Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

1. הרכב, פונטו 01 ידני ELX שברשותי מזה כחצי שנה, לא רוצה להניע אחרי חניות של שעה ומעלה.

כנראה שמדובר במצבר, [למרות ששאר צרכני החשמל עובדים במיטבם - אורות, קודן וכו'].

אבל בכ"ז, כדי לוודא, הבנתי משיטוט בפורום ומנסיון העבר שלי עם השרייד ז"ל, שחשמלאי צריך לבצע 3 בדיקות: א. בדיקת מתח. ב. בדיקת טעינה. ג. בדיקת זליגה. אם יש דברים נוספים - אשמח להשכיל.

2. כמו"כ בעבר נתקלתי בשרשור שבו דובר על בעיה די מוכרת בפונטו, שבנסיון הנעה הסטרטר מתחיל להסתובב ואז

"נחנק" והכל מתאפס [מחשב, שעון וכד']. שם נכתב שהתקלה נפתרת ע"י החלפת חיווט [איזה?]. איך ניתן לדעת אם זו גם הבעיה אצלי? [המצב דומה - מתחיל קצת סטרטר ואז נחנק כנ"ל].

3. היום יש שרשור בפורום הטכני המדבר על כך שיתכן שמחמת טעינת יתר במצבר יהיה ריח חריף ברכב. נזכרתי שכשאני עולה את העליות לי-ם [משורש ואילך] יש ריח מאוד חריף. איך אוכל לדעת שמדובר באותה בעיה? ואם הבעיה איננה מהמצבר, מהם הכיוונים שעלי לבדוק? [הסחיבה של הרכב מצויינת, והריח מופיע רק בעליות ממושכות, אבל לא בעליה של הקסטל למשל, שאומנם היא קשה אך קצרה יחסית].

4. המצבר המותקן אצלי הוא מלפני כשנתיים וחצי, 55 אמפר/שעה. שמעתי שהפונטו מגיעה במקור עם 40, זה נכון? ועל כל פנים, כרגע אוכל לרדת ל50 בלבד? נראה לי שהוא יישב טוב יותר במקום המיועד לו ברכב. [למי שמכיר, בפונטו יש קופסא למצבר].

5. אוכל לקבל סדר גודל של מחירים למצבר? חברות מומלצות?

סליחה על האריכות, ותודה מראש.

יום טוב.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

חשמלאי רכב בודק את מתח המצבר תחת עומס ורואה אם המתח נופל מתחת לסף מסוים.

בדיקה נוספת של האלקטרוליט, ע"י הידרומטר, בכל תא של המצבר, גם מראה על מצב המצבר.

בדיקת טעינה טובה של אלטרנטור הנה של המתח וכן של הזרם המכסימלי, עם מד זרם השראתי בזמן העמסת המצבר ע"י מכשיר בודק מצברים.

בדיקת זליגת זרם מתבצעת ע"י מד זרם דיגיטלי, כשכל צרכני החשמל כבויים.

לצערי הרב, רק מעט חשמלאי רכב מבצעים את כל הבדיקות האלו כנוהל עבודה במקרה של חשד לתקלת מצבר.

מצבר 50-44Aah, ארגז קטן, יתאים למכוניתך.

בברכה - רפי לין

פורסם

תודה רפי. אמנם כבר עניתי לך בפרטי, אבל רק עכשיו ראיתי את תגובתך כאן.

יש לך חשמלאי ירושלמי שאוכל לפנות אליו ולהיות סמוך ובטוח שהוא יבצע את כל הבדיקות בלי לדלג על שום שלב?

תודה מראש

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בפגישה חד פעמית בעבר עם ג'רי, הוא עשה עלי רושם של חשמלאי רכב מקצועי אבל איני מכירו היטב ואיני יודע אם הוא מבצע את כל הבדיקות האלו:

http://www.yobiz.co.il/%D7%92'%D7%A8%D7%99+%D7%94%D7%97%D7%A9%D7%9E%D7%9C%D7%90%D7%99+-+%D7%A7.%D7%9C.+%D7%90%D7%9C%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A7

זרם הטעינה המירבי של האלטרנטור במכוניתך הנו 85 אמפרים.

בברכה - רפי לין

פורסם

אני מצטרף להמלצה על ג'רי החשמלאי בגבעת שאול.

אם בזמן ההתנעה הכל מפסיק לחצי שנייה (אתה מחזיק את המפתח במצב התנעה והכל מפסיק כאילו מישהו הוריד את השלטר של הרכב) אז צריך להחליף משהו בסגנון של חוטים בין המצבר לבין הסטרטר או בין האלטרנטור (אני לא זוכר). צריך לשים חוטים עבים יותר. הטיפ הוא באדיבותו של מאסטר חיים ממוסך שמשון ביהוד.

הריח השרוף יכול להיות בגלל תערובת עשירה מדי או בגלל חור באגזוז. לדעתי.

בתאריך 23.5.2021 בשעה 22:04, Shab00 כתב:

(פורד פיאסטהאוטו מצוין אבל למי שתכנן את בקרת האקלים בו מחכה מקום שמור בגהנום.

מדויק לחלוטין. 😂🤣.

עריכה: תודה על 6 שנות שירות פיאסטה יקרה. היי שלום!..... ולא להתראות🤪.

פורסם

תודה

מר סטודנט, בדיוק על זה אני מדבר [לגבי זה שהכל מפסיק]. אני יודע שהבעיה נפתרה ע"י חיים משמשון, כי ראיתי זאת בשרשור בעבר, כאן או במועדון פיאט, ואיני מוצא זאת כרגע.

על כל פנים, דיברתי היום עם רחל המזכירה שם, והיא אמרה שחיים לא יהיה כמה ימים, ואתאם מועד הגעה לשבוע הבא [אני בא מי-ם].

השאלה היא אם הבעיה היא כפולה - גם במצבר וגם בחווט, או כרגע במצבר בלבד. [או קצר שמביא לזליגת חשמל, או בעיה בטעינה, או..].

ועדכון קטן: הטענתי היום את המצבר במטען של שכן, ובינתיים הרכב הניע חלק אחרי חניה של כמה שעות. אעקוב ואדווח.

תודה.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

עדכון:

אחרי שבת הרכב לא הניע. הנעתי בדחיפה ונסעתי כשעה. בסיום הנסיעה כיביתי והנעתי מיד - הניע רגיל. ניסיתי אחרי שעתיים - ולא מניע.

א. האם ניתן להסיק מכאן שהאלטרנטור תקין [כי הוא כן התניע מייד אחרי נסיעה, ורק אחרי כמה זמן שוב לא הניע]?

ב. במידה וא' נכון, מדוע המצבר נגמר אחרי שעתיים? כיצד אוכל לוודא אם זה בגלל זליגת חשמל או שהמצבר כבר גמור ופורק את עצמו?

ג. אני יודע שכולם ימליצו לי לגשת לחשמלאי, ואכן אני מתכוון לעשות זאת, רק שזמני מעט דחוק ואני מנסה בינתיים ללמוד בעצמי.

בברכה

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

ע"פ הנתונים האלו בלבד לא ניתן לקבוע אם הבעיה במצבר, זליגת זרם גבוהה או אפילו בטעינה לא מספקת. יכול להיות ששילוב של אחת או יותר מן הבעיות האלו (טעינה לא תקינה או פריקת יתר יהרסו את המצבר לאורך זמן).

אם יש ברשותך רב-מודד או שאתה מעוניין לקנות אחד בעלות של 50-70 ש"ח ניתן לבצע בדיקות נוספות, והכל למטרת לימוד. אחרת גש לחשמלאי.

פורסם

תודה על התגובה.

אין ברשותי רב מודד. היכן אוכל לרכוש כזה?

ועדכון נוסף: אחרי שאתמול הרכב הניע כרגיל כל היום, גם לאחר חניה של כמה שעות, החלטתי בלילה לנתק את המצבר מהרכב, ולראות: אם הוא נפרק - הבעיה במצבר. אם הוא לא - הבעיה בזליגת זרם מרכיבים ברכב.

הבוקר חיברתי אותו, והניע. זה אומר שהבעיה היא זליגת זם בגלל רכיבי החשמל מהרכב?

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

• תוכן חדש...