Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6079 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחפשת רכב שיענה לצרכים סטודנטיאלים-

אמין,יראה מוסך ב"ה רק בטיפולים השנתיים, חסכוני בדלק(ולכן לפי מיטב ידיעתי עדיף מנוע 1300) ויסחוב בשלוש שנים הקרובות נסיעה מרחובות לקרית אונו הלוך ושוב על בסיס יומיומי.

התקציב שלי הוא בין 15,000 עד 20,000 נטו על הרכב.

לאחר בדיקות והתייעצויות האופציות העיקריות הן- דהייטסו שרייד שנים 98-00

סוזוקי סוויפט/יורוסוויפט גם כן בשנים הנ"ל

מאזדה 121 שאותה לפי מיטב ידיעתי יש בערך עד 95

כמובן מעדיפה לחסוך כמה שאפשר אבל מעדיפה לשלם את המקסימום שלי(20000) ולדעת שזו היתה קניה בטוחה

מאשר לשלם 15000 ולמצוא את עצמי חברה של המוסכניק.

אשמח מאוד לעצות מהמבינים בתחום!

פורסם

כל הרכבים שציינת יעשו את העבודה בצורה טובה ואמינה ולכן העצה הטובה ביותר לרכבים כאלה, בשנתון ובתקציב הזה הוא לקנות את הרכב שאת מוצאת במצב הכי טוב (מבין כל הדגמים שציינת) ולא להתמקד בדגם בודד.

דרך אגב, גם בזה הוא עכשיו צריך להתעסק?

יראה מוסך ב"ה רק בטיפולים השנתיים

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קודם כל תמיד טוב להיות אופטימיים ולקוות לטוב :)

ודבר שני-

אין הבדל לדעתך בין שרייד שבסכום הזה אני יכולה להביא שנתון 98-99

לבין מאזדה 121 שלפחות לפי מה שמצאתי לא ממש נמצאת בשוק מעל שנתון 95?

פורסם

קחי את הפונטו ספייס בתשלומים מאחד המגרשים או חברות ההשכרה.

רכב שנת 2006 נשמע קצת יותר אטרקטיבי מאשר גרוטאה משנת 95.

95 אולי נשמע "לא מזמן", אבל זה רכב עם 15 שנה על הכביש, ותאמיני לי הוא לא יראה מוסכים רק בטיפול שוטף, אלא הרבה יותר.

פורסם

לאור הדרישות שציינת - כדאי לנסות ולמצוא שרייד או סווייפט חדשות וטובות כלל האפשר.

אני לא הייתי נכנס לחובות רק כדי לרכוש רכב חדש יותר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

עדיף להכנס לחובות כדי לטפל ברכב ישן?

רדיאטור, רצועת טיימינג, מדחס מזגן - כל אלה דברים שמתפגרים להם בכיף ברכבים בני 15.

אני אפילו לא מדבר על דברים כמו בולמי זעזועים שאף אחד לא מחליף (כי זה יקר מאוד) ונשארים דפוקים למדי ברכבים הישנים הנ"ל.

התקציב שלה רחוק ב-10K מאוטו שנת 2006 שיהיה קל בהרבה לאחזקה במשך השנים.

כמו כן אפשרי לפרוס את הכל לתשלומים, ככה שאתה לא נכנס לחובות אלא משלם הכל במשך התואר.

אבל כל אדם לפי יכולתו וממונו, אי אפשר להכנס לכיס של אנשים.

פורסם

דודו, אתה קצת מגזים, ופונטס ספייס שנת 2006 עדיין לא עולה 30000 ש"ח, אלא קצת יותר.

אבל , חוץ מזה, אני מצטרף למה שאמרת. עם 20000 ש"ח אני לא הייתי קונה אוטו מודל 95, וגם לא 98.

בסכום הזה (מקסימום + כמה אלפי שקלים) אפשר לקנות יונדאי גטס שנת 2003-2004, או שברלוט אוויאו 2004.

נכון, אלו מכוניות לא הכי הכי, אבל בכל זאת מודרניות יחסית, ועדיפות על שרייד, מאזדה 121, וסוויפט מודל 95-98.

פורסם

קודם כל תודה על התשומת לב

ככה ליישר קו כדי שהמצב אולי יהיה קצת מובן יותר..

בצד כרגע יש לי 10000 ש"ח..

אני לוקחת הלוואת סטודנט כדי לממן את שאר הסכום שאני מקציבה שזה לכאורה עוד 10 כדי לקנות רכב ב20000 ועוד בין ה4000-5000 שאני לוקחת בחשבון לביטוח,טסט וכאלו שהרכב יצטרך שנה ראשונה.

ככה שכבר עכשיו,זה לא באמת משהו שהוא נזיל אלא כי אין לי ברירה, אני יוצאת מהבית ב6 בבוקר וחוזרת ב6 בערב

האוטו הוא באמת רק כי זה פשוט הכרחי,אחרת יהיה קשה לעבור את כל התואר ככה.

לגבי הלקחת אוטו יקר יותר,הייתי שמחה לעשות את זה אבל שוב,במקביל צריך גם לכסות אחזקה ודלק ודברים אחרים

במינימום שעות עבודה שמתאפשרות בתור סטודנטית במשרה מלאה

זו הסיבה שבין הלקנות רכב באמת גרוטאה ב8000 לבין לקנות משהו ב30000 נעדמתי על איזשהו אמצע שאני אצליח לעמוד בו ולא אתחיב גם ליותר מידי.

אבל לפי בירורים שעשיתי השרייד בשנתון 98-99 מאוד אמינה ויש איתה מינימום תקלות, מישהו נתקל במצב אחר?

פורסם

פונטו ספייס במבצע של באג'ט נמכרת ב-29,990 ש"ח. השכרה או לא זה עדיין עדיף.

אני שמעתי שהם נותנים גם 36 תשלומים (לא לקחת אותי במילה) ככה שלא יעזור כלום - זה עדיף מלקחת הלוואה של 10 אלף ולהידפק על עוד 10 אלף בתיקונים בשנה הראשונה.

פורסם

אני שמעתי שהם נותנים גם 36 תשלומים (לא לקחת אותי במילה) ככה שלא יעזור כלום - זה עדיף מלקחת הלוואה של 10 אלף ולהידפק על עוד 10 אלף בתיקונים בשנה הראשונה.

סובארו, אני לא מסכים איתך. הרי שנינו יודעים שהסיפור כאן לא נגמר ב 29. לא משנה איך תסובב את זה, תמיד יהיה מה לתקן.

בפונטו יש בעיה נפוצה וידוע שזה ההגה החשמלי, אצלי יש רק בשביל זה כסף מוכן בצד. בדגמים של 2001 -2002 יש בעיה עם מחשב ההזרקה, לא בכולן אך עוד ועוד אני פוגש אנשים אשר עברו תקלה כזו או אחרת. תמיד יש הפתעות, אי אפשר לשפוך את כל הסכום על הרכב מבלי להשאיר כסף בצד.

סטודנטית יקרה, גם אני היתי במצב שלך, אני חייב לציין כמה דברים:

1. לא משנה איזה רכב תקחי, יהיו הוצאות

2. אין דבר כזה רכב ללא תקלות או הביטוי הישראלי המוכר ביותר "שים דלק סע"

3. חובה להשאר כסף להפתעות, כל רכב יש לו את המחלות שלו, תמיד יש בלאי ודברים שצריך להחליף, כך שלשפוך את כל הסכום על הרכב זה לא הצעד הכי חכם.

ליפול על רכב שמור זו משימה כמעט בלתי אפשרי שלחוצים על רכב. רכב שמור מחפשים לא בלחץ וצריך די הרבה זמן למצוא אחד כזה. אני הבעלים המאושרים של פונטו ספייס, ואני מאוד מבסוט מהרכישה, הישור קו שלי היה מאוד מאסיבי. ועד עכשיו יש לי עוד כמה דברים לסדר. אחד הדברים שגורמים לחיוך ברכב הזה הוא הצריכת דלק, חודש שעבר הלך על דלק 550 וזה כלל נסיעות בתוך העיר עבודה לימודים קניות וסידורים.

אני חושב אישית, בסכום של 20 K זו העסקה הטובה ביותר. הרכב מרגיש צעיר לאומת הרכבים האחרים בסכום, לי אישית נוח ואני מאוד נהנה מאיכות הנסיעה. במשפחה יש סופר לאנסר ובלנו, ואני אומר בלב שלם שאני מעדיף את הפונטו על פני שני הרכבים הללו.

פורסם

הלכת לבדוק את הפונטו הספציפיות האלו או שמדובר רק במבצע "על הנייר"?

כי מהניסיון שלי בחברות האלו לא יושבים פריירים, הם יודעים איזה רכבים טובים ואיזה אפשר למכור בזיל הזול.

רשימת התקלות שציינת אכן מכובדת ויקרה לתיקון, אבל רוב הסיכויים הם שלא תתקל בכל אחת ואחת מהן ובטח שלא בבת אחת. חוץ מזה, לא המלצתי לה לרכוש רכב בן 15 אלא בן 10-11, כך שגם את הסיכוי הזה אתה מראש מקטין.

תשלומים או לא תשלומים, בעיניי זה עדיין חוב. מה זה משנה אם החוב הוא לבנק או לחברת ליסינג? עדיין צריך להפריש בכל חודש סכום נאה לטובת מימון הרכב. כסטודנט אני בהחלט מבין את הצורך לניידות אבל גם את הצורך בנזילות כספית. זאת בעיה שצריך לדעת לאזן ולא למשוך לקיצוניות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרכב לא כ"כ נמכר בזיל הזול.

מבדיקה קצרה במחירון יד 2 גיליתי שהם מפרסמים את מחיר המחירון הרגיל...שהוא 29,900.

אני מניח שאפשר אפילו לכופף אותם עוד קצת.

המחיר הוא מאוד הגיוני לרכב שמסיים 3 שנים קשות של חיים בחברת השכרת רכבים.

בכל מקרה מניסיון אישי שלי - של רכב בן 15 שנסע 3 שנים לאוניברסיטה ובחזרה לקריות:

כל דבר שיכול להתקלקל, מתקלקל. אמנם זו נסיעה מאומצת, כל יום לעלות את ההר, אבל אני מניח שבלי קשר הייתי אוכל קש.

מה לעשות, ברכב משחק גם מרכיב הזמן.

בכל מקרה גם במחיר של 20 אלף ש"ח לא הייתי פוזל אפילו לכיוון שרייד, אלא יותר לכיוון של סיטרואן סקסו 1400. שנתון מתקדם בהרבה משנת 95 במחיר הנ"ל.

פורסם

בשרייד זה יהיה 98-99 ולא 95, ה95 היה להתלבטות נוספת שהיתה לי שהיא מאזדה 121 שלא נמכרת מעל שנתון זה באוטומט לפי מה שמצאתי.

לגבי הסיטרואן סקסו, את הסינון בין כל הרכבים הקטנים עשיתי אחרי שיחה עם 3 מוסכניקים שונים ששלושתם לא המליצו על הסקסו,

ושלושתם העמידו בעדיפות ראשונה את השרייד.

פורסם

יש לי כיוון אחר בשבילך שלדעתי שווה לך לשקול: יונדאי אטוס. כן, כן, עדיפה יותר מהסוייפט וה121 והשרייד גם יחד בעיקר אם המטרה העיקרית היא חיסכון.

הרכב אמין בצורה בילתי רגילה מנסיון של שנתיים אפס תקלות ברכב מעל 100000 ק"מ. שנית, רכב עירוני קלאסי: חונה בכל מקום, מגיב יפה בהילוך ראשון ושני (גם באוטומט) וחסכוני. נכון, לא שיא הבטיחות אך כרית אויר יש לה והיא די זהה ברמת הבטיחות שלה למה שאת הצעת (לא לפונטו שהרבה יותר בטוחה), אך לעיר זה סביר בהחלט.

תוכלי למצוא שנת 01 שזה הדגם היותר מודרני שלה (prime), בצורה ה"חדשה". אומנם יהיה לך קשה למצוא אחת כזו כי יש לה שוק מצויין בעיקר כאוטו שני במשפחה אך גם הדגם הקודם (עד שנת 00) יעשה את העבודה. זכרי שגם למכור אותה (כנראה) שיהיה לך הרבה יותר קל מאשר את השרייד או ה121 המיושנת מאוד.

שוב, ממליץ מאוד לחשוב על האופצייה הזו, רכב אולטימטיבי לסטודנטית.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...