Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6242 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

(אם התוכן מתאים לפורום ייעוץ לקנייה, נא להעביר).

לפני חודש וחצי ידידה טובה שלי אמרה לי שהחבר שלה רוצה לקנות רכב, ואם אני יכול לתת לו כמה המלצות.

היא אמרה שהוא נעול על פורד פיאסטה שנת 98 אוטומטית ב12000 ש"ח, שמישהו הציע לו.

אגב, הוא קיבוצניק וזה הרכב הראשון שלו, אז הוא לא מבין במכוניות וגם לא מבין בקניות.

בתור בעלים של פיאסטה (עד לפני שבוע) אמרתי לה שעדיף שיירד מזה ומהר. זה לא רכב ממש מוצלח בשנים האלה, וב12000 אפשר להשיג משהו הרבה יותר טוב.

אחרי שבוע היא שמה לי אותו בטלפון פתאום וביקשה שאני אגיד לו מה מומלץ לו לקנות.

הדרישות היו אוטומט, מנוע חזק (יחסית למה שהוא צריך, כל דבר זה חזק) ושנת 93 ומעלה.

נתתי לו את האופציות:

דייהטסו אפלאוז

סובארו לגאסי

סובארו גרנד ליאונה

קאיה כלשהי

יונדאי אקסנט

מיצובישי לאנסר

מאזדה 323

אופל אסטרה

עוד כמה...

אמרתי לו להתרחק מכל מה שזה צרפתי או פורד מאותן שנים כי הוא יסתבך עם זה יותר מדי אחר כך.

אמרתי לו גם שיבדוק במוסך ניטראלי את הרכב לפני שהוא קונה אותו, אבל שבכל מקרה יירד מהפיאסטה הזאת כי החברה שלו לא סומכת על מי שמנסה למכור לו אותה.

הוא לא ממש קיבל יפה את העובדה שהיא דרשה שייתייעץ איתי לגבי זה והם רבו אחר כך.

יומיים אחר כך הוא עשה העברת בעלות, אחרי שהוא בדק את הרכב במוסך של המוכר.

אחר כך היא התקשרה אלי ואמרה שהמנוע שלו מתחמם נורא בעליות ושאלה מה צריך לעשות.

אמרתי לה שיבדקו מה קורה שם, אם לא יילך ראש המנוע.

אחרי יומיים קיבלתי שיחה ואמרו לי שהלך ראש המנוע.

תיקנו אותו ב1500 ש"ח.

לפני שבוע היא אמרה לי שהמנוע הלך ושהלך צילינדר, אז צריך להחליף את המנוע או למכור את הרכב ב8000. אמרתי להם שאין מצב למכור אותו במחיר הזה כי פיאסטות נמכרות במחיר זנות (הוכחה: מכרתי את שלי ב3000 והיא הייתה במצב די טוב).

לפני יומיים הוא התקשר בשביל להתייעץ לגבי גרנד ליאונה שנת 94 ידנית ב7500. אמרתי לו ייקח אותה לבדיקה ויקנה אותה, כי במקרה הכי גרוע הוא ישקיע 4000 ש"ח ביישור קו ענק והיא תמשיך לנהוג.

סיכום:

מי שלא מקבל עצות מאנשים שיודעים ומבינים, ועושה הכל עם ראש בקיר, לא יקבל מה שהוא רוצה.

עכשיו יש לו רכב שהוא לא אוהב יותר מדי, ידני במקום אוטומט, ישן יותר ממה שהוא רצה ועדיין הוא צרך להיפתר מהפיאסטה חסרת המנוע.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לגבי כל הסטיגמה שתפרת לצרפתיות מזדקנות בתקציב הזה-אני לא מסכים איתך כלל. סתם קלישאות באוויר שאתה זורק.

יש לי ניסיון של 4 שנים עם 3 צרפתיות [עד לפני 4 חודש] וכולן גילו אמינות מופלגת !

סתם הכללה סטיגמטית שיוצאת לך מהפה על מכוניות צרפתיות מזדקנות!

לגבי המקרה שתיארת.ככה זה שהולכים ולא מבינים כלום מהחיים בתחום,בשבועיים האחרונים שחיפשתי רכב לחברה שלי בתקציב של 5 אלפים,סרקתי 10 מכוניות,כולן היו על הפנים ויותר מזה המוכרים היו רמאים לא קטנים שעליתי על קומבינות שאני לא האמנתי כמה המוח הישראלי יכול לעשות,סוף טוב לסיפור ,נימצאה קליאו 93 יד 3 שמורה ביותר עם תעוד טיפולים מחבר פורום יקר .וזה אחרי שבועיים של עצבים שבהם מקונה פוטנציאלי הפכתי לבלש ומפולפל מול המוכרים הממזרים ומנתח לב לפחיות שימורים שהלכתי לבדוק.

גיליתי שקשה יותר היום לקנות רכב ב5K לעומת רכב של 50K.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

הסטיגמה לגבי הצרפתיות הישנות נכונה חלקית, הסיבה היא מחיר נמוך בשוק המשומשות מושך קונים מהסוג התפרן

כזה שמדלג על טיפולים ומתעלם מאיתותי מצוקה של הרכב, ובמעין נבואה המגשימה עצמה,האוטו כמו הסוס שלא הצליח לחיות ללא אוכל לכל השבוע מתחיל לזייף בבריאות ונהיה לא אמין.

פורסם

ברכבים מהשנתון הזה, בתקציב הזה ומהסגמנט הזה, אין שום משמעות אם הרכב גרמני,יפני,צרקסי או קמבודי, אך ורק רמת התחזוקה של האקזמפלר הספציפי משפיעה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ב-5 שנים האחרונות יש לי נסיון עם 3 צרפתיות שלי, 1 של ההורים, 1 של הבוס, ו- 2 של חברים קרובים.

וכ-ו-ל-ן, על הפרצוף.

הסיבה שאומרים שצרפתיות לא רואות מוסך, זה כי הן לא מסוגלות להגיע לשם.

האמינות שהן מראות פשוט בקנטים, כאשר כל מה שיכול ולא יכול להתקלקל- מתקלקל.

איכות יצור זוואה, איכות חומרים זוואה, ואם מטפלים בהן עם חומרים איכותיים ולא החרא ששמים במוסך מורשה, אז הן מתקלקלות עוד יותר מהר.

יותר גרוע מהחרא הצרפתי זה רק פורד.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

לדעתי עדיף לא לקנות רכבים בתקציב הזה (5-10K) במיוחד כשאין סכום דומה בצד ובמיוחד כשמדובר בגיר אוטומט, כי כל תקלה רצינית עלולה לעלות כמו הרכב עצמו.

לפעמים אתה לא עשיר מספיק כדי לקנות משהו בזול...

*כל הנ"ל לא נכון לגבי סובארו DL/לאונה, שממשיכות לנסוע גם אחרי הזנחה סופר פושעת.

אגב יוסי, מהרשימה שלך הייתי מוריד מהר את האפלאוז עם ראשי המנוע הרגישים ואת האופל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לגבי הצרפתיות, הורדתי אותן מהרשימה בגלל הגירים האוטומטים הדפוקים שלהם משנות ה90.

אם זה היה ידני, ההמלצה הייתה שונה.

לגבי האפלאוז, יש לי אחת בבית. היא לא עושה בעיות.

וכן, כולם צודקים כשאומרים שקל הרבה יותר לקנות רכב ב50K מאשר ב5K. זה פשוט זוועה מה שיש כיום בשוק.

פורסם

לא חייבים לקנות ב50K, מספיק 20-25K בשביל לקנות משהו בסדר.

יוסי, האמינות של הרכבים שאצלך היא לא אינדיקציה - לטוב ולרע, כי אתה מחזיק כל רכב כמה חודשים (במקרה הטוב) וממשיך הלאה.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ב-5 שנים האחרונות יש לי נסיון עם 3 צרפתיות שלי, 1 של ההורים, 1 של הבוס, ו- 2 של חברים קרובים.

וכ-ו-ל-ן, על הפרצוף.

הסיבה שאומרים שצרפתיות לא רואות מוסך, זה כי הן לא מסוגלות להגיע לשם.

האמינות שהן מראות פשוט בקנטים, כאשר כל מה שיכול ולא יכול להתקלקל- מתקלקל.

איכות יצור זוואה, איכות חומרים זוואה, ואם מטפלים בהן עם חומרים איכותיים ולא החרא ששמים במוסך מורשה, אז הן מתקלקלות עוד יותר מהר.

יותר גרוע מהחרא הצרפתי זה רק פורד.

אתה קשקשן שזה ממש זוועה..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
*כל הנ"ל לא נכון לגבי סובארו DL/לאונה, שממשיכות לנסוע גם אחרי הזנחה סופר פושעת.

זה ההבדל בין היפניות לכל דבר אחר. אפשר לקנות סובארו לאונה או גרנד לאונה שבעליהם התעלל בהן, ועדיין מצבן יהיה הפיך ובר תיקון במחירים שפויים. בהמשך למה שאייל כותב- עושה רושם שצרפתיות יותר עדינות להתעללויות נהגי ומוסכי ארצנו מהיפניות.

אתה קשקשן שזה ממש זוועה..

יא אללה... בסדר, הבנו, סיטרואן היא המכונית המושלמת.

בא בן אדם ומביע את דעתו האישית על סמך 6 מכוניות, בדיוק כמו שאתה תמיד עושה כשאתה מהלל את הצרפתיות.

מה הופך אותו לקשקשן? זה שדעתו שונה משלך? דעתו של אדם- זכותו.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אז זהו, בדיוק כמו ששביט אמר, במכונית יפנית אתה לוקח אותה במצב סביר ויכול עם 4000 ש"ח להביא אותה למצב מעולה אם אתה נותן אותה לאדם הנכון.

עם רכב צרפתי אתה לא יכול לעשות יישור קו כמו שצריך. תיקנת משהו אחד, סביר להניח שמשהו אחר יידפק. אלו מכוניות מאוד עדינות, במיוחד עם הגירים האוטומטיים של שנות ה90.

ואייל, זכור שאת הרנו היה לי מעל לשנה, את הפיאט יש לי כמעט שנה ואין כוונה להחליף, המיצובישי הייתה אצלי יותר משנה וככה גם הדייהטסו (שגם עדיין אצלי).

המכוניות שאני מחליף הם לא הרכבים העיקריים שלי, אלא תמיד הרכב השני או השלישי שיש לי.

המכונית העיקרית שלי בדרך כלל נשארת איתי הרבה זמן.

פורסם
זה ההבדל בין היפניות לכל דבר אחר. אפשר לקנות סובארו לאונה או גרנד לאונה שבעליהם התעלל בהן, ועדיין מצבן יהיה הפיך ובר תיקון במחירים שפויים. בהמשך למה שאייל כותב- עושה רושם שצרפתיות יותר עדינות להתעללויות נהגי ומוסכי ארצנו מהיפניות.

יא אללה... בסדר, הבנו, סיטרואן היא המכונית המושלמת.

בא בן אדם ומביע את דעתו האישית על סמך 6 מכוניות, בדיוק כמו שאתה תמיד עושה כשאתה מהלל את הצרפתיות.

מה הופך אותו לקשקשן? זה שדעתו שונה משלך? דעתו של אדם- זכותו.

איפה כתבתי שסיטרואן זה מכונית מושלמת ?

אני מניח שאתה כותב פה מהגיגי לבך , ולא על סמך דברים שכתבתי.

אני אחראי על קצת יותר מ 6 מכוניות צרפתיות שונות , שעושות הרבה מעבר לק"מ השנתי הממוצע , הנסיון שלנו שונה לחלוטין.

מה שהופך אותו לקשקשן הוא תוכן ההודעה שלו , תקרא תבין, ואם לא תבין לא נורא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

האמת היא שדימה שונא צרפתיות, שונא פורדים וגם אמר לי שרובר זה זבל של אוטו על סמך הניסיון שלו, למרות שלפי הניסיון של רוב מי שהיה לו רובר במצב טוב, זה רכב ממש מעולה.

לכל אחד יש ניסיון שונה, ואם אתה מתחזק כל רכב כמו שצריך, אין סיבה שהוא יתקלקל כל הזמן.

הבעיה היא שהצרפתיות מגיעות למצב קטסטרופאלי ביתר קלות יחסית ליפניות, במיוחד בתנאים של ישראל.

זה לא שהם רכבים נוראיים בפני עצמם.

• תוכן חדש...