Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שחשבתי. הוא מזייף כשהוא עובר את הארמס ונשרף במקסימלי.

השאלה היא אם אפשר לסמוך ב100% על ההספקים שנותנים היצרנים.

פורסם

הוא לא נשרף כשהוא מקבל את ההספק המקסימלי אלא מקבל באופן רציף הספק גבוה יותר מהספק הRMS (דבר בלתי אפשרי עם מוסיקה ומגבר בעל הספק קרוב להספק שהוא יכול לקבל) או שהוא יקבל הספק גבוה משמעותית מהספק הRMS ואז הוא יכול להישרף ברגע. ההספק המקסימלי לא אומר לך דבר.

פורסם

אני זוכר שקראתי איפשהו שההספק MAX הוא ההספק המקסימלי שהרמקול יכול לספוג ולאחריו הוא נשרף תרמית.

האמת אני זוכר שאתה זה שנתת את הלינק לאתר הזה ... זה היה בנושא CLIPPING.

פורסם

מתי תקלטו כבר שהספק ה RMS זה מה שצריך להסתכל עליו ?

זה שאתם כל הזמן משתמשים בנתון ה MAX זה בגלל שיצרני הרמקולים רוצים לתקוע מספר גדול לרמקול, זה טריק שיווקי !

נתון ה MAX הוא נתון שלרוב לא משמעותי ולא רלוונטי !

פורסם

מקרה ראשון:

ואם הרמקול הוא 500 ואט מקסימום ו200 ארמס ואני יתן לו 500 ואט מקסימום עם 250 ארמס. מה יקרה אז?

מקרה שני:

ואם אני יתן לרמקול 200 ארמס ו500 מקסימום, הספק של 200 ארמס ו600 מקסימום?

מה יקרה בכל אחד מהמקרים? לדעתי במקרה הראשון הרמקול לא ישרף ובמקרה השני הוא כן ישרף.

פורסם

חבל שאני לא זוכר את האתר ...

אוקיי אז למה לעזאזל רושמים את הנתון של ההספק המקסימלי ? לא יכול להיות שהוא לא אומר כלום אם הוא לא היה אומר כלום לא היו רושמים אותו!

פורסם

במיקרה הראשון הרמקול ישרף יותר מהר ! בדוק

במיקרה השני תיגרום לו קצת נזק, אבל לא ניראה לי שהוא ישרף

EyalR אתה תומך בי ?

פורסם

הכי הגיוני זה שארמס זה ההספק שהרמקול יכול לספוג בלי לעוות את הצליל והספק מקסימלי זה ההספק הכי גבוה שהוא יכול לקבל עד שהוא נשרף. כמובן שיהיו זיופים חזקים בהספק כזה.

אני צודק?

פורסם

רמקול יכול להינזק בני המצבים.

ההספק של הMAX זה ההספק שהרמקול יכול להוציא בצלילים והרמקול לא חייב לזוז בהספק כזה כי זה צלילים. והוא יכול להרס אם אתה עובר את הMAX

בשני המצבים אם אתה עובר את ההספק הסליל מתחיל להיות חם - רותח. הרמקול מזייף

ואז ההתנגדות שלו מתחילה לרדת כי הציפוי של החוט המלופף - הסליל מתחיל להישרף.

ואם אתה עובד את העוצמה במידה גבוה הרמקול יכול יש להישרף כי יהיה נתק בסליל שלו.

תמיר

קומפננט חדש בשקיות למכירה !: 400 שקלים.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=59552

פורסם

נותנים את הנתון הזה מסיבה פשוטה - הוא עוזר למכור רמקולים. יש חברות שלא מספקות את הנתון הזה בכלל.

יש גם להבין שיש חברות שמודדות בצורה שונה מאחרות. למשל לחברת SCAN SPEAK יש רמקול שרשום שהוא 60W RMS אבל הוא יכול לקבל גם 300W. אתם שואלים איך? מכיוון שהנתון נמדד עם SINE SWEEP שזה אומר שנתנו לו תדרים מ20HZ עד 20KHZ. רמקולים אחרים מודדים למשל רק בתדר אחד ויותר קל למיד לעמוד בהספק מסויים ב1KHZ מאשר ב20HZ.

פורסם

הספק ה-RMS בנתוני החברות (ההספק הנומינלי), זה הספק העבודה המקסימלי שהרמקול יכול לעבוד בו בצורה רציפה מבלי לגרום נזק לרמקול. כלומר אם העוצמה לא עולה מעבר להספק הרשום של הרמקול, אז הרמקול לא ינזק. במידה והעוצמה תעלה מעבר לעוצמת ה-RMS של הרמקול בפיקים מאד קצרים ולא עוצמתיים במיוחד, הרמקול יזייף ויתן צליל "לא נקי". אם הפיקים האלה יהיו עוצמתיים זה יכול לגרום לשריפת הרמקול (לא מסוגל לעמוד בהספק כזה) או להנתקות הממברנה שלו (יענתו הרמקול נקרע). בתכלס זה כמו שתסעו בהילוך שלישי ותעבירו את האוטו להילוך ראשון, אם זה לזמן מאד קצר אז לא יקרה שום דבר לאוטו. אבל אם תסעו הרבה זמן אז ... או שתעבירו מהילוך חמישי לראשון וזיקוקי יום העצמאות יתחילו מוקדם!

• תוכן חדש...