Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה מה קרה לכם? ושמחת בחגך :-o

כמובן שהאלטו לא מתאימה לכל אחד.

מי שרוכש אותה לרוב נוסע בה לבד, בטח לא עם משפחה מרובת ילדים ובטח לא לסיבוב דאווין עם החבר'ה.

התקציב שלה הוא אחד הפקטורים המרכזיים בהחלטת הרכישה והיא מפתיעה ונותנת תמורה נאותה עבורו.

האוטו אצלי חודשיים, עשה 3,000 קמ"ש, פעמיים נסעתי איתו לצפון הנסיעה הייתה חלקה ואפילו הגב לא היה תפוס.

היום בחמסין נסעתי עם מזגן על 110 ללא בעיה.

אז מי שרכש שיהנה ושיהיה שלם עם זה אנחנו לא צריכים להתנצל על כך :wink:

• תגובות 869
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הכוונה הייתה 3000 ק"מ , היא עדיין לא מטוס

רון,

כשאתה כותב הודעה, יש לך כחצי שעה להכניס בה שינויים. במקרה כמו עכשיו, יכולת לתקן בגוף ההודעה.

שים לב שבתחתית ההודעה שלך ישנו לחצן "ערוך" - הוא יעלם כעבור 30 דקות בדיוק.

את תגובה 256 אתה יכול לערוך עד שעה 22:47.

ואגב, גם מטוס לא מגיע ל-3,000 קמ"ש.

מועדים לשמחה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
רגשי נחיתות יש גם אצל אלה שהגיעו למשהו בחיים שלהם, ומה שאתה מתרץ את את התוקפנות שלך עשית בעצמך (משיקלים מפגרים למדי) .

ואחרי מה בדיוק הם מפגרים? תלמד לדבר לפני שאתה מפרסם הודעות. כן, גם בפורומים.

למי ששאל, אני בדיוק מסיים את השנה השלישית בלימודי רפואה, ולרדת למילים כאלה זה לא לרמה שלי.

ואולי כדאי שאתה תקרא את מה שכתבת בהודעות שלך, כי מה שהחבר בהודעה מעליך כתב היה בדיוק מה שהתכוונתי אליו רק בלי ה"תוקפנות" שכ"כ מאפיינת את ההודעות שלי.

גם החבר שעבר 3,000 ק"מ עם האלטו צודק, והוא, לעומתך, מדבר מנסיון.

פורסם

אתה לא אמרת "שטויות" על דבריהם של אנשים אחרים? מה בדיוק נותן לך את הבמה ללמד אנשים איך לדבר, אני שמח ומרוצה מאיך שאני מדבר, במיוחד עם אנשים בצורת ההתבטאות שלך, תודה על ההערה הלא מקובלת.

לגופו של עניין, ולאור התגובות שהתקבלו, לא התייחסתי בכלל לאלטו חוץ מזה שהיא אוטו נחות וזול, והיא כן, אין מה לחשות, מה שהתייחסתי אליו בתגובה שלך זה מה שדיברת על רוכשי רכבים אחרים (גולף במקרה שלי), ואתה פלטת כמה שטויות שם, לא אני עשיתי את זה.

פורסם

לא שמעת על מושגים תמחור מותגים? יחס מחיר תמורה? עלויות ייצור? מן הסתם הגולף שלך יותר טובה, אבל היא גם הרבה יותר יקרה. לכל אחד יש צרכים, דרישות, סטנדרטים ותקציב שונה. התבטאויות כגון "בחרת ברכב נחות וזול" הן לא במקום. באותה מידה אני יכול להביא אדם יותר אמיד שיתחיל לרדת על עגלת איכרים שלך.

פורסם

קהל היעד של האלטו הם לא רק סטודטים צעירים. יש עוד אנשים שזקוקים לרכב עירוני, פשוט וזול. לא בושה לנסוע ברכב שעולה כמעט שני-שליש מסופר-מיני מאובזרת.

אני כבר בן 40 ורוב הנסיעות שלי מתבצעות בתוך תל אביב. אני לא זקוק לרכב גדול, לא צריך אבזור "מפנק".

עד לפני שלוש שנים היתה לי טווינגו, בלי חלונות חשמליים, בלי נעילה מרכזית, בלי תא כפפות נסגר, בלי חלונות אחוריים שנפתחים (אפילו לא לחרך צר), בלי מנוע עתיר כוחות סוס אבל עם הרבה קסם, והיא התאימה לצרכים שלי כמו כפפה ליד. מכרתי אותה כי חשבתי שאני צריך "להתבגר" ולעבור לרכב מאובזר.

אז עשיתי טעות (מבחינתי) ומכרתי את הטווינגו לטובת 206 משנתון גבוה יותר (אך עדיין יד שניה). נהניתי מהנסיעה בה, אבל גם בעל המוסך נהנה ממנה. כשהחלטתי למכור את ה-206 ולהשתדרג חיפשתי רכב קטן, עירוני, והעיקר שיהיה ידני. הופתעתי למצוא בתקציב שפוי רכב חדש שמתאים לצרכים שלי.

אז הזמנתי. ואפילו לא היה אכפת לי שצריך להמתין 5 חודשים. גם לא אכפת לי שאין לחצן לחלון הימני ליד הנהג (אין לי בעיה שהיו מביאים חלונות ידניים), כי רוב הזמן המזגן יפעל.

גם לא אכפת לי שהחלונות מאחור לא נפתחים (בשלוש השנים עם ה-206 לא פתחתי אפילו פעם אחת את החלונות מאחור, ועם הטווינגו מן הסתם זה לא היה אפשרי כלל).

גם לא אכפת לי שאין מד סל"ד (היה יכול להיות נחמד, אבל... לא סוף העולם. ראיתי שמישהו שאל פה "אז איך יודעים מתי להעביר הילוך". נו, באמת?!).

גם לא אכפת לי שתא המטען קטן (הקניות מהסופר ייכנסו, מקסימום, לספסל האחורי. למרות שעם הטווינגו הצלחתי להעביר דירה...).

אז מה שאני מנסה לומר, זה שיש לשמחתי עוד אנשים שאין להם בעיה לנסוע ברכב מסוג אחר. וכמובן, מי שחושב אחרת לא היה מעז להראות בציבור עם האלטו. אבל זה לא נותן לאחרים את הזכות לבטל בשניה את כושר ההחלטה של בן אדם ולקבוע שנעשה אך ורק משיקול כלכלי.

גם לא הוגן לקרוא לאלטו "רכב נחות" - כי הוא לא. צריך להשוות אותו לרכבים קטנים מהקטגוריה שלו (לא, גולף לא נחשבת בקטגוריה), ולצרכים של הנהג.

נסיעה טובה. לכולנו.

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם
לא שמעת על מושגים תמחור מותגים? יחס מחיר תמורה? עלויות ייצור? מן הסתם הגולף שלך יותר טובה, אבל היא גם הרבה יותר יקרה. לכל אחד יש צרכים, דרישות, סטנדרטים ותקציב שונה. התבטאויות כגון "בחרת ברכב נחות וזול" הן לא במקום. באותה מידה אני יכול להביא אדם יותר אמיד שיתחיל לרדת על עגלת איכרים שלך.

יפה מאוד, לכן ההערה שעירבה את הגולף בדיון פה לא היתה במקום והגבתי, למה יש לך בעיה עם זה?

דבר שני למה נחות וזול מפריע לך? הוא לא הרכב הכי בסיסי שאפשר לקנות? הוא לא הרכב החדש הכי זול שאפשר לקנות? אם הייתי אומר "בסיסי באיבזור" ו"כלכלי" זה היה קל יותר לעיכול?

פורסם

דבר שני למה נחות וזול מפריע לך? הוא לא הרכב הכי בסיסי שאפשר לקנות? הוא לא הרכב החדש הכי זול שאפשר לקנות? אם הייתי אומר "בסיסי באיבזור" ו"כלכלי" זה היה קל יותר לעיכול?

יש הבדל תהומי בין "נחות" לבין "בסיסי".

העובדה שהרכב זול ולא מאובזר לא הופכת אותו לנחות...

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם

אז מה שאני מנסה לומר, זה שיש לשמחתי עוד אנשים שאין להם בעיה לנסוע ברכב מסוג אחר. וכמובן, מי שחושב אחרת לא היה מעז להראות בציבור עם האלטו. אבל זה לא נותן לאחרים את הזכות לבטל בשניה את כושר ההחלטה של בן אדם ולקבוע שנעשה אך ורק משיקול כלכלי.

אני מסכים עם זה, אבל גם לא ראיתי מישהו בשרשור שרמז למה שאתה אומר.

גם לא הוגן לקרוא לאלטו "רכב נחות" - כי הוא לא. צריך להשוות אותו לרכבים קטנים מהקטגוריה שלו (לא, גולף לא נחשבת בקטגוריה), ולצרכים של הנהג.

יש עוד שני מתחרים I10 ופנדה, ומבחינת אבזור, בטיחות וגודל הוא דווקא כן נחות משניהם, אם אתה לא צריך את זה זה לא מבטל את זה כפרמטר.
פורסם
יש הבדל תהומי בין "נחות" לבין "בסיסי".

העובדה שהרכב זול ולא מאובזר לא הופכת אותו לנחות...

נחות זה מושג השוואתי, אם יש רכב מאובזר ורכב לא מאובזר מי הנחות ביניהם?

פורסם
אני מסכים עם זה, אבל גם לא ראיתי מישהו בשרשור שרמז למה שאתה אומר.

יש עוד שני מתחרים I10 ופנדה, ומבחינת אבזור, בטיחות וגודל הוא דווקא כן נחות משניהם, אם אתה לא צריך את זה זה לא מבטל את זה כפרמטר.

מסכים. אישית הייתי בוחר בפנדה החדשה. (אם סמל"ת היו טורחים להביא אותה לארץ והיו לי 80,000 שקל) אבזור הרבה יותר מקיף ובכללי רכב יותר איכותי, נוח ומאוזן, אבל אני לא פוסל את הבחירה שלו. פנדה עולה 18,000 שקל יותר. לא בדיוק כסף קטן. בנוסף סוזוקי מותג הרבה יותר חזק בארץ מפיאט.

פורסם

אתם מתחילים להפוך את השרשור הזה לעוד שרשור של "למי יש יותר גדול".

העניין הוא שלאלטו הידנית אין בעצם שום מתחרות בישראל בכלל, ההפרש במחיר בין האלטו שעולה 59,700 ליונדאי I10 הזולה ביותר שעולה 74,900 הוא אסטרונומי, זה בכלל סדר גודל אחר לגמרי של מחיר. גם אם היונדאי קצת יותר נעימה (לדעת רבים דוקא לא) וקצת יותר מאובזרת, במחיר הזה - זה פשוט לא רלוונטי (אם היא הייתה עולה נניח 64-65, יתרון האבזור היה הופך למשמעותי והיונדאי הייתה נכנסת למשוואה).

האלטו מתחרה ברכבים משומשים, רובם הגדול כבר לא בתקופת האחריות במחיר הזה. ותאמינו או לא לקבל רכב חדש עם אחריות על ה-כ-ל ל-3 שנים שלמות הוא יתרון אדיר עבור הרבה מאד אנשים.

אני עד שהזמנתי את האלטו חסכתי 60 אלף ש"ח בשביל גולף 2001-2003, כבר שנים שאני חולם על גולף.

כשהאלטו הידנית הופיעה לפני כמה חודשים הלכתי לראות אותה ברח' המסגר - סתם כדי לראות מה זה העוף המוזר הזה.

אחרי שעשיתי סיבוב הבנתי שהיא מציעה ב-ד-י-ו-ק את מה שאני, בחור בן 25 כרגע צריך ולכן הזמנתי אותה.

אדוארד הוא אחד החלוצים עם האלטו הידנית, הוא מבסוט מהרכישה שלו והוא רוצה לשתף את כולנו בכך, זוהי מטרת הפורום לא?

הכל שאלה של צרכים לעומת תקציב, או בלשון אקדמאית/רחוב יחס תמורה מחיר.

ואגב, ממש אבל ממש לא הכל מושלם באלטו, האלטו די מגבילה אותך במספר פרמטרים, אבל... למי שאין צורך על בסיס קבוע באותם פרמטרים, במחיר הזה פשוט אין לה מתחרות. שלום.

פורסם

אני לא מבין על מה הויכוח כאן בכלל.

מה הקשר בין גולף לאלטו?

הדבר היחיד שצריך לדון עליו כאן הוא היכולת של האלטו לסחוב עליות או ההתנהגות שלה כשהרכב מלא.

החלונות האחוריים זה בולשיט - נסעתי בליאונה קופה במשך 6 שנים כמעט ולא הייתי זקוק לחלונות נפתחים.

את הלחצן לחלון אפשר להוסיף בעוד 300 ש"ח, סכום זניח.

תמיד אפשר לקנות יונדאי גטס ידנית במחיר של האלטו - אבל איך אפשר להשוות רכב ליסינג עם 70 אלף ק"מ לרכב חדש מהניילון?

כל אדם שעיקר הנסיעות שלו הן בעיר, יכול בהחלט לרכוש את האלטו ללא היסוס, בטח ובטח בגוש דן הצפוף והפקוק (והמישורי).

האלטו לא נחותה משום רכב, מכיוון שאין לה שום מתחרה במחיר שלה.

ביום שפנדה ידנית תעלה 60 אלף ש"ח, נוכל לדבר על נחיתות...

פורסם

מה באמת הקשר בין האלטו לגולף?

אולי משהו פה רוצה להשוות אותה לפורש? לBMW סדרה 7? או אולי סדרה 6?

ועכשיו ברצינות, כמו שרשמתי כבר מקודם: לאנשים עם צרכים מסויימים זה אוטו שמתאים כמו כפפה. והאוטו הכי טוב במקרים מסויימים - כמו במקרה שלי: סטודנט, בן 24 וחצי, גר בפ"ת, רוב הנסיעות הן בעיר, לבד (לפעמים עם החברה). ואם למשל אסע איתה לצימר בצפון פעם ב.. אני בטוח שהרכב יחזיק כמו גדול.

אז לכל אלו שטוענים שזה רכב נחות - אז זהו שלא! ממש לא אפילו. תשוו אותו ל I10 ולפםנדה והוא לא נופל מהם. ממש לא אבל. גם מהפז'ו 107 הוא לא נופל. הוא יותר זול מהם בהרבה ולכן הוא שווה את זה עד מאוד.

אז די כבר לרדת אל האלטו!

חג שמח! ושמחת בחגך!!:-P

כפיר הג'ינג'י

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5861 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...