Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5937 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חבריי פורום,

היום ליפני עשר דקות עברתי תאונה,

אני נוסע לי יחסית לאט, ופתאום רואה אוטו שעוצר למעבר חצייה.

דפקתי ברקס(טויטה קורולה 2010) והאוטו כאילו לא עצר לי בכלל. בגלל ה ABS? הרגשתי כאילו הברקס מתנגד לי ,

לי הטמבון הלך ולג'יפ מיצובישי חייה רעה לא קרה כלום,רק שריטה קטנה

החלפנו פרטים של ביטוח וכל זה.

עכשיו יש אפשרות לא להפעיל את הביטוח?

אני חייב לציין שהנהג מאוד נחמד

תודה רבה יניב כהן

audi A3 1.8T

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

פורסם

אמוד את הנזק שנגרם לך במוסך. אם הנזק קטן מההשתתפות העצמית שתצטרך לשלם לביטוח אזי לא שווה לך להפעילו.במקרה שהנזק קטן מהפעלת הביטוח - דבר עם הבחור שפגעת בו ותגיע איתו להסדר כמה לתת לו על הנזק שנגרם לרכבו.

Twincharger Stratified Injection

פורסם

ומה לגביי הבלמים?

הרגשתי שהבלם שלי כאילו עולה לי כלפיי מעלה אבל ממש, ולחצתי ממש חזק והוא עלה לי למעלה, איפלו חריקה לא זכור לי שהיה,

יש ברכב ABS ועוד איזה משהו למניעת החלקה. VSC או משהו כזה.

audi A3 1.8T

פורסם

מערכת הABS לא באה לקצר את מרחק הבלימה, היא דואגת שהגלגלים לא ינעלו ותשאר לך יכולת ההיגוי.

VSC - בקרת אחיזה. קרא על esp זה אותו דבר אם אני לא טועה.

פורסם

אבל לא הבנתי למה הברקס עלה לי כלפיי מעלה .

יש למישהו מס' טלפון( אפשר לשלוח לפרטי) של פירוקיות ?

יש מצב להשיג משם טמבון ופנס?

כי השתתפות עצמית לביטוח זה 4 וחצי אלף

audi A3 1.8T

פורסם

אם אתה סבור שיש פגם כלשהו בבלמים, קח את הרכב לבדיקת תקינות בלמים במוסך מרכזי.

לחליפין תן לנהג מנוסה לבדוק אותם במגרש ריק (לא על כביש!).

פורסם
בזמן פעולת ה-ABS מורגשת רעידה מאזור דוושת הבלם. האם זה דומה למה שהרגשת?

ועוד איזה רעידה, שלא נתנה לי לבלום עד הסוף הבלם עלה לי ממש למעלה בגלל זה,

audi A3 1.8T

פורסם

קודם כל, קצת סמנטיקה.

לא עברת תאונה, עשית תאונה. חוסר תשומת לב וחוסר הידע שלך בנהיגה גרמו לך לעשות תאונת דרכים. אתה היית גורם עיקרי (אם לא המרכזי) בתאונה.

עכשיו, כדאי שתרגע, שתה איזה כוס של מיץ פטל ותבין שבסך הכל מדובר בתאונה קלה ולא בסוף העולם.

מה לעשות עכשיו? לגשת עם הרכב שלך לפחח ולבדוק האם הפגוש ניתן לתיקון והאם יש נזק נוסף שאתה לא מזהה כרגע. הפחח ידע להגיד לך כמה, פחות או יותר, יעלה תיקון הנזק. במידה ונדרש פגוש מפירוק, הוא גם ידע מהיכן לרכוש כזה.

כמו כן, כדאי ליצור קשר עם הרכב הנפגש ולשאול אותו מה הוא מתכוון לעשות בנידון. במידה והוא מוכן לסגור את העסק מבלי לערב ביטוח - מה טוב. אחרת, יש להודיע לסוכן הביטוח שלכם באופן מיידי ולקבל ממנו הנחיות להמשך טיפול.

לגבי הבלמים - הסיכוי שיש תקלה במערכת הבלמים שלך די קטן. לדעתי אתה פשוט לא יודע לבלום, אבל זאת לא אשמתך כי אף אחד לא לימד אותך. כמובן שאתה יכול לקחת את הרכב למוסך מורשה ולבקש בדיקה של הבלמים, זה לא לוקח הרבה זמן וגם כנראה לא יעלה הרבה. אבל יהיה הרבה יותר אפקטיבי מצידך ללמוד לנהוג כמו שצריך וללמוד לא לפחות מדוושת הבלם. את זה אפשר לעשות, בין היתר, בקורס נהיגה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כמה שאלות על מנת שנוכל אולי להבין קצת יותר:

1.על כמה נסעת ?

2.באיזה מרחק בערך הבחנת ברכב שלפנייך בולם (לחילופין,כמה מ' הרכב עבר מהשנייה שירדת על הבלמים ועד שירדת על הפגוש של המיצובישי?).

3.הכביש היה רטוב\עם חול או משהו אחר שהיה עלול לשבש את אחיזת הרכב ולפגוע בבלימה ?

כשאתה אומר שנסעת לאט, למה את מתכוון ?

30 קמ"ש זה לאט במצבים מסויימים ו-80 קמ"ש זה די לאט במצבים אחרים.

(לא שואל אותך כדי להטיף לך אם נסעת מהר או לא,שואל כדי לנסות להבין למה הרכב שלך לא בלם).

בגדול, בלימה של רכב מודרני במהירויות של 40-50 קמ"ש היא די יעילה ובטח לא אמורה להותיר אצלך הרגשה של "הרכב פשוט לא בלם".

תענה על השאלות שכתבתי ואולי נוכל להבין באמת מה הבעייה (בלימה לקוייה של הרכב, תפעול לא נכון של הרכב מצידך, אי שמירת מרחק מהרכב שלפנייך).

הימור שלי (ואל תעלב)- לא ממש השכלת איך להשתמש בבלמים\רכב.

בכל אופן,

תמיד מומלץ במצב כזה לבדוק באמת שהרכב בולם כראוי במגרש ריק.

ובלי שום קשר, טיפ לחיים (או יותר נכון, טיפ כדי להשאר בחיים):

על כל רכב שאתה עולה, אבל על כל אחד, הדבר הראשון שכדאי שתעשה זה לבדוק את יכולת הבלימה שלו, הסיבה לכך פשוטה, לכל רכב משקל שונה ומערכת בלימה עם יכולות שונות,צמיגים שונים וכדומה.

כלומר, יכול אפילו להיות מצב תקח מאזדה 3 עם צמיגים סיניים שחוקים ותבלום איתה ממהירות 50 קמ"ש ב-6 מ' (סתם לדוגמא) ותקח את אותה מאזדה בדיוק, תשים לה צמיגים איכותיים ודביקים ופתאום תגלה שעל אותו משטח בדיוק, באותה מהירות בדיוק, אתה מקצר את מרחק הבלימה שלך במטר.

מצד שני,תיקח לאותו משטח גולף GTI שמצויידת בבלמים טובים יותר וצמיגים שמנמנים יותר) ופתאום מרחק הבלימה יתקצר בעוד חצי מ' לעומת המאזדה עם הצמיגים האיכותיים.

פער של מטר ואפילו חצי מ' זה ההבדל בין לפתוח שרשור בנושא "עברתי תאונה ואני מעוניין לדעת יותר בנושא פעולת הבלמים ברכבי" לבין לא לפתוח אחד כזה בכלל,וזה במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב זו ידיעה באחד העמודים הפנימיים של עיתוני החדשות תחת הכותרת "ילד בן 5 נדרס למוות".

אל תטעה ידידי, אני לא מנסה לבקר אותך במה שכתבתי, אני פשוט רוצה שאנשים באמת יילכו ויכירו את יכולות הבלימה של הרכב שלהם, הרי ביננו, כולם מכירים היטב את יכולות ההאצה שלהם,אבל כמה מביננו פעם "השקיעו מאמץ" ונסעו למגרש נטוש או אפילו כביש ריק בשעת לילה מאוחרת רק כדי לבדוק איך באמת הרכב שלהם בולם ?

יותר מזה, הרכב אצלך רק לכמה שעות ולא יוצא לך לבדוק את הבלמים שלו ? סלמתאק, שמור עוד יותר מרחק ממה שאתה רגיל בדר"כ.

כשהייתי בארץ שכרתי למשך יומיים סוזוקי SX4, סוג של קופסה מנופחת על גלגלים, בגלל ההבנה שהרכב עם מרכז כובד מאוד גבוה (הרכב מאוד גבוה) פשוט נסעתי בו יותר רגוע ושמרתי על מרחק גדול מהרכבים שמלפניי (מהסיבה הפשוטה, הרכב הקודם של אבא שלי היה באלנו, רכב שבהחלט לא מצטיין בבלמיו..).

כשלקחתי מאבא שלי את הסיוויק שלו (החדשה) הרגשתי הרבה יותר נוח לנסוע מהר יותר ולשמור מרחק בצורה סבירה (במקום כמו עם ה-SX4 ששם יכולת להחנות אוניית סער 5 ביני לבין הרכב שלפניי בכביש המהיר...).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

1.על כמה נסעת ?

2.באיזה מרחק בערך הבחנת ברכב שלפנייך בולם (לחילופין,כמה מ' הרכב עבר מהשנייה שירדת על הבלמים ועד שירדת על הפגוש של המיצובישי?).

3.הכביש היה רטוב\עם חול או משהו אחר שהיה עלול לשבש את אחיזת הרכב ולפגוע בבלימה ?

כשאתה אומר שנסעת לאט, למה את מתכוון ?

תשובות:

1)נסעתי בערך על 70 65 משהו באזור הזה,

2)כפי שאני זוכר הרכב שבלם עייני לא ראו שום אור בלימה!בלמתי בסביבות 4 מטר ממנו.כמה שניות להגיד לך אני לא אדע, לערכתי חמש שנייות אבל אל תתפוס אותי במילה.

3)יכול להיות שהיה קצת שברירי חול,אך אני לא זוכר, אני אבדוק זאת על ידי נסיעה לשם, זה ליד הבית.

נ.ב:

אני באמת אשמח עם תמליצו לי על קרוס כזה,שיעשו אותו עם הרכב שלי, ולא מעניין אותי המחיר במיוחד, ודווקה חשבתי ללכת לאחד כזה. סה''כ הוא ממש לא מזיק, רק ההפך!

audi A3 1.8T

פורסם

70 קמ"ש זו מהירות גבוהה. אם הצמיגים לא במצב אופטימלי ובמיוחד אם הכביש היה מעט רטוב או מלוכלך מחול, בקלות אפשר לאבד אחיזה במצב של בלימה חזקה, ובמקרה כזה ה-ABS נכנס לפעולה ומכאן הרעידות שהרגשת בבלם. במצב של אחיזה נמוכה, בלימה במהירות איטית (אחרי שכבר קיצצת את ה-70 קמ"ש ל-20 נניח) לוקחת עוד כמה מטרים - ובגלל זה עשית תאונה.

קורס נהיגה מתקדמת יכול ללמד אותך לבלום יותר נכון וגם כמה מרחק צריך לשמור בכל מהירות, אבל אתה תצטרך ללמד את עצמך לשים לב יותר למה שקורה סביבך על הכביש...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אבל למה הרכב שלי לא עשה אפילו "חריקת צמיגים" ? ולחצתי עד סוף הדוושה!

ואם אפשר לשלוח לי לפרטי או לפרסם פה אתר כל שהוא שמציעים קורס נהיגה מתקדמת. אני אשמח מאוד.

audi A3 1.8T

פורסם

ככל הנראה כי היה חול על הכביש, הרי הצמיגים חורקים (בעצם צווחים) כשהם על מגבלת האחיזה שלהם על משטח מאוד אוחז כמו אספלט, כשיש חול או משהו אחר על הכביש, לא תשמע צווחות כי הם מאבדים אחיזה מבלי להגיע למקסימום הבלימה שהם מסוגלים לה. תוסיף על זה כמובן את העובדה שיש לך ABS, שלא מאפשר להם באמת להינעל אלא משחרר טיפה את הבלם בשביל לתת לך היגוי.

קורסים - בצע חיפוש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ואם וכאשר הכביש היה רגיל,אחיזה טובה, ללא חול או גורם אחר המשפיע על עצירה,

ועדיין לא הייתה צווחה?

audi A3 1.8T

• תוכן חדש...