטה: קורולה, יאריס יונדאי: i20, i25, i35 מאזדה 3 סוזוקי: איגניס, בלנו, סוויפט פרמטרים נוספים רצויים: חסכוני בדלק, תחזוקה נמוכה, נסיעה עירונית ברובה בחלקה עם עליות. וגם מזגן מתפקד יהיה רצוי. ברכב יהיו לרוב רק נהג ונוסע, אבל נשמח למקום ל-3 מבוגרים מאחורה. אנחנו די בטוחים בבחירות שלנו, אז אודה להמלצות שלכם יהיו מבין הדגמים הבאים. היום יש לנו יונדאי גטס 2008, ובתור מישהו גבוה, נהיגה ארוכה לא ממש נוחה לי. מה שנקנה יהיה אוטומטי בתקציב של 55-65 אלף, עם אפשרות לקצת יותר, משנת 2016 וצפונה (אולי טיפה יותר ישן), ונרצה גם עם קילומטראז' של עד 80 אלף קילומטר. תודה לכולם ולכולן,
  2. שלום שוקלים לקנות יונדאי i10 אוטומטית בשנתונים 2018-2019 היות והתכנון הוא שהרכב יהיה אצלנו לתקופה ארוכה, שוקלים לקנות רכב יד2-יד3 עם קילומטרז' נמוך. כמו כן שוקלים לקנות מהשכרה או מליסינג אם הקילומטרז' נמוך. תקציב 50-55 אלף. אשמח לשמוע דעות בעד ונגד, בין הסיבות לבחירה - אני גבוה (כ-1.8) והדגם הזה יחסית מרווח, הוא אמור להיות אמין,ואין תיבה רובוטית, שזה טוב. דרישות נוספות; בעקרון השימוש הוא לנסיעה קצרה יומיומית לעבודה. ומדי פעם נרצה לנסוע מחוץ לעיר ורחוק, אז רצוי משהו שנוסע חלק מעל 90 קמ"ש. מכונית נוחה לנהיגה ( יונדאי גטס מ-2008 הנוכחית פחות נוחה לי לנהיגה בגלל הגודל). גרים על הר, אז נשמח למשהו שיכול לנסוע בעליה עם מזגן. במרבית הפעמים יהיו רק 2 אנשים באוטו וכלבה. אבל נשמח אם אנשים יוכלו לשבת מאחורה בנוחות. תודה.
  3. שלום לכולם/ן מחפש המלצה לרכב משומש חדש; מחיר בסביבות 40-55 אלף שקל, משנת 2016 ואילך, אוטומטי. נפח מנוע גדול מ-1200 ולא מעבר ליד 2 ורצוי רכב שיהיה נוח גם למישהו גבוה (1.80), אבל אין צורך ברכב משפחתי. הרכב לא צריך להתמודד עם הרבה מעבר נסיעה לעבודה, ומדי פעם גם מחוץ לעיר. אפשר לדעתכם למצוא משהו במפרט הזה עם קילומטראז' של פחות מ-90 אלף? היום יש לנו יונדאי גטס מ-2008 שקצת מתקשה בעליות עם מזגן וגם במהירות של מעל 90-100 קמ"ש. תודה מראש, דורון.
  4. שלום לכולם, שאלה לגבי שדרוג הרכב הקיים. היום יש לי: Hyundai Accent, אוטומטית, שנת 2000, מנוע 1500, יד שלישית, 140 אלף קילומטר. הגה כוח, כרית אוויר, ABS, חלונות חשמליים, מזגן. מחיר מחירון יד 2– 15800 רכב חדש: שברולט אוואו (Aveo) 2006, אוטומטית, 5 דלתות, בסביבות 75000 קילומטר יד שניה (אני אהיה שלישית) מחיר מבוקש 31,300 4 חלונות חשמליים, נעילה מרכזית, ABS 2 כריות אוויר הגה כוח, מזגן יודע שהיא שמורה, במצב טוב (עוד לא ביצענו בדיקה), מכיר אישית את שני הבעלים הקודמים, ומהם גם קניתי את הרכב שיש לי היום ואני מרוצה ממנו. זה יחשב שדרוג? תודה למשיבים ולמשיבות, דורון.
  5. שלום, הלכתי לבדיקת רכב לפני קנייה ולהלן התוצאות. Hyundai Accent, אוטומטית, שנת 2000, מנוע 1500, יד שניה (אני אהיה יד שלישית), 125 אלף קילומטר. הגה כוח, כרית אוויר, ABS, חלונות חשמליים, מזגן. מחיר מבוקש – מחיר מחירון – 26000. מנוע: נקישות ורעשים פנימיים במנוע, תושבות חלשות. הבודק אמר שזה סימן לבעיה במנוע, שעלולה להסתיים בהחלפתו. צריך כיוון פרונט קצת פגיעות פח קלות ותיקוני צבע. פגיעות בפגושים, גומיית אטימה לשמשת נהג פגומה מצבר: חדש, מ-2009 יש נזילת שמן – לפי הבוחן, בגלל שימוש באטם חלופי. צריך תיקון. לוח מחוונים: יש רעש פנימי בדשבורד, נורת לחצן הפעלת מזגן שרופה. פנסים: פנסי חזית דהויים – צריך תיקון. ממיר קטליטי חדש, חליפי, תקין – כל בדיקות זיהום אוויר תקינות ראדיאטור חליפי, תקין בדיקות קומפרסיה - תקינות סיכום: הבוחן אמר שפרט למנוע, מדובר ברכב במצב טוב שהוא בעצמו היה קונה. בהנחה שבמנוע יש בעיה, האם יש בדיקה מעמיקה יותר שיכולה לזהות אותה? כי הבוחן מסר את המידע הזה על פי שמיעה. כמה עולה להחליף מנוע ברכב זה? כמה עולה כיוון פרונט? כמה עולה תיקון עכירות בפנסים? כמה עולה החלפת האטם באטם מקורי? אם תוכלו לתת מידע על עלות החלק ובנפרד גם עלות העבודה/כמות שעות. אז מאוד אשמח. אני מאזור חיפה, אז אשמח לשמוע גם הצעות ממוסכים באזור. תודה למשיבים, דורון.
  6. תודה רבה Redroze. התייעצתי עם חבר נוסף שמבין בתחום, והוא אמר שיחד עם תיקון עתידי של המנוע (במקרה והוא באמת ימות), אז כדאי לנסות לרדת במחיר בכ-5000 שקל. כל שאר התיקונים הם בהחלט כסף קטן. הוא גם ציין, מה ששמעתי במקומות אחרים, שלעיתים מכוני הבדיקה אומרים שיש משהו מקולקל כדי לכסות את עצמם. ולכן אין שום אינדיקציה שזו אכן בעיה חמורה. יש לך מושג כמה עולה בדיקה רצינית של המנוע? תודה, דורון.
  7. שלום רז, לקחתי לבדיקה לפני קניה כאמור. המליצו לפני על אקסנט, ובמקרה שמעתי שזוג שאני מכיר מוכר, אז החלטתי לבדוק. גם בפורום הזה שאלתי על רכב מסוג זה, וקיבלתי המלצות בזמנו. אם כוונתך היא בנוגע לכתיבת ההודעה דווקא בפורום הזה, ולא בזה הטכני, זה בגלל שנראה לי שזה רלוונטי גם לפה. דורון.
  8. שלום, הלכתי לבדיקת רכב לפני קנייה ולהלן התוצאות. אשמח לעצה בנוגע להמשך: Hyundai Accent, אוטומטית, שנת 2000, מנוע 1500, יד שניה (אני אהיה יד שלישית), 125 אלף קילומטר. הגה כוח, כרית אוויר, ABS, חלונות חשמליים, מזגן. מחיר מבוקש – מחיר מחירון – 26000. מנוע: נקישות ורעשים פנימיים במנוע, תושבות חלשות. הבודק אמר שזה סימן שהמנוע ימות מתישהו, ואצטרך להחליף אותו. צריך כיוון פרונט קצת פגיעות פח קלות ותיקוני צבע. פגיעות בפגושים, גומיית אטימה לשמשת נהג פגומה מצבר: חדש, מ-2009 יש נזילת שמן – לפי הבוחן, בגלל שימוש באטם חלופי. צריך תיקון. לוח מחוונים: יש רעש פנימי בדשבורד, נורת לחצן הפעלת מזגן שרופה. פנסים: פנסי חזית דהויים – צריך תיקון. ממיר קטליטי חדש, חליפי ראדיאטור חליפי סיכום: הבוחן אמר שפרט למנוע, מדובר ברכב במצב טוב שהוא בעצמו היה קונה. מעבר לזה, אני מכיר את בעלי הרכב, כך שבאופן כללי אני בוטח בהם. למרות שלפי עצות שכבר קיבלתי, כל כניסה למוסך כבר היתה מאתרת את בעית המנוע. מה דעתכם? ללכת על זה? כמה לרדת במחיר? האם מיד לאחר הקנייה ללכת להחליף מנוע או לחכות שהוא ימות? כמה צריכים לעלות התיקונים. תודה למשיבים, דורון.
  9. תודה רבה לכולם. עוד דבר קטן ששכחתי לציין ולשאול לגביו. לרכב הזה אין בעיות מיוחדות עם עליות (וירידות) נכון? אני פשוט גר בחיפה, וקצת יהיה לי קשה לחזור הביתה אם האוטו לא יעלה על ההר. שוב תודה ושבוע טוב, דורון.
  10. שלום לכולם, נתחיל בזה שהניסיון שלי ברכבים בכלל, ובנהיגה בפרט, שואף לאפס פחות או יותר. אבל אני זקוק לרכב זול, אמין שיסיע אותי מדי פעם ממקום למקום. מישהי שאני מכיר מוכרת יונדאי אקסנט, שנת 2000. אוטומטית, בלי תאונות, יד ראשונה, 100 אלף קילומטר. המחיר הינו מחיר מחירון - 25 אלף שקלים. כאמור, אני מכיר את המוכרת, ואין לי סיבה שלא לסמוך עליה. היא גם מוכרת בגלל סבב מכוניות במשפחה, ולא בגלל סיבה אחרת. מה דעתכם? מה שקורץ לי בעסקה זה גם ההיכרות עם המוכרת, וגם הדגם עליו קיבלתי גם ממקורות אחרים המלצות. תודה רבה, דורון.
×
×
  • תוכן חדש...