Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5936 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברים בוקר טוב,

אשמח לשמוע מכם על פוקוס מודל 2003, מנוע 2L, אני מניח שרמת גימור GHIA, עם 92K ק"מ.

חלקכם יודעים שחיפשתי C5 מודל 2002-3 בנרות בשבועות האחרונים; התלהבתי מאד מהתמורה הפוטנציאלית מהרכב, למרות השגעונות שלו (אני משתמש לינוקס, אני יודע מה זה מערכת קפריזית :lol: ).

אני נוסע כשלושים אלף ק"מ בשנה, ועוד כה נהניתי מרכב ליסינג במימון מלא (משמע אני מנוון לחלוטין בניהול הוצאות רכב פרטי). הרכב יהיה בשימושי כנהג בודד רוב הזמן (עסקים) אבל אמור להתאים למשפחה, כולל נשיאת כל הפקאלך לשבת עבור 4 נפשות.

בטוויסט דרמטי של העלילה נודע לי שבן משפחה (אמין עלי לחלוטין) רוצה למכור את הרכב שלו, ויש לי אפשרות לקנות אותו במחיר מעולה, ואפילו מצחיק. מדובר בפוקוס דנן.

האמת, לא כל כך חשבתי על הרכב הזה, הוא נראה לי חסר ייחוד, משעמם וספרטני, אבל תנאי הרכישה הופכים אותו להצעה שקשה לסרב לה.

נסעתי בה להתרשמות, היא נשמעת ומרגישה בסדר גמור. ידוע לי שהרכב עבר בשנים האחרונות כמה תיקונים והחלפות גדולות, האחרונה החלפת מדחס מיזוג, כמובן ללא תאונות (בלי עין הרע).

לא זאת אלא עוד: הרכישה במחיר נמוך מפנה לי תקציב לשדרוג ושיפור הרכב - צמיגים בטוחים ושקטים, אודיו, נקיון פנימי רצחני וכל דבר שיעלה על דעתכם (נעל של תינוק על האגזוז?).

מה דעתכם?

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

חברים, סליחה - אני משאיר פה בקשה כללית לחוו"ד על פוקוס MK1 מודל 2003 ג'יה, 2L.

את השאלות הספציפיות אפנה בפורומים הייעודיים.

בשורות טובות

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

הפוקוס לכשעצמו הוא רכב נחמד, במיוחד בגרסת ה- 2 ליטר.

אך לא ניתן להשוותו ל-C5, מדובר בהשוואה בין מינים שונים.

הפוקוס יהיה זול יותר לאחזקה, אמין יותר וקל יותר להיפטר ממנו.

הסיטרואן טובה יותר בכל יתר התחומים למעט, אולי, ביצועים.

פורסם

נשמע כמו קנייה מצויינת.

בכללי, מדובר ברכב מעולה, מהנה לנהיגה עם גיר אוטומטי שקצת מסרס את המנוע.

אם אתה לא צריך את הגודל, הפוקוס עדיפה לדעתי על ה-C5.

פורסם

תודה יריב.

אם יש לך מידע על הדגם והשנתון אשמח להמלצות ליישור קו.

Winston S. Churchill -

פורסם

תשמע, באופן כללי זה נשמע די טוב חוץ מ..... אתה צריך לנסוע 30K בשנה, ז''א תוך 3 שנים הרכב יגיע ל-200,000 ק''מ ותצטרך להפטר ממנו באיזה שהוא שלב. צר לי לאכזב אותך, אבל פוקוס זה רכב זול והוא בנוי מחומרים זולים. הוא לא נועד לשרוד בכל מצב. אתה כן תצטרך להשקיע בו. לא רק יישור קו, כשלעצמו לפי דעתי זה יגיע ל 3-4 אלף ש''ח. אתה עושה ק''מ מכובד ולפי דעתי תוך שנתיים תצטרך לשדרג. גילוי נאות: בבעלותי גם פוקוס גיאה 2004.

כדי לתת לך פחות או יותר עלויות של יישור קו, הנה מה שאני הייתי עושה:

דיסקיות קד' 350

צלחות קד' 500

רפידות אח' 300

צלחות אח' 400

נוזל בלמים החלפה מלאה 150

שמן מנוע עם מסנן 150

פ. אויר 40

פ. מזגן 100

חגורת טיימינג עם מותח וחגורת אביזרים 500~

מייצבים קד' שני צדדים 600

נוזל גיר אוט' mercon v כ-10 ליטר 200

מצתים 150

ניקוי מזרקים (?)

מסנן דלק 100-200

צמיגים 195/60/15 (?) 1700

מצבר (?) 600

---------------------------

סה''כ 3,000-6,000

עבודה: 2,000

--------------------------

סה''כ: 7,000 - 5,000

וזה לפני השדרוגים שהזכרת.

וכמובן לבדוק אם הכל בתוך הרכב תקין. כפתור תא מטען (300 ש''ח), סככות שמש מחלה נוראית של פוקוס (600-700 שני הצדדים), פלסטיקים, מנגנוני חלונות נופלים (250-700 ש''ח כ''א). מקווה שעזרתי לך במשהו. בסך הכל רכב שלא מוצץ מזומנים, ודי פשוט בתחזוקה. אם לא היית מציין שאתה גומע 30,000 ק''מ בשנה, הייתי אומר שהעסקה מצוינת.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

burzum תודה על המידע.

נראה לי שעוד 2-3 שנים לא ישאר לי אוטו ביד לפי מה שאתה אומר... ;)

Winston S. Churchill -

פורסם

אני ממש לא מסכים עם באזרום.

פוקוס הוא רכב אמין ,במיוחד אם טופל היטב, מנוע ה 2.0 חביב מאד ומהווה קניה טובה.

סכ"ה אתה מדבר על רכב זול יחסית ולדעתי קניה מאד טובה יחסית למחירו.

ממש לא נראה לי ש C5 תשרוד טוב יותר- אולי אותו דבר (למרות חיבתי הטבעית לצרפתיות).

לא הייתי נכנס לפינה של החלפת גיר לידני אלא אם כן בא לך לעשות את זה כפרויקט לנשמה ולא כצעד כלכלי, הדבר דורש טיפול במחשב רכב, פלסטיקה פנימית דוודשות וכאב ראש לא קטן.

עדיף לחפש ידנית אם זה מאד חשוב לך אבל דע שזה יכול להיות חיפוש ארוך.

בכל מקרה נראה לי שקניית ידנית 1.6 והשתלץ מנוע 2.0 תהיה יותר פשוטה מהצעד ההפוך וגםעל זה אני ממש לא ממליץ לך אלא אם כן זה שוב בשביל הפרויקט והנשמה - לא לטובת פרקטיות.

שורה תחתונה - נראית קניה טובה.

• תוכן חדש...