Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6213 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רציתי לדעת אם מישהו יכול להסביר את המקרה הבא - סליחה מראש על הלהג המיותר:

ברשותי פונטו ספייס 2001, כשקניתי את האוטו היו עליו שני צמיגים מקוריים - מאוד ישנים, ושני צמיגים סינים חדשים יותר.

בהמלצת ה"צמיגאי" החלפתי את כל ארבעת הצמיגים לחדשים מתוצרת אירופה - מעדיף לא לשחק עם צמיגים.

לאחר ההחלפה "צצה" בעייה של רעידה בדוושת הבלם כאשר אני מאט באגרסיביות במהירויות מעל 60 קמ"ש.

חשבתי בהתחלה שאולי הייתה קיימת בעיית פרונט ששחיקת הצמיגים הישנים "החביאה", והחלפת הצמיגים גרמה לבעיה לצוץ.

המכונאי פסק שבעיית פרונט הייתה גורמת לרעד בהגה ואם הוא לא קיים, הבעייה לא בפרונט.

מכיוון שהבעייה צצה אחרי החלפת הצמיגים חזרתי ל"צמיגאי" שאיזן שוב את הצמיגים אבל הבעייה לא נפתרה.

חזרתי למכונאי שפסק עכשיו שהבעייה היא בצלחות בלם הקדמיות וצריך להחליף אותן, למרות שלא היה לו הסבר מדוע הבעיה צצה אחרי החלפת הצמיגים.

אחרי שנפרדתי מ-500 ש"ח (צלחות חדשות כי המכונאי טען שחריטה תחסוך מעט כסף אז כבר עדיף חדש) הבעייה לא נפתרה.

חזרתי אל המוסך, הרכב נבדק שוב ועכשיו הוחלט כי הבעייה מגיעה דווקא מהבלמים האחוריים.

נפרדתי הפעם מ-800 ש"ח וה"דרמים" הוחלפו - שוב בחדשים, ראיתי את הישנים והם נראו מצויין עם הרבה "בשר" אבל המכונאי טען שהרעידות נובעות מעיוות שלא ניתן לראות אותו.

בוודאי ניחשתם שבעיה לא נפתרה, הרכב חזר למוסך ונלקח ל"צמיגאי" של המוסך לבדוק שלא קיים עיוות ב"ג'נטים", החישוקים מסתבר תקינים ולכונאי שלי נגמרו התירוצים והרעיונות.

אינני מעונין בתגובות כגון "מי המכונאי הדפוק הזה ומדוע חזרת אליו" מכמה סיבות:

1) זה לא מענין ולא תורם לפתרון הבעייה.

2) מדובר במוסך מאוד נחשב ומקובל כמומחה ברכבים איטלקיים שקרוב לוודאי היו ממליצים לי לגשת אליו.

3) המוסך הזה נמצא מטר מהעבודה שלי ונתן לי שירות טוב בעבר אז חשבתי לתת לו הזדמנות.

מה שרציתי לשאול:

1) אני מבין שהחלפת צלחות קדמיות הוא הדיאגנוזה המקובלת במקרה זה, יש סיכוי סביר שמכונאי מנוסה יפשל כזה תיקון?

2) לאור האמור לעייל, האם יכול להיות גורם נוסף לבעייה שלא טופל?

3) מה משגע אותי בכל התהליך הוא, שלא ניתן לי שום הסבר לקשר בין החלפת הצמיגים להתעוררות הבעייה, את הלקח שלי למדתי,לא מוכן שמכונאי ייגע לי ברכב אם הוא מצליח לשכנע אותי שזה אכן הגורם לבעייה!

האם למישהו יש הסבר מדוע הבעייה התעוררה אחרי החלפת הצמיגים?

4) מה לעשות עם המוסך? אני לא מעוניין להכפיש את שמו סתם ולכן לא ציינתי את שמו בינתיים, כששאלתי אותו אייך הוא מפצה אותי על 1300 ש"ח ששילמתי ועבורם לא קיבלתי תמורה, התשובה הייתה:

א) הכסך לא הלך לאיבוד, יש לך ברקסים חדשים שיישרתו אותך להרבה זמן - בולשיט! הרכב עצר מצויין, היה בשר על הבלמים, ולדעתי הם יכלו לחיות אלפי קילומטר.

ב) נבוא לקראתך בתיקון הבא - יופי! מניין לי שלא תנפח את החשבון ותוריד לי במחיר כדי שארגיש טוב? סליחה על החשדנות אבל אני חושב שלאור מה שקרה יש לי סיבה טובה לחשוד, וחוץ מזה, נכוויתי מספיק אצלו, אז מדוע שאחזור אליו?

מה עושים במקרה כזה? מתלוננים באיגוד המוסכים? תובעים אותו?

אני מבין שיש בעיות שקשה לאתר, אבל לא ראיתי שנעשה נסיון רציני לרדת לשורש הבעייה ומשגע אותי שמוסך שמסוגל לטפל במנוע אלפא טורבו עם גל זיזים כפול, 4 שסתומים לצילינדר ומי יודע מה עוד, לא מצליח לפתור בעייה מכנית בסיסית במעצורים של פונטו עלובה!

סליחה שוב על האורך, מקווה שמצאתם עניין בסיפור ושיש לכם הצעות - תודה מראש.

פורסם

אני הייתי דורש החלפת צמיגים קודם , לפני שהייתי מתחיל לחפור בבלמים. פגם בצמיגים יוצר את אותן הרעידות בזמן בלימה. חבל על כל האנרגיות.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

הבעיה יכולה גם להגרם מבריחות לחץ קטנות ממערכת הבלמים (נזילות). ייתכן שבהרכבת הג'אנטים חזרה הנאבות קיבלו מכה ועיוות.

אמנם אתה ביקשת שלא יתנו לך תגובות בסיגנון, אבל אני מרגיש צורך עז לציין כי המכונאי פשוט ירה באפלה, זה לא היה עיוות בלתי נראה לעין, אלא הדבר הכי שכיח שהוא מכיר.

ליקוי בצמיגים ונזילות במערכת בלמים הם הדברים הכי קלים וזולים לבדיקה ולכן הייתי ממליץ לך להתחיל משם. אם אלה נמצאים תקינים דרוש בדיקה של הנאבות עם איבחון כתוב ולא "עיוות בלתי נראה לעין", זהו לא אבחון אלא ניחוש.

פורסם
הבעיה יכולה גם להגרם מבריחות לחץ קטנות ממערכת הבלמים (נזילות). ייתכן שבהרכבת הג'אנטים חזרה הנאבות קיבלו מכה ועיוות.

אמנם אתה ביקשת שלא יתנו לך תגובות בסיגנון, אבל אני מרגיש צורך עז לציין כי המכונאי פשוט ירה באפלה, זה לא היה עיוות בלתי נראה לעין, אלא הדבר הכי שכיח שהוא מכיר.

ליקוי בצמיגים ונזילות במערכת בלמים הם הדברים הכי קלים וזולים לבדיקה ולכן הייתי ממליץ לך להתחיל משם. אם אלה נמצאים תקינים דרוש בדיקה של הנאבות עם איבחון כתוב ולא "עיוות בלתי נראה לעין", זהו לא אבחון אלא ניחוש.

תודה על הכיוון, הבעייה היא שאני תקוע ביין מומחה הצמיגים לביין המכונאי ומה שחסר לי זה מומחה אובייקטיבי שיכול להצביע בוודאות על הבעייה.

אייזה סוג מומחה יכול לעזור לי לאבחן את בהעייה? מכונאי? פנצ'ר מכר? מכון לתיקון פרונטים?

פורסם

מוזר מאוד.

רעידה קלה בבלימה כתוצאה מעיוות קל בצלחות בלם זה נחשב לתקלה בטיחותית ברמה קלה.

רעידה בבלימה לאחר החלפת צלחות ודסקית קדמיות ובלמים אחוריים היא תקלה בטיחותית ברמה גבוהה היות והתקלה היא לא מהבלמים והיא מגורם אחר שיכול לגרום לנזק רב.

מוסך אסור לו לשחרר רכב בצורה זו עד למציאת התקלה.

גם כלקוח לא הייתי מוציא את הרכב מהמוסך עד גמר התיקון.

פורסם

אני מעריך שהבעיה לא נובעת מבעייה ב-ABS, כי יצא לי להפעיל את ה-ABS כמה פעמים והתחושה שונה לחלוטין.

כמו כן לא מדובר בעצירת חירום אלא במצב לדוגמא של נהיגה ב-80 קמ"ש כאשר יש לפתע פקק תנועה, במצב כזה יש צורך ל-"קזז" מהירות לחצי במהירות אבל אין כאן מצב של בלימת חירום ונעילת גלגלים, במצבים כאלה ה-ABS נכנס אצלי לפעולה ואני מרגיש את הבלמים נכנסים ויוצאים מפעולה ולא רעד קל כמו שתיארתי.

יש המלצות למוסך בפתח תקווה שיכול לתת דיאגוזה אמינה לתקלה כזו?

פורסם

רציתי רק להוסיף שהצמיגים שהורכבו הם מתוצרת SAVA שהומלצו בפניי כ- "צמיג שמיוצר במזרח אירופה ולא נחשב ליגה לאומית,אבל יותר טוב מהסינים ובהחלט עושה את העבודה".

מעיון בפורומים אני רואה השמצות לגביי החברה הזו בעיקר מנהגים שמחפשים צמיגים ספורטיביים, הפונטו שלי לא עוברת את המאה ועם זווית הגלגול והמתלים הרכים שלה, אני לא חושב אפילו לאתגר את מגבלות האחיזה שלה.

השאלה היא, האם הצמיגים יכולים לגרום לבעייה למרות שעברו איזון ואם אכן הם מקור הבעייה, כיצד ניתן לבדוק זאת?

פורסם

אפשרות לנסיון פתרון הבעיה שאני יכול להציע לך, זה לפנות אל חיים (דיברתי איתו לגביך) ב"מוסך פיאט שמשון יהוד"

שברח' העצמאות 24 א.ת יהוד, טל' 03-5360748 והוא ירכיב, לנסיעת נסיון, על מכוניתך גלגלים מרכב אחר ולפי זה

ניתן יהיה לדעת מה מקור הבעיה ולהתקדם הלאה.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם
אפשרות לנסיון פתרון הבעיה שאני יכול להציע לך, זה לפנות אל חיים (דיברתי איתו לגביך) ב"מוסך פיאט שמשון יהוד"

שברח' העצמאות 24 א.ת יהוד, טל' 03-5360748 והוא ירכיב, לנסיעת נסיון, על מכוניתך גלגלים מרכב אחר ולפי זה

ניתן יהיה לדעת מה מקור הבעיה ולהתקדם הלאה.

בברכה - רפי לין :-)

כרגיל רפי יש לך הצעה שהיא גם הגיונית וגם ישימה - אצור איתו קשר.

תודה רבה.

• תוכן חדש...