Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5969 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

חברה שלי מעוניינת ברכב חדש

התקציב שלה הוא בסביבות 110K אבל אם נגיע למסקנה ששווה להשקיע מעט יותר כדי לקבל משהו טוב, נשקיע

הרכב ישמש אותה בעבודתה כמורה לספורט שזה אומר שצריכת הדלק היא נתון משמעותי ושתא מטען גדול הוא חובה

יש לה ציוד רב שהיא צריכה לשנע (כרגע אנו שוכרים I20 שהכיסאות מקופלים ניתן להכניס את כל הציוד שלה)

תחילה חשבנו על סקודה רומסטר בגלל תא מטען ענק אבל היא ירדה מהפרק בגלל ירידת ערך גדולה ונוחות

התחלנו להסתכל על הקומפקטיות המשפחתיות ואלה שנראות לנו מתאימות כרגע הן בפולו והפיאט איבו

I20 אצלנו חודשיים והיא לא אוהבת אותה בכלל

207, מזדה 2 ופיאסטה קטנות מידי (תא המטען צריך להיות בערך בנפח של 1000)

מה אתם אומרים על שתי האופציות שלנו ?

הפולו יותר זמן בשוק ונראה שהיא רכישה בטוחה יותר לעומת הפיאט שהשם שלה (לפחות בעבר) לא היה משהו בנוסף למערכות רבות ברכב שגורמות לי לפחד

דבר נוסף באיבו זה הגיר הרובוטי, סוכני המכירות אמרו שזה משהו שמתרגלים אליו, האם זה נכון ? האם הנסיעה יכולה להיות חלקה ? (אנחנו ממש הרגשנו את החלפת ההילוכים וזה היה ממש לא נעים)

תודה רבה לעונים

פורסם

אני ממליץ לבדוק את יונדאי I30 קרוס וואגון שזו גרסת הסטיישן של ה-I30 בה בטוח לא יחסר מקום.

באותה סביבת מחיר נמצאת גם הפורד פוקוס סטיישן שמציעה תא נוסעים איכותי יותר אך מנוע "עייף".

מכיוון אחר יש את סקודה אוקטביה שקיבלה לאחרונה מנוע מאוד מעניין בנפח 1200 סמ"ק בלבד אך עם מגדש טורבו שעוזר לסחוט ממנו 105 כוחות סוס. היא אמנם מכונית סדאן אך מציעה תא מטען גדול ומרווח במיוחד - שווה לבדוק.

אם אתם מעוניינים בסופר מיני מרווחת במיוחד אז באולם התצוגה של סקודה תמצאו גם את הפביה סטיישן שמציעה תא מטען גדול במימדים קומפקטיים יחסית.

אגב, בשביל לרכוש את האוקטביה או היונדאי תצטרכו להגדיל את התקציב בכ-7000 שקלים.

בקשר לגיר הרובוטי, עליי הוא לא חביב במיוחד ואם לא אהבתם אז חבל לרכוש רכב שלא תהנו מהנסיעה בו.

בהצלחה! 

פורסם

לאופציות שניתנו מעל הייתי מוסיף גם את אחותה של I30 - קיה סיד סטיישן שמציעה אחריות ל-7 שנים על מנוע וגיר. רק לא ממליץ על פוקוס סטיישן, כי היא לא מצטיינת בצריכת דלק. סקודות עם מנוע 1.2 טורבו אמורות להיות חסכוניות מאוד (כמו כן פולו עם אותו מנוע).

עם הרכבים האלו אולי היא אפילו לא תמיד תצטרך לקפל את המושב האחורי, מה שבטוח יקרה עם פולו ופונטו איבו בהן תא המטען הוא סביב 300 ליטר. לגבי האיבו - חוץ מגרסת מולטי-אייר שכרגע היא נמכרת רק עם תיבה ידנית לדעתי, לא מומלץ, כי המנוע אמנם חסכוני, אבל מיושן וחלש יחסית (מולטי-אייר גם חזק וגם חסכוני יותר).

פורסם

ירידת הערך של הסקודה קטנה יותר משל הפיאט.

אין שום הגיון לשלם מחיר של פולו שעולה על זה של הרומסטר.

תא מטען=סקודה, הסקודה איכותית מאד,אמינה וגם אם "תפסיד" כמה שקלים בירידת ערך,תרויח אותם במחיר ההתחלתי הזול יותר מהפולו.

אשר לירידת ערך,אני כבר לא יודע מה כן שומר ערך,הטויוטה נפלה,הצרפתיות אף פעם לא היו שם,האיטלקיות מצבן לא טוב יותר,חלק מהיונדאי כמו גם מאזדה 3 ופורד פוקוס מציפות את השוק במחירי רצפה בשל היותן מכוניות ליסינג וסוחבות איתן למטה את ערך הדגמים,האמריקאיות מתו מזמן,ניסאן היא למכורים בלבד,הונדה נהנית משוק ער אצל מתקיני הניאונים והחלונות הכהים ובעצם מה שאני מנסה לומר שלמעט מספר דגמים קטן (לרוב מדובר גם במכוניות קטנות,זולות ואמינות) הרי שמכונית היא מזמן לא השקעה וירידת ערך היא מנת חלקן של רוב המכוניות,בעיקר בשנים הראשונות והיא צריכה להיות שיקול פחות חשוב מאשר תכונותיו של הרכב.

המלצה:אם כבר יצאו לשוק המשומשות קאיה סיד סטיישן,אחת כזו שמורה עם קילומטרז' נמוך תהיה קניה מצויינת,היא כבר איבדה חלק מערכה ונחשבת למכונית טובה,אמינה ועם תא מטען גדול.

לנו יש אוקטביה 1600 מודל 2008,אנו מאד מרוצים והיא נקנתה בגלל תא המטען הענק (גדול יותר מכל סטיישן בקטגוריה) שמוכיח את עצמו כל פעם מחדש.ניתן למצוא אוקטביות בנזין כמעט חדשות במחירים נוחים מאד.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם
ירידת הערך של הסקודה קטנה יותר משל הפיאט.

אין שום הגיון לשלם מחיר של פולו שעולה על זה של הרומסטר.

תא מטען=סקודה, הסקודה איכותית מאד,אמינה וגם אם "תפסיד" כמה שקלים בירידת ערך,תרויח אותם במחיר ההתחלתי הזול יותר מהפולו.

אשר לירידת ערך,אני כבר לא יודע מה כן שומר ערך,הטויוטה נפלה,הצרפתיות אף פעם לא היו שם,האיטלקיות מצבן לא טוב יותר,חלק מהיונדאי כמו גם מאזדה 3 ופורד פוקוס מציפות את השוק במחירי רצפה בשל היותן מכוניות ליסינג וסוחבות איתן למטה את ערך הדגמים,האמריקאיות מתו מזמן,ניסאן היא למכורים בלבד,הונדה נהנית משוק ער אצל מתקיני הניאונים והחלונות הכהים ובעצם מה שאני מנסה לומר שלמעט מספר דגמים קטן (לרוב מדובר גם במכוניות קטנות,זולות ואמינות) הרי שמכונית היא מזמן לא השקעה וירידת ערך היא מנת חלקן של רוב המכוניות,בעיקר בשנים הראשונות והיא צריכה להיות שיקול פחות חשוב מאשר תכונותיו של הרכב.

המלצה:אם כבר יצאו לשוק המשומשות קאיה סיד סטיישן,אחת כזו שמורה עם קילומטרז' נמוך תהיה קניה מצויינת,היא כבר איבדה חלק מערכה ונחשבת למכונית טובה,אמינה ועם תא מטען גדול.

לנו יש אוקטביה 1600 מודל 2008,אנו מאד מרוצים והיא נקנתה בגלל תא המטען הענק (גדול יותר מכל סטיישן בקטגוריה) שמוכיח את עצמו כל פעם מחדש.ניתן למצוא אוקטביות בנזין כמעט חדשות במחירים נוחים מאד.

אם היית מכליל פחות...

הניסן טידה יכולה להתאים.

לשלושה חברים שלי יש טידה כבר יותר משנה ויש להם רק מילים טובות לומר עליה

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

ההכללה מכוונת ומוגזמת כדי להדגיש שאין ודאות אמיתית ביחס להתנהגות השוק ושכל אחד חושב אחרת בסוגיה זו.

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לדעתי רכב כמו פולו לא יכול להיקרא בעל תא מטען גדול או אפילו בינוני.

אני מצטרף להמלצה על היונדאי קרוס ואגן , אפשר לבדוק גם אוקביה/ ג'טה בגרסת מנג'ר.

(כאשר ברור לכולנו שהתקציב יצטרך לגדול בעוד כ8K כדי שיכיל את כל הדגמים האמורים מעלה)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...