Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5977 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש כמה:

בלנדר בהמה תוצרת ארה"ב, OSTERIZER. תחילת שנות ה-80',

נראה כמו חדש, נשמע כמו חדש ומפרק כל מה שתאכיל אותו.

בלנדר-מוט של BAMIX, תוצרת שוויץ. רק בן 11, יחזיק מינימום עוד 11 שנה, איכות בנייה פנומנלית.

פטיפון של קנווד (יפן) משנת 83' - נאסף ממרפסת של מישהו, ואחרי שיפוץ של חבר טוב נשמע מעולה.

החלפתי כבר 4 מחטים, או במילים אחרות, אלפי שעות האזנה...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מזמן נפטרתי מטלויזית סוני ... משנת 1993 בערך... אולי פחות, תוצרת ספרד! (היא היתה תקינה). בבית ההורים , מגבר וטיונר טכניקס.. משהו מ1980...(לפני כמה זמן היתה כתבה על מאזינים שמתקשרים לרדיו ובדיוק הראו את המכשיר הזה..!). מאוורר איטלקי, שאחרי ניסיונות שלי לפרק אותו, הוא נראה קצת חבוט ומוכה, אבל תוצרת איטליה - ותודות לפורום וקצת WD 40 הוא הסתדר.... (בן 30 לפחות). הכי הכי? מקרר אספנות... אמקור 10, יותר גדול ממני בגיל (בן 46 בערך) ועדיין עובד!!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

וידיאו פנסוניק משנת 1992 עם כיתוב MADE IN JAPAN. הובא מאוקראינה ב-1996. שתי התקלות היחידות שהיו לו, הן שבשנת 1994 נתקעה בו קסטה, ובשנת 2002 התפגר השלט. אבל הקטע בו, הוא שכל הכפתורים והפונקציות של השלט (בניגוד למכשירים יותר חדשים) קיימים גם על הפאנל הקדמי, ובשביל תפעול בסיסי אפשר היה לתכנת את השלט האדום של הוט.

אגב, אותו השלט של הוט ידע מצויין גם לשלוט על DVD טושיבה שיש היום.

זה בערך הדבר היחיד הטוב שהיה בהוט.

הוידיאו הוצא משימוש רק בגלל האינטרנט, צורב ונגן DVD.

מה עוד.

מקרר תדיראן אפולו מודל 96 שנקנה ביום עלייתנו לארץ. אומנם בהתחלה היו איתו בעיות, כמו מנוע שהתפגר (הוחלף במסגרת האחריות), ציר שמחזיק את הדלתות שנשבר (עם קצת צעקות גם הוחלף), אבל עכשיו הוא מגלה אמינות טובה, כשבערך פעם ב-3 שנים דורש תיקון בעלות 100-250 שקל.

מיקרוגל SPECTRA גם מ-96, שעבד 11 שנים ללא כל תקלה. אחרי שמת (נשברה דלת, במחינה חשמלית ואלקטרונית הוא תקין), החלפנו שני מיקרוגלים, כשכל אחד החזיק בממוצע חצי שנה (אחד, סיני עלום שם, מת אחרי 4 חודש, ועם קצת צעקות קיבלנו בעבורו את הכסף חזרה, והשני, יונדאי מת מיד בתום תקופת האחריות). כרגע נקנה LG, בינתיים עובד כבר שנה ומשהו.

טלוויזיה טושיבה בומבה. מ-2003 ועד עכשיו עובדת ללא תקלות כלל, כשהיא דלוקה בממוצע 20 שעות ביום.

מכונית סיטרואן קסנטיה מודל 97. 4 ידיים, 250K ק"מ על מנוע וגיר מקוריים. אני אומר את זה, כי עוד מעט יהיו לכם פה מכוניות סיניות שיתפרקו בקצב של אחת לשנתיים.

מדפסת HP DESKJET 840C משנת 2002. מהמדפסות האחרונות שהיה להן עוד חיבור LPT, בנוסף ל-USB. עובדת כמו שעון עד עכשיו.

כנ"ל קומביין OFFICEJET 5610 מודל 07.

מסך מחשב LCD של סמסונג. נקנה בערך בתקופה שמסכי LCD התחילו להופיע במחירים שפויים (עד 2 אש"ח). עובד גם עד עכשיו ללא תקלות.

צורב TEAC במהירות 24-8 (24 קריאה, 8 כתיבה, שכתוב אין). גם בא משנת איזה 2000, עבד בצורה תקינה לחלוטין עד 2006, הוחלף בגלל רכישת צורב DVD, נמסר למישהו, שאצלו הוא עובד עד היום. MADE IN JAPAN.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
יש לנו בבית את תנור החימום בתמונות (תוצרת חברת THOMAS שכנראה כבר לא קיימת) לפחות 15 שנה

לפי כיתוב MADE IN WEST GERMANY, הוא בן יותר מ-21 שנה (החומה נפלה, להזכירך, ב-1989).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אבל הקטע בו, הוא שכל הכפתורים והפונקציות של השלט (בניגוד למכשירים יותר חדשים) קיימים גם על הפאנל הקדמי, ובשביל תפעול בסיסי אפשר היה לתכנת את השלט האדום של הוט.

פונקציונליות מלאה (או כמעט מלאה) מהפאנל זה לא משהו שרואים היום באופן שכיח וחבל. אהבתי את המכשירים האלה.

לפי כיתוב MADE IN WEST GERMANY, הוא בן יותר מ-21 שנה (החומה נפלה, להזכירך, ב-1989).

אכן כן :-P

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

מאוורר משנת 98.

נקנה ע"י ההורים למטרת קירור הלילות על מנת שנוכל להירדם כמו שצריך בקו בלבנון... מאז ועד היום הוא עובד נון-סטופ. ללא הפסקה.

אין לי מושג מאיזה תוצרת, אבל בטוח לא צרפתי.

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• אחראי פורום
פורסם

בלנדר או מטחנת בשר (מכשיר עם מיכל גדול ועם להב כפולה עצומה) של מולינקס.

אני מכיר אותו מהילדות, כלומר לפחות 25-26 שנה.

עדיין עובד בפרך אבל כמו חדש (וגם נראה ככה) ואף פעם לא התקלקל, רק לאחרונה הוא נח כי איזה פלסטיק חיצוני אבד.

מצאנו חלקי חילוף באיזה חנות קטנה (גם "של פעם" כזאת) בת"א, רק צריך להביא.

המון כלי עבודה ישנים של אבא שלי (30+ שנה) שתמיד אעדיף אותם על פני שלי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

התגובה עם הטראקבול למעלה הזכירה לי שגם אצלנו יש כזה, של לוג'יטק.

הוא נקנה איפשהו בסוף שנות ה-90, ומאז משרת אותנו נאמנה, רק דורש מעט תחזוקה שוטפת.

אמא שלי, שנרתעת ממחשבים באופן כללי, כל כך נדלקה עליו שהיא קנתה לעצמה עוד אחד לעבודה.

לגיסי הייתה מערכת סטריאו של פנאסוניק מאמצע שנות ה-90, מאלה שתמיד קראו להן "מיני מערכת",

למרות שהן היו בגודל של ארון קטן. הוא עבד בתקופת התיכון וחסך בשביל לקנות אותה, כי באותה תקופה

המערכות האלה עלו אלפי שקלים. ב-2008, כשהוא עבר דירה, הוחלט להיפטר ממנה ואני לקחתי אותה

איתי לספרד, ע"מ לשמר את חתיכת ההיסטוריה המשפחתית. חבל רק שהיא לא קוראת MP3, או לפחות

דיסקים צרובים.

בנושא אחר, יש לי זוג נעליים תוצרת פולין שקניתי בביקור האחרון שלי באוקראינה, ב-2001.

הן נמצאות איתי גם היום, נוחות כמו תמיד, ומלבד כמה שפשופים נראות כמו חדשות.

...To be continued

פורסם

יש לי רדיו-דיסק עם טייפ דאבל-קאסט של פיליפס,קרוב ל15 שנה (מתנה לבר מצווה) שיוצר בהולנד.

עדיין עובד הכריש,מעולם לא ניקיתי את תא הדיסקים (או כל תא אחר) ומעולם לא הייתה לו תקלה אחת (טפו X3).

:)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

אצלי זה לא קשה.

מקרר אמקור מטאור בן 14. מהתקופה שאמקור אספו הזמנות ואז יצרו את כל המקררים בבת אחת.

חיכיתי להזמנה 3 חודשים.

לא התקלקל עד היום.

מכונת כביסה בת 14. קריסטל מקורית מצרפת. עובדת כמו חמור 2 כביסות ביום 7 ימים בשבוע.

לא התקלקלה עד היום למעט אבן וגרב שגרמו להצפה.

קומקום חשמלי של פיליפס בן 8. עובד כמו שור.

אורגן של ימהה PSR4500 בן 20. מנגן כמו שד.

וידאו של JVC בן 20. עדיין עובד אבל אין מה לעשות איתו.

יש עוד הרבה דברים אבל זה מה שעלה לי בשלוף.

פורסם

לסבתא שלי יש מאוורר רצפתי, תעשייתי, בקוטר מטר, עשוי כולו ברזל, שעלה איתה לארץ מארגנטינה בשנות ה-50, ועדיין עובד.

להורים שלי, מייבש מייטג על גז, שקנו משומש לפני 15 שנה. בגלל שהוא גדול ומייבש לאט (אוויר לא חם מדי) הבגדים לא יוצאים מקוצ'ווצ'ים. המייבש יוצר ב-1978.

לי, רסיבר סטריאו של לקסמן מאותה שנה. מתפקד אצלי במערכת כטיונר, אבל גם כמגבר נשמע יותר טוב מהרבה מכשירים מודרנים.

ויש גם מפזר חום מפלסטיק מצ'וקמק, שאמא שלי קיבלה מתנה באיזה קנייה מקטלוג כרטיס האשראי לפני 10 שנים, שעדיין עובד אצלי בלי תלונות. לא רק סיני, אפילו מותג מדבקה אין לו. אבל עובד...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

או ! שרשור נחמד.

מערכת סטריאו אשר נרכשה ע"י הוריי בפנמה בסוף שנות ה 70:

1. מגבר פיוניר - SX 650

2. טייפ TEAC עם כל מיני כפתורים וידיות

3. פטיפון PIONEER - עריכה: אוטומאט מלא ! (שמעתי על פטיפונים שיכלו להריץ שיר קדימה?!)

4. שני רמקולים 4WAY של פישר.

5. בשנת 1994 התווסף למערכת Disc של Pioneer דגם pd-202

מזגן אלקטרה 2.5 כ"ס משנת 1988 בערך. סוס עבודה.

היה להוריי רדיו יפה כזה, מעץ עם כפתורים שצבע שנהב שהם החליטו להיפטר ממנו והעבירו אותו לרחוב:evil:

כ"כ כעסתי אבל הייתי ילד ולא היה לי מה לומר. גם את המערכת הנ"ל הם רצו להעביר אחר כבוד למדרכה.

מדובר במוצרים תקינים שעבדו !

על המערכת הוטל ווטו על ידי, עשיתי צרות רבות:x ולבסוף, הוסכם שתעבור לחדרי.

זו מערכת שלא מתאימה לחדר בכלל. רמקולים גדולים מאד. צליל הבס שלהם מורגש רק בחלל גדול יותר.

אני זוכר שהייתי יושב במובלעת צמוד לדלת כדי לשמוע את נפח הבס, וכשהייתי לבד בבית, הייתה נקודה מסויימת

ב"צומת" החדרים במסדרון בו הבס הורגש הכי טוב. פעם אפילו עליתי על סולם כדי לבחון איך נשמע למעלה.

ובכן, למעלה בפינה בפינה, הוא התגלה במלוא הדרו.:-D

אם יקרה פעם משהו למערכת הזו, אעשה כל מאמץ לתקנה במקום טוב.

מי שלא מעניין אותו מערכות סטריאו ישנות, מוזמן להפסיק לקרוא כאן, ולדלג לפיסקה האחרונה.

טייפ ה TEAC עומד לקישוט. הוא משמיע שירים, אבל לא טוב. (ניקוי ראש לא עוזר)

הפסיק להריץ קדימה.

לפני כ12 שנה נתתי אותו לתיקון אצל "איזה אחד" בפ"ת.

טען שהוא יודע לתקן. בעיית ההרצה:

המנוע רץ יופי אבל הרצועה מחליקה על גלגל הברזל שנשחק אחרי הרבה שנים.

הוא ידע לפחות שלא יכול ללטש או להוסיף משהו, כי יחס ההעברה ישונה.

הוא חרט איקסים. רעיון יפה. זה לא עזר.

עד כאן הכל בסדר.

הגעתי הבייתה, לחצתי EJECT כדי לשים קסטה, וראה זה פלא - כל בית הקסטה עף לשמיים !!!:shock:

הדביל הזה, לא ידע איך לפרק כמו שצריך כדי שתהיה לו גישה למשהו. והוא תלש את זה החוצה והדביק !!!:x

אז אחרי תחושת ה - :x התחושה הייתה של :cry:. לא היה לי כ"כ למי לבוא בטענות. זמן קצר לאחר מכן, לקה באירוע מוחי

ונפטר לאחר כחודש.:| הייתי בהלם. איש מסכן ובודד.

אה ! ויש לי גם טלויזיה JVC 29 אינץ' בערך משנת 1992 או 1993. אבל זה לא באמת ישן לטלוויזיה כזו !

איכות צליל משופרת כולל בס סביר בהחלט.

טובף כמעט לחצתי "פרסם תגובה"

ונזכרתי שרציתי לשאול אם אתם יודעים היכן ניתן לתקן צעצועים ישנים אם בכלל.

יש לי פטיפון פישר פרייס שמנגן "תקליטים" מפלסטיק בשיטת קופסאות נגינה שהקפיץ שמסובב את התקליט

זז מאד לאט. האם ניתן להחליף רק את הקפיץ ? יש מישהו שמתעסק עם דברים כאלה ?

עכשיו שיש לי 2 זאטוטים, רציתי שייהנו גם מצעצוע שלא דורש החלפת בטריות ומוציא צלילים יפים זכים וטהורים.

פורסם
יהיה מעניין לראות איזה מוצרים (מכל קטגוריה) אהובים וטובים יש לכם בבית, כאלה שמלווים אתכם לאורך שנים וממשיכים לתפקד בצורה טובה.

אשתי.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

• תוכן חדש...