Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5942 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חבר'ה שמח להיות כאן,

אז ככה אני מחפש רכב מיני-סדאן 5 דלתות, לא צמא לדלק, לא ולא מתפרק בנסיעה על כורכר או אדמה.

אם אפשר אז גם מושב נהג מרווח ונוח כי אני יחסית גבוה יהיה יתרון.

יש הצעות ?

בנוסף עוד שתי שאלות:

1. בכמה אחוזים הצריכה של גיר ידני נמוכה מגיר אוטומטי ? האם הבלאי של הגיר הידני (בהנחה שחלק מהנסיעות הם בתוך פקקים בעיר) מתאזנת עם צריכת הדלק הגבוהה יותר של הגיר האוטומטי ?
  2. נניח ואוכל לקחת הלוואה לקניית רכב חדש מהסוג שהזכרתי מקודם במחיר של 90-100K האם זה עדיף ? מה אז יהיו ההמלצות ?

תודה רבה

חג שמח

רועי

פורסם

מה זה מיני-סדאן 5 דלתות? סדאן הוא מרכב 4 דלתות (הדלת האחורית ללא חלון). 5 דלתות יש להאצ'בק.

לגבי שתי השאלות הנוספות:

1. תלוי באיכות התיבה האוטומטית. ככלל, כ-15% לטובת הידני באותם תנאים.

2. שוב, תלוי מה אתה מחפש - האצ'בק או סדאן, ובאיזה גודל...

פורסם
מה זה מיני-סדאן 5 דלתות? סדאן הוא מרכב 4 דלתות (הדלת האחורית ללא חלון). 5 דלתות יש להאצ'בק.

לגבי שתי השאלות הנוספות:

1. תלוי באיכות התיבה האוטומטית. ככלל, כ-15% לטובת הידני באותם תנאים.

2. שוב, תלוי מה אתה מחפש - האצ'בק או סדאן, ובאיזה גודל...

הכוונה היא להאצ'בק כמובן, סליחה על הבורות.

15% חיסכון לטובת הידני OK העניין הוא האם הבלאי והחלפת חלקים בגיר מתקזזת עם הדלק ? האם לגיר אוטומטי יש בלאי ?

אגב מדוע בד"כ ההספק והמומנט של מכוניות ידניות גבוהה מהמקבילות האוטומטיות שלהן ?

אני מחפש מכונית קטנה (האצ'בק אני מניח) סגנון פ'גו 207,אופל קורסה (רק דוגמאות).

רב תודות

רועי

פורסם

גם תיבה אוטומטית מתבלה, ועלות התיקון או ההחלפה שלה גבוהה בהרבה מעלות הבלאי של תיבה ידנית. תיבה ידנית מודרנית

מחזיקה מאות אלפי קילומטרים אלא אם עברה התעללות קשה מאוד.

מכיוון שבאירופה מעדיפים מכוניות ידניות, בדרך כלל המנועים המתקדמים יותר לא מוצעים עם תיבה אוטומטית. בישראל תיבה

אוטומטית היא כמעט חובה, לכן היבואנים מביאים דגמים אוטומטיים גם אם הם משודכים למנועי "עולם שלישי" מיושנים וחלשים.

לגבי המלצה - לתקציב שלך המכוניות המומלצות ביותר הן פיז'ו 206 וטויוטה יאריס. הראשונה מרווחת יותר, זולה לרכישה

ונפוצה יותר, בעוד שהיאריס מהנה יותר לנהיגה, חסכונית וזולה יותר לאחזקה. היא גם שומרת על הערך שלה טוב יותר ומאוד

מבוקשת - מה שעשוי להקשות עליך למצוא אחת. גם הונדה ג'אז יכולה להיות אפשרות מעניינת (אך יקרה).

פורסם

אני ממליץ גם על הסיריון (שמגיעה גם עם מנוע 1000 סמ"ק מאוד חסכוני) שהיא יאריס בתחפושת ובד"כ יותר זולה לרכישה מהיאריס.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הסיריון עם מנוע 1,000 סמ"ק היא מהדור הקודם - לא מבוססת על היאריס והיא נחותה ממנה (ומה-206) משמעותית.

הסיריון מהדור החדש משווקת עם 1,300 סמ"ק בלבד ומבוססת על היאריס, אבל למיטב ידיעתי לא נכנסת בתקציב.

הדור הנוכחי גם לא שווק עם תיבת הילוכים ידנית.

פורסם

האיגניס תצרוך יותר מהרכבים שהוזכרו פה

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

• תוכן חדש...